Prof.Dr. SEVİM KAYA

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   skaya@gantep.edu.tr      03423172312  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Süt Teknolojisi  Gıda Teknolojileri

Duyuru / Döküman

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Makaleler

33 Adet
1
Development and structural assessment of whey protein isolate/sunflower seed oil biocomposite film

GÖKKAYA BURCU,DIBLAN SEVGİN,KAYA SEVİM
Yayın Yeri: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Potassium sorbate diffusion in multilayer polymer films: Effects of water activity and pH

DIBLAN SEVGİN,KAYA SEVİM
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
ANTIMICROBIALS USED IN ACTIVE PACKAGING FILMS

DIBLAN SEVGİN,KAYA SEVİM
Yayın Yeri: Food and Health
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  TR DİZİN
4
DEVELOPMENT OF DAIRY PROCESSING SYSTEMS IN URBAN AND PERI-URBAN AREA: THE CASE OF SMALL-SCALE PROCESSORS IN SOUTHERN BENIN.

KAYA SEVİM,Aboudoulaye MohamedCherifouDine,Ahyi Virgile
Yayın Yeri: International Journal of Advanced Research
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Chemical Abstracts Services
5
Thermal and Textural Changes of Turkish Delight with Storage Relative Humidity,

KAYA SEVİM,Tattan Gökçe Özkaleli
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Engineering
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
6
Effect of antimicrobial packaging on physicochemical and microbial quality of chicken drumsticks

SOYSAL ÇİĞDEM,BOZKURT HÜSEYİN,engin dirican,güçlü mehmet,bozhüyük ebru deniz,ali erdal uslu,KAYA SEVİM
Yayın Yeri: Food Control
İngilizce, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
7
Gıda Ambalaj Sistemlerindeki Gelişmeler

KAYA SEVİM,SOYSAL ÇİĞDEM,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Gıda Teknolojisi
Türkçe, 2013

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Gıda
8
The functional rheological and sensory characteristics of ice creams with various fat replacers

KARACA OYA BERKAY,GÜVEN MEHMET,YAŞAR KURBAN,KAYA SEVİM,KAHYAOĞLU TALİP
Yayın Yeri: International Journal of Dairy Technology
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
9
Colloidal stability and rheological properties of sesame paste

KAHYAOĞLU TALİP,KAYA SEVİM,KAPUCU SADETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İNGİLTERE, İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
10
Moisture sorption and thermodynamic properties of safflower petals and tarragon

KAYA SEVİM,KAHYAOĞLU TALİP
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İNGİLTERE, İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
11
Lazer Difraksiyon Metoduyla Partikül Boyutu Ölçümü ve Gıda Teknolojisine Uygulamaları

KAYA SEVİM,KAHYAOĞLU TALİP,KAPUCU SADETTİN
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, 2007

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Gıda
12
Influence of dehulling and roasting process on the thermodynamics of moisture adsorption in sesame seed

KAYA SEVİM,KAHYAOĞLU TALİP
Yayın Yeri: journal of food engineering
İngilizce, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
Modeling of moisture color and texture changes in sesame seeds during the conventional roasting

KAHYAOĞLU TALİP,KAYA SEVİM
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
14
Determination of optimum processing conditions for hot air roasting of hulled sesame seeds using response surface methodology

KAHYAOĞLU TALİP,KAYA SEVİM
Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
15
Effects of Fat Reduction and Curd Dipping Temperature on Viscoelasticity Texture and Appearance of Gaziantep Cheese

KAHYAOĞLU TALİP,KAYA SEVİM,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Food Science and Technology International
İngilizce, Elektronik, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
16
Thermodynamic properties and sorption equilibrium of pestil grape leather

KAYA SEVİM,KAHYAOĞLU TALİP
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
17
Zaman-Sıcaklık Belirteçlerinin Gıda Sanayisindeki Önemi.

KAYA SEVİM
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, Basılı, 2005

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  TR DİZİN
18
Peynir Kurutma Metotları Üzerine Bir Araştırma

KAYA SEVİM
Yayın Yeri: Gıda
Türkçe, 2004

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Gıda
19
Effects of heat treatment and fat reduction on the rheological and functional properties of Gaziantep cheese

KAHYAOĞLU TALİP,KAYA SEVİM
Yayın Yeri: International Dairy Journal
İngilizce, Elektronik, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
20
Water vapor permeability of pestil a fruit leather made from boiled grape juice with starch

KAYA SEVİM,maskan aysun
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, İngilizce, Elektronik, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
21
Hot air and sun drying of grape leather pestil

