Prof.Dr. OSMAN ERKMEN

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   erkmen@gantep.edu.tr      2313  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Bilimi  Gıda Mikrobiyolojisi  Fermantasyon Teknolojisi

Duyuru / Döküman

Food Microbiology-Wiley Publication

Döküman/Dosya
wiley-books-contents8913.pdf
Tanıtım-Web11018-0.pdf
Fotoğraf/Görsel

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

20 Adet
1
FERMENTE GIDALARIN ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MİKROBİYOLOJİSİ (Bölüm adı: Beyaz Peynir Üretimi)

Yayın Yeri: Efil Yayınevi
ISBN: -----, Ankara

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
2
FERMENTE GIDALARIN ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MİKROBİYOLOJİSİ

Yayın Yeri: Efil Yayıevi
ISBN: -----, TÜRKİYE, Ankara

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
3
FERMENTE GIDALARIN ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MİKROBİYOLOJİSİ (Bölüm adı: Kültür Mantarı Üretimi)

Yayın Yeri: Efil Yayınevi
ISBN: ---, TÜRKİYE, Ankara

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
4
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (Bölüm adı: Yeni Yöntemlerle Gıdaların Korunması)

Yayın Yeri: Efil Yayınevi
ISBN: 978-605-4334-02-5, Ankara

Uluslararası  Ders Kitabı  İngilizce
5
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ

Yayın Yeri: Efil Yayınevi
ISBN: 978-605-4334-02-5, Ankara

Uluslararası  Ders Kitabı  İngilizce
6
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (Bölüm adı: Modifiye Atmosfer Yöntemi ile Gıdaların Korunması)

Yayın Yeri: Efil Yayınevi
ISBN: 978-605-4334-02-5, Ankara

Uluslararası  Ders Kitabı  İngilizce
7
Basic Methods for the Microbiological Analysis of Foods

Yayın Yeri: Nobel Publishing Comp.
ISBN: 975-7375-26-8, TÜRKİYE, Gaziantep

Uluslararası  Ders Kitabı  İngilizce
8
Laboratory Techniques in Microbiology

Yayın Yeri: Nobel Publishing Company
ISBN: 978-605-320-360-, TÜRKİYE, Ankara

Ulusal  Ders Kitabı  İngilizce
9
Food Microbiology Principles into Practice. Volume 2: Microorganisms in Food Preservation and Processing

Yayın Yeri: John Wiley and Sons, Ltd
ISBN: 978-1-119-23776-2, TÜRKİYE, Chicester

Ulusal  Ders Kitabı  Türkçe
10
Food Microbiologu Principles into Practice. Volume 1: Microorganisms Related to Foods Foodborne Diseases and Food Spoilage

Yayın Yeri: John Wiley and Sons, Ltd
ISBN: 978-1-119-23776-1, TÜRKİYE, Chicester

Ulusal  Ders Kitabı  Türkçe
11
Dense Phase Carbon Dioxide: Food and Pharmaceutical Applications

Yayın Yeri: John Wiley and Sons, Ltd.
ISBN: 9780813806495, Iowa

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
12
Handbook of Food Safety Engineering

Yayın Yeri: John Wiley and Sons Ltd.
ISBN: 978-1-4443-3334-3, İNGİLTERE, Chichester

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
13
Progress in Food Preservation

Yayın Yeri: John Wiley and Sons Ltd.
ISBN: 9780470655856, İNGİLTERE, Chichester

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
14
Food Microbiology II: Food Spoilage

Yayın Yeri: İlke Publishing Company
ISBN: 978-605-5983-14-7, Ankara

Uluslararası  Ders Kitabı  İngilizce
15
Food safety

Yayın Yeri: İlke Publishing Company
ISBN: 978-605-5983-17-8, TÜRKİYE, Ankara

Ulusal  Bilimsel Kitap  İngilizce
16
Food Microbiology IV: Benefical Uses of Microorganisms for Food Preservation and Health

Yayın Yeri: İlke Publishing Company
ISBN: 978-605-5983-16-1, TÜRKİYE, Ankara

Ulusal  Ders Kitabı  İngilizce
17
Food Microbiology III: Food Preservation

Yayın Yeri: İlke Publishing Company
ISBN: 978-605-5983-15-4, TÜRKİYE, Ankara

Uluslararası  Ders Kitabı  İngilizce
18
Food Microbiology I: Microorganisms in Foods Microbial Growth Foodborne Diseases and Detection of Microorganisms and their Toxins

Yayın Yeri: İlke Publishing Company
ISBN: 978-605-5983-13-0, TÜRKİYE, Ankara

Ulusal  Ders Kitabı  İngilizce
19
Basic Methods for the Microbiological Analysis of Foods

Yayın Yeri: Gaziantep University
ISBN: 975-7375-26-8, TÜRKİYE, Gaziantep

Ulusal  Ders Kitabı  İngilizce
20
A Laboratory Manual in General Microbiology

Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi
ISBN: 975-7375-11-X, TÜRKİYE, Gaziantep

Ulusal  Ders Kitabı  İngilizce

Makaleler

106 Adet
1
Improved Lycopene Production from Different Substrates by Mated Fermentation of Blakeslea Trispora

SEVGİLİ AYŞE,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Foods
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Beneficial microbiota of gastrointestinal tract

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: International Journal on Mathematic, Engineering and Natural Sciences
İngilizce, Basılı, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Scientific Indexing Service
3
Stiffness of a biocemented sand at small straims

ÇABALAR ALİ FIRAT,Karabash Zuheir,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: European Journal of Environmental and Civil Engineering
İngilizce, Basılı, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Antimicrobial activity of a novel biodegradable edible film produced from Pistacia vera resin and Oreganum vulgare essential oil

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Research Journal of Biotechnology
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
The isolation and mutagen improved Aspergillus niger for higher production of citric acid

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Research Journal of Biotechnolog
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
General characteristics of edible films

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: Journal of Food Biotechnology Research
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Endekste taranmıyor
7
Gastro-intestinal tract microbiota and human health

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Microbiology
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Endekste taranmıyor
8
Citric Acid Production from Nontreated Beet Molasses by a Novel Aspergillus niger Strain: Effects of pH, Sugar and Ingredients

ERKMEN OSMAN,Güç Seda
Yayın Yeri: Journal of Food: Microbiology, Safety Hygiene
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  EBSCO
9
Antimicrobial effect of edible coating produced from Pistacia vera resin to prevent growth of Listeria monocytogenes and Salmonella Typhimurium

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: FEBS Journal
İngilizce, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
10
Aflatoxin B 1 and aflatoxins in ground red chilli pepper after drying

BİNDAK RECEP,ÖZKAN ALİ,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food Additives and Contaminants Part B
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
Application of predictive inactivation models to evaluate survival of Staphylacoccus aureus in fresh cut applies treated with different plant hydrosols

Tornuk F,Öztürk I,SAĞDIÇ OSMAN,Yılmaz A,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Basılı, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
Mathematical modelling of Aspergillus ochraceus inactivation with supercritical carbon dioıxide A kinetic study

Neagu Corina,Borda Daniela,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food and Bioproducts Processing
İngilizce, Basılı, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
Occurence of Aflatoxins in ground red pepper and pistachio nut

Set Ebru,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Basılı, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
14
Growth characteristics of Escherichia coli O157 H7 on sliced meat at temperature abuse conditions

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: African Journal of Microbiology Research
İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
15
Aspergillus ochraceus spores inactivation with high pressure carbon dioxide

Neagu Corina ,Borda Daniela,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Romanian Biotechnological Letters
İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
16
Effects of high hydrostatic pressure on Salmonella typhimurium and aerobic bacteria in milk and fruit juices

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
17
Gıda kaynaklı tehlikeler ve güvenli gıda üretimi

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2010

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
18
The aflatoxin contamination of ground red pepper and pistachio nuts sold in Turkey

