Prof.Dr. EMİNE ERÇELEBİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   alben@gantep.edu.tr      03423712308  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Bilimi

Duyuru / Döküman

Lecture will start on 29.09.2022 for all day and night students.

 

Lecturers:

Dr. Emine ERÇELEBİ (Coordinator)

Dr. Derya KOÇAK YANIK

Dr. Fatih BALCI

 

Note: Please follow the website of both coordinator and your instructor for announcement about the course.

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Makaleler

24 Adet
1
Effect of surfactant type and droplet size on lipid oxidation in oil-in-water nano-emulsions

KARA ŞELALE, ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Quality Assurance and Safety of Crops Foods
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Influence of hydrocolloid addition on physical properties and rheology of olive oil in bitter orange juice (O/W) nano-emulsions prepared with blends of different surfactants

KARA ŞELALE, ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Journal of Dispersion Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Screening of extra virgin olive oil-in-bitter orange juice (o/w) nano-emulsions stabilized with different food-grade surfactants: A model system for natural daily use salad dressing

KARA ŞELALE, ERÇELEBİ EMİNE, SOLANS CONXITA, TADROS THARWAT
Yayın Yeri: Italian Journal of Food Science
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Potential applications of nano-emulsions in the food systems: an update

Kara Yalçınöz Şelale,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Materials Research Express
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  SCI-Expanded
5
HEAT-INDUCED DEGRADATION KINETICS OF MONOMERIC ANTHOCYANINS AND COLOR OF POMEGRANATE (PUNICA GRANATUM L.) CONCENTRATE

KARA YALÇINÖZ ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Agriculture and Food
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Google scholar
6
An Overview of Nano-Scale Food Emulsions: A Mini Review

Kara Yalçınöz Şelale,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Eurasian Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Endekste taranmıyor
7
Temperature dependency of sweet cherry concentrate colour: A kinetic study

Kara Yalçınöz Şelale,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Eurasian Journal of Food Science and Technology
İngilizce, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
8
Heat-induced degradation kinetics of monomeric anthocyanins and color of pomegranate (Punica granatum L.) concentrate

Kara Yalçınöz Şelale,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Agriculture Food
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Google Scholar
9
TEMPERATURE DEPENDENCY OF SWEET CHERRY CONCENTRATE COLOUR: A KINETIC STUDY

KARA YALÇINÖZ ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Eurasian Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Google Scholar
10
AN OVERVIEW OF NANO-SCALE FOOD EMULSIONS: A MINI REVIEW

KARA YALÇINÖZ ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Eurasian Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Google Scholar
11
Effect of hydrocolloid type and concentration on flow behaviour and sensory properties of urmu mulberry Morus nigra L sauces A response surface approach

KARA ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Agriculture & Food
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  open
12
Rheological and sensory properties of red colored fruit sauces prepared with different hydrocolloids

KARA ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Agriculture & Food
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  open
13
Anthocyanin Degradation and Colour Kinetics of Cornelian Cherry Concentrate

KARA ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: British Journal of Applied Science & Technology
İngilizce, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Google scholar
14
Thermal degradation kinetics of anthocyanins and visual colour of Urmu mulberry Morus nigra L

KARA ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
15
Stability of bitter orange juice olive oil salad dressings stabilized with polysaccharides

ERÇELEBİ EMİNE,KARA ŞELALE
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Engineering
İngilizce, Basılı, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Google Scholar
16
Stability and Rheological Properties of Egg Yolk Granule Stabilized Emulsions with Pectin and Guar Gum

ERÇELEBİ EMİNE,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
17
Effects of pectin and guar gum on creaming stability microstructure and rheology of egg yolk plasma stabilized emulsions

ERÇELEBİ EMİNE,İbanoğlu Esra
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
18
Characterization of Phase Separation Behavior Emulsion Stability Rheology and Microstructure of Egg White Polysaccharide Mixtures

ERÇELEBİ EMİNE,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
19
EFFECTS OF IONIC STRENGTH ON THE FOAMING PROPERTIES OF WHEY PROTEIN ISOLATE AND EGG WHITE IN THE PRESENCE OF POLYSACCHARIDES

ERÇELEBİ EMİNE,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
20
Rheological properties of whey protein isolate stabilized emulsions with pectin and guar gum

ERÇELEBİ EMİNE,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
21
Influence of hydrocolloids on phase separation and emulsion properties of whey protein isolate

ERÇELEBİ EMİNE,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
22
Thermal denaturation and functional properties of egg proteins in the presence of hydrocolloid gums

İBANOĞLU ESRA,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
23
Production of Citric Acid from a New Substrate Undersized Semolina by Aspergillus niger

ERÇELEBİ EMİNE,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food Technology and Biotechnology
İngilizce, Basılı, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
24
Mathematical modeling of citric acid production and biomass formation by Aspergillus niger in undersized semolina

ERKMEN OSMAN,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

31 Adet
1
Why should we consume chia seeds?

KEKLİK MEHTAP, ERÇELEBİ EMİNE, KARA ŞELALE
Yayın Yeri: 2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering And Technology
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 07.10.2020

Uluslararası  Özet bildiri
2
Mucilage from chia seeds as a new emulsifying agent.