AYSUN MASKAN,KAYA SEVİM,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
22
Effect of salt on hardness and whiteness of Gaziantep cheese during short term brining

KAYA SEVİM
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
23
Effect of concentration and drying processes on color change of grape juice and leather pestil

aysun maskan,KAYA SEVİM,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
24
The effect of salep content on the rheological characteristics of a typical ice cream mix

KAYA SEVİM,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
25
Changes in Flow Behavior of Whey Protein Based Edible Coating Solutions with Concentration

KAYA SEVİM
Yayın Yeri: TURKISH JOURNAL OF EARTH SCIENCES
İngilizce, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
26
Microwave drying effects on properties of whey protein isolate edible films

KAYA SEVİM,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
27
Evaluation of sorption properties of Turkish tarhana powder

İBANOĞLU ŞENOL,KAYA SEVİM,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Nahrung
İngilizce, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
28
The effect of salt concentration on rancidity in Gaziantep cheese

KAYA SEVİM,KAYA AHMET,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: Journal of the science of food and agriculture
İngilizce, Basılı, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
29
MOISTURE SORPTION CHARACTERISTICS OF TARHANA A FERMENTED TURKISH CEREAL FOOD

KAYA SEVİM,İBANOĞLU ŞENOL,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Journal of Food Quality
İngilizce, Elektronik, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
30
WATER ACTIVITY AND MOISTURE SORPTION ISOTHERMS OF GAZ ANTEP CHEESE

KAYA SEVİM,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: Journal of Food Quality
İngilizce, Elektronik, 1996

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
31
Salt Diffusion in Gaziantep Cheese

KAYA SEVİM,KAYA AHMET,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: Gıda Teknolojisi
Türkçe, 1996

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
32
Sorption Characteristics of Fresh Gaziantep Cheese

ÖNER MEHMET DURDU,KAYA SEVİM
Yayın Yeri: Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences
İngilizce, 1995

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
33
Kinetic Analysis of the Loss of Some B vitamins During the Cooking of Macaroni

ayrancı güler,KAYA SEVİM
Yayın Yeri: nahrung
İngilizce, 1993

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

19 Adet
1
Protein ve Karbohidrat bazlı bazı kompozit filmlerin oluşturulması ve özelliklerinin belirlemesi

KAYA SEVİM,GÖKKAYA BURCU
Yayın Yeri: İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 28.04.2015

Ulusal  Özet bildiri
2
The Effect of Salep and Locust Bean Gum Concentration on the Rheological Characteristics of a Turkish-type Ice-cream Mix

KAYA SEVİM
Yayın Yeri: International Animal Agriculture and Food Science Conference
İngilizce, 24.07.2001

Uluslararası  Özet bildiri
3
Rheological Characterization of Butter Oil Obtained from Yoghurt and Milk

KAYA SEVİM,KAYA AHMET
Yayın Yeri: International Animal Agriculture and Food Science Conference
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, İngilizce, 24.07.2001

Uluslararası  Özet bildiri
4
Use of Dynamic Rheological Data for Prediction of Meltability of Gaziantep Cheese with Various Fat Contents

KAYA SEVİM,KAHYAOĞLU TALİP
Yayın Yeri: 2002 Joint Annual ADSA-ASAS-CSAS Meeting, Quebec
KANADA, İngilizce, 21.07.2002

Uluslararası  Özet bildiri
5
Usage of Spices and Herbs in Traditional Cheeses produced in Hatay region

KAYA SEVİM,GÖKKAYA BURCU,DIBLAN SEVGİN
Yayın Yeri: 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 19.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
6
Evaluation of thermal properties of some traditional cheese types known in Turkey

KAYA SEVİM,GÖKKAYA BURCU,Nurseloğlu Özge
Yayın Yeri: 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 19.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
7
The Diffusion Kinetics of Potassium Sorbate from Active Polymer Films at Various Conditions

DIBLAN SEVGİN,KAYA SEVİM
Yayın Yeri: ICAFOF
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
8
Influence Of Sunflower Oil Addition On Water Vapor Permeability Of Whey Protein Isolate Based Edible Films

KAYA SEVİM,GÖKKAYA BURCU
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 Cappadocia / Turkey),
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
9
Adaptability Of Edible Film And Coating Production Into Industrial Scale

KAYA SEVİM,GÖKKAYA BURCU
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 Cappadocia / Turkey),
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
10
Gaziantep Peynirinin Su Aktivitesi ve Sorpsiyon İzoterminin Eldesi

KAYA SEVİM,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: Gıda Mühendisliği Kongresi İzmir’92
TÜRKİYE, Türkçe, 12.04.1992

