Arş.Gör. AYKUT ÖNDER BARAZİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   barazi@gantep.edu.tr      03423172340  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Bilimi  Gıda Mikrobiyolojisi  Gıda Teknolojileri

Duyuru / Döküman

FE 411 Biotechnology Lab Results for 1st and 2nd education are given below.

FE 411 Lab Results

FE 411 Biotechnology Lab Hours changed for this week as 13 / 12 / 2019 Friday at 9:30.

Lab Final Exam will be done on 19 / 12 / 2019 at 10:00 

 

FE 305 Food Microbiology Lab Results are listed below. 

http://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/148496-4794.xlsx

FE 411 Lab program is given below. Please download attached file and follow the schedule and program.

 

http://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/148496-7192.docx

FE 305 Lab schedule and program is given in the link below.

http://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/148496-9246.doc

 

 

FE 305 Lab meeting will be done on Thursday (19.09.2019) at 11:15 in Food Microbiology Lab. All students should attend the meeting.

ATTENTION PLEASE!!!!

FE 411 Lab meeting will be done on Thursday (19.09.2019) at 15:20 in Food Biotechnology Lab. (extention building). All students should attend the meeting.

FE 204 General Microbiology

FE 305 Food Microbiology

Lab results and averages are given below.

Döküman/Dosya
fe305-food-microbiology-exams-attendance12824.xlsx
fe204-general-microbiology12824.xlsx

FE 305 raporları "kampüs" fotokopiye bırakılan boş örnek sayfasına iki taraflı şekilde yazılacaktır.

FE 305 report draft had been given to Kampus copy center.

FE 204 Membrane Filtration Deney Prosedürü ektedir.
Döküman/Dosya
membrane-filtration-method-procedure5004.pdf
FE 305 Gıda Mikrobiyolojisi labı son deneyi "ATP Hygiene Monitoring test" prosedürü ektedir. Ayrıca aşağıdaki linkteki videonun sonuna kadar izlenmesi tavsiye edilir. http://www.hygiena.net/demos-01/ss3/flv_mov.html
Döküman/Dosya
atp-hygiena-ultrasnap-ssplus-procedure3424.docx

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

4 Adet
1
Fermente Gıdaların Üretim Teknolojileri ve Mikrobiyolojisi

Yayın Yeri: Efil Yayınevi
ISBN: ---, TÜRKİYE, Ankara

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
2
Modifiye Atmosfer Yöntemi ile Gıdaların Korunması. Gıda Mikrobiyolojisi

Yayın Yeri: Efil Yayınevi
ISBN: 978-605-4334-02-5, TÜRKİYE, Ankara

Uluslararası  Ders Kitabı  İngilizce
3
Handbook of Food Safety Engineering

Yayın Yeri: Wiley-Blackwell
ISBN: 978-1-4443-3334-3,

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
4
Gıda Mikrobiyolojisi

Yayın Yeri: Elif Yayınevi
ISBN: 978-605-4334-02-5, TÜRKİYE,

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe

Makaleler

6 Adet
1
Antimicrobial effect of edible coating produced from Pistacia vera resin to prevent growth of Listeria monocytogenes and Salmonella Typhimurium

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: FEBS Journal
İngilizce, Basılı, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
General characteristics of edible films

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: Journal of Food Biotechnology Research
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Endekste taranmıyor
3
Antimicrobial Activity of a Novel Biodegradable Edible Film produced from Pistacia vera Resin and Origanum vulgare Essential Oil

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Research Journal of Biotechnology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ESCI: Emerging Sources Citation Index
4
Modelling the effects of modified atmosphere on Salmonella typhimurium in packaged meat during storage in the refrigerator and at 12 degrees C

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: ANNALS OF MICROBIOLOGY
İngilizce, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Survival probability of S Typhimurium in sucuk

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: FLEISCHWIRTSCHAFT
İngilizce, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Survival of Listeria monocytogenes in Sucuk during Manufacturing and Storage Periods at Different Modified Atmosphere

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS
İngilizce, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

16 Adet
1
Antimicrobial activity of a novel biodegradable edible film produced from pistacia vera resin and Oreganum vulgare essential oil

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 2nd International World Research Journals Congress
İngilizce, 26.06.2017

Uluslararası  Özet bildiri
2
Prevention and control of mycotoxins in foods

ERKMEN OSMAN,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences
TÜRKİYE, Ankara, İngilizce, 26.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
3
A Traditional Product of Gaziantep Region

ERKMEN OSMAN,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences
TÜRKİYE, Ankara, İngilizce, 26.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
4
Inactivation of mold during storage of bread using chitosan based edible coating

BARAZİ AYKUT ÖNDER,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
MAKEDONYA, Struga, Ohrid, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası
5
CONTAMINATION OF RAW FRUITS AND VEGETABLES

YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: INTERNATIONAL CONFERENCE ON MATHEMATICS – ENGINEERING – NATURAL MEDICAL SCIENCES
TÜRKİYE, Adıyaman, İngilizce, 22.11.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
Food Hygiene in Catering Industry

YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Adıyaman, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
7
TPM (Total Productive Maintainance) in Food Industry

YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
8
Preservation of flavor of Pistachio nut kernels used for Antep Baklava by Pistacia vera resin basededible coating

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
KKTC, Girne, İngilizce, 19.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
9
Ancient History of Olive Production

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
KKTC, Girne, İngilizce, 19.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
10
Effect of Modified Atmosphere packaging on quality of sucuk

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Traditional Foods from Adriatic to Cacucasus
TÜRKİYE, İngilizce, 15.04.2010

Uluslararası
11
MYCOTOXINS STABILITY DURING FOOD PROCESSING

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM
Yayın Yeri: 3rd International Congress on Food Technology
TÜRKİYE, Nevşehir, İngilizce, 10.11.2018

Uluslararası  Özet bildiri
12
Health and Economıc Implıcatıons of Eaten FoodsContamınated by Mycotoxıns and Control of Mycotoxınsin Foods

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM
Yayın Yeri: 3rd International Congress on Food Technology
TÜRKİYE, Nevşehir, İngilizce, 10.11.2018

Uluslararası  Özet bildiri
13
Antimicrobial effect of edible coating produced from Pistacia vera resin to prevent growth of Listeria monocytogenes and Salmonella Typhimurium

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 42nd Congress of the Federation-of-European-Biochemical-Societies (FEBS) on From Molecules to Cells and Back
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, New Jersey, İngilizce, 10.09.2017

Uluslararası  Özet bildiri
14
Survival of Listeria monocytogenes in sucuk during manufacturing and storage periods at different modified atmosphere

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: International Conference on Industrial Microbiology and Applied Biotechnology
ROMANYA, İngilizce, 09.10.2008

Uluslararası
15
Modifiye Atmosfer paketlemenin gıda sektöründeki önemi

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. Bildiri Kitabı, Ankara, Türkiye
TÜRKİYE, Türkçe, 08.11.2007

Ulusal
16
Modifiye Atmosfer Yönteminin Et ve Sucuk Hamurunda Salmonella typhimurium üzerine etkisi

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. Bildiri Kitabı, Ankara, Türkiye,
TÜRKİYE, Türkçe, 08.11.2007

Ulusal

Projeler

3 Adet
1
Antep Fıstığı Pistacia vera Reçinesi Kullanılarak Yenilebilir Film Üretimi

Antep Fıstığı Pistacia vera Reçinesi Kullanılarak Yenilebilir Film Üretimi
02.12.2014 - 02.06.2016
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Modifiye Atmosfer Yönteminin Et Sucuk ve Peynirde Listeria monocytogenes Üzerine Etkisinin Araştırılması


02.04.2007 - 08.04.2008
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Modifiye Atmosfer Yönteminin Et ve Et Ürünlerinde Salmonella Typhimurium Üzerine Etkisinin Araştırılması

Modifiye Atmosfer Yönteminin Et ve Et Ürünlerinde Salmonella Typhimurium Üzerine Etkisinin Araştırılması
01.01.2006 - 01.01.2007
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Patentler

6 Adet
1
ERİMEYEN LOKUM DONDURMASI

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder BARAZİ , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder Barazi,Bengisu Erşan,Osman Erkmen
Patent No: 2015/02552, 2017, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
2
FISTIK, FINDIK, BADEM EZMESİ İLE KAPLANMIŞ FONKSİYONEL BİSKÜVİ ÜRETİMİ

Patent Başvuru Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,ESRA ERZİN,IŞIL AYSEL DEMİREL , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,ESRA ERZİN,IŞIL AYSEL DEMİREL
Patent No: TR201615153B, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
3
ANTİMİKROBİYAL ESANSİYEL YAĞ İÇEREN FONKSİYONEL YOĞURT

Patent Başvuru Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,SEDA GÜÇ
Patent No: TR201615138B, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
4
YULAF EZMESİ VE SUSAM VE BAL İÇEREN KAHVALTILIK FONKSİYONEL BİR GIDA

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder BARAZİ,OSMAN ERKMEN,BAHAR TONUS , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,BAHAR TONUS
Patent No: TR201615119A2, 2019, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
5
Antep Fıstıgı Agacı Sakızlı Yumusak Lokum Üretimi

Patent Başvuru Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,BENGİSU ERŞAN
Patent No: TR2015/02557, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
6
Antep fıstıgı reçinesinden üretilmis yenebilir antimikrobiyal film.

Patent Başvuru Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN
Patent No: TR2015/00217, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES

Ödüller