Prof.Dr. MUSTAFA BAYRAM

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   mbayram@gantep.edu.tr      03423172304  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Tahıl Teknolojisi  Temel İşlemler  Gıda Teknolojileri

Duyuru / Döküman

Use this data sheet for your experimental report. When you prepare your report, sent by email to profdrmusbay@gmail.com

 

http://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/34273-7564.docx

FE366-DESIGN 1_ LECTURE HANDOUTS

Döküman/Dosya
sunu_accounting-trading-2c-trans_12408.pdf
sunu-plantlayout12408.pdf

CV_Özgeçmiş_Prof. Dr. Mustafa BAYRAM_2017

Döküman/Dosya
ozgecmis_cv_profdr-mustafa-bayram_201712408.pdf

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

15 Adet
1
The Most Recent Studies Science and Art

Yayın Yeri: GECE YAYINEVİ
ISBN: 9786052883570,

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
2
Food By-Product Based Functional Food Powders

Yayın Yeri: CRC Press-Taylor and Francis Group
ISBN: 9781482224375,

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
3
The Most Recent Studies in Science and Art Volume 2

Yayın Yeri: Gece Publishing
ISBN: 978-605-288-357-0, TÜRKİYE, Ankara

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
4
Researches on Science and Art in 21th. Century Turkey

Yayın Yeri: Gece Kitaplığı

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
5
Değirmencinin el kitabı Buğday Un

Yayın Yeri: Parantez Kon. and Tur. Org. ve Yayıncılık Ltd. Şti.
TÜRKİYE, İstanbul

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe
6
The Miller s Handbook Wheat Flour

Yayın Yeri: Parantez Cong. and Tour. Org. and Publication Co.
TÜRKİYE, İstanbul

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
7
Değirmencinin el kitabı Buğday Un

Yayın Yeri: Parantez Kon. and Tur. Org. ve Yayıncılık Ltd. Şti.
TÜRKİYE, İstanbul

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe
8
The Miller s Handbook Wheat Flour

Yayın Yeri: Parantez Cong. and Tour. Org. and Publication Co.
TÜRKİYE, İstanbul

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
9
Mixing of Solid Particles

Yayın Yeri: Springer Press.
ISBN: 978-0387335131,

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
10
Focus on Food Engineering Research and Developments

Yayın Yeri: Nova Scientific Press

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
11
Focus on Food Engineering Research and Developments

Yayın Yeri: Nova Scientific Press

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
12
Bulgur The Product of Ancient World and Mystery

Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
13
Bulgur The Product of Ancient World and Mystery

Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
14
Bulgur The Product of Ancient World and Mystery

Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
15
The Product of Ancient World and Mystery

Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği
TÜRKİYE, Gaziantep

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce

Makaleler

90 Adet
1
Bulgur cooking process: Recovery of energy and wastewater

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
2
Mathematical modeling of packed bed and microwave drying of enriched couscous

YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MANOLYA ESER
Yayın Yeri: Journal of Food Measurement and Characterization
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Characterization of Volatile Compounds of Bulgur (Antep Type) Produced from Durum Wheat

Yousif Saad İbrahim,BAYRAM MUSTAFA,KESEN SONGÜL
Yayın Yeri: Journal of Food Quality
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Rediscovery of Couscous in the World

YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Global Journal of Medical Research: L Nutrition Food Science
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  EBSCO, PubMed, ProQuest
5
Horizon scanning: How will Metabolomics Applications Transform Food Science, Bioengineering and Medical Innovation in the Current Era of Foodomics?

BAYRAM MUSTAFA,GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR
Yayın Yeri: OMICS-A JOURNAL OF INTEGRATIVE BIOLOGY
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  SCI-Expanded
6
The New Silk Road-Health as Soft Power

KICKBUSCH ILONA,BAYRAM MUSTAFA,BAYRAM ÖZGÜR,HEKIM NEZIH,KAYALI BÜLENT,ozdemir vural
Yayın Yeri: OMICS-A JOURNAL OF INTEGRATIVE BIOLOGY
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Yorum  SCI-Expanded
7
To Genotype or Phenotype for Drug and Food Safety? Exiting the Technology Echo Chambers

HEKIM NEZIH,ozdemir vural,ENDRENYİ LASZİO,KUNEJ TANJA,STEUTEN LOTTE M,SPRINGER SIMON,ERGULER EROL,SARDAŞ SEMRA,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: OMICS-A JOURNAL OF INTEGRATIVE BIOLOGY
İngilizce, Basılı, 2018

Uluslararası  Hakemli  Yorum  SCI-Expanded
8
Rediscovering of Couscous in the World

YUKSEL AYSE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Global Journal of Medical Research: L, Nutrition Food Science
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  GIDA
9
Gıda İçin Gelecek Öngörüleri: Yıl 2050

GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Akademik Gıda
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Gıda
10
Is space the new frontier for omics? Mars-omics, planetary science, and the next-generation technology futurists

BAYRAM MUSTAFA,Akar Remziye,ozdemir vural
Yayın Yeri: OMICS-A JOURNAL OF INTEGRATIVE BIOLOGY
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
To Genotype or Phenotype for Drug and Food Safety? Exiting the Technology Echo Chambers

Özdemir Vural,Endrenyi Laszlo,HEKİM SÜLEYMAN NEZİH,Kunej Tanja,Steuten Lotte M,Springer Simon,ŞARDAŞ SEMRA,Ergüler Erol,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: OMICS: A Journal of Integrative Biology
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
12
Modification of mechanical polishing operation using preheating systems to improve the bulgur color

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
13
An alternative method for the sun drying of traditional dried eggplant

QUDSI GHAITH,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: The International Journal of Energy Engineering Sciences
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Energy
14
Recent and Expected Trends For Dairy Industry

GÖKIRNAKLI ÇAĞLAR,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Turkish Journal of Scientific Reviews
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Scientif Research Index
15
Future of Meat Industry

GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: MOJ Food Processing Technology
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Food Sci Index
16
Behaviours of consumers on EU Eco-label: A case study for Romanian consumers

GÖKIRNAKLI ÇAĞLAR,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Bulgarian Journal of Agriculture Science
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Bulgarian Sci Ind.
17
Development and characterization of couscous-like product using bulgur flour as by-product

YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology-Mysore
İngilizce, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
18
Usage of undersize bulgur flour in production short-cut pasta-like couscous

Yüksel Ayşenur,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Journal of Cereal Science
İngilizce, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
19
Historical development of some traditional Gaziantep’xxs Taste (Gaziantep’xxin Bazı Geleneksel Lezzetlerinin Tarihsel Gelişimi)

GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA,Kaplan Mehmet,Bayram özgür,Tyrkaiolu Ahmet
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
İngilizce, 2017

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Culture
20
Protein wars

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Milling and Grain Journal
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemsiz  Yorum
21
Usage of undersize bulgur flour in production of short-cut pasta-like couscous

YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Journal of Cereal Science
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
22
Development and characterization of couscous-like product using bulgur flour as by-product

YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
23
Concrete silo for grains

yousif saad,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2016

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Food, Scholar
24
Yaratıcı bir şehir Gaziantep

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Gıda (Dünya)
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2016

Ulusal  Hakemsiz  Derleme Makale
25
Aeration of Silo and Calculation of Air resistancy

HORUZ ERHAN,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
26
A dome type storage system

HORUZ ERHAN,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
27
Malt processing and storage

YİĞİT EMRE,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
28
Bucket elevator properties design and calculation

BALCI FATİH,yiğit emre,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
29
Handling and Storage of dried distillers grains with solubles DDGS