Set Ebru,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food and Chemical Toxicology
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
19
Antimicrobial effects of hypochlorite and Thyme oil on Escherichia coli in water and on vegetables

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Foodborne Pathogens and Disease
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
20
Mathematical modeling of Salmonella typhimurium inactivation under high hydrostatic pressure at different temperatures

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food and Bioproducts Processing
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
21
Survival of Staphylococcus aureus and aerobic bacteria in sucuks made from starter culture and Thymbra spicata during manufacturing and storage

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food and Bioproducts Processing
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
22
High hydrostatic pressure inactivation kinetics of Salmonella typhimurium

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: High Pressure Research
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
23
Inhibitory effects of selected Turkish plant essential oils on the various bacteria

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Essential Oil Bearing Plants
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
24
Modeling the effects of sucuk production technique on Listeria monocytogenes aerobic bacteria and lactic acid bacteria during ripening and storage

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food and Bioproducts Processing
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
25
Modelling of effects of modified atmosphere on Salmonella typhimurium in packeged meat during storage in the refrigerator and 12 degrees C

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: ANNALS OF MICROBIOLOGY
İngilizce, Basılı, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
26
Survival probability of S Typhimurium in sucuk sausage

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: FLEISCHWIRTSCHAFT
İngilizce, Basılı, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
27
Survival of Listeria monocytogenes in sucuk during manufacturing and storage periods at different modified atmosphere

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Romanian Biotechnological Letters
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
28
Antimicrobial Effects of Turkish Propolis Pollen and Laurel on Spoilage and Pathogenic Food Related Microorganisms

ERKMEN OSMAN,ÖZCAN MEHMET MUSA
Yayın Yeri: Journal of Medicinal Food
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
29
Influence of storage atmosphere modification on S Typhimurium and natural flora in sucuk

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: Fleischwirtschaft International
İngilizce, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ISSN
30
Predictive model for the growth of Salmonella Typhimurium in packaged sucuk under modified atmospheres and storage temperatures

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: Fleischwirtschaft
İngilizce, Basılı, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
31
Effects of some commercial additives on the quality of sucuk Turkish dry fermented sausage

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: FOOD CHEMISTRY
İngilizce, Basılı, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
32
Gaziantep yöresinde gıda işleme ve pazarlama alanında çalışan bireylerde Staphylococcus aureus portörlüğü ve izole edilen suşların bakteriyofaj tiplendirmesi

Emine İTahtacı,ERKMEN OSMAN,İclal Balcı
Yayın Yeri: Gıda Teknolojisi
Türkçe, Basılı, 2007

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
33
Survival of Salmonella typhimurium in sucuk during manufacturing and storage

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Fleischwirtschaft International
İngilizce, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
34
Survival of Salmonella typhimurium in sucuk during manufacturing and storage Fleischwirtschaft International

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Fleischwirtschaft International
İngilizce, Basılı, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ISSN
35
Thermal inactivation kinetics of alkaline phophatase in buffer and milkl

FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN,ŞEKEROĞLU GÜLTEN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
İngilizce, Basılı, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
36
Fate of L monocytogenes and natural flora in experimentally contaminated sucuks during ripening and storage

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Fleischwirtschaft International
ALMANYA, İngilizce, Basılı, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ISSN
37
Effect of salt starter culture and production techniques on the quality of hot pepper paste

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
İngilizce, Basılı, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
38
Quality characteristic s differences between traditional and firm made sucuks

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Fleischwirtschaft International
İngilizce, Basılı, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ISSN
39
Süt alerjisine karşı fermente süt ürünleri

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Dünya Gıda rgisi
Türkçe, Elektronik, 2005

Ulusal  Hakemli  Yorum  Endekste taranmıyor
40
Hastane kökenli stafilokok suşlarında mikrodilüsyon yöntemi ile antibiyotiklere direncin belirlenmesi

Sırmatel Fatma,Zeyrek FY,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: ANKEM Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2004

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
41
Thermal and carbon dioxide inactivation of alkaline phosphatase in buffer and milk

FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN,ŞEKEROĞLU GÜLTEN
Yayın Yeri: Food Technology and Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
42
Hypochlorite inactivation kinetics of Listeria monocytogenes in phosphate buffer

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Microbiological Research
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
43
Effects of production techniques on the quality of hot pepper paste

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
44
Production of citric acid from a new substrate undersized semolina by Aspergillus niger

Alben Emine,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food Technology and Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
45
Quality characteristics of retailed sucuk Turkish dry fermented sausage

ERKMEN OSMAN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Food Technology and Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
46
Effects of temperature humidity and additives on the formation of biogenic amines in sucuk during ripening and storage periods

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food Science and Technology International
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
47
Effects of ultra high hydrostatic pressure on Listeria monocytogenes and natural flora in broth milk and fruit juices

ERKMEN OSMAN,DOĞAN CENGİZ
Yayın Yeri: International Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
48
Kinetic analysis of Escherichia coli inactivation by high hydrostatic pressure in broth and foods

ERKMEN OSMAN,DOĞAN CENGİZ
Yayın Yeri: Food Microbiology
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
49
Effect of nitrate nitrite on the quality of sausage sucuk during ripening and storage

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Science of Food and Agriculture
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
50
High pressure inactivation kinetics of Listeria monocytogenes in broth milk and peach and orange juices

DOĞAN CENGİZ,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
51
Antimicrobial effects of essential oils on bacteria yeasts and molds

ERKMEN OSMAN,ÖZCAN MEHMET MUSA
Yayın Yeri: Journal of Essential Oil-Bearing Plants
İngilizce, Basılı, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
52
Gıda Sanayiinde Enzimlerin Önemi

FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: GIDA/THE JOURNAL OF FOOD
İngilizce, Basılı, 2004

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Art Index (Art Research Database, EBSCO)
53
Biyoteknoloji

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Mozaik
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2003

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
54
Gıda üretiminde recombinant DNA teknolojisinin önemi

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Dünya-Gıda
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2003

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
55
Influence of hypochlorite concentration pH and temperature on inactivation of Listeria monocytogenes

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Italian Journal of Food Science
İngilizce, Elektronik, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
56
Mathematical modelling of Saccharomyces cerevisiae inactivation under high pressure carbon dioxide

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Nahrung/Food
İngilizce, Elektronik, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
57
Ultra high hydrostatic pressure inactivation of Escherichia coli in milk and orange and peach juices

DOĞAN CENGİZ,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food Science and Technology International
İngilizce, Elektronik, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
58
Salınımlı manyetik alanın gıdaların korunmasında kullanımı

ERKMEN OSMAN,Yazıcı Necmettin
Yayın Yeri: Dünya-Gıda
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2003

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
59
The effects of essential oils of Turkish plants spices on microorganisms in broth

ERKMEN OSMAN,ÖZCAN MEHMET MUSA
Yayın Yeri: Journal of Essential Oil-Bearing Plants
İngilizce, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
60
Gıda Mühendisliğinin çalışma alanları ve sorunları

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Mozaik
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2002

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
61
Effect of carbon dioxide pressure on Saccharomyces cerevisiae

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food Science and Technology International
İngilizce, Elektronik, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
62
Kinetic analysis of Saccharomyces cerevisiae inactivation by high pressure carbon dioxide

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Italian Journal of Food Science
İngilizce, Elektronik, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
63
Effect of starter cultures and additives on the quality of Turkish style sausage sucuk

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Meat Science
İngilizce, Elektronik, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
64
Formation of biogenic amines in Turkish style sausage during ripening and storage periods

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Quality
İngilizce, Elektronik, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
65
Mathematical modeling of citric acid production and biomass formation by Aspergillus niger in undersized semolina

ERKMEN OSMAN,Alben Emine
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
66
Inactivation of lipase by carbon dioxide under atmospheric pressure

FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
67
Effects of carbon and nitrogen sources on lipase production by Candida rugosa

FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Art Index (Art Research Database, EBSCO)
68
Survival of Listeria monocytogenes during the manufacture and ripening of Turkish White cheese

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Nahrung/Food
İngilizce, Elektronik, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
69
Mathematical modeling of Escherichia coli inactivation under high pressure carbon dioxide

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Bioscience and Bioengineering
İngilizce, Elektronik, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
70
Effects of high pressure carbon dioxide on Escherichia coli in nutrient broth and milk

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: International Journal of Food Microbiology
İngilizce, Elektronik, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
71
Kinetic Analysis of Listeia monocytogenes inactivation by high pressure carbon dioxide

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
72
Antimicrobial effect of pressurized carbon dioxide on Yersinia enterocolitica in broth and foods

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food Science and Technology International
İngilizce, Elektronik, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
73
Predictive modeling of Yersinia enterocolitica in Turkish Feta cheese during storage

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
74
High carbon dioxide pressure inactivation kinetics of Escherichia coli in broth

Karaman Hasan,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food Microbiology
İngilizce, Elektronik, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
75
Kinetic studies on the high pressure carbon dioxide inactivation of Salmonella typhimurium

ERKMEN OSMAN,Karaman Hasan
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
76
Antimicrobial activity of the essential oils of Turkish plant spices

ÖZCAN MEHMET MUSA,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Elektronik, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
77
Effects of carbon and nitrogen sources on lipase production by Candida rugosa

FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Turkish Journal of Engineering and Environmental Science
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2001

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
78
Uses of ozone to improve the safety and quality of foods

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Gıda Bilimi Teknolojisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2001

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
79
Gıda fermantasyonunda mikroorganizmaların kullanımı

ERKMEN OSMAN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: Dünya Gıda
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2001

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
80
Yüksek karbon dioksit basıncının mikroorganizmalar ve gıda kalitesi üzerine etkileri

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Dünya Gıda
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2001

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
81
Inactivation of Salmonella typhimurium by high pressure carbon dioxide

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food Microbiology
İngilizce, Elektronik, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
82
Effect of carbon dioxide pressure on Listeria monocytogenes in physiological saline and foods

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food Microbiology
İngilizce, Elektronik, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
83
Antimicrobial effect of pressurized carbon dioxide on Enterococcus faecalis in physiological saline and foods

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Science of Food and Agriculture
İngilizce, Elektronik, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
84
Antimicrobial effects of carbon dioxide on Brochothrix thermosphacta in broth and foods

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture
İngilizce, Elektronik, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
85
Predictive modeling of Listeria monocytogenes inactivation under high pressure carbon dioxide

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Lebensmittel-Wissenschaft-und Technologie
İngilizce, Elektronik, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
86
Inactivation kinetics of Listeria monocytogenes in Turkish White cheese during ripening period

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
87
Gaziantep Tıp Fakültesi hastanesinde hasta personel ve çevre örneklerinden izole edilen Staphylacoccus aureus suşlarının bakteriyofaj tilendirilmesi

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Mikrobiyoloji Bülteni
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2000

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
88
Yüksek gerilim elektrik alanı tekniğinin gıdaların korunmasında kullanımı

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: S. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2000

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
89
Probiyotik bakterilerin önemi

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Gıda Bilimi Teknolojisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2000

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
90
Gaziantep yöresi süt örneklerinde brucella antikorlarının araştırılması

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Dünya Gıda
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2000

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
91
Kaliteli ve güvenli gıda üretimi için ışınlama yöntemi

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Dünya Gıda
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2000

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
92
Lipase production by Rhizopus oryzae growing on different carbon and nitrogen sources

FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture
İngilizce, Elektronik, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
93
Gıdaların kalitesini belirlemede ve korumada modelleme

Tahsin Tiryaki,ERKMEN OSMAN,İclal Balcı
Yayın Yeri: Gıda Teknolojisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 1999

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
94
Effect of various supplements on riboflavin production by Ashbya gossypii in whey

Ersin Ertürk,ERKMEN OSMAN,Öner Mehmet D
Yayın Yeri: Turkish Journal of Engineering and Environmental Science
TÜRKİYE, İngilizce, 1998

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  journal index
95
Antimicrobial effect of pressurized carbon dioxide on Staphylococcus aureus in broth and milk

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Lebensmittel-Wissenchaft und Technologie
İngilizce, Elektronik, 1997

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
96
Behavior of Staphylococcus aureus in refrigerated and frozen ground beef and in Turkish style sausage and broth with and without additives

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Process and Preservation
İngilizce, Elektronik, 1997

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
97
Effect of high hydrostatic pressure on Staphylococcus aureus in milk

ERKMEN OSMAN,KARATAŞ ŞÜKRÜ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 1997

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
98
Gaziantep yöresinde gıda işkollarında çalışanlarda ve mide bağırsak yangılarında Campylobacter jejuni araştırılması

Tahsin Tiryaki,ERKMEN OSMAN,İclal Balcı
Yayın Yeri: Gıda Teknolojisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 1997

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
99
Survival of virulent Yersinia enterocolitica during the manufacture and storage of Turkish Feta cheese

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: International Journal of Food Microbiology
İngilizce, Elektronik, 1996

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
100
Clinical and bacteriological study of nosocomial infections due to methicillin resistant Staphylococcus aureus

ERKMEN OSMAN,Güngör Sabri
Yayın Yeri: Turkish Journal of Infection
TÜRKİYE, İngilizce, Basılı, 1996

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Abstract Journals
101
Staphylococcal infections in a hospital

ERKMEN OSMAN,İclal Balcı,Güngör Sabri
Yayın Yeri: Turkish Journal of Medical Science
TÜRKİYE, İngilizce, Basılı, 1996

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Abstract Journals
102
In vitro activities of quinolones and vancomycin against methicillin and gentamicin resistant Staphylacoccus aureus

ERKMEN OSMAN,Güngör Sabri
Yayın Yeri: Turkish Journal of Medical Science
TÜRKİYE, Türkçe, 1996

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Medline
103
Behavior of Staphylococcus aureus in Turkish Feta cheese during manufacture and ripening

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Protection
İngilizce, Elektronik, 1995

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
104
Behaviour of Salmonella typhimurium in Feta cheese during its manufacture and ripening

ERKMEN OSMAN,BOZOĞLU TAHSİN FARUK
Yayın Yeri: Lebensmittel-Wissenschaft-und Technologie
İngilizce, Elektronik, 1995

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
105
Hastane enfeksiyonları ve izole edilen mikroorganizmaların antibiyotiklere duyarlılıkları

ERKMEN OSMAN,İclal Balcı,Güngör Sabri
Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 1994

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  .medline
106
Gaziantep yöresi yoğurtlarının kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri

ERKMEN OSMAN,Zerrin Söylemez
Yayın Yeri: Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 1994

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Medline

Bildiriler

54 Adet
1
Gıda Güvenliği

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: X. Uluslararası Katılımlı Ulusal Metabolik hastalıklar ve Beslenme Kongresi
TÜRKİYE, Kayseri, Türkçe, 28.05.2009

Ulusal  Özet bildiri
2
Salmonella typhimurium’xxun Beyaz peynir yapımına ve saklama süresine bağlı olarak yaşama süresinin belirlenmesi

ERKMEN OSMAN,BOZOĞLU TAHSİN FARUK
Yayın Yeri: Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, İzmir, Türkçe, 27.04.1992

Ulusal  Tam metin bildiri
3
Antimicrobial activity of a novel biodegradable edible film produced from pistacia vera resin and Oreganum vulgare essential oil

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 2nd International World Research Journals Congress
İngilizce, 26.06.2017

Uluslararası  Özet bildiri
4
Prevention and control of mycotoxins in foods

ERKMEN OSMAN,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences
TÜRKİYE, Ankara, İngilizce, 26.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
5
A Traditional Product of Gaziantep Region