KEKLİK MEHTAP, ERÇELEBİ EMİNE, KARA ŞELALE
Yayın Yeri: 2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering And Technology
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 07.10.2020

Uluslararası  Özet bildiri
3
Enrichment of kefir with oat protein.

KARAKAŞ MERVE, ERÇELEBİ EMİNE, KARA ŞELALE
Yayın Yeri: 2. Uluslararasi GAP Gida, Tarim ve Veteriner Bilimleri Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 03.04.2020

Uluslararası  Özet bildiri
4
Nutritional and health promoting properties of oat proteins.

KARAKAŞ MERVE, ERÇELEBİ EMİNE, KARA ŞELALE
Yayın Yeri: 2. Uluslararasi GAP Gida, Tarim ve Veteriner Bilimleri Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 03.04.2020

Uluslararası  Özet bildiri
5
Nanoencapsulatıon of lipophilic bioactives in o/w nanoemulsions-based delivery systems

Kara Yalçınöz Şelale,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
İngilizce, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
Blackberry concentrate: Physicochemical properties and thermal degradation kinetics of anthocyanin and colour

Kara Yalçınöz Şelale,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: 1st International Congress On Sustainable Agriculture and Technology
İngilizce, 01.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
7
Effects of Ultrasound Application on the Properties of Soy Proteins

ERÇELEBİ EMİNE,TAŞ Nebahat,Kara Yalçınöz Şelale
Yayın Yeri: 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS
İngilizce, 25.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
8
Bitter Orange (Citrus aurantium L.) for Health and Food Preservation

Kara Yalçınöz Şelale,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: International Conference on RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS
İngilizce, 11.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
9
Rheological Properties of Dessert Sauces of Cornelian Cherry, Pomegranate and Blackberry: A Response Surface Approach

Kara Yalçınöz Şelale,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: International Conference on RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS
İngilizce, 11.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
10
Health benefits and concerns of bitter orange (Citrus aurantium L.): a mini review

KARA YALÇINÖZ ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Agriculture and Food 5th International Conference
İngilizce, 20.06.2017

Uluslararası  Özet bildiri
11
Heat-induced degradation kinetics of monomeric anthocyanins and color of pomegranate (Punica granatum L.) concentrate

KARA YALÇINÖZ ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Agriculture and Food 5th International Conference
İngilizce, 20.06.2017

Uluslararası  Özet bildiri
12
An overview of nano-scale food emulsions: a mini review

KARA YALÇINÖZ ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF)
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
13
Traditionally produced bitter orange sour as a salad sauce

KARA YALÇINÖZ ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF)
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
14
Temperature dependency of sweet cherry concentrate colour: a kinetic study

KARA YALÇINÖZ ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF)
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
15
Effect of hydrocolloid type and concentration on flow behaviour and sensory properties of urmu mulberry Morus nigra L sauces A response surface approach

KARA ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Agriculture & Food 4th International Conference
BULGARİSTAN, İngilizce, 20.06.2016

Uluslararası  Poster
16
Rheological and sensory properties of red colored fruit sauces prepared with different hydrocolloids

KARA ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Agriculture & Food 4th International Conference
İngilizce, 20.06.2016

Uluslararası  Poster
17
Nanoemulsions and their food use

KARA ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: 1st International Conference on Nanoscience and Nanotechnology For Next Generation
İngilizce, 20.08.2014

Uluslararası  Özet bildiri
18
Nanotechnology For Food Applications

KARA ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: 1st International Conference on Nanoscience and Nanotechnology For Next Generation
İngilizce, 20.08.2014

Uluslararası  Özet bildiri
19
Properties and preparation methods of nano emulsions

KARA ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: 17th EuroFoodChem Congress
İngilizce, 07.05.2013

Uluslararası  Özet bildiri
20
Low sugar replacement for the RTE cereal coating

KARA ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: 17th EuroFoodChem Congress
İngilizce, 07.05.2013

Uluslararası  Özet bildiri
21
Kiraz konsantresinin fiziksel ve kimyasal özellikleri

KARA ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Türkiye 11. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 10.10.2012

Ulusal  Özet bildiri
22
Çilek konsantresi antosiyaninlerinin bozunma kinetiği

KARA ŞELALE,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: Türkiye 11. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 10.10.2012

Ulusal  Özet bildiri
23
Health benefits of red fruits

ERÇELEBİ EMİNE,KARA ŞELALE
Yayın Yeri: Novel Approaches in Food Industry, NAFI
İngilizce, 26.05.2011