KESKİN ÇAVDAR HASENE,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
30
Recovery of waste water from wheat washing operation

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Academic Food Journal
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  CAB Abstracts®, Global Health, EBSCO, Food Science and Technology Abstracts® (
31
Salting and roasting Antep pistachio nuts

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: IFW-The Journal of the International Trade in Processed Food, Dried Fruit and Nuts
İngilizce, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
32
Improving the color of bulgur New industrial applications of tempering and UV sun light treatments

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
33
Translating Biotechnology to Knowledge Based Innovation Peace and Development Deploy a Science Peace Corps An Open Letter to World Leaders

HEKİM SÜLEYMAN NEZİH,COŞKUN MEHMET YAVUZ,SINAV AHMET,Alaa AbouZeid,Simisola Akintola,AYNACIOĞLU AHMET ŞÜKRÜ,AĞIRBAŞLI MEHMET ALİ,BAYRAM MUSTAFA,Bragazzi Nicola Luigi,Collet Dandara,DERELİ TÜRKAY,Edward Dove,ELBEYLİ LEVENT,Laszlo Endrenyl,Kamile Erciy
Yayın Yeri: OMICS A Journal of Integrative Biology
İngilizce, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
34
The Nutritional Value Structural Features and Benefits of Bulgur

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
35
Opportunity For Storage Of Sesame Seed In Steel Type Grain Silos

BAYRAM MUSTAFA,uzun N
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
36
Effect of soaking and ultrasound treatments on texture of chickpea

YILDIRIM ALİ,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
37
Technical Details of Turkey s Exemplary Project

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
38
Possibilities of storage of Antep pistachio nuts in steel grain silos

Bayram Mustafa, Şahan A
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
39
Comparison of unsplit inshell and shelled kernel of the pistachio nuts

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
40
The effect of carbon dioxide ON at high pressure under different developmental stages of Callosobruchus maculatus F hosting on chickpeas

FARUK KUTBAY,VAROL MUHAMMED İSMAİL,BAYRAM MUSTAFA,ÖZDEMİR A
Yayın Yeri: African Journal of Biotechnology
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2011

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
41
Fitting Fick s model to analyze water diffusion into chickpeas during soaking with ultrasound treatment

YILDIRIM ALİ,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
42
Common stored grain insects and control

BAYRAM MUSTAFA,Kara T
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
43
Analysis of bulgur sector and foresights

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
44
Modeling of Water Absorption of Ultrasound Applied Chickpeas Ciderarietinum L Using Peleg s Equation

YILDIRIM ALİ,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: TARIM BILIMLERI DERGISI-JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES
İngilizce, Basılı, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
45
Silo types and the problems accure

BAYRAM MUSTAFA,Ersan E,Kara TK
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
46
Bulgur milling using a helical disc mill

YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
47
Bulgur milling using roller double disc and vertical disc mills

BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
48
Prehistoric cereal foods from Greece and Bulgaria investigation of starch microstructure in experimental and archaeological charred remains

S M Valamoti,Samuel D,BAYRAM MUSTAFA,Marinova E
Yayın Yeri: Vegetation History and Archaeobotany
İngilizce, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
49
Geleneksel gıda piramitleri

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Beşler Naturel Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, 2008

Ulusal  Hakemsiz  Özgün Makale
50
WHEY POWDER AS A CARRIER IN SPRAY DRYING OF SUMAC CONCENTRATE

BAYRAM ÖZGÜR ARSLAN, BAYRAM MUSTAFA, TEKİN ALI RIZA
Yayın Yeri: Journal of Food Process Engineering
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
51
Whey powder as a carrier in spray drying of sumac concentrate

Bayram Oezguer Arslan , Bayram Mustafa , Tekin Ali Riza
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
İngilizce, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
52
An Analysis of Scorched Immature Wheat Frekeh

Bayram
Yayın Yeri: CEREAL FOODS WORLD
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
53
Ternary milling of bulgur with four rollers

Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D.
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
54
The use of bulgur as a meat replacement bulgur sucuk a vegetarian dry fermented sausage

BAYRAM MUSTAFA,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
55
Fortification of cereal products

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
56
The state technology and future of pasta

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
57
Semolina milling

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
58
Dünyada makarna

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Beşler Naturel Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, 2007

Ulusal  Hakemsiz  Özgün Makale
59
Bir gıda maddesi olarak makarna

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Beşler Naturel Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, 2007

Ulusal  Hakemsiz  Özgün Makale
60
Application of Bulgur Technology to Food Aid Programs

Bayram
Yayın Yeri: Cereal Foods World
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
61
Determination of applicability and effects of colour sorting system in bulgur production line

BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
62
Colour and textural attributes of sucuk during ripening

BOZKURT HÜSEYİN,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: MEAT SCIENCE
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
63
Gaziantep de gıda sanayi

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2006

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
64
Bulgurun et yerine kullanımı Vejeteryan bulgur sucuğu

Bayram Mustafa, Bozkurt Hüseyin
Yayın Yeri: Gıda Teknolojisi Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2006

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
65
Determination of the cooking degree for bulgur production using amylose iodine centre cutting and light scattering methods

Bayram Mustafa
Yayın Yeri: FOOD CONTROL
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
66
Rediscovering pounded wheat

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: CEREAL FOODS WORLD
İngilizce, Basılı, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
67
Stone disc and hammer milling of bulgur

BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: Journal of Cereal Science
İngilizce, Elektronik, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
68
Modelling of cooking of wheat to produce bulgur

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
69
Determination of the sphericity of granular food materials

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
70
Spray drying of sumac flavour using sodium chloride sucrose glucose and starch as carriers

Özgür Arslan BAYRAM,BAYRAM MUSTAFA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
71
Future New Possibilities for Ancient Product

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: World Grain
İngilizce, Basılı, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  •AgBiotech News and Information • Agricola C R I S • Field Crop Abstracts
72
Changes in properties of soaking water during production of soy bulgur

BAYRAM MUSTAFA,KAYA AHMET,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
73
Effect of cooking time and temperature on the dimensions and crease of the wheat kernel during bulgur production

BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU,Eren Sami
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
74
WATER ABSORPTION LEACHING and COLOR CHANGES DURING the SOAKING FOR PRODUCTION of SOY BULGUR

BAYRAM MUSTAFA,KAYA AHMET,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: Journal of Food Process Engineering
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
75
Influence of soaking on the dimensions and colour of soybean for bulgur production

BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
76
Thermodynamics of the Dimensional Changes in the Wheat Kernel during Cooking for Bulgur Production

BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU,Eren Sami
Yayın Yeri: Food Science and Technology International
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
77
2003 de bulgur sektörü 2

Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: Unlu Mamüller Teknolojisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2004

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
78
2003 de bulgur sektörü 1

Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: Unlu Mamüller Teknolojisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2004

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
79
Unlu Mamuller Teknolojisi

Bayram Mustafa, Kaya Ahmet, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: Unlu Mamuller Teknolojisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2003

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
80
Color sorting systems for bulgur production

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: CEREAL FOODS WORLD
İngilizce, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
81
The new old wheat convenience and nutrition driving demand for bulgur

Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: World Grain
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  •AgBiotech News and Information • Agricola C R I S • Field Crop Abstracts
82
Yanlış tüketici bilinci sarı bulgur

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Unlu Mamuller Teknolojisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2001

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
83
Geleneksel gıda piramitleri

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Gıda Dergisi Bakliyat Eki
İngilizce, Basılı, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
84
Sektörel ve teknolojik alanda mercimek