ERKMEN OSMAN,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences
TÜRKİYE, Ankara, İngilizce, 26.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
6
CONTAMINATION OF RAW FRUITS AND VEGETABLES

YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: INTERNATIONAL CONFERENCE ON MATHEMATICS – ENGINEERING – NATURAL MEDICAL SCIENCES
TÜRKİYE, Adıyaman, İngilizce, 22.11.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
7
Yüksek karbon dioksit basıncının Yersinia enterocolitica üzerine antimicrobiyal etkisi

ERKMEN OSMAN,GÖK İLKAY
Yayın Yeri: Gıda Mühendisliği III. Ulusal Sempozyumu
TÜRKİYE, Ankara, Türkçe, 22.09.1996

Ulusal  Tam metin bildiri
8
Gaziantep yöresi yoğurtlarının kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri

ERKMEN OSMAN,Çakıcı Hülya,Kahraman M Emin,Söylemez Zerrin
Yayın Yeri: II. Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, İzmir, Türkçe, 21.09.1994

Ulusal  Tam metin bildiri
9
Likopen Üretiminde Glukoz, Sukrozun ve Doğal Yağ Katkılarının Etkisinin İstatistiksel Değerlendidirilmesi

BİNDAK RECEP,ERKMEN OSMAN,SEVGİLİ AYŞE MELTEM
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
10
TPM (Total Productive Maintainance) in Food Industry

YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
11
Food Hygiene in Catering Industry

YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Adıyaman, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
12
Programlanabilir Otomatik Kontrollü Ceviz Kırma Makinesi ile Cevizlerin Kırılması

BOZBAŞ SEYFETTİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
13
Üzüm Şırası Elde Edilmesinde Kullanılan Yöntemler

BOZBAŞ SEYFETTİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. ULUSLARARASI MESLEKİ VE TEKNİK BİLİMLER KONGRESİ
İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
14
Staphylococcus aureus’xxun Beyaz peynir yapım ve saklama süresine bağlı olarak yaşama süresinin belirlenmesi

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 9. KÜKEM Kongresi
TÜRKİYE, Nevşehir, Türkçe, 20.09.1995

Ulusal  Özet bildiri
15
Preservation of flavor of Pistachio nut kernels used for Antep Baklava by Pistacia vera resin basededible coating

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
KKTC, Girne, İngilizce, 19.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
16
Ancient History of Olive Production

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER
Yayın Yeri: The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
KKTC, Girne, İngilizce, 19.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
17
Zahter va nane uçucu yağlarının S aureus ve E coli nin canlılığı üzerine etkileri

Almohammed Anass,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi
TÜRKİYE, Konya, Türkçe, 18.12.2015

Ulusal  Tam metin bildiri
18
Fermente Glikoz ve sıvı yağlar kullanılarak Blakeslea trispora ile likopen üretimi

Sevgili Ayşe,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi
TÜRKİYE, Konya, Türkçe, 18.12.2015

Ulusal  Tam metin bildiri
19
Beyaz peynirde Yersinia enterocolitica ve toplam aerobik bakteri inaktivasyonunun modellenmesi

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 2000’xxli yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 18.10.1999

Ulusal  Özet bildiri
20
Yüksek karbon dioksit basıncının Escherichia coli üzerine antimikrobiyal etkisi

ERKMEN OSMAN,Alben Emine
Yayın Yeri: 2000’xxli yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi
TÜRKİYE, İzmir, Türkçe, 18.10.1999

Ulusal  Özet bildiri
21
Elek altı unu kullanılarak Aspergillus niger ile sitrik asit üretimi

Alben Emine,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 12. Biyoteknoloji kongresi
TÜRKİYE, Balıkesir-Ayvalık, Türkçe, 17.09.2001

Ulusal  Tam metin bildiri
22
Gıda üetiminde genetik mühendisliği ve güvenirliği

ERKMEN OSMAN,Alben Emine
Yayın Yeri: 12. Biyoteknoloji kongresi
TÜRKİYE, Balıkesir-Ayvalık, Türkçe, 17.09.2001

Ulusal  Özet bildiri
23
Starter kültür karışımının Türk sucuğundaki pH, TBA ve biyojenik aminlerin oluşumu üzerine etkisi

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 12. Biyoteknoloji kongresi
TÜRKİYE, Balıkesir-Ayvalık, Türkçe, 17.09.2001

Ulusal  Özet bildiri
24
Gıdaların kalitesini belirlemede ve korumada modellemenin önemi

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi Gıda mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 16.09.1998

Ulusal  Tam metin bildiri
25
GROWTH KINETICS OF MICROORGANISM

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: INTENATIONAL EUROPEAN CONGRESS ON APPLIED SCIENCES
TÜRKİYE, Adıyaman, İngilizce, 16.08.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
26
MICROBIAL INACTIVATION KINETICS

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: INTENATIONAL EUROPEAN CONGRESS ON APPLIED SCIENCES
TÜRKİYE, Adıyaman, İngilizce, 16.08.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
27
Microbiological safety of chocolate.a, Nevsehir, Turkey, May 15 - 17, 2017, p.288.

Özdemir Gülşen,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF) Cappadocia
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
28
Microbiological and chemical safety of ketchup. , Nevsehir, Turkey, May 15 - 17, 2017, p.287.

Demirel Işıl Aysel,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF) Cappadocia
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
29
Effect of modified atmosphere packaging on quality of sucuk

Barazi Aykut Ö,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 1. Uluslar arası Ariyatik’xxten Kafkaslar’xxa Geleneksel Gıdalar Sempozyuımu
TÜRKİYE, Tekirdağ, Türkçe, 15.04.2010

Uluslararası  Tam metin bildiri
30
Metisillin ve gentamisine dirençli Staphylococcus aureus’xxlara vancomisin ve fluorokinolonların in-vitro aktiviteleri

Güngör Sabri,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 9. Türkiye Antibiyotik ve Kemoterapi Kongresi
TÜRKİYE, Ürgüp, Türkçe, 11.09.1994

Ulusal  Tam metin bildiri
31
Symbiotic Growth of Yogurt Cultures in Yogurt Production

ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 6th International European Conference on Mathematics, Engineering, Natural and Medical Sciences
İngilizce, 11.07.2019

Uluslararası  Özet bildiri
32
MYCOTOXINS STABILITY DURING FOOD PROCESSING

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM
Yayın Yeri: 3rd International Congress on Food Technology
TÜRKİYE, Nevşehir, İngilizce, 10.11.2018

Uluslararası  Özet bildiri
33
Health and Economıc Implıcatıons of Eaten FoodsContamınated by Mycotoxıns and Control of Mycotoxınsin Foods

ERKMEN OSMAN,BARAZİ AYKUT ÖNDER,YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM
Yayın Yeri: 3rd International Congress on Food Technology
TÜRKİYE, Nevşehir, İngilizce, 10.11.2018

Uluslararası  Özet bildiri
34
Antimicrobial effect of edible coating produced from Pistacia vera resin to prevent growth of Listeria monocytogenes and Salmonella Typhimurium

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 42nd Congress of the Federation-of-European-Biochemical-Societies (FEBS) on From Molecules to Cells and Back
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, New Jersey, İngilizce, 10.09.2017

Uluslararası  Özet bildiri
35
Aflatoxin contamination of pistachio nuts in Turkey

Can Canan,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: The 1st International Symposium on Mycotoxins in Nuts and Dried Fruits
İRAN, Danaghan, İngilizce, 10.09.2011

Uluslararası  Tam metin bildiri
36
Citric acid production as functional ingredients from beet molasses by a mutant Aspergillus Niger strain

Güç Seda,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants: Natural and Healthy Life, TABKON-17
TÜRKİYE, Konya, İngilizce, 10.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
37
Statistical Evaluation of Antimicrobial Effects of Aromatic Plant Essential Oil on bacteria, Yeasts and Molds. , p.752, ISBN: 978-605-4988-14-3.

