
						GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
					
1 | 
					Teori ve Uygulamada Sosyal Bilimler 4
						 
Bölüm Adı: Panorama Müzesinde Hizmet Kalitesinin Değerlendirilmesi: Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesinde Bir Araştırma  | 
				
|---|---|
2 | 
					Tarihten Günümüze Göç Yolculuğu
						 
Bölüm Adı: Göçün 21. Yüzyılda Toplum Üzerindeki Sosyoekonomik ve Kültürel Etkileri  | 
				
3 | 
					Tarihten Günümüze Göç Yolculuğu
						 
Bölüm Adı: Göç ve Turizmin Kavram Çerçevesinin Değerlendirilmesi: Literatür Taraması  | 
				
4 | 
					100.Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziantep
						 
Bölüm Adı: Kentsel Dönüşümün Hane Halkı Üzerindeki Mekansal Etkisi: Gaziantep Örneği  | 
				
5 | 
					ŞEHİR TURİZMİ KAPSAMINDA ADIYAMAN
						 
Yazar(lar): KIVANÇ HASAN ALİ, GİRİTLİOĞLU İBRAHİM, SUNA BELMA 	  | 
				
6 | 
					The Rise of Positive Luxury Transformative Research Agenda for Well-being, Social Impact, and Sustainable Growth
						 
Bölüm Adı: Sustainable Luxury Tourism and Food Waste Management  | 
				
7 | 
					KRUVAZİYER TURİZMDE DENEYİMSEL PAZARLAMA: MÜŞTERİ SADAKATİ VE TEKRAR ZİYARET ETME NİYETİNE ETKİLERİ
						 
Yazar(lar): OSKAN MERVE, GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 	  | 
				
8 | 
					Mutfak, Yerel yiyecekler ve Gaziantep Mutfağında Kullanımı
						 
Yazar(lar): ŞENOL TUTKU, GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 	  | 
				
9 | 
					Gastronomi Turizminde Güncel Yaklaşımlar
						 
Bölüm Adı: Gaziantep’xxin Gastronomi Alanında Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına Katılmasına İlişkin Yerel HalkınBakış Açısı Üzerine Bir Araştırma  | 
				
10 | 
					Gaziantep’teki Suriyeliler: Uyum Beklentiler ve Zorluklar (Özet Rapor)
						 
Yazar(lar): GÜLTEKİN MEHMET NURİ,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,KARADAŞ YÜCEL,SOYUDOĞAN MUHSİN,LEYLA KUZU ŞENAY,GÜLHAN SİNAN TANKUT,DOĞANOĞLU MUSTAFA,Utanır Ayşen,ASLAN ÇAĞRI,İncetahtacı Nur 	  | 
				
11 | 
					Yiyecek ve İçecek Yönetimi
						 
Bölüm Adı: Yönetsel ve Örgütsel Yapı  | 
				
12 | 
					Genel Turizm
						 
Bölüm Adı: Turizmin Tarihsel ve Yapısal Gelişimi  | 
				
13 | 
					Frontiers of Business Management and Economics  An Interdisciplinary Collection of Managerial Research Findings and Breakthroughs
						 
Bölüm Adı: Food Safety Knowledge and Practices of Hospitality Management Students : A Questionnaire-Based Study in Turkey  | 
				
14 | 
					Geçmişten Günümüze Sakarya Turizmine Akademik Bir Bakış
						 
Bölüm Adı: Konaklama İşletmelerinde Çalışan Personelin Sektörde Kariyere Bakışı ve Sakarya Örneği  | 
				
15 | 
					Turistik Ürün Çeşitlendirmesi
						 
Bölüm Adı: Mutfak Turizmi  | 
				
1 | 
					The Effects of Demographics and Nutritional Knowledge on Hotel Employees’ External and Emotional Eating
						 
 OKUMUŞ BENDEGÜL, Chaulagain Suja, GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
|---|---|
2 | 
					DESTİNASYONLARDA REKABET: AKDENİZ ÇANAĞI ÜZERİNE BİR İNCELEME
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM, ERKOCAOĞLAN TOMRİS 
   | 
				
3 | 
					Bibliometric Analysis of the Master Theses From 2015 to 2020 Written on the Sustainable Tourism
						 
 SUNA BELMA, YILMAZ EYLEM, GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
4 | 
					The Effects of Demographics and Nutritional Knowledge on Hotel Employees' External and Emotional Eating
						 
 OKUMUŞ BENDEGÜL, CHAULAGAIN SUJA, GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
5 | 
					Tackling food waste in all-inclusive resort hotels
						 
 OKUMUS BENDEGÜL,TAHERİ BABAK,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,GAMMON MARTİN 
   | 
				
6 | 
					Gaziantep’te Bulunan Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Foursquare Yorumlarının Değerlendirilmesi
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,TAN AHMET,SÜRME METİN,AKMAZ ABDULLAH 
   | 
				
7 | 
					Self-Reported Food Hygiene Knowledge and Practices of Employees Working At Local Maras ice Cream Manufactures in Kahramanmaras, Turkey
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,KIZILCIK ONUR 
   | 
				
8 | 
					Examining the impacts of job stress and job satisfaction on hotel employees’ eating behavior
						 