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Gıda Dergisi
İngilizce, Basılı, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
85
Dünya da ve Türkiye de hububat ve un ticareti

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Unlu Mamuller Teknolojisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2000

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
86
Bulgur around the world

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: CEREAL FOODS WORLD
İngilizce, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
87
Gizli bir ekonomik güç olan bulgur sektörüne ağır darbeler

Bayram Mustafa, Baharoğlu M, Baharoğlu B
Yayın Yeri: Unlu Mamuller Teknolojisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 1999

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
88
Geleneksel mutfağımızın değişmez gıdası bulgura sektörel yaklaşım

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Unlu Mamuller Teknolojisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 1999

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
89
Dünyada Türkiyede ve Bölgede Bulgur Sektörü

Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: Dünya-Gaziantep Bulgur Sanayi Eki
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 1998

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
90
Bulgur Üretiminin Bugünkü Durumu ve Sorunları

Bayram Mustafa, Öner Mehmet D, Eren Sami
Yayın Yeri: Gıda Teknolojisi Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 1996

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor

Bildiriler

101 Adet
1
Antepfıstığının Aflatoksin Oluşumu ve Önlenmesi

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Antepfıstığı Yetiştiriciliği, 2006 yılı Hizmetiçi Eğitim Programı
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 31.10.2006

Ulusal  Sözlü Bildiri
2
Investment possibilities of bulgur in Syria and its marketing in Arabic countries

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Türkiye-Suriye İşbirliği Sempozyumu
İngilizce, 29.05.2004

Uluslararası  Sözlü Bildiri
3
Future of milling industry and innovations:Milling Industry

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Grain Processors Forum
İngilizce, 28.09.2017

Uluslararası  Özet bildiri
4
Bulgur Üretiminin Bugünkü Durumu ve Sorunları

Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: II. Un-Bulgur-Bisküvi Sempozyumu
TÜRKİYE, Karaman, Türkçe, 28.05.1996

Ulusal  Poster
5
Mid east mesopotamia and mediterrenean industrially processed traditional cereal products

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Terra Madre - 2006 Congress
İTALYA, Citta Di Torino, İngilizce, 26.10.2006

Uluslararası  Poster
6
Drying Characteristics of Microwave Dried Couscous Produced by Bulgur Flour

YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: International Congress on Engineering and Life Science (ICELIS)
TÜRKİYE, Kastamonu, İngilizce, 26.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
7
BAKLİYATIN GELECEĞİ VE BESLENME STRATEJİSİ

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 2016 International Year of Pulses
İngilizce, 25.11.2016

Uluslararası  Özet bildiri
8
Food Production and Gastronomy Studies on UNESCO Silk Roads Interactive Atlas Project

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 2018-Jeonju Silk Road Food Civilization Conference- Oct. 25-28, 2018. Jeonju/Korea
İngilizce, 25.10.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
9
Mathematical Modeling of Packed Bed Dried Couscous-like Product Produced by Bulgur Flour

BAYRAM MUSTAFA,YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: International GAP Agriculture and Livestock Congress
Şanlıurfa, İngilizce, 25.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
10
Drying Kinetics of Microwave Dried Couscous-like Product

BAYRAM MUSTAFA,YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: International GAP Agriculture and Livestock Congress
Şanlıurfa, İngilizce, 25.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
11
Some Critical Deteriorations During the Bulgur Production

BAYRAM MUSTAFA,BAY YILMAZ BETÜL,TÜRKER NÜZHET İKBAL
Yayın Yeri: 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURELIVESTOCK CONGRESS
İngilizce, 25.04.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
12
Solid Handling Properties of Durum and Bread Wheat

YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,DAYIOĞLU İSLİM
Yayın Yeri: 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS
TÜRKİYE, ŞANLIURFA, İngilizce, 25.04.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
13
A Research on Sake Production from Karacadağ Rice Variety Produced in Turkey

YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,DEMİR MUSTAFA ÇAĞRI
Yayın Yeri: 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS
TÜRKİYE, ŞANLIURFA, İngilizce, 25.04.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
14
Screen Analysis Problems in Bulgur Industry

YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,LAFTAN BİRSEN
Yayın Yeri: 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS
TÜRKİYE, ŞANLIURFA, İngilizce, 25.04.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
15
STARCH CONVERSION IN CORN MALTOSE SYRUP PRODUCTION: DETERMINATION OF OPTIMUM REACTION AND PROCESS CONTROL PARAMETERS

Çinçik SEMA NUR,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 4th INTERNATIONAL ENERGY ENGINEERING CONGRESS
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 24.10.2019

Uluslararası  Özet bildiri
16
Inactivation of mold during storage of bread using chitosan based edible coating

Gökırmaklı Çağlar, Barazi Aykut Ö, Bayram Mustafa
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"
MAKEDONYA, Struga, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Poster
17
A Review Acrylamide in Turkish Coffee

Demir Çağrı M, Yiğit Emre, Balcı Fatih, Bayram Mustafa
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"
MAKEDONYA, Struga, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Poster
18
Determination of the Properties Wheat Varieties On Bulgur Quality

Amanvermez Sevinç, Balcı Fatih, Bayram Mustafa, Tekdal S, Kendal E, Aktaş H, Kılıç H, Yıldırım M
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"
MAKEDONYA, Struga, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Poster
19
Processing of Germinated Red Lentils

Yiğit Emre, Demir Çağrı M, Çinçik Sema N, Balcı Fatih, Bayram Mustafa
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"
MAKEDONYA, Struga, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Poster
20
Determination of Emzyme Ratio and Process Conditions For Traditional Product Of Maltose Syrup

Çinçik Sema N, Amanvermez Sevinç, Balcı Fatih, Bayram Mustafa
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"
MAKEDONYA, Struga, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Poster
21
The Effect of Ingredients on Tarhana Properties

Çakar Bengisu, Yiğit Emre, Balcı Fatih, Bayram Mustafa
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"
MAKEDONYA, Struga, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Poster
22
The effects of different salting and roasting methods on the acceptability of Antep Pistachio nut

Balcı Fatih, Bayram Mustafa
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
MAKEDONYA, Struga, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Sözlü Bildiri
23
Üniversite Sanayi Kamu İşbirliktelikleri için Türkiye de Uygulanabilir Modeller

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 1. Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliği Çalıştayı
TÜRKİYE, Erzincan, Türkçe, 24.05.2013

Ulusal  Sözlü Bildiri
24
Özel olarak tasarlanmış diskli değirmenin bulgurda belirlenmiş kalite faktörleri üzerindeki etkileri

Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: Türkiye 9. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Bolu, Türkçe, 24.05.2006

Ulusal  Poster
25
Ultrasonik ses dalgalarının bakliyatların kolay işlenebilir hale getirilmesinde kullanılma olasılıkları

Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: Türkiye 9. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Bolu, Türkçe, 24.05.2006

Ulusal  Poster
26
Pasta Bulgur Pulses Vegetable Oil Sectors in Turkey

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: UAE Turkey partnership Forum on Food Security & Investment Opportunities
İngilizce, 24.02.2013

Uluslararası  Sözlü Bildiri
27
Dünden Bugüne Bulgur

Balcı Fatih, Bayram Mustafa
Yayın Yeri: Bulgur Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısı
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 22.11.2013

Ulusal  Sözlü Bildiri
28
Dünya da Bulgurun Yeri ve Geleceği

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Bulgur Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısı
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 22.11.2013

Ulusal  Sözlü Bildiri
29
Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağ durumu ve tanıtım stratejileri

