Arş.Gör. AYKUT ÖNDER BARAZİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   barazi@gantep.edu.tr      03423172340  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Bilimi  Gıda Mikrobiyolojisi  Gıda Teknolojileri

Duyuru / Döküman

FE 305 Food Microbiology Lab Final Exam will be held on Tuesday 06/12/2022 at 9:30 in the G1 classroom.

 

FE 305 Food Microbiology Lab Results are given below.

 

FE 305 Lab Results updated 30.12.2022

FE 305 Microbiology Laboratory safety and Precautions are extremely important for all who will attend the laboratory and should be well known by students. Please read carefully the precautions attached before coming to the laboratory every week.

Safety Precautions

Gıda Mikrobiyolojisi Lab Talimat ve Kontrol Prosedürleri

FE 305 "Food Microbiology Laboratory Schedule and Programme" is given below. Please refer to each week's laboratory samples and experiments before lab day.

Lab Schedule

 

FE 305 Food Microbiology Lab Meeting will be done on Wednesday 28/09/2022 at 16:30 in Microbiology Laboratory.

All students registered in this course should attend the lab meeting.

 

 

FE 305 raporları "kampüs" fotokopiye bırakılan boş örnek sayfasına iki taraflı şekilde yazılacaktır.

FE 305 report draft had been given to Kampus copy center.

FE 204 Membrane Filtration Deney Prosedürü ektedir.
Döküman/Dosya
membrane-filtration-method-procedure5004.pdf
FE 305 Gıda Mikrobiyolojisi labı son deneyi "ATP Hygiene Monitoring test" prosedürü ektedir. Ayrıca aşağıdaki linkteki videonun sonuna kadar izlenmesi tavsiye edilir. http://www.hygiena.net/demos-01/ss3/flv_mov.html
Döküman/Dosya
atp-hygiena-ultrasnap-ssplus-procedure3424.docx

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

4 Adet
1
Fermente Ürünler Teknolojileri ve Mikrobiyolojisi

Yayın Yeri: Nobel Akademik Yayıncılık
ISBN: 978-625-406-665-8, TÜRKİYE, Ankara, 2020

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
2
Gıda Mikrobiyolojisi

Yayın Yeri: Efil Yayınevi
ISBN: 978-605-4334-02-5, TÜRKİYE, Ankara, 2017

Uluslararası  Ders Kitabı  Türkçe
3
Handbook of Food Safety Engineering

Yayın Yeri: Wiley-Blackwell
ISBN: 978-1-4443-3334-3, 2011

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
4
Gıda Mikrobiyolojisi

Yayın Yeri: Elif Yayınevi
ISBN: 978-605-4334-02-5, TÜRKİYE, 2010

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe

Makaleler

6 Adet
1
Antimicrobial effect of edible coating produced from Pistacia vera resin to prevent growth of Listeria monocytogenes and Salmonella Typhimurium

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: FEBS Journal
İngilizce, Basılı, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
General characteristics of edible films

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: Journal of Food Biotechnology Research
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Endekste taranmıyor
3
Antimicrobial Activity of a Novel Biodegradable Edible Film produced from Pistacia vera Resin and Origanum vulgare Essential Oil

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Research Journal of Biotechnology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ESCI: Emerging Sources Citation Index
4
Survival of Listeria monocytogenes in Sucuk during Manufacturing and Storage Periods at Different Modified Atmosphere

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS
İngilizce, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Modelling the effects of modified atmosphere on Salmonella typhimurium in packaged meat during storage in the refrigerator and at 12 degrees C

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: ANNALS OF MICROBIOLOGY
İngilizce, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Survival probability of S Typhimurium in sucuk

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: FLEISCHWIRTSCHAFT
İngilizce, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

16 Adet
1
CONTAMINATION OF RAW FRUITS AND VEGETABLES

YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: INTERNATIONAL CONFERENCE ON MATHEMATICS – ENGINEERING – NATURAL MEDICAL SCIENCES
TÜRKİYE, Adıyaman, İngilizce, 22.11.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
MYCOTOXINS STABILITY DURING FOOD PROCESSING

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM
Yayın Yeri: 3rd International Congress on Food Technology
TÜRKİYE, Nevşehir, İngilizce, 10.11.2018

Uluslararası  Özet bildiri
3
Health and Economıc Implıcatıons of Eaten FoodsContamınated by Mycotoxıns and Control of Mycotoxınsin Foods

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM
Yayın Yeri: 3rd International Congress on Food Technology
TÜRKİYE, Nevşehir, İngilizce, 10.11.2018

Uluslararası  Özet bildiri
4
TPM (Total Productive Maintainance) in Food Industry

YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
5
Food Hygiene in Catering Industry

YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Adıyaman, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
Prevention and control of mycotoxins in foods

