Araştırma Görevlisi AYKUT ÖNDER BARAZİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   barazi@gantep.edu.tr      03423172340  
YÖK Akademik ORCID WoS
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Mikrobiyolojisi  Gıda Güvenliği  Gıda Teknolojileri

Duyuru / Döküman

FE 204 General Microbiology Lab results and Average is given below. Any objections to the results should be done on 18.06.2025 09:30 till 17:00 

FE 204 Lab Results

FE 204 General Microbiology Lab Final exam will be done on Friday 23/05/2025 between 09.30-10.15 at G1 classroom. 

For all students who attend the FE 204 lab course will take the next lab on Thursday 10.04.2025 at 15:40 in microbiology laboratory.

FE 204 General Microbiology lab meeting will be done on 06 March Thursday at 15.20 in the Microbiology Laboratory. Students should attend the meeting.

FE 204 General Microbiology Lab Schedule is given below.

FE 204 Lab Schedule 2024-2025 2nd semester

FE 305 Food Microbiology Lab course final averages are given in the list below. Any questions and objections to the results should be served on Monday 13/01/2024 until 16:00. 

FE 305 Averages

FE 305 Food Microbiology Final exam will be on 11.12.2024 at 15:20 in G-6 classroom. 

 

FE 305 Food Microbiology Lab course meeting will be held on 09/10/2024 Wednesday at 15.20 in Microbiology Lab at 1 st floor. 

All students registered for the FE 305 course should attend the lab meeting. 

FE 305 "Food Microbiology Laboratory Schedule and Programme" is given below. Please refer to each week's laboratory samples and experiments before lab day.

FE 305 Lab Schedule and Programme

 

FE 305 Microbiology Laboratory safety and Precautions are extremely important for all who will attend the laboratory and should be well known by students. Please read carefully the precautions attached before coming to the laboratory every week.

Safety Precautions

Gıda Mikrobiyolojisi Lab Talimat ve Kontrol Prosedürleri

FE 305 raporları "kampüs" fotokopiye bırakılan boş örnek sayfasına iki taraflı şekilde yazılacaktır.

FE 305 report draft had been given to Kampus copy center.

FE 204 General Microbiology lab sheets are given below;

Exp-1

Exp-2

Exp-3

Exp-4

Exp-5

Exp-6

Exp-7

 

FE 204 Lab meeting will be done on 22 Feb 2024 Thursday at 15.20 in Microbiology Lab. All students are expected to participate.

FE 305 Food Microbiology Lab meeting will be held on 11.10.2023 Wednesday at 15:20 in Microbiology Lab.
FE 204 Membrane Filtration Deney Prosedürü ektedir.
Döküman/Dosya
membrane-filtration-method-procedure5004.pdf

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

4 Adet
1
Gıda Mikrobiyolojisi

Bölüm Adı: Modifiye Atmosfer Yöntemi ile Gıdaların Korunması
Yazar(lar): BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Efil Yayınevi ISBN: 978-605-4334-02-5, TÜRKİYE, Ankara, 2021

Uluslararası  Ders Kitabı  Türkçe
2
Fermente Ürünler Teknolojileri ve Mikrobiyolojisi

Bölüm Adı: Kültür Mantarı Üretimi
Yazar(lar): ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: Nobel Akademik Yayıncılık ISBN: 978-625-406-665-8, TÜRKİYE, Ankara, 2020

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
3
Handbook of Food Safety Engineering

Bölüm Adı: Kinetics of Microbial Inactivation
Yazar(lar): ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: Wiley-Blackwell ISBN: 978-1-4443-3334-3, 2011

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
4
Gıda Mikrobiyolojisi

Bölüm Adı: Modifiye Atmosfer Yöntemiyle Gıdaların Korunması
Yazar(lar): BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Elif Yayınevi ISBN: 978-605-4334-02-5, TÜRKİYE, Ankara, 2010