 OKUMUS BENDEGÜL,SECLUİKA SUJA,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
9 | 
					A Research on Customer Satisfaction in TravelAgencies
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,BAĞDADİ ALİ,GİRİTLİOĞLU ELİF 
   | 
				
10 | 
					A Research on The Development of Perceived Service Quality Scale For Coffeeshops (Coffeeperf)
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,GÜNDOĞAN HARUN  REŞİT 
   | 
				
11 | 
					Gaziantep Şehirindeki Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesinin Ölçülmesi Üzerine Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU ELİF,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
12 | 
					Kültür Turizminin Korunması ve Geliştirilmesinde Yerel Halkın Algısının Belirlenmesi:Nemrut Dağı Milli Parkı Bölgesinde’ki Yerel Halk Üzerine Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,Sönmez Ebru Toprak 
   | 
				
13 | 
					Sakin Şehir Prensiplerinin Halfeti’nin Yerel Mutfak Üzerindeki Etkisinde Yerel Halkın Tutumu Üzerine Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,ÖZEKİCİ YAKUP KEMAL 
   | 
				
14 | 
					Belek, Side Ve Alanya Bölgelerinde Faaliyet Gösteren Otel İşletmelerinin Müşterilerine Sunduğu Rekreasyon Etkinliklerinin İçerik Analizine Yönelik Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,OLCAY ATINÇ,Gündoğan Harun Reşit,Alkan Bilal Nadir 
   | 
				
15 | 
					GASTRONOMİ ALANINDA UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞINA GİRMİŞ KENTLERİN RESTORAN WEB SAYFALARINA YÖNELİK BİR İNCELEME
						 
 SUNA BELMA,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
16 | 
					Gaziantep Mutfağına Yerli Turistlerin Bakış Açılarına Yönelik Bir Uygulama
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,KARAMAN MESUT 
   | 
				
17 | 
					KAFE ve PASTANE İŞLETMELERİNİ ZİYARET EDEN MÜŞTERİLERİN TÜKETİM ALIŞKANLIKLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,GÜNDOĞAN HARUN  REŞİT 
   | 
				
18 | 
					Tükiye’nin Tanıtımında Posta Pullarının Fonksiyonel Önemi ve Türkiye’deki Posta Pullarına Yönelik Bir İçerik Analizi
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,KARAKAN HALİL İBRAHİM,Alkan Bilal Nadir,Gündoğan Harun Reşit 
   | 
				
19 | 
					Geleneksel Gaziantep Mutfağının Kuşaklararası Bilinilirliğine Yönelik Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,ARMUTÇU BARIŞ,DÜZGÜN MEHMET 
   | 
				
20 | 
					İstanbul Esenler Otogarında Faaliyet Gösteren Otobüs İşletmelerinin Web Site İçeriklerinin Analizine Yönelik Bir Çalışma
						 
 KARAKAN HALİL İBRAHİM, TÜRKMEN SERKAN, GİRİTLİOĞLU İBRAHİM, KILIÇ MURAT 
   | 
				
21 | 
					Gaziantep Şehrinde Kongre Turizminin Mevcut Durumuve Geliştirilmesine Yönelik Bir Saha Araştırması
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,ARMUTÇU BARIŞ 
   | 
				
22 | 
					Turizmde Destinasyon Marka İmajı ve Destinasyon Aidiyeti  Gaziantep İli Üzerine Bir Alan Araştırması
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,ÖKSÜZ EMİNE NURDAN 
   | 
				
23 | 
					Otel İşletmelerinin Yiyecek İçecel Ünitelerinde İşgörenlerin İş Tatmin Düzeyi ve İşgören Devir Hızı Algısı  Gaziantep İlinde Şehir Turizmine Hizmet Sunan Otel İşletmeleri üzerine Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,ÖZLÜ BÜNYAMİN 
   | 
				
24 | 
					Turizme Hizmet Sunan Pastane İşletmelerinde Çalışan Dondurma Üretim Personelinin Hijyen Ve Gıda Güvenliğine İlişkin Bilgi Ve Uygulama Düzeyi Üzerine Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,KIZILCIK ONUR 
   | 
				
25 | 
					Agrotourism as a tool for rural development in Turkey
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM, AVCIKURT CEVDET, ÖGE MUSTAFA 
   | 
				
26 | 
					Bir Turizm Çeşitliliği Olarak Festival Etkinliklerinin Sınıflandırılması Türkiye Üzerine Bir Değerlendirme
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,OLCAY ATINÇ,ÖZEKİCİ YAKUP KEMAL 
   | 
				
27 | 
					Kırsal Konaklama İşletmelerinde Yeşil Pazarlama Uygulamaları
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,OLCAY ATINÇ,MELİK ONUR GÜZEL 
   | 
				
28 | 
					Havayolları İç Hatlarda Algılanan hizmet Kalitesinin Müşteri Memnuniyeti ve Tekrar Satın Alma Davranışına Etkisi
						 
 KORKMAZ HALİL,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,AVCIKURT CEVDET 
   | 
				
29 | 
					Turizm ve Bölgesel Kalkınma İlişkisi TRC1 Bölgesi Üzerine Bir İnceleme
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,İPAR MEHMET SEDAT,BÜNYAMİN ÖZLÜ 
   | 
				
30 | 
					Yerel Halkın Bakış Açısına Göre Gaziantep Turizmi ve Sürdürülebilirlik
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,ELMAS BULUT 
   | 
				