Anas Almohammed,BİNDAK RECEP,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants: Natural and Healthy Life, TABKON-17
TÜRKİYE, Konya, İngilizce, 10.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
38
Survival of Listeria monocytogenes in sucuk during manufacturing and storage periods at different modified atmosphere

Bazari Aykut Ö,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Dunarea de Jos University of Galati
ROMANYA, Galati, İngilizce, 09.10.2008

Uluslararası  Tam metin bildiri
39
Modifiye Atmosfer paketlemenin gıda sektöründeki önemi

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 5. Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Ankara, Türkçe, 08.11.2007

Ulusal  Tam metin bildiri
40
Modifiye Atmosfer Yönteminin Et ve Sucuk Hamurunda Salmonella typhimurium üzerine etkisi

BARAZİ AYKUT ÖNDER,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 5. Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Ankara, Türkçe, 08.11.2007

Ulusal  Tam metin bildiri
41
Üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarında Mycoplasma pneumoniae’xxnin rolü

Balcı İclal,BERKTAŞ MUSTAFA,Güngör Sabri,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: XXVII. Türk Mikrobiyoloji Kongresi
TÜRKİYE, Antalya, Türkçe, 07.05.1996

Ulusal  Özet bildiri
42
Çeşitli klinik örneklerden mikoplazma ve üreplazmaların izolasyonu

Balcı İclal,BERKTAŞ MUSTAFA,Güngör Sabri,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: XXVII. Türk Mikrobiyoloji Kongresi
TÜRKİYE, Antalya, Türkçe, 07.05.1996

Ulusal  Özet bildiri
43
Yüksek gerilim elektrik darbelerinin Escherichia coli üzerine etkisi

Hengirmen O Mehmet,Karslı M Vedat,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Elektrik-Elektronik Bilgisayar Mühendisliği, 8. Ulusal Kongre
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 06.09.1999

Ulusal  Tam metin bildiri
44
Nozokomiyal enfeksiyonlardan izole edilen Staphylococcus aureus’xxların faj gruplarına göre dağılışı ve faj tipleri

ERKMEN OSMAN,Güngör Sabri,Balcı İclal
Yayın Yeri: 5. Ulusal İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi
TÜRKİYE, İstanbul, Türkçe, 04.09.1995

Ulusal  Özet bildiri
45
Safety of Dried Fruits and Vegetables

YAKAR ZEYNEP ŞEBNEM,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
46
Ekşi Hamurda Laktik Asit Bakterileri ve Maya Türleri

Koçaslan Sinem,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
47
Ekşi Hamurda Bulunan Laktik Asit Bakterilerinin ve Mayaların İzolasyonu ve Tanımlanması

Koçaslan Sinem,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
48
Ekşi Hamurdaki Laktik Asit Bakterileri ve Mayaların Metabolizması

SEVGİLİ AYŞE,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
49
Mardin Ekşi Hamurlarından Laktik Asit Bakterileri ve Maya İzolasyonu ve İdentifikasyonu

SEVGİLİ AYŞE,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
50
Beyaz Şarapta Fenolik Bileşenler

Güç Seda,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
51
Beyaz Şarap Fermentasyon Süreci pH asitlik Değişimi

Güç Seda,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
52
Kırmızı Şaraplarda Fenolik Bileşikler ve Oluşumları

Demirel Işıl Aysel,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYAMultidisipliner ÇalışmalarKongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
53
Gaziantep Üzümlerinden Elde Edilen Kırmızı Şarapların pH ve Asitlik Değişimi

Demirel Işıl Aysel,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYAMultidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
54
Nozokomiyal enfeksiyonlardan izole edilen Staphylococcus aureus suşlarının imipenem ve diğer bazı antimikrobiyallere in-vitro duyarlılıkları

ERKMEN OSMAN,Güngör Sabri
Yayın Yeri: II. Simpozyum. Antimikrobik Kemoterapi Günleri: Klinik Laboratuvar Uygulamaları ve Yenilikler
TÜRKİYE, Antalya, Türkçe, 02.05.1995

Ulusal  Özet bildiri

Projeler

20 Adet
1
Farklı Katkılar Eklenmiş Melastan iki Mutant Aspergillus niger Suşlarının Limon Tuzu Üretim Kapasitesinin Araştırılması

Farklı katkılar melasa eklenerek A. niger suşları kullanılarak limon tuzu üretim kapasiteleri araştırılmıştır
30.03.2016 - 20.11.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Gaziantep ve Mardin bölgesinden ekşi hamur fermentasyonunu sağlayan laktik asit bakterilerinin ve mayaların izolasyonu (MF.YLT.18.25 [ D6 ])

Gaziantep ve Mardinde geleneksel olarak yapılan ekşi murlardan LAB ve maya izolasyonunu sağlamkatır
28.08.2018
ARAŞTIRMA PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Devam Ediyor
3
Gaziantep Siyah Üzümlerinde Fenolik Bileşiklerin Araştırılması (MF.YLT.19.01)

Gaziantepte yetiştirilen bazı siyah üzümlerin penolik içretikleri HPLC yöntemiyle araştırılması.
19.11.2019
ARAŞTIRMA PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Devam Ediyor
4
Gaziantep Beyaz Üzümlerinin Fenolik Bileşiklerinin Araştırılması

Gaziantepte yetiştirilen bazı üzümlerde fenolik bileşikler araştırılmıştır.
19.11.2018
ARAŞTIRMA PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Devam Ediyor
5
Şeker Şekerli Hammaddeler ve Endüstriyel Atiklar Kullanilarak Aspergillus Niger ile Alt Fermentasyon Yoluyla Limon Tuzu Üretimi

Limon tuzu fermentasyon Proje No 15037
06.06.2005 - 01.06.2006
Diğer (Ulusal),   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
6
Ekşi hamurlardan izole edilen LAB’ların ve mayaların genetik tanımlamaları ve ekşi hamur ekmeği üretiminde kullanılabilirliklerinin araştırılması

Gaziantep, Konya ve Mardinden izole edilen LAb ve mayaların genetik identifikasyonu ve ekşi hamur ekmeği üretiminde kullanımları.
03.03.2019
-Tübitak 1002,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Devam Ediyor
7
Antep fıstığı Pistacia vera reçinesi kullanılarak yenilebilir film üretimi

Antep fıstığı reçinesi kullanrak yenebilir film elde edilmesi ve tavuk göğsü üzerine kullanılabilirliğinin araştırılması
01.09.2014 - 01.09.2016
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
8
Gaziantep iline bağlı bazı ilçelerde tarım alanlarının sulanmasında kullanılan akarsu sistemlerinde organik ve inorganik kirleticilerin kalitatif ve kantitatif belirlenmesi ile bu kirletici elemanların toksisite düzeylerinin araştırılması

Sularda organik inorganik ve mikrobiyal kirliliğin araştırılması
01.09.2006 - 31.12.2009
Diğer (Ulusal),   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
9
Gaziantep İlinde Satışa Sunulan Gaziantep Fıstığı ve Toz Biberlerde Aflatoksin Rutubet ve Küf Değerleri Üzerine bir Araştırma

Aflatoksin Biber
01.06.2008 - 01.06.2010
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
10
Modifiye Atmosfer Yönteminin Et Sucuk ve Peynirde Listeria monocytogenes Üzerine Etkisinin Araştırılması

Limon tuzu fermentasyon
01.06.2007 - 01.06.2008
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
11
Use of pine essential oil and extract in yogurt storage

Çam esansiyel yağı kullanılarak yoğurdun raf ömrünün araştırılması
01.01.2015 - 31.12.2015
Diğer (Ulusal),