Uluslararası  Özet bildiri
24
Physical and chemical properties of strawberry juice and sour cherry juice concentrates

ERÇELEBİ EMİNE,KARA ŞELALE
Yayın Yeri: Novel Approaches in Food Industry, NAFI
İngilizce, 26.05.2011

Uluslararası  Tam metin bildiri
25
Physicochemical properties and color kinetics of pomegranate juice and concentrate

ERÇELEBİ EMİNE,KARA ŞELALE
Yayın Yeri: Novel Approaches in Food Industry, NAFI
İngilizce, 26.05.2011

Uluslararası  Tam metin bildiri
26
Stability of bitter orange juice olive oil salad dressings stabilized with polysaccharides

ERÇELEBİ EMİNE,KARA ŞELALE,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: 1st International Congress on Food Technology
İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Özet bildiri
27
A traditional fermented beverage Shalgam juice

ERÇELEBİ EMİNE,ÖZKANLI OYA
Yayın Yeri: 1st International Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 15.04.2010

Uluslararası  Tam metin bildiri
28
Hidrokolloidlerin Peynir Altı Suyu Protein İzolatı ve Yumurta Beyazının Köpük Oluşturma Özelliğine Etkisi

ERÇELEBİ EMİNE,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: Türkiye 9. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 24.05.2006

Ulusal  Tam metin bildiri
29
Peynir Altı Suyu Protein İzolatı Polisakkarit Sistemlerinde Faz Ayrımı ve Emülsiyon Özellikleri

ERÇELEBİ EMİNE,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: Gıda Mühendisliği 4. Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 29.09.2005

Ulusal  Tam metin bildiri
30
Gıda Üretiminde Genetik Mühendisliği ve Güvenirliliği

ERKMEN OSMAN,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: XII. Biyoteknoloji Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 17.09.2001

Ulusal  Tam metin bildiri
31
Yüksek Karbondioksit Basıncının Escherichia coli Üzerine Antimikrobiyal Etkisi

ERKMEN OSMAN,ERÇELEBİ EMİNE
Yayın Yeri: 2000’li yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 18.10.1999

Ulusal  Tam metin bildiri

Projeler

2 Adet
1
Kırmızı Renkli Meyvelerden Elde Edilecek Meyve Suyu Konsantrelerinin ve Bu Konsantrelerle Hazırlanacak Sosların Fizokimyasal Duyusal ve Reolojik Özellikleri


03.06.2010 - 02.06.2012
ARAŞTIRMA PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Protein Hidrokolloid Sistemlerinde Fonksiyonel ve Reolojik Özellikler

Protein Hidrokolloid Sistemlerinde Fonksiyonel ve Reolojik Özellikler
01.09.2005 - 01.01.2007
TÜBİTAK PROJESİ,   Uzman 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

İdari Görevler

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2014-2015 QUALİTY CONTROL İngilizce 3
2 2014-2015 GENERAL CHEMİSTRY İngilizce 4
3 2014-2015 Analytical Chemistry İngilizce 4
4 2015-2016 Analytical Chemistry İngilizce 4
5 2015-2016 Engineering and Ethics İngilizce 2
6 2015-2016 Organic and Functional Foods İngilizce 2
7 2015-2016 Instrumental Analysis İngilizce 4
8 2016-2017 INSTRUMENTAL ANALYSİS İngilizce 4
9 2016-2017 ORGANİC AND FUNCTİONAL FOODS İngilizce 2
10 2016-2017 ANALYTİCAL CHEMİSTRY İngilizce 5
11 2017-2018 ANALYTİCAL CHEMİSTRY İngilizce 5
12 2017-2018 INSTRUMENTAL ANALYSİS İngilizce 4
13 2017-2018 GENERAL AND ENGINEERING ETHICS İngilizce 2
14 2017-2018 PHYSICAL PROPERTIES OF FOODS İngilizce 2
15 2018-2019 General Chemistry İngilizce 4
16 2018-2019 Instrumental analysis İngilizce 4
17 2018-2019 Analytical Chemistry İngilizce 4
18 2018-2019 Physical Properties of Foods İngilizce 2
19 2019-2020 Analytical Chemistry İngilizce 5
20 2019-2020 İnstrumental analysis İngilizce 4
21 2019-2020 Physical Properties of Foods İngilizce 2

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Production of nanoemulsions using bitter orange juice and improvement of its antioxidant activity by encapsulation ŞELALE YALÇINÖZ TezMerkezi 2022
Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Stability of oil-in-water emulsion gels with chia (Salvia hispanica L.) mucilage MEHTAP KEKLİK TezMerkezi 2022
2 Tamamlandı The effect of ultrasound on the physicochemical and emulsifying properties of soy proteins NEBAHAT TAŞ TezMerkezi 2019
3 Tamamlandı Physicochemical and rheological properties of red fruit juice concentrates and their sauces ŞELALE KARA TezMerkezi 2012