Prof.Dr. MEDENİ MASKAN

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   maskan@gantep.edu.tr      03423172321      03423172300  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Temel İşlemler  Meyve ve Sebze Teknolojisi  Bitkisel Yağ Teknolojisi

Duyuru / Döküman

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

1 Adet
1
Advances in Food Extrusion Technology

Yayın Yeri: CRC Press
ISBN: 978-1-4398-1520-5, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, Newyork, 2012

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce

Makaleler

61 Adet
1
Optimization of a green tea beverage enriched with honey and bee pollen

YILDIZ RABİA, MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE
İngilizce, Basılı, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Optimization of neutralization parameters in minimal refining process of sunflower seed oil

GÜMÜŞ PINAR, A. Decker Eric, MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Wiley
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
A study on rheological properties, sensory evaluation and shelf life of ayran–shalgam mixtures

Uzay Merve, ÖZTÜRK HALE İNCİ, BUZRUL SENCER, MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
A study on rheological properties, sensory evaluation and shelf life of ayran\u2013shalgam mixtures

Uzay Merve, ÖZTÜRK HALE İNCİ, BUZRUL SENCER, MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Neutralization of sunflower seed oil by Ca(OH)2, MgO, and Na2SiO3 as an alternative to NaOH

GÜMÜŞ PINAR,DECKER E A,,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
İngilizce, Basılı, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Microwave-Conventional Drying Characteristics of Red Pepper: Modeling, Temperature Profile, Diffusivity and Activation Energy

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,karataş haluk,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Agricultural Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
7
Effect of ohmic cooking followed by an infrared cooking method on lipid oxidation and formation of polycylic aromatic hydrocarbons (PAH) of beef muscle

UZUN ÖZCAN ANIL,MASKAN MEDENİ,BEDİR METİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
8
Simultaneous application of microwave energy and hot air to whole drying process of apple slices: drying kinetics, modeling, temperature profile and energy aspect

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Heat and Mass Transfer
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
9
Comparison of quality, bioactive compounds, textural and sensorial properties of hybrid and convection-dried apricots

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Measurement and Characterization
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
10
Ultrasonication as Pretreatment for Drying of Tomato Slices in a Hot Air Microwave Hybrid Oven

HORUZ ERHAN,JAWDAT JAAFAR HAWAR,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: DRYING TECHNOLOGY
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
11
Evaluation of antioxidant properties of Za’atar (Thymbra spicata) essential oils as natural antioxidant for stability of palm olein during deep-fat frying process

MASKAN MEDENİ,HORUZ ERHAN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
İngilizce, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
Drying kinetics of apricot halves in a microwave‑hot air hybridoven

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: HEAT AND MASS TRANSFER
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
13
Effects of hybrid (microwave-convectional) and convectional drying on drying kinetics, total phenolics, antioxidant capacity, vitamin C, color and rehydration capacity of sour cherries

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,karataş haluk,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
14
Drying kinetics of apricot halves in a microwave-hot air hybrid oven

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,karataş haluk,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Heat and Mass Transfer
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
15
Influence of three different concentration techniques on evaporation rate color and phenolics content of blueberry juice

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
16
Hot air and microwave drying of pomegranate Punica granatum L arils

Horuz Erhan,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
17
Effect of the phytochemicals curcumin cinnamaldehyde thymol and carvacrol on the oxidative stability of corn and palm oils at frying temperatures

Horuz Tuğba İnanç,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
18
Effect of cinnamaldehyde on oxidative stability of several fats and oils at elevated temperatures

Horuz Tuğba İnanç,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Cogent Food & Agriculture
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  FSTA
19
Effect of carvacrol on the oxidative stability of palm oil during frying

İnanç Tuğba,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Basılı, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
20
Testing the Antioxidant Effect of Essential Oils and BHT on Corn Oil at Frying Temperatures a Response Surface Methodology