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
12
Antep iç çubuk fıstık üretimi üretimde ozon uygulaması ve üretim koşullarının iyileştirilmesi

Antep fıstığı ozon gıda işleme
01.01.2013 - 01.06.2014
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
13
Bakterilerle ekilendirilmiş kumlu zemin örneklerinin rezonant kolon geçirimlilik ve sarsma tablasındaki davranışlarının incelenmesi

Bakteriler kullanılarak zemin iyileştirilmesi Proje No 110M667
01.01.2011 - 10.01.2015
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
14
Bakteri ile Etkilendirilmi Kumlu Zemin Örneklerinin Üç eksenli ve Sarsma Masası Deney Aletlerinde İncelenmesi

Bakteri ile Etkilendirilmi Kumlu Zemin Örneklerinin Üç eksenli ve Sarsma Masası Deney Aletlerinde İncelenmesi
01.01.2008 - 01.01.2011
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
15
Ultrason un domates suyu üretiminde kullanımı Mikroorganizmalar duyusal fiziksel ve kimyasal kalitesi üzerine etkileri

Ultrasonla mikrobiyal inaktivasyon
01.01.2008 - 01.06.2010
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
16
Modifiye Atmosfer Yönteminin Et ve Et Ürünlerinde Salmonella typhimurium Üzerine Etkisinin Araştirilmasi

Modifiye atmosfer et
01.01.2005 - 31.12.2005
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
17
Türk sucuğu ve acı biber salçasının kalitesi raf ömrü ve güvenirliklerinin araştırılması

Sucuk üretimi
01.01.1999 - 01.01.2001
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
18
Karbon Dioksitle Mikroorganizmaların Sterilizasyonu

Karbon dioksit basıncı mikrobiyal inaktivasyon
01.01.1996 - 01.01.1998
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
19
Fermentasyonla B2 Vitamini ile Zenginleştirilmiş Peynir Altı Suyunun Üretimi ve B2 Vitamininin İzolasyonu

Vitamin üretimi
01.01.1994 - 01.01.1996
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
20
Nozokomiyal Stafilokok Hastalıkları ve Bunların Kontrolü Üzerine Araştırma

Patojen mikroorganizmalar
01.01.1993 - 01.01.1994
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Hakemlikler

12 Adet
1
Turkish Journal of Ariculture

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Türkçe, 2017, TÜRKİYE, Ankara  Uluslararası  Dergi  Scientific Indexing Services

2
Annual Research Review in Biology

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, CA  Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

3
Journal of Microbiology and Antimicrobials

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, Maryland  Uluslararası  Dergi  Animal Production DatabaseAnimal Science DatabaseBiocontrol News and Information

4
Journal of Applied Microbiology.

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, NewYork  Uluslararası  Dergi  SSCI

5
Journal of Agricultural and Food Chemistry

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, WASHINGTON  Uluslararası  Dergi  SSCI

6
Journal of Food Engineering

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017, İNGİLTERE, Oxon  Uluslararası  Dergi  SSCI

7
Food Technology and Biotechnology journal

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017, Zagreb  Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

8
Food Science and Technology

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, NewYork  Uluslararası  Dergi  SSCI

9
Food and Bioprocess Technology

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, NewYork  Uluslararası  Dergi  SSCI

10
African Journal of Biotechnology

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017, LAGOS  Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

11
African Journal of Bacteriology Research

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, Maryland  Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

12
Food and Bioprocess Technology

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, New York  Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

Editörlükler

21 Adet
1
Dünya Gıda Dergisi

Yazar Adı: ÖTLEŞ SEMİH,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: Dünya gazetesi
Dergi, Türkçe, 2019, TÜRKİYE,   Ulusal  Endekste taranmıyor

2
Fermente gıdaların Üretim Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi

Yazar Adı: ERKMEN OSMAN,SAĞLAM HİDAYET,ERTEN HÜSEYİN , Yayın Yeri: Efil
Kitap, Türkçe, 2019,   Uluslararası  Basılı

3
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies

Yazar Adı: Demin Dimitry,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: GNU General Public
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Applied Science Technology, CrossRef, Chemical Abstracts Plus  Basılı

4
Journal of Pharmaceutical Research International

Yazar Adı: Nokodchi Ali,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: sciencedomain
Dergi, İngilizce, 2018,   Uluslararası  ACADEMIA  Elektronik

5
Stechnolock Journal of Biology (SCB)

Yazar Adı: Christophe P Ribelayga,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: Stechnolock,
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Endekste taranmıyor  Elektronik

6
Community Medicine and Health Education Research

Yazar Adı: Ashraf Mozayani,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: CMHER publisher
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Endekste taranmıyor  Elektronik

7
Journal of Food: Microbiology, Safety Hygiene

Yazar Adı: Torres J Antonio,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: Longdom Publishing
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  EBSCO A-Z, RefSeek, Hamdard University  Elektronik

8
Journal of Food Biotechnology Research

Yazar Adı: Bhalchandra P Vubhute,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: iMedPub LTD
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Endekste taranmıyor  Elektronik

9
Advancements in Food Technology

Yazar Adı: Rezvan Shaddel,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: Annex Publishers
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Academic Resource Index, Cross Ref  Elektronik

10
Journal of Food Microbiology

Yazar Adı: Salam Ibrahim,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: Alied Ademies
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Elektronik

11
International Journal of Food and Bioscience

Yazar Adı: chen Chung yi,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: Inovationinfo
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Academia, publons

12
International Journal of Bioprocessing and Biotechniques

Yazar Adı: Jiang Zhihua,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: Gavin Publisher
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Crossref.  Elektronik

13
Global Journal of Nutrition and Food Food Science

Yazar Adı: Tressou Jessica,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: Iris Publishers, LLC
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Academic Research, Publons  Elektronik

14
Gıda Mikrobiyolojisi

Yazar Adı: ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: Efil Yayınevi
Kitap, Türkçe, 2019,   Uluslararası  Basılı

15
INTERNATIONAL EUROPEAN CONGRESSON APPLIED SCIENCES: Congress Book

Yazar Adı: ERKMEN OSMAN,GÖKTAŞ MELAHAT , Yayın Yeri: İKSAD Publishing House
Kitap, Türkçe, 2018,   Uluslararası  Google scholar  Elektronik

16
Advances in Microbiology Research

Yazar Adı: Gong Bin,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: Nghoshi SS, et al.
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Crossref, ORCID, publons  Elektronik

17
Journal of Food Technology and Food Chemistry

Yazar Adı: Zaichick Vladimir,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: Scholarena
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Academic Research Index, CrosRef, Doi,  Elektronik

18
Archives of Food Science and Technologyh

Yazar Adı: Daniela Benedec,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: Remedy Publications LLC
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Endekste taranmıyor  Elektronik

19
Anti-Inflammatory Anti-Allergy Agents in Medicinal Chemistry

Yazar Adı: Amin A R,Blum A,DJURIC SACHA,ElAgamy DS,ElGamal MI,ERKMEN OSMAN,Gajbhiye Virendra,Galeazzi Roberta,HadjipavlouLitina Dimitra,Hoek Jiri,Kim CH,Kokoska Ladislav,Lacroix Marie,Maibach HI,Maibach DP,Salem MI,Sha YUan,Tandon VK,Trohman RG,Tundis Rosa,ODAB , Yayın Yeri: Bentham Sci
Dergi, İngilizce, 2018,   Uluslararası  Scopus

20
Advancements in Food Technology

Yazar Adı: Rezvan Shaddel,Russo Pasquale,Guerra Nelson Prez,Ramaiya Shiamala Devi,ERKMEN OSMAN,AYAZ NAİM DENİZ,Karabiyikli Seniz,Akar Sahingoz Semra,Ozturkoglu Budak Şebnem,Swelum Ayman AbdelAziz,Goldbeck Rosana,KAPLAN İNCE OLCAY , Yayın Yeri: Annex Publishers
Dergi, İngilizce, 2018,   Uluslararası  Harvard Library, Google Scholar, Croosref, ICMJE, Academic Resource Index, Mendeley