Ulusal  Tam metin bildiri
11
Makarnanın Pişirilmesi Sırasında Bazı B Vitaminlerin Kaybının Kinetik Analizi

KAYA SEVİM,ayrancı güler
Yayın Yeri: Gıda Mühendisliği Kongresi İzmir’92
TÜRKİYE, Türkçe, 12.04.1992

Ulusal  Tam metin bildiri
12
Permeability of multilayer polymer active packaging films incorporated potassium sorbate

DIBLAN SEVGİN,GÖKKAYA BURCU,KAYA SEVİM
Yayın Yeri: RPFOODS 2018
İngilizce, 11.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
13
Meltability and Stretchability Properties of Gaziantep Cheese

KAYA SEVİM,Hengil Özge N
Yayın Yeri: Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi
İngilizce, 10.11.2016

Uluslararası  Özet bildiri
14
Sorption, diffusivity and permeability properties of polymeractive packaging films incorporated nisin and chitosan

DIBLAN SEVGİN,GÖKKAYA BURCU,KAYA SEVİM
Yayın Yeri: II INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING TECHNOLOGY AND INNOVATION
İngilizce, 07.03.2018

Uluslararası  Özet bildiri
15
Effect of Salt on Hardness of Gaziantep Cheese during Short-term Brining

KAYA SEVİM
Yayın Yeri: Food 2000, Blacksea, and Central Asian Symposium on Food technolog
TÜRKİYE, İngilizce, 05.05.2000

Uluslararası  Özet bildiri
16
Gıdaların Saklama Sürelerinin Tespiti

KAYA SEVİM,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 03.05.1994

Ulusal  Tam metin bildiri
17
Moisture Sorption Isotherm and Thermal Properties of Lokum

KAYA SEVİM,gökçe özkaleli
Yayın Yeri: The 3rd International food symposium on"Traditional Foods from Adriatic to Caucasus" 1-4 October 2015 Sarajevo/Bosna and Herzego
BOSNA HERSEK, Sajevo, İngilizce, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri
18
Dairy sector in Republic of Benin: perspective for Wagashi cheese

Dine Aboudoulaye Mohamed Cherifou,KAYA SEVİM,Agossou, Dehouegnon Jerry
Yayın Yeri: 1st INTERNATIONAL CONGRESS ON SUSTAINABLEAGRICULTURE AND TECHNOLOGY
İngilizce, 01.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
19
Dairy sector in Republic of Benin: perspective for Wagashi cheese.

KAYA SEVİM,Dine Aboudoulaye Mohamed Cherifou,Agossou D J
Yayın Yeri: 1st International Congress On Sustainable Agriculture and Technology
İngilizce, 01.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri

Projeler

9 Adet
1
süt tipi ve haşlama zamanının gaziantep peynirinin termal ve dokusal özelliklerine etkileri


14.11.2018
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Devam Ediyor
2
Kaşar peynirinin raf ömrünü artırmak için antimikrobiyal-aktif paketleme filmlerinin kullanılması

Aktif filmler ile sarılan ve depolanan kaşar peynirlere antimikrobiyal ajan difüzyonunun ve raf ömrünün incelenmesi
14.02.2018 - 18.12.2019
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Protein Lipit Bazlı Kompozit Yenilebilir Kaplama TozuÜretimi Ve Gıdalara Uygulanması

Bu çalışmanın amaçları ve hedefleri öncelikle yenilebilir kaplama tozu oluşturmaya uygun kompozisyonu ları oluşturmak ideal kurutma sistemini belirleyerek toz üretmek ve bunların depolama stabilitesi ve meyvelere uygulanabilirliğini araştırmaktır
11.09.2015 - 06.06.2017
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
4
Spirulina üretimi kurutulması ve meyve suyuna ilavesi

Gelişen teknolojiler nedeni ile maalesef insanlar birçok toksinle yüzyüze gelmekte ve anti toksin içeriği ispatlanmış Spirulina gibi özel destekler kullanılması gerekli hale gelmektedir Spirulina bir besin maddesi veya besin katkı maddesi olarak baz
10.10.2014 - 15.02.2016
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
5
Aktif paketleme sistemlerinde kullanılan bazı antimikrobiyal maddelerin difüzyon hızının belirlenmesi