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Hedef Pazarlarda Gelişme ve Güçlenme Stratejileri Çalıştayı
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 22.06.2013

Ulusal  Sözlü Bildiri
30
Gaziantep Kümelenme Durumu Gıda Sektörü ARGE Gelişim ve Kümelenme

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Uluslararası Rekabetçiliğe Giden Yolda Kümelenme
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 22.03.2013

Ulusal  Sözlü Bildiri
31
GAP Bölgesi bulgur ve un sanayilerinin durumu geleceği ve AB ile ilgili gelişmeler

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: GİDEM
TÜRKİYE, Şanlıurfa, Türkçe, 22.02.2006

Ulusal  Sözlü Bildiri
32
Bulghur in World

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: IDMA International 4th. Istanbul Flour, Semolina, Rica, Corn, Bulghur, Feed Milling Machinery & Pulse, Pasta, Biscuit Technologies Exhibition
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 21.11.2010

Uluslararası  Poster
33
Geleceğin Gıdaları ve Denizel Ürünler

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 1.Sürdürülebilir Deniz Kaynaklı Biyoaktif Maddeler ve Biyomateryaller Çalıştayı
TÜRKİYE, Türkçe, 20.10.2016

Ulusal  Özet bildiri
34
The results of color sorting system applied on bulgur production line

Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: International Quality Grains Conference
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, Indianapolis, İngilizce, 19.07.2004

Uluslararası  Poster
35
Application methods for color sorting system in bulgur production line

Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: International Quality Grains Conference
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, Indianapolis, İngilizce, 19.07.2004

Uluslararası  Poster
36
Sake Processing Technologies and Quality Attributes

Demir Mustafa Çağlar,Yousif Saad,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: ICNASE’16 International Conference on Natural Science and Engineering (ICNASE’16)
İngilizce, 19.03.2016

Uluslararası  Tam metin bildiri
37
THE EFFECTS OF DIFFERENT DRYING TECHNIQUES ON MOISTURE AND COLOR OF THE TRADITIONAL EGGPLANT

Al Qudsi Ghaith,BAYRAM MUSTAFA,BALCI FATİH
Yayın Yeri: 3rd International Energy Engineering Congress
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 18.10.2018

Uluslararası  Özet bildiri
38
Global Warming and Climate Change Effects on Future of Agriculture and Food Industries

Gökırmaklı Çağlar,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 15th International Cereal and Bread Congress
İngilizce, 18.04.2016

Uluslararası  Özet bildiri
39
Durum Wheat Quality Parameters Affecting Bulgur Quality

Tekdal Sertaç,Yıldırım mehmet,BAYRAM MUSTAFA,kendal enver,kılıç hasan,aktaş hüsnü
Yayın Yeri: 15th International cereal and bread congress
İngilizce, 18.04.2016

Uluslararası  Özet bildiri
40
Bulgur Process and Techenology

yousif saad,demir mustafa demir,KESEN SONGÜL,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 15th International Cereal and Bread Congress
İngilizce, 18.04.2016

Uluslararası  Özet bildiri
41
Review A Comparison of Arabic African Traditional Turkish Couscous andPasta Like Couscous

tonay ayşe nur,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MANOLYA ESER
Yayın Yeri: 15th International Cereal and Bread Congress
İngilizce, 18.04.2016

Uluslararası  Özet bildiri
42
Prehistoric cereal grain treatment in Greece and Bulgaria Experimental cereal processing and charring to interpret archaeobotanical remains

Valamoti S, Samuel M, Bayram M, Marinova E
Yayın Yeri: 14th Symposium of the International Work Group for Palaeoethnobotany
POLONYA, Kraków, İngilizce, 17.06.2007

Uluslararası  Poster
43
Dünya da ve Türkiye de Bulgur Sanayinin durumu üretim teknolojisindeki gelişmeler ve sorunları çözüm önerileri

Bayram Mustafa, Tiryakioğlu A, Kayabaş S, Duru İ, Arslan H, Koçak E, Altıntaş S, Baharoğlu M, Dağyutan A, Kılınç İ, Balcı Fatih
Yayın Yeri: Makarnalık Buğday ve Mamülleri Konferansı
TÜRKİYE, Şanlıurfa, Türkçe, 17.05.2010

Ulusal  Poster
44
Üniversiteler Sanayi ve İŞKUR İşbirliğinde AlternatifModeller

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 2. Gaziantep Bölgesel İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 16.11.2013

Ulusal  Sözlü Bildiri
45
Insect control in organic food processing using High Pressure Carbon Dioxide HPCO2Pr

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: International Workshop Food Safety in a Sustainable Postharvest System of Agricultural Products
TÜRKİYE, Kahramanmaraş, İngilizce, 16.10.2007

Uluslararası  Poster
46
Gaziantep ve Bölgesi Geleneksel Ürünlerinin Dünya Gıda Sektörü İçin Önemi

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 1. Altın Fıstık Festivali
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 15.09.2006

Ulusal  Sözlü Bildiri
47
Optimization of process conditions and the quantity of flour in African Couscous Production.

YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
48
Functional characteristics of cereals and cereal-based products

YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
49
Functional Characteristics of Cereals and Cereal-based Products

YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF)
TÜRKİYE, Nevşehir, İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
50
Optimization of Process Conditions and the Quantity of Bulgur Flour in African Couscous Production

YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF)
TÜRKİYE, Nevşehir, İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
51
Wastewater treatment in Bulgur process

Balcı Fatih, Bayram Mustafa
Yayın Yeri: Traditional foods from Adriatic to Caucasus
TÜRKİYE, Tekirdağ, İngilizce, 15.04.2010

Uluslararası  Poster
52
Recovering energy nutrient and water from wastewater of cooking wheat

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: International Energy and Engineering Conference 2016
İngilizce, 13.10.2016

Uluslararası  Özet bildiri
53
Organik tarımın faydaları Neden organik gıda

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: GTO Organik Semineri
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 13.10.2005

Ulusal  Sözlü Bildiri
54
Hindi X Aflatoksin

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Nurdağı Kırmızıbiber Sempozyumu
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 13.09.2005

Ulusal  Sözlü Bildiri
55
An alternative methof dor the sun drying of traditional dried eggplant

QUDSI GHAITH,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 2nd. International EnergyEngineering Conference (UEMK-2017)
İngilizce, 12.10.2017

Uluslararası  Özet bildiri
56
An Alternative Method For The Sun Drying of Traditional Dried Eggplant

Al Qudsi Ghaith,Yayvan Ezgi,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 2nd International Energy and Engineering Conference
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 12.10.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
57
Bulgur for New Era of the Earth

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Yemek Kültürünün Beşiği Gaziantep: Fıstık, Bulgur ve Baklava Uluslar arası Tanıtım Günleri
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 12.06.2006

Ulusal  Sözlü Bildiri
58
Enhancement of the quality for bulgur and obtaining of a by product black brown bulgur using a color sorting system

Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: AACC International Annual Meeting
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, Orlando, Florida, İngilizce, 11.09.2005

Uluslararası  Poster
59
Gaziantep Üniversitesi İnternet Bilgi Sistemi İBS

Dalgıç Ali C, Akay E, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: Akademik Bilişim-2004 Konferansı
TÜRKİYE, Trabzon, Türkçe, 11.02.2004

Ulusal  Poster
60
Grain products Turkey and the Blachsea Region

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: The 56th Australian Cereal Chemistry Conference
AVUSTRALYA, Fremantle, İngilizce, 10.09.2006