İnanç Tuğba,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
21
Spray Drying and Process Optimization of Unclarified Pomegranate Punica granatum Juice

HORUZ ERHAN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Basılı, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
22
The Potential Application of Plant Essential Oils Extracts as Natural Preservatives in Oils during Processing A Review

İNANÇ TUĞBA,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Engineering
İngilizce, Basılı, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Google Scholar
23
Effect of screw configuration and raw material on some properties of barley extrudates

Altan Aylin,McCarthy Kathryn L,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
24
Effect of Extrusion Cooking on Functional Properties and in vitro Starch Digestibility of Barley Based Extrudates from Fruit and Vegetable By Products

Altan Aylin,Kathryn L McCarthy,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Basılı, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
25
Effect of extrusion process on antioxidant activity total phenolics and glucan content of extrudates developed from barley fruit and vegetable by products

Altan Aylin,McCarthy Kathryn L,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: International Journal of Food Science & Technology
İngilizce, Basılı, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
26
Twin screw extrusion of barley grape pomace blends Extrudate characteristics and determination of optimum processing conditions

Altan Aylin,McCarthy Kathryn L,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
27
Evaluation of snack foods from barley tomato pomace blends by extrusion processing

Altan Aylin,Kathryn L McCarthy,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
28
Extrusion cooking of barley flour and process parameter optimization by using response surface methodology

Altan Aylin,Kathryn L McCarthy,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
29
Production of pomegranate Punica granatum L juice concentrate by various heating methods colour degradation and kinetics

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
30
Air drying characteristics of solid waste pomace of olive oil processing

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
31
Effect of thermal processing on tristimulus colour changes of fruits

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Stewart Postharvest Review (Stewart Postharvest ReviewAn international journal for reviews in postharvest biology and technology)
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Scopus
32
RHEOLOGICAL BEHAVIOR OF POMEGRANATE PUNICA GRANATUM L JUICE AND CONCENTRATE

Altan Aylin,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Texture Studies
İngilizce, Basılı, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
33
Microwave assisted drying of short cut ditalini macaroni Drying characteristics and effect of drying processes on starch properties

Altan Aylin,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Food Research International
İngilizce, Basılı, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
34
Microwave Assisted Drying of Short Cut Ditalini Macaroni Cooking Process and Textural Properties

Altan Aylin,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Food Science and Technology International
İngilizce, Basılı, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
35
Change in colour and rheological behaviour of sunflower seed oil during frying and after adsorbent treatment of used oil

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Basılı, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
36
Effect of different adsorbents on purification of used sunflower seed oil utilized for frying

MASKAN MEDENİ,Bağcı Halil İ
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Basılı, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
37
The recovery of used sunflower seed oil utilized in repeated deep fat frying process

MASKAN MEDENİ,Bağcı Halil İbrahim
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Basılı, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
38
Effect of cooking on the drying behaviour of tarhana dough a wheat flour yoghurt mixture

İBANOĞLU ŞENOL,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
39
Effect of concentration and drying processes on color change of grape juice and leather pestil

Maskan Aysun,KAYA SEVİM,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
40
Hot air and sun drying of grape leather pestil

Maskan Aysun,KAYA SEVİM,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
41
Effect of processing on hydration kinetics of three wheat products of the same variety

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
42
Moisture sorption isotherms of grape pestil and foamed grape pestil

KAYA AHMET,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: NAHRUNG-FOOD
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
43
Hot air drying of cooked and uncooked tarhana dough a wheat flour yoghurt mixture

MASKAN MEDENİ,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
44
Drying shrinkage and rehydration characteristics of kiwifruits during hot air and microwave drying

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
45
Effect of maturation and processing on water uptake characteristics of wheat

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
46
Kinetics of colour change of kiwifruits during hot air and microwave drying

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
47
Drying of olive pomace by a combined microwave fan assisted convection oven

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: NAHRUNG-FOOD
İngilizce, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
48
Microwave air and microwave finish drying of banana