31 | 
					Otel İşletmelerinde Yeşil Yıldız Uygulamaları  Gaziantep ve Hatay Bölgesinde Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,MELİK ONUR GÜZEL 
   | 
				
32 | 
					Türkiye de Yerel Turizm Ofislerinin Web Site İçeriklerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
33 | 
					Measuring Food and Beverage Service Quality in Spa Hotels  A Case Study in Balıkesir  Turkey
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,ELERİ JONES,AVCIKURT CEVDET 
   | 
				
34 | 
					Otel İşletmelerinde Çalışan Personelin İletişim Yeterlilik Düzeyi  Gaziantep Bölgesinde BirAraştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,ÇIKMAZ ESRA 
   | 
				
35 | 
					Gaziantep Bölgesinde Şehir Turizmine Hizmet Veren Otellerde Müşteri Memnuniyeti Üzerine Bir Araştırma
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
36 | 
					Önlisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Otel Yiyecek İçecek Bölümüne Yönelik Tutumları
						 
 Giritlioğlu İbrahim, Olcay Atınç 
   | 
				
37 | 
					Turizm Eğitimi Alan Üniversite Öğrencilerinin Turistik tüketici Kapsamında Gece Kulüplerinden Beklentilerinin Kano Modeli ne Göre Sınıflandırılması
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,KORKMAZ HALİL 
   | 
				
38 | 
					ENAT  European Network for Accessible Tourism Avrupa Erişilebilir Turizm Ağı  il Türkiye nin Erişilebilir Turizme Yönelik Otel İşletmelerini Kapsayan Düzenlemeleri ve Bu Düzenlemelerin Karşılaştırılması
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,Parlak Özlem 
   | 
				
39 | 
					A Content Analysis on the Subjects of Hospitality PhD Dissertations in Turkey
						 
 Giritlioğlu İbrahim 
   | 
				
40 | 
					What Customers Expect From Night Clubs Service Quality  A Case Study in Turkey
						 
 Giritlioğlu İbrahim, Türkmen Serkan 
   | 
				
41 | 
					Osmanlı İmparatorluğu nun Balkanlarda Bıraktığı Tarihi Yapılar ve Kültürel Zenginliğin Bölge Turizmine Etkileri
						 
 AVCIKURT CEVDET,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
42 | 
					Yiyecek İçecek Bölümlerinde İşgörenlerin ve Müşterilerin Hizmet Kalitesi Beklenti ve Algıları
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
43 | 
					Turizm Destinasyonlarında Gece Kulüplerini Ziyaret Eden Turistlerin Tüketim Alışkanlıkları  Yerli Genç Turistler Üzerine Bir Araştırma
						 
 Giritlioğlu İbrahim, Olcay Atınç, Türkmen Serkan 
   | 
				
44 | 
					An evaluation of thermal hotel websites and the use non use of theInternet as a marketing tool by thermal hotels in Turkey
						 
 AVCIKURT CEVDET,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,ŞAHİN SEDA 
   | 
				
45 | 
					Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilere Yönelik okul Web Site Özelliklerinin Kano Modeline göre Sınıflandırılması Üzerine Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,AVCIKURT CEVDET 
   | 
				
46 | 
					The knowledge and practice of food safety and hygiene of cookery students in Turkey
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,BATMAN ORHAN,TETİK NURAY 
   | 
				
47 | 
					Şehirlerin Turistik Bir Ürün Olarak Pazarlanması Örnek Şehirler ve Türkiye deki Şehirler Üzerine Öneriler   Derlemeden Oluşmuş Bir Uygulama
						 
 AVCIKURT CEVDET,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
48 | 
					Otel Mutfaklarında Çalışan Personelin Sektörde Kariyer Düşüncelerinin Ortaya Konulmasına Yönelik Bir Araştırma
						 
 Giritlioğlu İbrahim 
   | 
				
49 | 
					Production of Traditional Turkish Mesir Paste
						 
 Giritlioğlu İbrahim, Avcıkurt Cevdet, Savaş Elif 
   | 
				
50 | 
					The Effect of Cost Control Efforts on Food production Losses in Hotel Kitchen Departments   A Study on Kitchen Chefs in Turkey
						 
 Giritlioğlu İbrahim, Tetik Nuray, Batman Orhan 
   | 
				
51 | 
					Türkiye nin Tanıtımında Posta Pulları
						 
 Girgin Göksel Kemal, Giritlioğlu İbrahim 
   | 
				
1 | 
					Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sosyal Olarak İyi Olma Hali: Gaziantep Örneği Literatür Taraması
						 
 DAĞCILAR BELMA NUR,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
|---|---|
2 | 
					Destinasyonlarda Rekabet: Akdeniz Çanağı Üzerine Bir İnceleme
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM, ERKOCAOĞLAN TOMRİS 
   | 
				
3 | 
					COVID 19 Pandemisinin Yiyecek İçecek İşletmelerine Etkisi: Şanlıurfa İli Örneği
						 
 BAHTİYAR SARI DİLARA, YILDIZAY MEHMET ALİ, GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
4 | 
					Konaklama İşletmeleri Çalışanlarının İş ve Meslek Hastalıklarının Belirlenmesi: Gaziantep'te 4 ve 5 Yıldızlı Otellerde Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM, İPAR MEHMET SEDAT, DELİKANLI HAKKI HİKMET 
   | 
				