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe

Makaleler

8 Adet
1
A Novel Edible Coating Produced from a Wheat Gluten, Pistacia vera L. Resin, and Essential Oil Blend: Antimicrobial Effects and Sensory Properties on Chicken Breast Fillets

BARAZİ AYKUT ÖNDER, ÇAĞRI MEHMETOĞLU ARZU, ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: MDPI AG
Türkçe, Elektronik, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Q1  SCI-Expanded
2
General characteristics of edible films

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: Journal of Food Biotechnology Research
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Endekste taranmıyor
3
Antimicrobial effect of edible coating produced from Pistacia vera resin to prevent growth of Listeria monocytogenes and Salmonella Typhimurium

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: FEBS Journal
İngilizce, Basılı, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özet  Q1  SCI-Expanded
4
Antimicrobial Activity of a Novel Biodegradable Edible Film produced from Pistacia vera Resin and Origanum vulgare Essential Oil

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Research Journal of Biotechnology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ESCI
5
Modelling the effects of modified atmosphere on Salmonella typhimurium in packaged meat during storage in the refrigerator and at 12 degrees C

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: ANNALS OF MICROBIOLOGY
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Q3  SCI-Expanded
6
Survival probability of S Typhimurium in sucuk

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: FLEISCHWIRTSCHAFT
Almanca, Basılı+Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Q3  SCI-Expanded
7
Survival of Listeria monocytogenes in Sucuk during Manufacturing and Storage Periods at Different Modified Atmosphere

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Q3  SCI-Expanded
8
Influence of storage atmosphere modification on S. Typhimurium and natural flora in sucuk

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: Fleischwirtschaft-International
İngilizce, Basılı, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  UGC CARE

Bildiriler

16 Adet
1
CONTAMINATION OF RAW FRUITS AND VEGETABLES

YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: INTERNATIONAL CONFERENCE ON MATHEMATICS – ENGINEERING – NATURAL MEDICAL SCIENCES
TÜRKİYE, Adıyaman, İngilizce, 22.11.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
MYCOTOXINS STABILITY DURING FOOD PROCESSING

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM
Yayın Yeri: 3rd International Congress on Food Technology
TÜRKİYE, Nevşehir, İngilizce, 10.11.2018

Uluslararası  Özet bildiri
3
Health and Economıc Implıcatıons of Eaten FoodsContamınated by Mycotoxıns and Control of Mycotoxınsin Foods

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM
Yayın Yeri: 3rd International Congress on Food Technology
TÜRKİYE, Nevşehir, İngilizce, 10.11.2018

Uluslararası  Özet bildiri
4
Food Hygiene in Catering Industry

YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Adıyaman, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
5
TPM (Total Productive Maintainance) in Food Industry

YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
Prevention and control of mycotoxins in foods

ERKMEN OSMAN,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences
TÜRKİYE, Ankara, İngilizce, 26.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
7
A Traditional Product of Gaziantep Region

ERKMEN OSMAN,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences
TÜRKİYE, Ankara, İngilizce, 26.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
8
Preservation of flavor of Pistachio nut kernels used for Antep Baklava by Pistacia vera resin basededible coating

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ, Girne, İngilizce, 19.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
9
Ancient History of Olive Production

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ, Girne, İngilizce, 19.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
10
Antimicrobial effect of edible coating produced from Pistacia vera resin to prevent growth of Listeria monocytogenes and Salmonella Typhimurium

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 42nd Congress of the Federation-of-European-Biochemical-Societies (FEBS) on From Molecules to Cells and Back
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, New Jersey, İngilizce, 10.09.2017

Uluslararası  Özet bildiri
11
Antimicrobial activity of a novel biodegradable edible film produced from pistacia vera resin and Oreganum vulgare essential oil

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 2nd International World Research Journals Congress
TAYLAND, Bangkok, İngilizce, 26.06.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
12
Inactivation of mold during storage of bread using chitosan based edible coating

GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR,BARAZİ AYKUT ÖNDER,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
MAKEDONYA, Struga, Ohrid, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Tam metin bildiri
13
Effect of Modified Atmosphere packaging on quality of sucuk

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Traditional Foods from Adriatic to Cacucasus
TÜRKİYE, İngilizce, 15.04.2010

Uluslararası
14
Survival of Listeria monocytogenes in sucuk during manufacturing and storage periods at different modified atmosphere

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: International Conference on Industrial Microbiology and Applied Biotechnology
ROMANYA, İngilizce, 09.10.2008

Uluslararası
15
Modifiye Atmosfer paketlemenin gıda sektöründeki önemi

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. Bildiri Kitabı, Ankara, Türkiye
TÜRKİYE, Türkçe, 08.11.2007

Ulusal
16
Modifiye Atmosfer Yönteminin Et ve Sucuk Hamurunda Salmonella typhimurium üzerine etkisi

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 5. Gıda Mühendisliği Kongresi. Ankara, Türkiye
TÜRKİYE, Ankara, Türkçe, 08.11.2007

Ulusal  Tam metin bildiri

Projeler

66 Adet
1
Yeni Nesil Suni Deri Yüzey Kaplama Makinesinin Tasarımı ve Prototip İmalatı


30.04.2025 - 30.04.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
2
Smartnecki İkinci Versiyon 1.1


29.09.2024 - 29.09.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
3
Banka 360


28.02.2025 - 31.10.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
4
E‐imza Yazılımı


27.01.2025 - 31.08.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
5
Mechanix II


27.01.2025 - 26.01.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
6
Parkinson İçin Stabil Yemek Seti


25.11.2024 - 01.01.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
7
GIDA ÜRETİM SÜREÇLERİ SANAL GERÇEKLİK (VR) AR-GE VE LİSANS EĞİTİM UYGULAMALARI

"GIDA ÜRETİM SÜREÇLERİ SANAL GERÇEKLİK (VR) AR-GE VE LİSANS EĞİTİM UYGULAMALARI" projesi Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü lisans, lisansüstü ve AR-GE faaliyetlerinin dijitalleşmesine katkı sağlamak amacı ile yürüt
25.05.2022 - 24.05.2023
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
8
BÖBREK NAKLİNDE KONSEYİN VERİTABANI SİSTEMİ


23.12.2024 - 23.12.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
9
NDT Kalite Kontrol Yönetim Sistemi


20.06.2025 - 30.11.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
10
IOM Resilience Innovation Facility Hackathon 3 Climact


20.02.2024 - 21.02.2024
Diğer (Uluslararası),   Eğitmen 

ULUSLARARASI  Tamamlandı
11
Sipariş Takip Programı


19.12.2019 - 09.03.2020
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
12
Probiyotik yoğurt üretiminde çiğ süt özelliklerinin son ürüne etkisinin belirlenmesi (Gaziantep Teknopark)


17.10.2022 - 15.11.2023
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Uzman 

ULUSAL  Tamamlandı
13
YUMURTA TASNİF MAKİNALARI KONVİYORLARININ ROLLER MAKARA SETLERİNİN TASARIM VE İMALATI


17.03.2025 - 17.03.2027
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
14
Cognilife


17.03.2025 - 17.04.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
15
Saha Tipi Analizör Geliştirilmesi Projesi


16.07.2018 - 07.04.2019
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
16
Akademik makale hakem değerlendirmesi ve dergi yayını için entegre çevrimiçi sistem portalı geliştirme


16.06.2025 - 15.06.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
17
Toros Ceyhan Limanı Dip Taraması ve Dökü Alanı Çevresel Yönetim Planı Hazırlanması Projesi


15.12.2019 - 15.05.2020
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
18
Atık Up


15.06.2025 - 12.06.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
19
KüçükBüyük | Girişimciler ve Yerel Üreticiler Dijital Mağaza Platformu