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
49
Effect of sugar on the rheological properties of sunflower oil water emulsions

MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
50
Storage stability of whole split pistachio nuts Pistachia vera L at various conditions

MASKAN MEDENİ,KARATAŞ ŞÜKRÜ
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Basılı, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
51
Rheological behaviour of liquorice Glycyrrhiza glabra

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
52
WATER ADSORPTION AND DRYING CHARACTERISTICS OF OKRA Hibiscus Esculentus L

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Basılı, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
53
WATER ADSORPTION PROPERTIES of COATED and NONCOATED POPCORNS

MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation
İngilizce, Basılı, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
54
Sorption isotherms and drying characteristics of mulberry Morus alba

MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
55
Fatty acid oxidation of pistachio nuts stored under various atmospheric conditions and different temperatures

MASKAN MEDENİ,KARATAŞ ŞÜKRÜ
Yayın Yeri: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
İngilizce, Basılı, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
56
AN APPROACH FOR ESTIMATION OF CRITICAL POINTS OF WATER SORPTION ISOTHERMS OF FOODS

MASKAN MEDENİ,KARATAŞ ŞÜKRÜ,Voschinin Alexander P
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Basılı, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
57
WATER TRANSFER IN POTATO DURING AIR DRYING

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Basılı, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
58
Sorption isotherms of Turkish delight

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ,KAYA AHMET
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
İngilizce, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
59
The fitting of various models to water sorption isotherms of pistachio nut paste

MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 1997

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
60
Sorption Characteristics of Whole Pistachio Nuts Pistacia Vera L

MASKAN MEDENİ,KARATAŞ ŞÜKRÜ
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Basılı, 1997

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
61
STORAGE STABILITY AND ACCELERATED SHELF LIFE TESTING OF MARGARINE SAMPLES

MASKAN MEDENİ,ÖNER MEHMET DURDU,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Journal of Food Quality
İngilizce, Basılı, 1993

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

11 Adet
1
Convectional Drying Characteristics, Kinetics and Some Properties of Apple Slices

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: International Congress on Engineering and Life Sciences
İngilizce, 26.04.2048

Uluslararası  Özet bildiri
2
Some quality characteristics of the minimal refined sunflower oil

GÜMÜŞ PINAR, DECKER E. A., MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 1. Uluslararası Malatya Uygulamalı Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Malatya, İngilizce, 20.12.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
Effect of hybrid (microwave-convectional) drying conditions on drying kinetics, modeling, temperature profile, energy consumption, antioxidant capacity and vitamin C content of tomato slices

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 5th Internatıonal ISEKI_Food Conference
ALMANYA, Stuttgart, İngilizce, 03.07.2018

Uluslararası  Özet bildiri
4
Comparison of drying kinetics and physico-chemical properties of convectional and hybrid dried pepper slices

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 5th Internatıonal ISEKI_Food Conference
ALMANYA, Stuttgart, İngilizce, 03.07.2018

Uluslararası  Özet bildiri
5
Effect of Ohmic Cooking Alone on Moisture Content and Total Aerobic Mesophilic Count of Beef Muscle

UZUN ÖZCAN ANIL,MASKAN MEDENİ,BEDİR METİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: IV INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES (ICENS)
İngilizce, 02.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
An Investigation of Increase the Effectiveness of Ohmic Cooking of Meat by Using with Ultrasound Treatment

UZUN ÖZCAN ANIL,MASKAN MEDENİ,BEDİR METİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: IV INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES (ICENS)
İngilizce, 02.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
7
The Effect of Drying Conditions on Drying Kinetics, Characteristics, Total Phenolics Content, Antioxidant Capacity, Lycopene content and Color Properties of Tomato Slices

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: International Congress on Engineering and Life Sciences
İngilizce, 26.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
8
Minimal Refining Method for Sunflower Seed Oil