5 | 
					Gaziantep Şehrini Ziyaret Eden Turistlerin Yöresel Mutfak Değerlerine İlişkin Algılarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
						 
 İPAR MEHMET SEDAT,AKYILMAZ BURHAN,ŞENOL TUTKU,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
6 | 
					Kahramanmaraş İlinde Yaşayan Yerel Halkın Kentlilik Bilinci ve Kentsel Aidiyet Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM, İPAR MEHMET SEDAT, MUSTAFA ÜMMET GÜVEN 
   | 
				
7 | 
					Otel İşletmelerinde Örgütsel Sosyalizasyon Ğzerine Kavramsal Bir İnceleme
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,turhan Ummahan 
   | 
				
8 | 
					Örgütsel Sosyalizasyonun  Duygusal Emek ve Örgütsel Bağlılık Üzerinde Etkisi: Muğlada Bulunan Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,Turhan Ummahan 
   | 
				
9 | 
					Otel işletmelerinde Nepotizm, Örgütsel Adalet ve Yaşam Tatmini İlişkisi Üzerine Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM, ALKAN BİLAL NADİR 
   | 
				
10 | 
					Otel İşletmelerinde Nepotizm Üzerine Kavramsal Bir İnceleme
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM, ALKAN BİLAL NADİR 
   | 
				
11 | 
					Turizmde Müzeler ve Ören Yerlerinin Önemi: Türkiye'deki Müzeler ve Ören Yerlerinin illere Göre Dağılımı
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM, ALKAN BİLAL NADİR, KARAÖMER GÜLER BÜŞRA, GÜNDOĞAN HARUN  REŞİT 
   | 
				
12 | 
					Gaziantep Destinasyonuna Yönelik Şikâyetlerin Sınıflandırılması Üzerine Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,İPAR MEHMET SEDAT,KIZILCIK ONUR 
   | 
				
13 | 
					Zeugma Mozaik Müzesini Ziyaret Eden Yerli Ziyaretçilerin Hizmet Kalitesi Algılamalarının Belirlenmesi
						 
 GÜNDOĞAN HARUN REŞİT,ALKAN BİLAL NADİR,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,SAÇLI ÇAĞRI 
   | 
				
14 | 
					Gastronomi Alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Girmiş Kentlerin Restoran WEB Sayfalarına Yönelik Bir İnceleme
						 
 SUNA BELMA,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
15 | 
					Kültür Turizm Destinasyonu Olarak Konya’ya Gelen Uluslararası Turistlerin Kültür Turisti Tipolojileri Açısından İncelenmesi
						 
 SAÇLI ÇAĞRI,AVCIKURT CEVDET,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
16 | 
					A Research on the Development of Perceived Service Quality Scale for Coffeeshops (CoffeePerf)
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,GÜNDOĞAN HARUN  REŞİT 
   | 
				
17 | 
					Food Waste in All-inclusive Resort Hotels in Turkey
						 
 OKUMUS BENDEGÜL,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
18 | 
					Gaziantep İlini Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Özelliklerine Yönelik Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,İPAR MEHMET SEDAT,ÖKSÜZ EMİNE NURDAN 
   | 
				
19 | 
					Kruvazier Turizmde Deneyimsel Pazarlama Müşteri Sadakati ve Tekrar Ziyaret Etme Niyetini Oluşturan Boyutların Tespit Edilmesine Yönelik Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM, OSKAN MERVE 
   | 
				
20 | 
					Job Satisfaction, Job Stress and Healthy Eating Behavior of Hotel Employees
						 
 Okumus Bendegül,Suja Chaulagain,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
21 | 
					Türkiye’deki Müzelerin İçerik Analizi Üzerine Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,SUNA BELMA 
   | 
				
22 | 
					VI.Ulusal II.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumunda Kabul Edilen Bildirilerin İçerik Analizi Üzerine Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
23 | 
					Gaziantep’te Bulunan Yiyecek-İçecek İşletmelerinin İmajının Değerlendirilmesi: Foursquare Örneği
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,TAN AHMET,SÜRME METİN,AKMAZ ABDULLAH 
   | 
				
24 | 
					GAZİANTEP TE BULUNAN YİYECEK- İÇECEK İŞLETMELERİNİN İMAJININ DEĞERLENDİRİLMESİ: FOURSQUARE ÖRNEĞİ
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,TAN AHMET,SÜRME Metin,AKMAZ ABDULLAH 
   | 
				
25 | 
					Gastronomi Turizmi Açısından Gaziantep’in Sokak Lezzetleri Üzerine Bir İnceleme
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,İPAR MEHMET SEDAT,DEMİR HÜMEYRA 
   | 
				
26 | 
					Gastronomi Şehri Gaziantep’in İmaj Algısının Değerlendirilmesine Yönelik Bir Çalışma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,İPAR MEHMET SEDAT,MERVE OSKAN 
   | 
				
27 | 
					Türkiye’de Helâl Konsept Uygulayan Otel İşletmelerinin Yenilikçilik Kapasitelerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,İPAR MEHMET SEDAT,YILDIRIM EYYÜP 
   | 
				
28 | 
					Otel İşletmelerinde Yiyecek  İçecek Departmanı
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,KARAKAN HALİL İBRAHİM,İPAR MEHMET SEDAT 
   | 
				