ERKMEN OSMAN,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences
TÜRKİYE, Ankara, İngilizce, 26.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
7
A Traditional Product of Gaziantep Region

ERKMEN OSMAN,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences
TÜRKİYE, Ankara, İngilizce, 26.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
8
Ancient History of Olive Production

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ, Girne, İngilizce, 19.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
9
Preservation of flavor of Pistachio nut kernels used for Antep Baklava by Pistacia vera resin basededible coating

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ, Girne, İngilizce, 19.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
10
Antimicrobial effect of edible coating produced from Pistacia vera resin to prevent growth of Listeria monocytogenes and Salmonella Typhimurium

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 42nd Congress of the Federation-of-European-Biochemical-Societies (FEBS) on From Molecules to Cells and Back
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, New Jersey, İngilizce, 10.09.2017

Uluslararası  Özet bildiri
11
Antimicrobial activity of a novel biodegradable edible film produced from pistacia vera resin and Oreganum vulgare essential oil

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 2nd International World Research Journals Congress
İngilizce, 26.06.2017

Uluslararası  Özet bildiri
12
Inactivation of mold during storage of bread using chitosan based edible coating

BARAZİ AYKUT ÖNDER,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
MAKEDONYA, Struga, Ohrid, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası
13
Effect of Modified Atmosphere packaging on quality of sucuk

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Traditional Foods from Adriatic to Cacucasus
TÜRKİYE, İngilizce, 15.04.2010

Uluslararası
14
Survival of Listeria monocytogenes in sucuk during manufacturing and storage periods at different modified atmosphere

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: International Conference on Industrial Microbiology and Applied Biotechnology
ROMANYA, İngilizce, 09.10.2008

Uluslararası
15
Modifiye Atmosfer Yönteminin Et ve Sucuk Hamurunda Salmonella typhimurium üzerine etkisi

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. Bildiri Kitabı, Ankara, Türkiye,
TÜRKİYE, Türkçe, 08.11.2007

Ulusal
16
Modifiye Atmosfer paketlemenin gıda sektöründeki önemi

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. Bildiri Kitabı, Ankara, Türkiye
TÜRKİYE, Türkçe, 08.11.2007

Ulusal

Projeler

3 Adet
1
Antep Fıstığı Pistacia vera Reçinesi Kullanılarak Yenilebilir Film Üretimi

Antep Fıstığı Pistacia vera Reçinesi Kullanılarak Yenilebilir Film Üretimi
02.12.2014 - 02.06.2016
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Modifiye Atmosfer Yönteminin Et Sucuk ve Peynirde Listeria monocytogenes Üzerine Etkisinin Araştırılması


02.04.2007 - 08.04.2008
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Modifiye Atmosfer Yönteminin Et ve Et Ürünlerinde Salmonella Typhimurium Üzerine Etkisinin Araştırılması

Modifiye Atmosfer Yönteminin Et ve Et Ürünlerinde Salmonella Typhimurium Üzerine Etkisinin Araştırılması
01.01.2006 - 01.01.2007
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Patentler

7 Adet
1
ERİMEYEN LOKUM DONDURMASI

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder BARAZİ , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder Barazi,Bengisu Erşan,Osman Erkmen
Patent No: TR201502552B, 2017, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
2
YULAF EZMESİ VE SUSAM VE BAL İÇEREN KAHVALTILIK FONKSİYONEL BİR GIDA

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder BARAZİ,OSMAN ERKMEN,BAHAR TONUS , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,BAHAR TONUS
Patent No: TR201615119A2, 2019, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
3
Antep Fıstıgı Agacı Sakızlı Yumusak Lokum Üretimi

Patent Başvuru Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,BENGİSU ERŞAN
Patent No: TR2015/02557, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
4
ANTİMİKROBİYAL ESANSİYEL YAĞ İÇEREN FONKSİYONEL YOĞURT

Patent Başvuru Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,SEDA GÜÇ
Patent No: TR201615138B, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
5
FISTIK, FINDIK, BADEM EZMESİ İLE KAPLANMIŞ FONKSİYONEL BİSKÜVİ ÜRETİMİ

Patent Başvuru Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,ESRA ERZİN,IŞIL AYSEL DEMİREL , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,ESRA ERZİN,IŞIL AYSEL DEMİREL
Patent No: TR201615153B, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
6
Antep fıstıgı reçinesinden üretilmis yenebilir antimikrobiyal film.

Patent Başvuru Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN
Patent No: TR2015/00217, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
7
İki Kat Antep Fıstığı Ezmesi Arasında Pişmaniye İçeren Gofret ve Üretimi

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder BARAZİ,Osman ERKMEN , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder BARAZİ,Osman ERKMEN,Hatice Güler TANER,Seda GÜÇ
Patent No: TR201615133B, 2020, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES

Ödüller