GÜMÜŞ PINAR,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: IV. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRESS OF EURASIA
İngilizce, 23.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
9
Örneklerle Gıdaların Kurutulmasına Genel Bir Bakış

MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Pamukkale Gıda Sempozyumu III: Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar
TÜRKİYE, Türkçe, 13.05.2015

Ulusal  Davetli konuşmacı
10
Effect of cinnamaldehyde on oxidative stability of some fats and oils

İNANÇ HORUZ TUĞBA,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 2nd International Congress of Agriculture, Food and Gastronomy: From the field to the table
İngilizce, 08.04.2015

Uluslararası  Özet bildiri
11
Effect of ultrasound pre treatment on drying behavior lycopene total phenolic contents and color of tomato slices

Jaafar Hawar Jawdat,HORUZ ERHAN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 2nd International Congress of Agriculture, Food and Gastronomy: From the field to the table
İngilizce, 08.04.2015

Uluslararası  Özet bildiri

Projeler

7 Adet
1
NAR SUYU TOZU ÜRETİMİ


30.10.2009 - 01.11.2010
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Innovative and eco-sustainable processing and packaging for safe and high quality organic berry products with enhanced nutritional value

Organik üzümsü meyvelerden katma değerli ürünler üretmek
15.02.2015 - 07.09.2018
H2020,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
GAÜN GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluşunun 40. Yılı Etkinlikleri ve Geleneksel Mezunlar Toplantı

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanları Çalıştayı Gıda Mühendisliği Eğitimi, Müfredatı, Araştırma Alanları, Yeni Hedefler. Mezunlar Toplantısı Eğitim Programımızın Sanayiye katkısı, güncellenmesi, Gıda Mühendisi Gözüyle Sanayiden Üniversiteye Bakış.
08.05.2017 - 30.06.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
4
Kapsamlı Araştırma Projesi

Ham ayçiçek yağının minimal rafinasyon işlemi: proses optimizasyonu, yağın minör bileşenleri ve oksidasyon dayanıklılığı üzerine etkisi
07.06.2018 - 02.02.2020
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
5
HİBRİT PİŞİRME İŞLEMİNİN ETİN KALİTE VE GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ


05.11.2014 - 22.08.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
6
HIZLI GIDA KURUTMA YAPABİLEN EV TİPİ HİBRİD (KONVANSİYONEL-MİKRODALGA) FIRIN TASARIMININ GELİŞTİRİLMESİ


01.12.2012 - 30.11.2014
Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
7
Hızlı Gıda Kurutma Yapabilen Ev Tipi Hibrid Konvansiyonel Mikrodalga Fırın Tasarımının Geliştirilmesi

Bu çalışmada hemen her evde bulunan pişirme fırınları mikrodalga ilavesiyle modifiye edilerek meyve ve sebzelerin de kurutulabileceği çok amaçlı kurutma pişirme hibrid fırınların geliştirilmesi hedeflenmiştir Bu bağlamda projede çeşitli meyve
01.12.2012 - 31.01.2015
Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Editörlükler

1 Adet
1
Advances in Food Extrusion Technology

Yazar Adı: MASKAN MEDENİ,Altan Aylin , Yayın Yeri: CRC Press Taylor and Francis Group
Kitap, İngilizce, 2012, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, Newyork  Uluslararası  Basılı