29 | 
					Osmanlı ve Türk Mutfağına Yönelik Faaliyet Gösteren Yiyecek İçecek İşletmelerinde Müşteri Şikayetlerinin İncelenmesi  Antalya Bölgesinde Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,İPAR MEHMET SEDAT,SEVİNÇ RAHİME 
   | 
				
30 | 
					Gastronomi Alanında Unesco Yaratıcı Şehirler Ağında Olan Gaziantep in Yiyecek İçecek İşletmelerindeki Menülerdeki Yöresel Yemek Oranının Tespit Edilmesine Yönelik Bir Çalışma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,KARAKAN HALİL İBRAHİM,AYVEDİ GÜLER BÜŞRA,TOPRAK EBRU 
   | 
				
31 | 
					Gastronomi Alanında Unesco Yaratıcı şehirler ağı Üyeliğinin Gaziantep şehrine Olası Avantajları üzerine Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,İPAR MEHMET SEDAT,KARAKAN HALİL İBRAHİM 
   | 
				
32 | 
					Türkiye'nin Tanıtımı Kapsamında Posta Pullarının Önemi: Türkiye'deki Posta Pullarının İçerik Analizi Üzerine Bir Araştırma
						 
 KARAKAN HALİL İBRAHİM, ALKAN BİLAL NADİR, GÜNDOĞAN HARUN  REŞİT, GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
33 | 
					Dönüşümcü Liderliğin Personeli güçlendirme boyutları üzerindeki Etkisi Otel İşletmeleri Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,GİRİTLİOĞLU ELİF 
   | 
				
34 | 
					Turizme hizmet Sunan Otel İşletmelerinin Rekreasyon Etkinlik Alanlarının İçerik Analizi Üzerine Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,OLCAY ATINÇ,GÜNDOĞAN HARUN REŞİT,ALKAN BİLAL NADİR 
   | 
				
35 | 
					Gastronomi Turizmi Kapsamında Gaziantep Mutfağı Üzerine Bir İnceleme
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,İPAR MEHMET SEDAT 
   | 
				
36 | 
					Uluslararası Manisa Mesir Macunu festivalinin Yerel Halk Üzerindeki Sosyo Kültürel Etkilerinin Kavramsal olarak incelenmesi üzerine bir araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,İPAR MEHMET SEDAT 
   | 
				
37 | 
					Antalya Bölgesindeki Otel İşletmelerinin İş İlanlarının İçerik Analizine Yönelik Bir Çalışma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,KARAKAN HALİL İBRAHİM,EMİNE NURDAN ÖKSÜZ 
   | 
				
38 | 
					Türkiye de Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi veren Kurumların Yiyecek İçecek Ders İçeriklerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,İPAR MEHMET SEDAT,CANAN AVCU 
   | 
				
39 | 
					ENAT  European Network for Accessible Tourism Avrupa Erişilebilir Turizm Ağı  il Türkiye nin Erişilebilir Turizme Yönelik Otel İşletmelerini Kapsayan Düzenlemeleri ve Bu Düzenlemelerin Karşılaştırılması
						 
 OLCAY ATINÇ,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,PARLAK ÖZLEM 
   | 
				
40 | 
					Marka Şehir Gaziantep in Turistik Arz ve Talep Yapısı Üzerine Bir İnceleme
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,OLCAY ATINÇ,AKÇİ YAVUZ,ARMUTÇU BARIŞ 
   | 
				
41 | 
					Müşteri Memnuniyetinde Kano Modeli  Türkiye deki Havayolu Yolcuları Örneği
						 
 Korkmaz Halil, Giritlioğlu İbrahim, Avcıkurt Cevdet, Albuz Nalan 
   | 
				
42 | 
					Otel İşletmelerinin Web Sitelerinin Analizi  Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,DÜZGÜN MEHMET,METİN SÜRME 
   | 
				
43 | 
					Öğrencilerin Turizm Ders Kitaplarından Beklentileri ve Ders Kitaplarının Hazırlanmasında Kullanılabilecek İnovasyonel Uygulamalar
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,TÜRKMEN SERKAN,AVCIKURT CEVDET 
   | 
				
44 | 
					An Investigation of the Publication of Books About Tourism Education in Turkey
						 
 Giritlioğlu İbrahim, Köroğlu Özlem, Avcıkurt Cevdet, Köroğlu Ahmet 
   | 
				
45 | 
					Türkiye'de Turizm Bilim Dalında Tamamlanan Doktora Tezlerinin incelenmesi Üzerine Bir Araştırma
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM, TÜRKMEN SERKAN, DEVECİ BİLAL, AVCIKURT CEVDET 
   | 
				
46 | 
					İklim Değişikliğinin Turizme Muhtemel Etkilerinin Analizi
						 
 HACIOĞLU NECDET,ŞAHİN BAYRAM,GİRGİN GÖKSEL KEMAL,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
47 | 
					Bölgesel Kalkınmada Şehir Turizminin Rolü  Balıkesir ve Çanakkale Merkezlerinde Bir Araştırma
						 
 Tunçsiper Bedriye, Giritlioğlu İbrahim, Girgin Göksel Kemal, Aksu Murat 
   | 
				
48 | 
					İşgörenlerin Etkileşim Adaleti Algılarının Örgütsel Bağlılıkları Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi  Çanakkale İlinde Faaliyet Gösteren Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
						 