15.05.2025 - 15.11.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
20
FARKLI ZEYTINYAGI ÜRETIM VE AMBALAJLAMA YÖNTEMIYLE, ZEYTINYAGI KALITESININ VE RAF ÖMRÜNÜN ARTIRILMASI


15.05.2018 - 31.12.2019
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
21
Probiyotik Kombiyotik Yoğurt üretim ve pazar iyileştirme projesi (Gaziantep Teknopark)

İlk defa süt ve süt ürünlerde uygulanmaya başlanan probiyotik bakteri içeren gıdaların üretimi ve tüketilmesindeki temel problem canlı mikroorganizma sayısıdır. Probiyotik etkiye sahip olduğu kanıtlanmış bakteri türlerinin kullanılmasıyla üretilen bu
15.03.2021 - 11.03.2022
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Uzman 

ULUSAL  Tamamlandı
22
Kalite kontrol Otomasyon Sistem Yazılımı


15.01.2019 - 31.12.2019
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
23
International Organization for Migration (IOM) Hackathon-1 Migrathon

Göçmenler için inovatif iş fikirleri ve Ar-Ge projelerinin desteklenmesi
11.10.2023 - 12.10.2023
Diğer (Uluslararası),   Eğitmen 

ULUSLARARASI  Tamamlandı
24
Enhancer ICMPD EU


10.01.2020 - 11.05.2023
Avrupa Birliği,   Eğitmen 

ULUSLARARASI  Tamamlandı
25
Bitkisel Dezenfektan Üretim Projesi


09.06.2020 - 30.09.2020
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
26
OptiMakine, Endüstriyel makineler için optimize edilmiş çözümler


07.10.2024 - 29.03.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
27
IOM Resilience Innovation Facility Hackathon 3 Eduhack


07.05.2024 - 09.05.2024
Diğer (Uluslararası),   Eğitmen 

ULUSLARARASI  Tamamlandı
28
IOM Resillience Innovation Facility Hackathon 2 Innovation for Inclusion


06.12.2023 - 08.12.2023
Diğer (Uluslararası),   Eğitmen 

ULUSLARARASI  Tamamlandı
29
Donatı Kesim Makinesi Tasarımı ve İmalatı


06.02.2025 - 24.07.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
30
Probiyotik Kombiyotik Yoğurt ve Fonksiyonel Süt ürünleri üretimi (Gaziantep Teknopark)


04.11.2019 - 10.09.2021
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Uzman 

ULUSAL  Tamamlandı
31
Akrilik Asitten Akrilatların Eldesi


03.06.2019 - 03.06.2022
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
32
ASERAİ YENİ NESİL PAZARYERİ ENTEGRASYONU


03.04.2025 - 04.04.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
33
Antep Fıstığı Pistacia vera Reçinesi Kullanılarak Yenilebilir Film Üretimi

Antep Fıstığı Pistacia vera Reçinesi Kullanılarak Yenilebilir Film Üretimi
02.12.2014 - 02.06.2016
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
34
OkAn (Okuma + Anlama) – Kapalı Devre Okuma ve Anlama Uygulaması


02.07.2025 - 02.07.2027
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
35
Akıllı Klor Dozaj Pompası Geliştirilmesi Projesi


02.07.2018 - 04.02.2019
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
36
Modifiye Atmosfer Yönteminin Et Sucuk ve Peynirde Listeria monocytogenes Üzerine Etkisinin Araştırılması


02.04.2007 - 08.04.2008
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
37
ATIK YAĞLI TOHUMLARIN (ZEYTİN) ÇEKİRDEKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE GERİ DÖNÜŞÜMÜ PROJESİ


02.03.2020 - 31.07.2021
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
38
bonea


01.12.2022 - 31.05.2024
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
39
Makarna Üretimi Yapan Firmalarda İş Süreç takibi


01.12.2019 - 31.03.2020
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
40
Noisoft Dijital Dünya Versiyon 2