İdari Görevler

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2015-2016 Advanced Food Dehydration İngilizce 3
2 2014-2015 Advanced Food Dehydration İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2017-2018 Advanced Food Dehydration İngilizce 3
2 2016-2017 Advanced Food Dehydration İngilizce 3
3 2015-2016 Advanced Food Dehydration İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2018-2019 Introduction to Statistics İngilizce 3
2 2018-2019 Food Operations Laboratory İngilizce 4
3 2018-2019 Food Engineering Design II İngilizce 3
4 2018-2019 Graduation Project İngilizce 3
5 2017-2018 Food Engineering Design I İngilizce 3
6 2017-2018 Graduation Project İngilizce 3
7 2015-2016 Food Operations Laboratory İngilizce 4
8 2014-2015 Food Operations Laboratory İngilizce 4
9 2017-2018 Food Operations Laboratory İngilizce 4
10 2016-2017 Food Operations Laboratory İngilizce 4
11 2015-2016 Graduation Project İngilizce 3
12 2014-2015 Graduation Project İngilizce 3
13 2016-2017 Graduation Project İngilizce 3
14 2014-2015 Introduction to Statistics İngilizce 3
15 2016-2017 Introduction to Statistics İngilizce 3
16 2015-2016 Introduction to Statistics İngilizce 3
17 2017-2018 Introduction to Statistics İngilizce 3
18 2015-2016 Food Engineering Design II İngilizce 3
19 2014-2015 Food Engineering Design II İngilizce 3
20 2016-2017 Food Engineering Design II İngilizce 3
21 2017-2018 Food Engineering Design II İngilizce 3
22 2014-2015 Food Engineering Design I İngilizce 3
23 2015-2016 Food Engineering Design I İngilizce 3
24 2016-2017 Food Engineering Design I İngilizce 3

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Effect of minimal refining on the minor constituents and oxidation stability of sunflower seed oil PINAR GÜMÜŞ TezMerkezi 2020
2 Tamamlandı Investigation of drying and quality parameters of some fruits and vegetables in home type hybrid (convectional-microwave) oven ERHAN HORUZ TezMerkezi 2018
3 Tamamlandı Production and properties of snack foods developed by extrusion from composite of barley, and tomato and grape pomaces AYLİN ALTAN TezMerkezi 2008
Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Effect of carvacrol on oxidative stability of sunflower seed oil during storage HİLAL ALAK TezMerkezi 2020
2 Tamamlandı Effect of various drying techniques on quality properties of organic blueberry fruit GÜLŞAH GÖK TezMerkezi 2020
3 Tamamlandı Ayran-shalgam mixture: A study on rheological properties, shelf life, and sensory evaluation ŞERİFE MERVE UZAY TezMerkezi 2020
4 Tamamlandı Extraction and food application of mucilage from okra EZGİ KALKAN TezMerkezi 2020
5 Devam Ediyor Zeytinin Acılığının Giderilmesi ESMA TEKİN TezMerkezi 2020
6 Devam Ediyor Extraction Of B- Glucan From Barley And its Use in Some Food Systems ABDULGHANI ASSI TezMerkezi 2020
7 Tamamlandı The use of carob flour and stevia as sugar substitutes for cake production and enrichment with wheat germ CÜNEYT GÖKÇE TezMerkezi 2019
8 Tamamlandı Investigation of consumption of honey and pollen together with green tea RABİA YILDIZ TezMerkezi 2019
9 Tamamlandı Microwave application of pistachio nuts SELMA KULPU TezMerkezi 2019
10 Tamamlandı Effect of ultrasound pre treatment on drying behavior, ascorbic acid, lycopene, color and other related properties of tomato slices HAWAR JAWDAT JAAFAR JAAFAR TezMerkezi 2014
11 Tamamlandı Antioxidative effects of various herbal extracts on corn and palm oils during frying process TUĞBA İNANÇ TezMerkezi 2012
12 Tamamlandı Pomegranate aril drying and juice powder production ERHAN HORUZ TezMerkezi 2011
13 Tamamlandı Effect of butylated hydroxtoluene and essential oils of thymbra spicata on stability of corn and palm oils during deep-fat frying SİBEL NACAROĞLU TezMerkezi 2006
14 Tamamlandı Microwave assisted drying of short-cut (ditalini) macaroni AYLİN ALTAN TezMerkezi 2003
15 Tamamlandı Refinement of sunflower seed oil used in deep fat frying by different adsorbents HALİL İBRAHİM BAĞCI TezMerkezi 2002

Üyelikler

1 Adet
1
Lidersan A.Ş.

 Danışman    2015