21
INTERNATIONAL EUROPEAN CONGRESSON APPLIED SCIENCES: Congress Book

Yazar Adı: GÖKTAŞ MELAHAT,ERKMEN OSMAN , Yayın Yeri: IKSAD Publishing House
Kitap, İngilizce, 2018,   Uluslararası  Art Index (Art Research Database, EBSCO)   Elektronik

İdari Görevler

Patentler

9 Adet
1
Erimeyen Lokum Dondurması

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder Barazi , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder Barazi,Bengisu Erşan,Osman Erkmen
Patent No: 2015 02552, 2017, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
2
Antimikrobiyal Esansiyel Yağ İçeren Fonksiyonel Yoğurt

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder Barazi , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder Barazi,Seda Güç,Osman Erkmen
Patent No: 2016/5138, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
3
Fıstık, Fındık, Badem Ezmesi ile Kaplanmış Fonksiyonel Bisküvi Üretimi

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder Barazi , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder Barazi,Esra Erzin,Işıl Aysel Demirel,Osman Erkmen
Patent No: 2016/5153, 2016, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
4
Antep fıstığı reçinesinden üretilmiş yenebilir antimicrobial film

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder Barazi , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder Barazi,Osman Erkmen
Patent No: TR2015 00217 A2, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
5
Antep Fıstığı Ağacı Sakızlı Yumuşak Lokum Üretimi

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder Barazi , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder Barazi,Bengisu Erşan,Osman Erkmen
Patent No: TR 2015 02557 A2, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
6
Antep fıstığı reçinesinden yenebilir antimikrobiyal film üretimi için bir yöntem ve bu yöntemle elde edilen ürün.

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder Barazi , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder Barazi,Osman Erkmen
Patent No: 2015/00224, 2015, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
7
İki Kat Antep Fıstığı Ezmesi Arasında Pişmaniye İçeren Gofret ve Üretimi

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder Barazi , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder Barazi,Hatice Güler Taner,Seda Güç,Osman Erkmen
Patent No: 2016/15133, 2016, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
8
Toz Baharat Soslu Antep Fıstıklı Yumuşak Şekerleme

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder Barazi , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder Barazi,Bahar Tosun,Osman Erkmen
Patent No: 2016/15112, 2019, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
9
Yulaf Ezmesi ve Susam ve Bal İçeren Kahvaltılık Fonksiyonel bir Gıda

Patent Başvuru Sahipleri: Aykut Önder Barazi , Patent Buluş Sahipleri: Aykut Önder Barazi,Osman Erkmen,Bahar Tosun
Patent No: 2016/15119, 2019, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES

Ödüller

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2012-2013 Alternafif Gıda Koruma Yöntemleri İngilizce 3
2 2012-2013 İleri Gıda Mikrobiyolojisi İngilizce 3
3 2011-2012 Gıdaların Mikrobiyolojik Kalitesi İngilizce 3
4 2011-2012 İleri Gıda Mikrobiyolojisi İngilizce 3
5 2010-2011 Alternatif Gıda Koruma Yöntemleri İngilizce 3
6 2009-2010 Alternatif Gıda Koruma Yöntemleri İngilizce 3
7 2015-2016 Alternatif Food Preservation Methods İngilizce 1
8 2014-2015 Alternatif Gıda Koruma Yöntemleri İngilizce 3
9 2013-2014 Gidaların Mikrobiyolojik Kalitesi İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2012-2013 Gidaların Mikrobiyolojik Kalitesi İngilizce 3
2 2012-2013 Endüstriyel Mikrobiyoloji İngilizce 3
3 2011-2012 Alternatif Gıda Koruma Yöntemleri İngilizce 3
4 2011-2012 Endüstriyel Mikrobiyoloji İngilizce 3
5 2010-2011 Gıdaların Mikrobiyolojik Kalitesi İngilizce 3
6 2009-2010 Gıdaların Mikrobiyolojik Kalitesi İngilizce 4
7 2015-2016 Microbiological Quality of Foods İngilizce 3
8 2014-2015 Gıdaların Mikrobiyolojik Kalitesi İngilizce 3
9 2013-2014 Alternatif Gıda Koruma Yöntemleri İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2004-2005 Gıda Toksikolojisi İngilizce 2
2 2004-2005 Gıda Hijyeni İngilizce 3
3 2004-2005 Genel Kimya İngilizce 4
4 2004-2005 Genel Mikrobiyoloji Türkçe 4
5 2004-2005 Gıda Mikrobiyolojisi Türkçe 4
6 2012-2013 Gıda Toksikolojisi İngilizce 2
7 2012-2013 Gıda Sanitasyonu İngilizce 3
8 2012-2013 Genel Kimya İngilizce 4
9 2012-2013 Genel Mikrobiyoloji İngilizce 4
10 2012-2013 Gıda Mikrobiyolojisi İngilizce 4
11 2012-2013 Enstrümental Analiz Türkçe 4
12 2012-2013 Mühendsilik Oryantasyonu Türkçe 4
13 2011-2012 Gıda Toksikolojisi İngilizce 2
14 2011-2012 Gıda Sanitasyonu İngilizce 3
15 2011-2012 Genel Kimya İngilizce 4
16 2011-2012 Genel Mikrobiyoloji İngilizce 4
17 2011-2012 Gıda Mikrobiyolojisi İngilizce 4
18 2010-2011 Gıda Toksikolojisi İngilizce 2
19 2010-2011 Gıda Sanitasyonu İngilizce 3
20 2010-2011 Genel Kimya İngilizce 4
21 2010-2011 Genel Mikrobiyoloji İngilizce 4
22 2010-2011 Gıda Mikrobiyolojisi İngilizce 4
23 2009-2010 Gıda Toksikolojisi İngilizce 2
24 2009-2010 Gıda Sanitasyonu İngilizce 3
25 2009-2010 Genel Kimya İngilizce 4
26 2009-2010 Genel Mikrobiyoloji İngilizce 4
27 2009-2010 Gıda Mikrobiyolojisi İngilizce 4
28 2008-2009 Gıda Toksikolojisi İngilizce 2
29 2008-2009 Gıda Sanitasyonu İngilizce 3
30 2008-2009 Genel Kimya İngilizce 4
31 2008-2009 Genel Mikrobiyoloji İngilizce 4
32 2008-2009 Gıda Mikrobiyolojisi İngilizce 4
33 2007-2008 Gıda Toksikolojisi İngilizce 2
34 2007-2008 Gıda Sanitasyonu İngilizce 3
35 2007-2008 Genel Kimya İngilizce 4
36 2007-2008 Genl Mikrobiyoloji İngilizce 4
37 2007-2008 Gıda Mikrobiyolojisi İngilizce 4
38 2018-2019 FE204 General Microbiology İngilizce 5
39 2018-2019 FE305 Food Microbiology İngilizce 5
40 2018-2019 FE351 Food Toxicology İngilizce 2
41 2018-2019 FE504 Alternative Food Preservation Methods İngilizce 3
42 2017-2018 FE305 Food Microbiology İngilizce 5
43 2017-2018 FE204 General Microbiology İngilizce 5
44 2017-2018 FE351 Food Toxicology İngilizce 2
45 2017-2018 FE504 Alternative Food Preservation Methods İngilizce 3
46 2016-2017 FE305 FOOD MİCROBİOLOGY İngilizce 5
47 2016-2017 FE204 GENERAL MİCROBİOLOGY İngilizce 5
48 2016-2017 FE351 FOOD TOXİCOLOGY İngilizce 2
49 2016-2017 FE400 ENGİNEERİNG ORİENTATİON İngilizce 4
50 2015-2016 Gıda Mikrobiyolojisi İngilizce 4
51 2015-2016 Enstrümental Analiz İngilizce 4
52 2015-2016 Mühendislik Oryantasyonu Türkçe 4
53 2015-2016 GENERAL MICROBIOLOGY İngilizce 4
54 2015-2016 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ İngilizce 4
55 2015-2016 GIDA TOKSİKOLOJİSİ İngilizce 3
56 2014-2015 Genel Kimya İngilizce 3
57 2014-2015 Genel Mikrobiyoloji İngilizce 4
58 2014-2015 Gıda Mikrobiyolojisi İngilizce 4
59 2014-2015 Enstrümental Analiz İngilizce 4
60 2014-2015 Mühendsilik Oryantasyonu Türkçe 4
61 2005-2006 Gıda Toksikolojisi İngilizce 2
62 2005-2006 Gıda Sanitasyonu İngilizce 3
63 2005-2006 Genel Kimya İngilizce 4
64 2005-2006 Genel Mikrobiyoloji İngilizce 4
65 2005-2006 Gıda Mikrobiyolojisi İngilizce 4
66 2013-2014 Genel Kimya İngilizce 4
67 2013-2014 Genel Mikrobiyoloji İngilizce 4
68 2013-2014 Gıda Mikrobiyolojisi İngilizce 4
69 2013-2014 Enstrumental Analiz Türkçe 4
70 2006-2007 Gıda Toksikolojisi İngilizce 2
71 2006-2007 Gıda Sanitasyonu İngilizce 3
72 2006-2007 Genel Kimya İngilizce 4
73 2006-2007 Genel Mikrobiyoloji İngilizce 4
74 2006-2007 Gıda Mikrobiyolojisi İngilizce 4