 Seymen Oya Aytemiz, Girgin Göksel Kemal, Giritlioğlu İbrahim, Aksu Murat 
   | 
				
49 | 
					Yiyecek İçecek İşletmelerinin Pazarlama Faaliyetlerinde Yöresel Mutfakların Kullanımı  Balıkesir Örneği
						 
 HACIOĞLU NECDET,GİRGİN GÖKSEL KEMAL,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
50 | 
					Gastronomy Tourism in Turkey within the Context of Tourism Product Diversification and Recommendations for İmproving Turkish Kitchen
						 
 Hacıoğlu Necdet, Tetik Nuray, Girgin Göksel Kemal, Giritlioğlu İbrahim 
   | 
				
51 | 
					Türk Mutfağında Zeytinyağı ve Zeytinyağı Kullanımı
						 
 GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
52 | 
					Yiyecek İçecek Endüstrisinde Bir Pazarlama Stratejisi Olarak Ürün Geliştirme Çalışması  Füzyon Mutfak Uygulaması
						 
 Doğdubay Murat, Girgin Göksel Kemal, Giritlioğlu İbrahim 
   | 
				
53 | 
					Otel Yiyecek İçecek Departmanı Açısından Satın Almanın Önemi Üzerine Kavaramsal Bir İnceleme
						 
 Karaman Sebahattin, Bozok Düriye, Giritlioğlu İbrahim 
   | 
				
54 | 
					Yiyecek İçecek İşletmelerinde CRM Uygulamaları
						 
 Doğdubay Murat, Giritlioğlu İbrahim 
   | 
				
55 | 
					İstanbul Bölgesindeki Mutfak Yöneticilerinin Menü Planlamasına Bakış Açılarının Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
						 
 HACIOĞLU NECDET,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
56 | 
					Konaklama İŞletmelerinde Çalışan Personelin Sektörde Kariyere Bakışı ve Sakarya Örneği
						 
 BATMAN ORHAN, GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
   | 
				
1 | 
					UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞINDAKİ GAZİANTEP GASTRONOMİ TURİZMİNDE YÜKSELİYOR
						 
  
  | 
				
|---|---|
2 | 
					Gaziantep’te Gastronomi Turizminin Kalitesinin Arttırılması
						 
 Projemizin özel amaçları ”Gastronomi turizmi alanında faaliyet gösteren işletmelerin hizmet kalitesinin arttırılması” ve ”Gastronomide yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesi” dir. 
  | 
				
3 | 
					Kültürlerarası Farklılıkların Yönetiminde Gastronominin Kullanımına Yönelik Model Önerisi: "Gastrodiplomasi"
						 
 Turizm ve Gastronomi 
  | 
				
4 | 
					Termal Otel Yiyecek İçecek Ünitelerinde Çalışanların ve Müşterilerin Hizmet Kalitesi Beklenti ve Algılamalarının Karşılaştırılması  Marmara Bölgesinde Bir Araştırma
						 
 Termal Otel ve Hizmet Kalitesi 
  | 
				
1 | 
					Kuzuluk Termal Otel
						 
 Satış Pazarlama Sorumlusu 
  | 
				
|---|---|
2 | 
					Kuzuluk Termal Otel
						 
 Önbüro-Resepsiyonist 
  | 
				
3 | 
					Magic Life der Club Kiriş
						 
 Servis Görevlisi 
  | 
				
4 | 
					Magic Life der Club Sirene City
						 
 Servis Personeli 
  | 
				
1 | 
					Çukurova Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: KARA ÖMER TUĞRUL,SANSAR MEHMET FATİH,ŞAHİN KADRİYE,ÇAKAN HALİL,GİRGİNER KAZIM SERDAR,BAYER ALTIN TÜRKAN,BALCIOĞULLARI ABDULLAH,EFENDİOĞLU AKIN,GÜNAY MUSTAFA,DOĞANER ALİ,ŞIK İSMAİL,YAKUT EMRE,BELLİ AZİZ,ÇAPAR MUSTAFA,aydın abdullah,BİLİR FATMA PERVİN, 
 , Yayın Yeri: Elektronik Dergi 
  | 
				
|---|---|
2 | 
					Çukurova Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: KARA ÖMER TUĞRUL,SANSAR MEHMET FATİH,ŞAHİN KADRİYE,ÇAKAN HALİL,GİRGİNER KAZIM SERDAR,AKBAŞ MELTEM,BAYER ALTIN TÜRKAN,BALCIOĞULLARI ABDULLAH,EFENDİOĞLU AKIN,GÜNAY MUSTAFA,DOĞANER ALİ,ŞIK İSMAİL,YAKUT EMRE,BELLİ AZİZ,SABAN FAZİLET DUYGU,ÇAPAR MUSTAFA,A 
 , Yayın Yeri: Çukurova Üniversitesi 
  | 
				
3 | 
					CUKUROVA ARSAŞTIRMALARI DERGİSİ
						 
       Yazar Adı: GİRİTLİOĞLU İBRAHİM,SANSAR MEHMET FATİH,ŞAHİN KADRİYE,BAYER ALTIN TÜRKAN,BALCIOĞULLARI ABDULLAH,EFENDİOĞLU AKIN,GÜNAY MUSTAFA,İPAR MEHMET SEDAT,AVCIKURT CEVDET,KARAMAN MESUT,GÜNDOĞAN HARUN  REŞİT,OKUMUS BENDEGÜL,Alkan Bilal Nadir,KORKMAZ HALİL,KARAKA 
 , Yayın Yeri: ELEKTRONİK 
  | 
				