01.11.2024 - 01.11.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
41
İNCE VE YUMUŞAK KABUKLU SEBZE VE MEYVE SOYMA, KESME VE DOĞRAMA MAKİNESİ


01.11.2018 - 30.06.2019
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
42
YAPAY ZEKA DESTEKLİ WEB ve MOBİL UYUMLU SİPARİŞ, SEVKİYAT, STOK SİSTEMLERİ


01.10.2024 - 31.03.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
43
İTHAL OLARAK TEMİN EDİLEN UN PAKETLEME MAKİNALARIN MAKASLARININ TASARIMLARININ İYİLEŞTİRİLEREK YERLİ İMKÂNLARLA ÜRETİLMESİ


01.10.2018 - 31.12.2019
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
44
Selülozdan hidroksietil selüloz (HEC) ve hidroksimetil selüloz (HMC) eldesi


01.09.2022 - 31.08.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
45
DEPREM HASAR TAHMİN YAZILIMI GELİŞTİRME PROJESİ


01.08.2025 - 01.08.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
46
Kuruyemiş gıda mamullerinin görüntü işleme teknikleriyle ayıklanması ve boyutlarına göre tasnif edilmesi


01.08.2019 - 01.04.2021
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
47
Bayi yönetimi, Sipariş toplama ve üretim raporlama yazılımı


01.08.2018 - 21.09.2018
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
48
VEGAN BESLENME İÇİN PEKTİN KULLANARAK TAKVİYE EDİCİ GIDA ÜRETİMİ


01.07.2025 - 30.10.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
49
PolyJut Atkı İpliği


01.07.2024 - 30.06.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
50
Biyoteknolojinin Şehircilikteki Kullanım Alanlarının Araştırılması


01.07.2019 - 31.12.2020
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
51
DİKTE – Dijital İnteraktif Kapsamlı Test ve Değerlendirme


01.06.2025 - 01.06.2027
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
52
Antepfıstığı reçinesinden antibakteriyel yenebilir ambalaj üretimi (Gaziantep Teknopark)

Antep fıstığı ağacından elde edilen fıstık reçinesi antibakteriyel, antikansorejen, antioksidan, ve diğer önemli sağlık etkilerine sahip bir yan üründür. Bu reçinenin kullanılması ile oluşturulacak bir biyobozunur ambalaj malzemesinin gıdaların sakla
01.06.2016 - 30.06.2018
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
53
EL TİPİ(MOBİL) ANALİZÖR CİHAZI Projesi


01.05.2018 - 01.11.2018
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
54
ZEYTİNYAĞI İŞLEME TEKNOLOJİLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ VE ZEYTINYAGININ FARKLI ÜRETIM VE AMBALAJLAMA YÖNTEMIYLE, ZEYTINYAGI KALITESININ VE RAF ÖMRÜNÜN ARTIRILMASI


01.04.2025 - 01.04.2027
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
55
Dijital Kayısı Satış Platformu Yazılımı


01.04.2025 - 31.12.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
56
CPM ERP ile Birlikte Çalışacak Web API ve Mobil Uygulama Geliştirme ‐ İplik Üretim ve Sevkiyat terminali


01.04.2025 - 31.05.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
57
Rotam B2B V1


01.03.2025 - 01.05.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
58
Socijoy ‐ Yapay Zeka Destekli Medya Takip


01.03.2025 - 01.03.2026
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
59
Tıp ve Dişcilik Alanında Kemik Dolgu Maddesi Olarak Kullanılmak Üzere Biyokökenli (Denizkestanesi Kabuğu) Atıkdan Nano Whitlockite Sentezlenmesi


01.03.2019 - 01.03.2020
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
60
Arazi tipi GES temizlik Robotu


01.02.2025 - 31.12.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
61
Şekeri Azaltılmış ve DHA ile Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Çikolata ve Şekerleme Ürünlerinin geliştirilmesi Projesi