Uluslararası  Poster
61
European Organic Food Certification and Traceability

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: European Organic Food Certification and Traceability
ALMANYA, Bonn, Türkçe, 10.06.2007

Ulusal  Sözlü Bildiri
62
Dünyada gelişen Antep fıstığı işleme teknolojileri

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 4. Ulusal Antep-Badem Çalışma Grubu Çalıştayı
TÜRKİYE, Siirt, Türkçe, 09.09.2013

Ulusal  Sözlü Bildiri
63
Hububat fabrikalarının atıksuları üzerine araştırma

Balcı Fatih, Bayram Mustafa
Yayın Yeri: Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Fuarı
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 07.09.2006

Ulusal  Poster
64
Bakliyatların işlenmesinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri

Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: HUBUBAT 2006, Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Fuarı
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 07.09.2006

Ulusal  Poster
65
Bulgurun öğütülmesinde diskli ve valsli değirmen kullanımı üzerine araştırma

Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: HUBUBAT 2006, Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Fuarı
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 07.09.2006

Ulusal  Poster
66
Sıcaklık ve Ultrasonik Ses Dalgalarının Nohudun Cicer arietinum L Yapısına Etkisi

Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: 6. Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Antalya, Türkçe, 06.11.2009

Ulusal  Poster
67
Nohuttaki Cicer Arietinum L su difuzyon katsayılarına sıcaklık ve ultrasonic ses dalgalarının etkisi

Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: 6. Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Antalya, Türkçe, 06.11.2009

Ulusal  Poster
68
Recovering energy nutrient and water from waste water of bulgur plants

Balcı Fatih, Bayram Mustafa
Yayın Yeri: 5th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Cereals & Europe Workshop
TÜRKİYE, İngilizce, 05.07.2006

Uluslararası  Poster
69
The effect of the specially designed disc milling system on the selected quality parameters of bulgur

Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: 5th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Cereals & Europe Workshop
TÜRKİYE, İngilizce, 05.07.2006

Uluslararası  Poster
70
The application of an ultrasonic system to improve legume cooking properties

Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: 5th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Cereals & Europe Workshop
TÜRKİYE, İngilizce, 05.07.2006

Uluslararası  Poster
71
Structural Characteristics of Bulgur Nutritive Value Advantages and World Bulgur Market

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: IDMA 5th International Flour, Semolina, Rica, Corn, Bulghur, Feed Milling Machinery & Pulse, Pasta, Biscuit Technologies Exhibition
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 04.04.2013

Uluslararası  Sözlü Bildiri
72
History Bulgur

Balcı Fatih, Bayram Mustafa
Yayın Yeri: IDMA 5th International Flour, Semolina, Rica, Corn, Bulghur, Feed Milling Machinery & Pulse, Pasta, Biscuit Technologies Exhibition
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 04.04.2013

Uluslararası  Sözlü Bildiri
73
Modeling of Packed Bed Dried Couscous

YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: International Engineering and Technology Symposium (IETS)
TÜRKİYE, Batman, İngilizce, 03.05.2018

Uluslararası  Özet bildiri
74
Development of roasting technique for Turkish type coffee

Özkara T K, Bayram Mustafa
Yayın Yeri: The Second International Conference in Food Industries and Biotechnology and the Associated Fair
SURİYE, Homs, İngilizce, 01.11.2010

Uluslararası  Poster
75
Processing Technologies for Pistachio Nuts

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: The Second International Conference in Food Industries and Biotechnology and the Associated Fair
SURİYE, Homs, İngilizce, 01.11.2010

Uluslararası  Poster
76
Recent Developments in the Bulgur Industry

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: The Second International Conference in Food Industries and Biotechnology and the Associated Fair
SURİYE, Homa, İngilizce, 01.11.2010

Uluslararası  Poster
77
Fıstık ve bademin gıda sektöründe kullanımı

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 01.09.2010

Ulusal  Poster
78
Fıstık Teknolojisi

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Siirt İli Kırsal Kalkınma Derneği, Tarımsal Sanayide Ara eleman İhtiyacının Karşılanması Projesi, SODES Projesi
TÜRKİYE, Türkçe, 01.03.2011

Ulusal  Sözlü Bildiri
79
Industrial Traditional Turkish Food Products

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Industrial Traditional Turkish Food Products
POLONYA, Warsaw, Türkçe, 01.01.2006

Ulusal  Sözlü Bildiri
80
Bulgur Fıstık Baklava Tanıtım

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: ABİGEM Uluslararası Gazeteciler Düzenlen Bulgur, Fıstık, Baklava Tanıtım Sempozyumu
TÜRKİYE, Türkçe, 01.01.2006

Ulusal  Sözlü Bildiri
81
Gaziantep ve GAP da gıda sektörü ve geleceği

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Gıda İşleme ve Ambalaj Teknolojisinde Gaziantep Sanayi ve GAP Paneli
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 01.01.2005

Ulusal  Sözlü Bildiri
82
Bulgur üretiminde vals disk çekiç taş ve çift disk değirmen tiplerinin kullanımı

Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: Gıda Kongresi-2005
TÜRKİYE, İzmir, Türkçe, 01.01.2005

Ulusal  Poster
83
Gıda ve Kriminoloji

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine Eğitim Semineri
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 01.01.2004

Ulusal  Sözlü Bildiri
84
Regional Turkish Traditional Foods Place in World and Presentation to European Consumers

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Spain El Corte Ingless
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 01.01.2004

Uluslararası  Sözlü Bildiri
85
Bulgur Production and Processing Technologies

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Scheller Kunstmühle Reisg Inc. Technical Seminar
ALMANYA, İngilizce, 01.01.2003

Uluslararası  Sözlü Bildiri
86
Soy Bulgur Üretimi İçin Uygulanacak Olan Islatma İşleminin İncelenmesi

Bayram Mustafa, Kaya Ahmet, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: Hububat 2002-Gaziantep
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 01.01.2002

Ulusal  Poster
87
Bulgur Üretiminde Renk Ayıklama Sorting Sisteminin Kullanımı

Bayram Mustafa, Öner Mehmet D, Kaya Ahmet
Yayın Yeri: Hububat 2002-Gaziantep
TÜRKİYE, Türkçe, 01.01.2002

Ulusal  Poster
88
Sirke Kalite Kontrolü ve Denetiminde Dikkat Edilecek Hususlar ve Numune Alma Esasları

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: TKB-KKGM Gıda Kontrolör Eğitim Semineri
TÜRKİYE, Türkçe, 01.01.2001

Ulusal  Sözlü Bildiri
89
Bira Kalite Kontrolü ve Denetiminde Dikkat Edilecek Hususlar ve Numune Alma Esasları

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: TKB-KKGM Gıda Kontrolör Eğitim Semineri
TÜRKİYE, Türkçe, 01.01.2001

Ulusal  Sözlü Bildiri
90
Şarap Kalite Kontrolü ve Denetiminde Dikkat Edilecek Hususlar ve Numune Alma Esasları

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: TKB-KKGM Gıda Kontrolör Eğitim Semineri
TÜRKİYE, Türkçe, 01.01.2001

Ulusal  Sözlü Bildiri
91
Sirke üretimi kalite kontrolü ve denetimde dikkat edilecek hususlar ve numune alma esasları

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: TKB-KKGM Gıda Kontrolör Eğitim Semineri
TÜRKİYE, Türkçe, 01.01.2001

Ulusal  Sözlü Bildiri
92
Bira üretimi kalite kontrolü ve denetimde dikkat edilecek hususlar ve numune alma esasları

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: TKB-KKGM Gıda Kontrolör Eğitim Semineri
TÜRKİYE, Türkçe, 01.01.2001