4 | 
					Çukurova Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: KARA ÖMER TUĞRUL,SANSAR MEHMET FATİH,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
 , Yayın Yeri: . 
  | 
				
5 | 
					Çukurova Araştırmaları Dergisi
						 
       Yazar Adı: KARA ÖMER TUĞRUL,SANSAR MEHMET FATİH,GİRİTLİOĞLU İBRAHİM 
 , Yayın Yeri: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 
  | 
				
| Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | 2014-2015 | TURİZMDE PAZARLAMA YÖNETİMİ | Türkçe | 3 | 
| 2 | 2014-2015 | TURİZMDE İLERİ TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI | Türkçe | 3 | 
| 3 | 2014-2015 | SEMİNER | Türkçe | 2 | 
| 4 | 2014-2015 | UZMANLIK ALAN DERSİ | Türkçe | 3 | 
| 5 | 2014-2015 | YÜKSEK LİSANS TEZİ | Türkçe | 3 | 
| 6 | 2016-2017 | TURİZMDE GİRİŞİMCİLİK | Türkçe | 3 | 
| 7 | 2016-2017 | TURİZMDE PAZARLAMA YÖNETİMİ | Türkçe | 3 | 
| 8 | 2013-2014 | TURİZMDE PAZARLAMA YÖNETİMİ | Türkçe | 3 | 
| 9 | 2013-2014 | TURİZMDE İLERİ TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI | Türkçe | 3 | 
| 10 | 2013-2014 | TURİZMDE E-PAZARLAMA | Türkçe | 3 | 
| 11 | 2013-2014 | SEMİNER | Türkçe | 2 | 
| Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | 2013-2014 | İÇECEKLER VE ÖZELLİKLERİ | Türkçe | 3 | 
| Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | 2014-2015 | MESLEKİ YABANCI DİL | Türkçe | 6 | 
| 2 | 2014-2015 | TUR PROGRAMLARI I | Türkçe | 9 | 
| 3 | 2014-2015 | GENEL TURİZM | Türkçe | 2 | 
| 4 | 2014-2015 | TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ | Türkçe | 1 | 
| 5 | 2016-2017 | GİRİŞİMCİLİK | Türkçe | 2 | 
| 6 | 2016-2017 | MESLEKİ YABANCI DİL | Türkçe | 3 | 
| 7 | 2015-2016 | MESLEKİ YABANCI DİL | Türkçe | 3 | 
| 8 | 2015-2016 | TUR PROGRAMLARI | Türkçe | 3 | 
| 9 | 2015-2016 | TURİZM PAZARLAMASI | Türkçe | 2 | 
| 10 | 2013-2014 | TURİZM EKONOMİSİ | Türkçe | 8 | 
| 11 | 2013-2014 | MESLEKİ ETİK | Türkçe | 2 | 
| 12 | 2013-2014 | GENEL VE MESLEKİ ETİK | Türkçe | 6 | 
| 13 | 2013-2014 | PAZARLAMA | Türkçe | 4 | 
| 14 | 2013-2014 | TUR PROGRAMLARI I | Türkçe | 9 | 
| 15 | 2013-2014 | MESLEKİ YABANCI DİL | Türkçe | 6 | 
| 16 | 2013-2014 | TURİZM PAZARLAMASI | Türkçe | 6 | 
| 17 | 2013-2014 | TUR PROGRAMLARI II | Türkçe | 9 | 
| 18 | 2013-2014 | İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU | Türkçe | 2 | 
| Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
|---|---|---|---|---|---|
| 1 | Tamamlandı | GEÇİCİ KORUMA ALTINDAKİ SURİYELİLERİN SOSYAL OLARAK İYİLİK HALİ: GAZİANTEP ÖRNEĞİ | BELMA NUR DAĞCILAR | TezMerkezi | 2025 | 
| 2 | Tamamlandı | Gaziantep'te yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren Suriyeli girişimcilerin yaşadığı zorluklar ve gelecek iş planlamalarına yönelik araştırma | ZAIM ALŞARABI | TezMerkezi | 2025 | 
| 3 | Devam Ediyor | YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN DİJİTAL OKURYAZARLIK DÜZEYLERİ VE KÜTÜPHANE HİZMETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ | MELTEM DABLAN | TezMerkezi | 2025 | 
| 4 | Tamamlandı | Kahramanmaraş bölgesi yerel halkının göçmen girişimcilere yönelik algısı | AYŞE GÜL DEMİREL | TezMerkezi | 2024 | 
| 5 | Tamamlandı | Geçici koruma statüsündeki bireylere hizmet veren meslek elemanlarının ikincil travmatik stres düzeyleri ve stresle başa çıkma stillerinin incelenmesi: Türkiye-Suriye sınır illeri örneği | ABDULLAH ENES BULUT | TezMerkezi | 2024 | 
| 6 | Tamamlandı | Kamu güvenliği içerisinde yer alan özel güvenlik hizmetlerinin yerel halk tarafından algılanması: Kilis şehrinde bir araştırma | MUSTAFA BURAK TEMİZ | TezMerkezi | 2023 | 
| 7 | Tamamlandı | 13-18 yaş arası Suriyeli çocuklarda suça karışma eğilimi ve nedenleri: Gaziantep örneği | GİZEM NUR CERİT | TezMerkezi | 2023 | 