Yapılacak bu proje ile amacımız ANM aktif filmlerde sıklıkla kullanılan nisin AgZeo kitosan ve PS için güvenirliği ve tekrar edilebilirliği yüksek modern tayin yöntemleri geliştirerek araştırmanın bir sonraki adımı için gerekli bilgi ve deneyimin
08.03.2016 - 08.08.2018
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
6
Aktif paketleme sistemlerinde kullanılan bazı antimikrobiyal maddelerin difüzyon hızının belirlenmesi


08.03.2016 - 11.04.2018
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
7
wangashi peynirinin üretiminin standardizasyonu ve karakterizasyonu


06.02.2019 - 16.10.2019
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
8
Water and antimicrobial compound diffusivity from active packaging films

Aktif paketleme filmler üretiminde farklı yollar vardır Bunlardan bir tanesi bazı antimikrobiyal ya da antioksidan bileşenlerin paketleme materyali içerisine eklenmesidir Bununla birlikte aktivitenin sağlanması için sisteme eklenen tüm bileşenleri
05.04.2013 - 06.05.2014
ARAŞTIRMA PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
9
Tahinin kolloit dayanıklılığının artırılması

Tahinin kolloit dayanıklılığının artırılması
01.12.2006 - 01.11.2007
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Üniversite Dışı Deneyim

1 Adet
1
gaziantep üniversitesi

öğretim üyesi
Diğer

1985  Tam Zamanlı

Hakemlikler

10 Adet
1
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2018,   Uluslararası  Bildiri Kitabı

2
Journal of Food Process Engineering

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2018,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

3
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017, TÜRKİYE,   Ulusal  Dergi

4
Journal of Food Measurement and Characterization

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

5
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017, HOLLANDA,   Uluslararası  Dergi  SCI

6
African Journal of Food Science

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2016, NİJERYA,   Uluslararası  Dergi  Agricultural Engineering Abstracts

7
Journal of food processing and preservation

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2016, İNGİLTERE,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

8
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce,   Uluslararası  Bildiri Kitabı

9
Journal of Aquatic Food Product Technology

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

10
JAOCS-15-0502

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

İdari Görevler

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2018-2019 STABILITY OF FOOD PRODUCTS İngilizce 3
2 2018-2019 special studies İngilizce 2
3 2015-2016 STABILITY OF FOOD PRODUCTS İngilizce 3
4 2015-2016 ACTIVE PACKAGING İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2018-2019 MATERIAL AND ENERGY BALANCES İngilizce 4
2 2018-2019 FOOD TECHNOLOGY İngilizce 3
3 2018-2019 FOOD OPERATIONS LABORATORY İngilizce 4
4 2018-2019 GRADUATION PROJECT İngilizce 2
5 2015-2016 MATERIAL AND ENERGY BALANCES İngilizce 4
6 2015-2016 FOOD OPERATIONS LABORATORY İngilizce 4
7 2015-2016 FOOD TECHNOLOGY İngilizce 3
8 2015-2016 GRADUATION PROJECT İngilizce 2

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Yıl
1 Tamamlandı Investigation of diffusional properties of active packaging polymer films and their applications on kaşar cheese SEVGİN DIBLAN 2019
2 Tamamlandı Effect of roasting processes on some properties of sesame and sesame paste: Rheological, color, textural and moisture adsorption TALİP KAHYAOĞLU 2005
Durum Tez Adı Hazırlayan Yıl
1 Tamamlandı Standardizaton and characterization of wangashi cheese MOHAMED CHERIFOU DINE ABOUDOULAYE 2019
2 Tamamlandı Stability of tomato juice enriched with S. platensis TAHA EL WALI 2016
3 Tamamlandı Storage stability of lokum GÖKÇE ÖZKALELİ 2015
4 Tamamlandı Storage stability of raw chicken drumsticks packed with antimicrobial package films ENGİN DİRİCAN 2014
5 Tamamlandı Development and characterization of some composite (WPI, SPI and CMC based) edible films BURCU GÖKKAYA 2014
6 Tamamlandı Diffusivities of moisture and antimicrobial compounds from active packaging films SEÇİL ÖNCÜ 2013
7 Tamamlandı Properties and application of whey protein isolatebased edible films containing clove and apricot essential oils YEŞİL IŞIK ÇİÇEK 2011
8 Tamamlandı Determination of quality parameters and shelf-life of hen egg HÜSEYİN HALDUN ÖZDEMİR 2010
9 Tamamlandı Colloidal stability and some rheological properties of tahin and pekmez-tahin blend DENİZ ÇİFTÇİ 2008
10 Tamamlandı Rheological properties of reduced-fat Gaziantep cheese TALİP KAHYAOĞLU 2002
11 Tamamlandı Use of pestil as an edible film and coating AYSUN MASKAN 2001