Ulusal  Sözlü Bildiri
93
Şarap üretimi kalite kontrolü ve denetimde dikkat edilecek hususlar ve numune alma esasları

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: TKB-KKGM Gıda Kontrolör Eğitim Semineri
TÜRKİYE, Türkçe, 01.01.2001

Ulusal  Sözlü Bildiri
94
Alkol Fermentasyonu

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: TKB-KKGM Gıda Kontrolör Eğitim Semineri
TÜRKİYE, Türkçe, 01.01.2001

Ulusal  Sözlü Bildiri
95
Kırmızı Biber Üretiminde İleri Teknoloji Uygulamaları Standardizasyon ve Kalite Kontrol

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Islahiye Tarım ve Köyişleri Müdürlüğü-2001 Üretici Bilgilendirme Sempozyumu
TÜRKİYE, İslahiye, Gaziantep, Türkçe, 01.01.2001

Ulusal  Poster
96
1 Bulgur Üretiminde Gelişmeler ve İncelemeler Semineri

BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 1. Bulgur Üretiminde Gelişmeler ve İncelemeler Semineri
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 01.01.1998

Ulusal  Sözlü Bildiri
97
Makarnaya Soya Fasulyesi Ununun Katılmasının Etkileri Üzerine Araştırma

Bayram Ö A, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
Yayın Yeri: Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 01.01.1998

Ulusal  Poster
98
Buğdayın Bulgura İşlenmesi Esnasında Pişirme İşleminin Buğday Tanesinin Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi

Bayram Mustafa, Öner Mehmet D, Eren Sami
Yayın Yeri: Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 01.01.1998

Ulusal  Poster
99
Kuşburnunun Farklı Ürünlere İşlenmesi

Bayram Mustafa, Arslan Ö
Yayın Yeri: Kuşburnu Sempozyumu
TÜRKİYE, Gümüşhane, Türkçe, 01.01.1996

Ulusal  Poster
100
Monolaurinin Yoğurt Kültürlerine Etkisi

Bayram Mustafa, Demirci A R
Yayın Yeri: 2. Gıda Müh. Kongre ve Sergisi
TÜRKİYE, Türkçe, 01.01.1994

Ulusal  Poster
101
Recovering of Waste Water from Wheat Washing Operation

Balcı Fatih, Bayram Mustafa
Yayın Yeri: ICWEE 2013, Second International Conference on Water, Energy and the Environment
TÜRKİYE, Kuşadası, Aydın, İngilizce,

Uluslararası  Sözlü Bildiri

Projeler

51 Adet
1
Survey to define the needs of the companies which are operating in the industrial sector for the employement of Syrians under temporary projection

Survey to define the needs of the companies which are operating in the industrial sector for the employement of Syrians under temporary projection
30.06.2017 - 13.07.2017
Diğer Resmi Kurum ve Kuruluşlar,   Yürütücü 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
TRH2 2 IQVETII P 03 774 Gaziantep Sanayisine Yönelik Dört Sektörde Meslek Analizlerini Yapılması


26.03.2015 - 31.05.2015
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Bulgur üretimi esnasında renk değişimlerinin araştırılması

Doktora Tezi Araştırma Projesi
23.02.2013 - 23.05.2013
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
4
Türkiye deki Durum Buğday Çeşitleri ile Bazı Yerel Popülasyon ve İleri Kademede Hatların Bulgurluk KalitesiYönünden Taranması

TOVAG
15.09.2012 - 31.12.2014
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
5
UNESCO-Interactive Silk Roads Atlas Project

Unesco tarafından başlatılan İpek Yolları üzerindeki ülkelerin tarihi ipek yolları sayesinde Gıda İşleme Teknikleri ve Gastronomi etkileşi, kültürlerin birbiri tarafından etkişimi, değişimler gibi içeriği barındıran uluslararası bir projedir. Projeni
06.08.2018 - 15.12.2018
Diğer (Uluslararası),   Yürütücü 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
6
Gaziantep Üniversitesinin Bilimsel ve İdari Altyapısının Geliştirilmesi Projesi


02.04.2014 - 30.06.2015
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
7
Türkiye de üretilen kısa pirinç çeşidinden sake üretimi üzerine araştırma


02.02.2015 - 10.11.2016
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
8
Durum buğdayı ve kırmızı mercimeğin çimlenme performansının artırılması ve çimlendirilmiş ürünlerden yeni gıda ürünü geliştirilmesi

Durum buğdayı ve kırmızı mercimeğin çimlenme performansının artırılması ve çimlendirilmiş ürünlerden yeni gıda ürünü geliştirilmesi
01.08.2013 - 28.02.2017
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
9
Elek altı bulgurun Türk tipi kuskus üretiminde kullanılması


01.07.2016 - 10.09.2018
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
10
Şekerli Mamüller ÜR-GE projesi

Şekerli Mamüller ÜR-GE projesi
01.04.2017 - 31.07.2017
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
11
Gaziantep Üniversitesi Ar Ge Strateji Belgesi Gıda Bilimleri Ve Teknolojileri


01.04.2016 - 01.01.2018
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Devam Ediyor
12
1503 Proje kaopsamında üniversite AR GE alt yapısı proje pazarı destek projesi


01.03.2016 - 30.06.2016
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
13
Coğrafi işaret Başvurusu Bilimsel Hazırlık Çalışmaları-Antep Bulguru

Antep Bulguru
01.01.2016 - 10.06.2017
Özel Kuruluşlar,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
14
Coğrafi işaret Başvurusu Bilimsel Hazırlık Çalışmaları-Antep Firiği

Antep Firiği
01.01.2016 - 10.06.2017
Özel Kuruluşlar,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
15
Coğrafi işaret Başvurusu Bilimsel Hazırlık Çalışmaları-Antep Tırnaklı Pidesi

Antep Tırnaklı Pidesi
01.01.2016 - 10.06.2017
Özel Kuruluşlar,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
16
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destek Projesi 2016 yılı


01.01.2015 - 02.01.2016
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
17
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destek Projesi 2015 yılı


01.01.2015 - 31.12.2015
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
18
Akıllı proses kontrollü kurutma sistemi tasarımı ve üretimi ARGE Projesi


01.01.2009 - 15.11.2015
Özel Kuruluşlar,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
19
Durum buğdayı ve kırmızı mercimeğin çimlenme performansının artırılması ve çimlendirilmiş ürünlerden yeni gıda ürünü geliştirilmesi


TÜBİTAK PROJESİ,   Yönetici 

ULUSAL  Devam Ediyor
20
Bulgur üretimi esnasında renk değişimlerinin araştırılması


BAP,   Yönetici 

ULUSAL  Tamamlandı
21
Enerji geri kazanımlı kızgın yağ ısıtmalı tam otomasyonlu bulgur pişirme ve kurutma sistemi


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
22
Fıstık Üretiminin Altyapısının İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Improvement of the Shared Industrial Infrastructure of the Pistachio Processing Sector


DİĞER,

  Devam Ediyor
23
Siirt Fıstığına Destek


DİĞER,   Proje Koordinatörü 

  Tamamlandı
24
Türkiye deki Durum Buğday Çeşitleri ile Bazı Yerel Populasyon ve İleri Kademede Hatların Bulgurluk Kalitesi Yönünden Taranması


TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
25
Buğdaydan süneli tanelerin ayrılmasına yönelik sistem geliştirilmesi


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
26
Standart Ekmeklik Pidelik Un Üretilmesi ve Un Bazlı Yeni Ürün Geliştirilmesi