| 8 | Tamamlandı | Türk kamu yönetiminde iç güvenlik hizmeti veren genel kolluk personeli ile özel güvenlik personeline duyulan güven ve meslek algısı üzerine karşılaştırmalı bir araştırma | ZEKİ SUNAR | TezMerkezi | 2023 | 
| 9 | Tamamlandı | Adıyaman şehir turizminin mevcut durumu ve geliştirme stratejileri üzerine bir araştırma | HASAN ALİ KIVANÇ | TezMerkezi | 2023 | 
| 10 | Tamamlandı | Kentsel dönüşümün hane halkı üzerindeki etkisi "Gaziantep örneği" | BÜŞRA KÖK | TezMerkezi | 2023 | 
| 11 | Tamamlandı | Yiyecek-içecek işletmelerinde COVID-19 sonrası değişiklikler: Gaziantep ili örneği | SUZAN YILDIZ | TezMerkezi | 2023 | 
| 12 | Tamamlandı | Mutfak yöneticilerinin üretimde yerel yiyeceklere ilişkin algı ve yerel yiyecekleri kullanma düzeylerine yönelik bir araştırma | TUTKU ŞENOL | TezMerkezi | 2021 | 
| 13 | Tamamlandı | UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olan Gaziantep ilindeki gastronomi girişimcilerinin kişilik özellikleri ve yenilikçiliğe bakış açıları üzerine bir araştırma | METİN EROĞLU | TezMerkezi | 2020 | 
| 14 | Tamamlandı | Seyahat acentalarında müşteri memnuniyetinin tekrar satın alma ve hizmeti başkalarına tavsiye etme davranışı üzerindeki etkisi: Hatay ilinde bir araştırma | ALİ BAĞDADİ | TezMerkezi | 2019 | 
| 15 | Tamamlandı | Kruvaziyer turizmde deneyimsel pazarlamanın müşteri sadakati ve tekrar ziyaret etme niyetine etkileri: Kuşadası limanını ziyaret eden yabancı turistler üzerine bir araştırma | MERVE OSKAN | TezMerkezi | 2019 | 
| 16 | Tamamlandı | Otel işletmelerinde algılanan nepotizm düzeyinin örgütsel adalet ve yaşam tatmini üzerindeki etkileri: Hatay ili örneği | BİLAL NADİR ALKAN | TezMerkezi | 2019 | 
| 17 | Tamamlandı | Kafe ve pastane işletmelerinde algılanan hizmet kalitesinin ölçümü: Gaziantep ilinde bir araştırma | HARUN REŞİT GÜNDOĞAN | TezMerkezi | 2018 | 
| 18 | Tamamlandı | Otel işletmelerinde işgören sinizminin çalışanların motivasyon ve iş tatminine etkileri: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bir araştırma | GÜLER BÜŞRA KARAÖMER | TezMerkezi | 2018 | 
| 19 | Tamamlandı | Kültür turizminin korunması ve geliştirilmesinde yerel halkın algısının belirlenmesi: Nemrut Dağı Milli Parkı Bölgesi'ndeki yerel halk üzerine bir araştırma | EBRU TOPRAK | TezMerkezi | 2018 | 
| 20 | Tamamlandı | Otel işletmelerinde örgütsel sosyalizasyonun, duygusal emek ve örgütsel bağlılık üzerindeki etkileri: Muğla ilinde bir araştırma | UMMAHAN TURHAN | TezMerkezi | 2018 | 
| 21 | Tamamlandı | Gaziantep şehrinin destinasyon marka imajı ve destinasyon aidiyeti: Yerli turistler üzerine bir araştırma | EMİNE NURDAN ÖKSÜZ | TezMerkezi | 2017 | 
| 22 | Tamamlandı | Yerli turistlerin Gaziantep mutfağına bakış açılarının tespit edilmesine yönelik bir araştırma | MESUT KARAMAN | TezMerkezi | 2017 | 
| 23 | Tamamlandı | Şehir turizmine hizmet veren otel işletmelerinin yeşil yıldız kriterlerini uygulama düzeyi: Gaziantep ve Hatay illerinde bir araştırma | MELİK ONUR GÜZEL | TezMerkezi | 2016 | 
| 24 | Tamamlandı | Turizme hizmet sunan pastane işletmelerinde çalışan geleneksel Maraş dondurması üretim personelinin hijyen ve gıda güvenliğine ilişkin bilgi ve uygulama düzeyi üzerine bir araştırma | ONUR KIZILCIK | TezMerkezi | 2016 | 
| 25 | Tamamlandı | Otel işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde çalışan işgörenlerin iş tatmini ve işgören devir hızı algısı: Gaziantep'te bulunan 4 ve 5 yıldızlı oteller üzerine bir araştırma | BÜNYAMİN ÖZLÜ | TezMerkezi | 2016 | 
| 26 | Tamamlandı | Gaziantep turizmi ve sürdürülebilirlik: Yerel halk bakış açısı üzerine bir araştırma | ELMAS BULUT | TezMerkezi | 2015 |