01.02.2019 - 31.10.2020
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
62
Web İçerik Yönetim Yazılımı


01.01.2025 - 31.10.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
63
Carbon Smart


01.01.2025 - 31.12.2025
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
64
Göz Hastalıkları Tedavisinde İnvaziv Yöntemle Uygulanan Hyaluronic Acid’in Tablet Formuna Dönüştürülmesi


01.01.2019 - 31.12.2021
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
65
Gribal Enfeksiyonlarda Geleneksel Tedavi Yöntemi Olarak Kullanılan Kara Mürver Ekstresinin Tablet Formu


01.01.2019 - 31.12.2019
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Proje Hakemliği 

ULUSAL  Tamamlandı
66
Modifiye Atmosfer Yönteminin Et ve Et Ürünlerinde Salmonella Typhimurium Üzerine Etkisinin Araştırılması

Modifiye Atmosfer Yönteminin Et ve Et Ürünlerinde Salmonella Typhimurium Üzerine Etkisinin Araştırılması
01.01.2006 - 01.01.2007
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı

Patentler

7 Adet
1
İki Kat Antep Fıstığı Ezmesi Arasında Pişmaniye İçeren Gofret ve Üretimi

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder BARAZİ,Osman ERKMEN , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder BARAZİ,Osman ERKMEN,Hatice Güler TANER,Seda GÜÇ
Patent No: TR201615133B, 2020, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
2
ERİMEYEN LOKUM DONDURMASI

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder BARAZİ , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder Barazi,Bengisu Erşan,Osman Erkmen
Patent No: TR201502552B, 2017, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
3
YULAF EZMESİ VE SUSAM VE BAL İÇEREN KAHVALTILIK FONKSİYONEL BİR GIDA

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder BARAZİ,OSMAN ERKMEN,BAHAR TONUS , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,BAHAR TONUS
Patent No: TR201615119A2, 2019, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
4
Antep Fıstıgı Agacı Sakızlı Yumusak Lokum Üretimi

Patent Başvuru Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,BENGİSU ERŞAN
Patent No: TR2015/02557, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
5
Antep fıstıgı reçinesinden üretilmis yenebilir antimikrobiyal film.

Patent Başvuru Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN
Patent No: TR2015/00217, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
6
FISTIK, FINDIK, BADEM EZMESİ İLE KAPLANMIŞ FONKSİYONEL BİSKÜVİ ÜRETİMİ

Patent Başvuru Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,ESRA ERZİN,IŞIL AYSEL DEMİREL , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,ESRA ERZİN,IŞIL AYSEL DEMİREL
Patent No: TR201615153B, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
7
ANTİMİKROBİYAL ESANSİYEL YAĞ İÇEREN FONKSİYONEL YOĞURT

Patent Başvuru Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN , Patent Buluş Sahipleri: AYKUT ÖNDER BARAZİ,OSMAN ERKMEN,SEDA GÜÇ
Patent No: TR201615138B, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES

Ödüller

Tasarım

1 Adet
1
2. Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması kapsamında yeni ürün tasarımları

Yeni ürün kapsamında ulusal patent ile tescillenmiş, Coffeenut, Honeyfit, Gofpa ve Lakrima ürün ve ambalaj tasarımları.
Tasarım Sahipleri: Aykut Önder Barazi
Diğer, 07.08.2015

Uluslararası  Endüstriyel Tasarım

Üyelikler

6 Adet
1
TEKNOFEST Hakem Havuzu

 Üye    2022 

2
TUBİTAK Mentor Havuzu

 Üye    Bilimsel Kuruluş    2020 

3
Türk Biyokimya Derneği Honorable Member

 Üye    Bilimsel Kuruluş    2018 

4
Gaziantep Ticaret Odası

 Üye    2016 

5
American Society of Microbiology (ASM)

 Üye    Bilimsel Kuruluş    2016 

6
TEB-TİM Girişim Evi Gaziantep

 Üye    2016