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
27
Taneli katı gıdalar için laboratuar ve endüstriyel tip modüler kombine nem ve renk farklı 6 ışık kaynaklı sistemi tasarımı geliştirilmesi ve imalatı


TÜBİTAK PROJESİ,   Yönetici 

ULUSAL  Tamamlandı
28
Gıda izleme sistemi tasarımı


ARAŞTIRMA PROJESİ,   Yönetici 

  Devam Ediyor
29
Gıda güvenliği esaslı gıda fabrikası ve gıda makinesi tasarımı ve üretimi


ARAŞTIRMA PROJESİ,   Yönetici 

  Devam Ediyor
30
Gıda fabrikalarının atık sularının geri kazanımı için sistem tasarımı ve üretimi


ARAŞTIRMA PROJESİ,   Yönetici 

  Devam Ediyor
31
Kuru taneli gıda ürünlerinde yaş numune hazırlama aflatoksin analizleri için ve mikrobiyoloji sorunlarının çözümü üzerine sistem tasarımı ve üretimi


ARAŞTIRMA PROJESİ,   Yönetici 

  Devam Ediyor
32
Akıllı proses kontrollü kurutma sistemi tasarımı ve üretimi


ARAŞTIRMA PROJESİ,   Yönetici 

  Devam Ediyor
33
Savunma sanayisi için askeri gıda ve su sistemleri üzerine sistem tasarımları ve üretimi


ARAŞTIRMA PROJESİ,   Yönetici 

  Devam Ediyor
34
Antep fıstığının çıtlatılması için çıtlatma makinesi ve sistemi tasarımı ve üretimi


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
35
Hazır pirinç haşlanmış ve kurutulmuş pirinç üretimi üzerine araştırma


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
36
Bulgur Kurutma Sistemi


TÜBİTAK PROJESİ,   Yönetici 

ULUSAL  Tamamlandı
37
Kontinü sürekli bulgur pişirme ve kurutma sistemi


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
38
Organik Gıda Ürünlerinin Böceklenmesinin Engellenmesi


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
39
Antep fıstığında kalitenin yükseltilmesi ve yeni ürün elde edilmesi


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
40
Değirmen hattında un sınıfının ve kül değerinin belirlenmesi


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
41
Biodizel Üretiminin ve Ürün Özelliklerinin Geliştirilmesi


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
42
Bazı Antep fıstığı çeşitlerinde Vitamin E Omega 3 6 9 yağ asitleri ve sterol miktarlarının belirlenmesi


ARAŞTIRMA PROJESİ,

  Tamamlandı
43
Prehistoric cereal grain treatment in Greece and Bulgaria the application of experimental investigation to charred archaeobotanical remains


DİĞER,   Araştırmacı 

  Tamamlandı
44
AB İşkur GTO Europaid Tr 0205 01 002 Nolu Aktif İşgücü Programları


Avrupa Birliği,   Eğitmen 

ULUSLARARASI  Tamamlandı
45
Güney Doğu Anadolu Sınırında Bulunan Mayınlı Bölgenin Ekonomiye Kazandırılması


DİĞER,   Yönetici 

  Devam Ediyor
46
GAP Tarımsal Ürünlerinde Pestisit ve PAH Kalıntılarının Araştırılması Avrupa Birliği Standartlarına Uygunluğunun Tespiti


DİĞER,   Araştırmacı 

  Tamamlandı
47
Bakliyat ve hububat ürünlerinden yarı mamül gıda üretimi üzerine araştırma


BAP,   Proje Koordinatörü 

ULUSAL  Tamamlandı
48
Organik bakliyat üretimi işlenmesi ve tüketime hazır hale getirilmesi


DİĞER,

  Tamamlandı
49
Bulgur Pişirme Kurutma Kepek Soyma ve Son Ürünün Soğutulması İşlemlerine Yönelik Özgün Makina ve Sistem Tasarımı Geliştirilmesi ve İmalatı


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
50
Ultrasonik ses dalgaları kullanılarak bakliyatların kolay işlenebilir hale getirilmesi ve yeni teknoloji geliştirilmesi


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
51
Bulgur Üretim Teknolojisinin Geliştirilmesi ve Yüksek Kalite Bulgur Elde Edilmesi


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı

Hakemlikler

16 Adet
1
Food Science and Technology

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

2
Desalination and water treatment

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

3
JCSP

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017,   Uluslararası  Dergi  Chemist

4
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Türkçe, 2017, TÜRKİYE,   Ulusal  Dergi  TR DİZİN

5
Journal of Food Science and Technology-Mysore

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

6
Journal of Food Engineering

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017,   Uluslararası  Dergi  SCI

7
LWT-Food Science and Technology

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017,   Uluslararası  Dergi  SCI

8
LWT Food Science and Technology

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2016,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

9
TURJAF Turkish Journal of Agriculture

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Türkçe, 2016,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

10
African Journal of Food Science

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2016,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

11
ICBC2016 International Cereal and Bread Congress

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2016, TÜRKİYE,   Uluslararası  Bildiri Kitabı

12
Journal of Food Science and Technology

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

13
Journal of Food Science and Technology

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

14
Journal of Cereal Science

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

15
International Journal of Food Engineering

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

16
Journal for Mill Machinery and Grain Technologies

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

Editörlükler

9 Adet
1
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi

Yazar Adı: BAYRAM MUSTAFA , Yayın Yeri: HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Dergi, İngilizce, 2018,   Uluslararası  uLAKBİM  Basılı

2
HARRAN TARIM VE GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ

Yazar Adı: KIRICI SALİHA,KAYNAK MUSTAFA ALİ,BAYRAM MUSTAFA,NAMLI AYTEN,ÖZER HAMDİ BARBAROS,POLAT REFİK,ÜNLÜ LEVENT,YILMAZ İBRAHİM,ÖZKAN CEM,TÜZEL YÜKSEL,GÜLEN HATİCE,BOZDOĞAN ALİ MUSA,BİLGİÇ ABDULBAKİ,AKKUZU ERHAN,YILDIRIM YUSUF ERSOY,Baykal Çelik Ladine,ÜNALAN , Yayın Yeri: Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Dergi, Türkçe, 2017, Şanlıurfa  Uluslararası  Google Akademik ve Ulakbim  Basılı

3
Miller

Yazar Adı: BAYRAM MUSTAFA,DIRAMAN HARUN,DEMİR MUSTAFA KÜRŞAT,ERBAŞ MUSTAFA,DİZLEK HALEF,KÖKSEL HAMİT,ünal sezgin , Yayın Yeri: Parantez
Dergi, İngilizce, 2016,   Uluslararası  Basılı

4
Altınfıstık Çalıştayı 2014 Çalıştay Kitap

, Yayın Yeri: GAÜN
Diğer Yayınlar, Türkçe, 2014, TÜRKİYE,   Ulusal

5
Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağ 2015 Çalıştay Kitabı Editörlüğü

, Yayın Yeri: GAİB-MBTG
Diğer Yayınlar, Türkçe, 2015,   Uluslararası

6
Bread Biscuit and Pasta Specialism Journal

Yazar Adı: Fatih Alaybeyi,ATLI AYHAN,BAYRAM MUSTAFA,Bozkurt Murat,Demir Kürşat,Noyan Galip Erik,ERTUGAY MUSTAFA FATİH,ÖZER MEHMET SERTAÇ,Erdoğan Türbedar,Nevin Toprak,Sezgin Ünal,Ergin Ünver , Yayın Yeri: Parantez
Dergi, İngilizce, 2015,   Uluslararası  Grain Abstract Index  Basılı