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Yıl
1 Tamamlandı Effects of some storage contidions and additives on quality and stability of Sucuk (Turkish dry-fermented sausage) HÜSEYİN BOZKURT 2002
Durum Tez Adı Hazırlayan Yıl
1 Tamamlandı Antimicrobial properties of Aromatic plants collected from Turkey and Syria ANAS ALMOHAMMAD 2019
2 Tamamlandı Improving lycopene production by Blakeslea trispora using ingredients AYŞE SEVGİLİ 2016
3 Tamamlandı Gümüş tuzu kullanarak elde edilen tekstil ürününün antimikrobiyal özelliklerinin araştırılması TURAN BİRİMOĞLU 2010
4 Tamamlandı The invesigation of antimicrobial properties of textile product obtained by using silver salts Turan Birimoğlu 2010
5 Tamamlandı Effects of modified atmosphere on Listeria monocytogenes and Salmonella typhimurium during storage of meat, sucuk and white cheese AYKUT ÖNDER BARAZİ 2009
6 Tamamlandı Detection of aflatoxins in pistachio nut and ground red pepper sold in Gaziantep region EBRU SET 2009
7 Tamamlandı Production of riboflavin by Ashbya gossypii from whey ERSİN ERTÜRK 1996

Araştırmalar

12 Adet
1
2. Uluslararasi Sosyal Bilimler Kongresi

Social sciences, Educational sciences, Humanities, History, Geography, Economics, Law, Administrative Sciences, Archeology, Antropology, International relations, Culture, Art, Sports sciences, Medical sciences, Veterinary, Agriculture, Physics, Chemi
Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür Merkezi, Türkiye/Gaziantep   Uluslararası  Kongre Düzenleme

2
EJONS: 5. International Congress on Mathematics, Engineering, Natural and Medical Sciences, November 22-25, 2018, Gaziantep, Turkey

Mathematics, Engineering, Natural and Medical Sciences, Biology, Chemistry, Physics, Geography, Veterinary, Agriculture, Sports, Education.
Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür Merkezi, Türkiye/Gaiantep   Uluslararası  Kongre Düzenleme

3
MAS: Internatıonal European Congress on Applied Sciences-IV

Mathematics, Engineering, Agriculture, Physics, Chemistry, Biology, Medical Sciences, All areas of applied sciences
Club Sera Hotel-Lara, Türkey/Antalya   Uluslararası  Kongre Düzenleme

4
3rd International Congress on Vocational and Technical Sciences

Social sciences, Educational sciences, Humanities, History, Geography, Economics, Law, Administrative Sciences, Archeology, Antropology, International relations, Culture, Art, Sports sciences, Medical sciences, Veterinary, Agriculture, Physics, Chemi
Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür Merkezi, Türkiye/Gaziantep   Uluslararası  Kongre Düzenleme

5
EJONS: 3-International Congress on Mathematic, Engineering and Natural Sciences

Mathematics, Egineering, Ntural and Medical Sciences, Bology, Chemistry, Physics, Geography, Veterinary, Agriculture, Sports, Education.
Hilton, Mardin/Türkiye   Uluslararası  Kongre Düzenleme

6
MAS: Internatıonal European Congress on Applied Sciences-1

Mathematics, Engineering, Agriculture, Physics, Chemistry, Biology, Medical Sciences, All areas of applied scineces
İbiş Hotel, Fransa/Paris   Uluslararası  Kongre Düzenleme

7
II. Paris International Congress on Social Sciences

Antropoloji, Arkeoloji, Beden eğitimi ve spor, Coğrafya, Dil, Edebiyat, Eğitim bilimleri, Gazetecilik, Güzel sanatlar, Halkla ilişkiler, Hareket ve antrenman, Hukuk, İşletme bilimleri, İktisadi ve idari bilimler, İletişim, İlahiyat, Kültür, Maliye, M
Ibiş Hotel, Fransa/Paris   Uluslararası  Kongre Düzenleme

8
MAS: 6. International European Congress on Mathematics-Engineering, Natural and Medical Sciences, July 12-14, 2019, Kiev, Ukraine

Mathematics, Engineering, Agriculture, Physics, Chemistry, Biology, Medical Sciences, All areas of applied sciences
Ukraina Hotel, Ukraina/Kiev   Uluslararası  Kongre Düzenleme

9
III. International Congress on Social Sciences, March 8-10, 2019, Adana, Turkey.

Social sciences, Educational sciences, Humanities, History, Geography, Economics, Law, Administrative Sciences, Archeology, Antropology, International relations, Culture, Art, Sports sciences, Medical sciences, Veterinary, Agriculture, Physics, Chemi
Club Sera Hotel-Lara, Türkiye/Adana   Uluslararası  Kongre Düzenleme

10
EJONS: 6. International Congress on Mathematics, Engineering, Natural and Medical Sciences

Mathematics, Engineering, Natural and Medical Sciences, Biology, Chemistry, Physics, Geography, Veterinary, Agriculture, Sports, Education
Büyük Sürmeli Oteli, Türkiye/Adana   Uluslararası  Kongre Düzenleme

11
III. International Conference on Globalization and International Relations,

Migration and literatureMigration and historyMigration and educationCrisis managementParadigm shift and epistemological change in political science and international relationsInternational Relations CooperationInternational Negotiation and Diplomacy
Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi, Turkey/Gaziantep   Uluslararası  Kongre Düzenleme

12
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi

Sosyal bilimlerin tüm alanları, Matematik, Mühendislik, Fen bilimleri, Sağlık bilimleri, Spor bilimi, Veterinerlik, Eczacılık, Güzel sanatlar, Mimarlık, Ziraat, Etik
Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür Merkezi, Türkiye/Gaziantep   Uluslararası  Kongre Düzenleme

Üyelikler

1 Adet
1
Biyoteknoloji derneği

 Üye    Bilimsel Kuruluş    1995 

Sanatsal Faaliyetler

1 Adet
1
bcvb

Etkinlik Yeri: vcb
Düzenleyenler : gfng
SERGİLER/Karma sergiler /  23.06.2018 - 25.06.2018

Uluslararası  Özgün  SERGİ