7
Miller Journal

Yazar Adı: BAYRAM MUSTAFA,DIRAMAN HARUN,ERBAŞ MUSTAFA,DİZLEK HALEF,Hazım Özkaya,KÖKSEL HAMİT,YILMAZ YUSUF,Sezgin Ünal , Yayın Yeri: Parantez
Dergi, İngilizce, 2015,   Uluslararası  Wheat and Grain Index  Basılı

8
Hububat 2002 Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi

Yazar Adı: Bayram Mustafa, Bozkurt Hüseyin , Yayın Yeri: Hububat 2002
Kitap, Türkçe, 2002, TÜRKİYE,   Ulusal  Basılı

9
Bulgur The Product of Ancient World and Mystery

Yazar Adı: Bayram Mustafa, Avcı A, Arslan O , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği
Kitap, İngilizce, 2005,   Uluslararası

İdari Görevler

Patentler

4 Adet
1
Üretim esnasında zenginleştirilmiş katkılı bulgur

Patent Başvuru Sahipleri: Mustafa Bayram , Patent Buluş Sahipleri: Mustafa Bayram
Patent No: 1999/00595,

Uluslararası  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
2
Şekillendirilmiş aromalı içecek

Patent Başvuru Sahipleri: Mustafa Bayram , Patent Buluş Sahipleri: Mustafa Bayram
Patent No: 98/1327,

Uluslararası  Patent  SECTION A - HUMAN NECESSITIES
3
Helezonlu sürekli pişirme ünitesi

Patent Başvuru Sahipleri: Mustafa Bayram , Patent Buluş Sahipleri: Mustafa Bayram
Patent No: 2007-G-6381,

Uluslararası  Patent  SECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
4
Kule tipi hububat ve bakliyat kurutucusu

Patent Başvuru Sahipleri: Mustafa Bayram , Patent Buluş Sahipleri: Mustafa Bayram
Patent No: 2006-G-226286,

Uluslararası  Patent  SECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING

Ödüller

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2013-2014 FE 510 - Fundamentals of analysis and treatment of wastewater İngilizce 1
2 2013-2014 FE 538 - Storage and Drying of Grains and Oil Seeds İngilizce 1
3 2013-2014 FE 539 - Solid mechanics and handling İngilizce 1
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2013-2014 FE 510 - Fundamentals of analysis and treatment of wastewater İngilizce 1
2 2013-2014 FE 538 - Storage and Drying of Grains and Oil Seeds İngilizce 1
3 2013-2014 FE 539 - Solid mechanics and handling İngilizce 1
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2013-2014 FE 333 - Raw materials for food engineering İngilizce 1
2 2013-2014 FE 348 - Organic and Functional Foods İngilizce 1
3 2013-2014 FE 401 - Food Technology İngilizce 1
4 2013-2014 FE 403 - Food Proses Control İngilizce 1
5 2013-2014 FE 477 - Food Engineering Design-I İngilizce 1
6 2013-2014 FE 478 - Food Engineering Design-II İngilizce 1
7 2013-2014 FE 480 - Food Engineering Operation Laboratory İngilizce 1
8 2013-2014 FE 485 - Food Industry Machineries, Automation and CE İngilizce 1
9 2013-2014 FE 499 - Graduation Project İngilizce 1
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2013-2014 GTOİ 213 - Gıda ve Personel Hijyeni Türkçe 1
2 2013-2014 GMGK 215 - Tahıl ve ürünleri analizleri-1 Türkçe 1
3 2013-2014 GMGK 216 - Tahıl ve ürünleri analizleri-2 Türkçe 1
4 2013-2014 GMGT 222 - Hububat Teknolojisi Türkçe 1

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Yıl
1 Tamamlandı The effects of processing techniques on the flavor of bulgur SAAD IBRAHIM YOUSIF 2018
2 Tamamlandı Use of undersize bulgur in couscous production AYŞE NUR YÜKSEL 2018
3 Tamamlandı Research on color changes during bulgur production and the development of new systems to obtain yellow bulgur FATİH BALCI 2015
Durum Tez Adı Hazırlayan Yıl
1 Tamamlandı Future projection for Syrian food industry YASEMİN GÖK 2019
2 Tamamlandı Solid handling properties of bulgur produced by antep and Karaman/Mut techniques İSLİM DAYIOĞLU 2019
3 Tamamlandı A research on the usage of rice produced in Turkey to produce sake MUSTAFA ÇAĞRI DEMİR 2019
4 Tamamlandı Investigation of the production of traditional dried eggplant and development of a new method for drying GHAITH ODAY YAQOOB AL-QUDSI 2019
5 Tamamlandı The development of new techniques to increase the performance of germination and new products from germinated wheat and red-lentil EMRE YİĞİT 2017
6 Tamamlandı Prediction of food requirement for future based on calorie demand ÇAĞLAR GÖKIRMAKLI 2017
7 Tamamlandı Determination of optimum enzymes concentrations at reaction step of maltose syrup process SEMA NUR ÇİNÇİK 2016
8 Tamamlandı Determination of processing properties of Turkish Coffee KEVSER TUBA ÖZKARA 2012
9 Tamamlandı Recovering energy, nutrient and water from waste water of bulgur plants FATİH BALCI 2007

Araştırmalar

5 Adet
1
Savunma sanayisi için askeri gıda ve su sistemleri üzerine sistem tasarımları ve üretimi

Savunma sanayisi için askeri gıda ve su sistemleri üzerine sistem tasarımları ve üretimi
Gaziantep Teknopark, Gaziantep   Ulusal  Araştırma

2
Türkiye'de En İyi Ekmek Gaziantep'de Yapılır

Bu çalışmanın başlığı farklı anlamların oluşmaması, şehrin imajına zarar vermemesi, üreticilere karşı negatif algı oluşmaması, kalite ifadesinin soyut olması ve kişilere, toplumlara göre değişkenlik göstermesi, gerek şehir içinde ve gerekse şehirlera
Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep   Ulusal  Araştırma

3
Antep pidesi coğrafi işaretleme üzerine bilimsel araştırma

Antep pidesi coğrafi işaretleme üzerine bilimsel araştırma
Gaziantep,   Ulusal  Araştırma

4
Antep firiği üzerine coğrafi işaretleme bilimsel araştırması

Antep firiği üzerine coğrafi işaretleme bilimsel araştırması
Gaziantep,   Ulusal  Araştırma

5
Antep Bulguru Coğrafi İşaretleme Bilimsel Araştırması

Antep Bulguru Coğrafi İşaretleme Bilimsel Araştırması; GTB ve GAÜN-TTO arasında yapılan görevlendirme ile ilgili konu üzerinde deneysel ve teknik bilimsel çalışmalar yapılmış ve raporlandırılmıştır.
Gaziantep,   Ulusal  Araştırma

Üyelikler

9 Adet
1
İhracatcılar Birliği, Makarna-Bulgur-Bakliyat-Bitkisel Yağ Tanıtım Grubu Çalışma Grubu

 Başkan    2012 

2
Gaziantep Sanayi Odası

 Üye    2010 

3
Antep Fıstığı Tanıtım Grubu

 Danışman    2005 

4
Gaziantep Ticaret Odası

 Üye    2005 

5
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Alt İstihdam Komisyonu

 Üye    2005 

6
Güneydoğu Anadolu İhracatcılar Birliği

 Üye    2005 

7
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

 Üye    2005 

8
Organik Ürün Üreticileri Derneği

 Danışman    2004 

9
Bulgur Sanayicileri Derneği

 Danışman    1997