GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ
ENG499/MULTI DISCIPLINARY PROJECT PROF. DR. MUSTAFA BAYRAM Food Consumption Trends
The project meeting will be hold on Food Engineering Department, Lecture Room GD2 (Time: 16.00).
STUDENT LİST
https://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/34273-5479.docx |
Prof. Dr. Mustafa BAYRAM CV-BIO (Özgeçmiş Jan, 2024)https://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/34273-9951.doc |
FE467 Design 2 LEcture Note_3_Energyhttps://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/34273-7987.pdf |
FE467-DESIG 2- LECTURE HANDOUTS_PART 2 |
Döküman/Dosya Lecture 1b_Size reduction12633-0.pdf Lecture 2a_Silo and Warehouse Design12633-0.pdf Lecture 2b_Pneumatic Conveying12633-0.pdf |
FE467-DESIG 2- LECTURE HANDOUTS_PART 1 |
Döküman/Dosya lecture-notes_fe467_fluid-mec12408.pdf fe-467-food-plant-design-2_student-handout_part_1_fluid-mechanics_examples12408.docx |
FE366-DESIGN 1_ LECTURE HANDOUTS |
Döküman/Dosya sunu_accounting-trading-2c-trans_12408.pdf sunu-plantlayout12408.pdf |
1 |
ICC Handbook of 21th Century Cereal Science and Technology
Bölüm Adı: Other durum wheat products-couscous and bulgur |
---|---|
2 |
Pistachios Cultivation, Production and Consumption
Bölüm Adı: Chapter 1: Processing Technology and Controls for Pistachio Nuts |
3 |
Hububat Bilimi ve Teknolojisi
Bölüm Adı: Bulgur Üretim Teknolojisi |
4 |
Advances in Engineering Research
Bölüm Adı: Artificial Neural Network (ANN) System for Bioengineering |
5 |
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi
Bölüm Adı: Soyadan elde edilen ürünlerin üretimi. Bölüm 16 |
6 |
The future of food
Bölüm Adı: The next Big Migration to Mars, Spacefoods, Marsfoods, Mars-Omics and Industry M.O. Chapter 7-Special Chapter |
7 |
The Future of Food
Yazar(lar): BAYRAM MUSTAFA,GÖKIRNAKLI ÇAĞLAR |
8 |
The Most Recent Studies in Science and Art Volume 2
Bölüm Adı: New Trends in Turkish Coffee |
9 |
The Most Recent Studies Science and Art
Bölüm Adı: New Trends in Turkish Coffee |
10 |
Food By-Product Based Functional Food Powders
Bölüm Adı: Utilization, obtaining methods and health benefits of wheat, rice, rye and their by-products |
11 |
Researches on Science and Art in 21th. Century Turkey
Bölüm Adı: Future of Food and Agriculture Industries |
12 |
Değirmencinin el kitabı Buğday Un
Bölüm Adı: Bölüm 7: Un taşıma sistemleri |
13 |
The Miller s Handbook Wheat Flour
Bölüm Adı: Chapter 7: Flour transportation systems |
14 |
Değirmencinin el kitabı Buğday Un
Bölüm Adı: Bölüm 6: Unun Depolanması |
15 |
The Miller s Handbook Wheat Flour
Bölüm Adı: Chapter 6: Storage of flour |
16 |
Mixing of Solid Particles
Bölüm Adı: Chapter 1, Experiments in Unit Operations and Processing Foods |
17 |
Focus on Food Engineering Research and Developments
Bölüm Adı: Chapter 10: Bulguration: Combined Cooking and Drying Operation |
18 |
Focus on Food Engineering Research and Developments
Bölüm Adı: Chapter 6: Pest Control Using High Pressure Carbon Dioxide as an Advanced Technology |
19 |
Bulgur The Product of Ancient World and Mystery
Yazar(lar): Bayram Mustafa, Öner Mehmet D |
20 |
Bulgur The Product of Ancient World and Mystery
Yazar(lar): Bayram Mustafa, Öner Mehmet D |
21 |
Bulgur The Product of Ancient World and Mystery
Yazar(lar): BAYRAM MUSTAFA |
22 |
The Product of Ancient World and Mystery
Yazar(lar): BAYRAM MUSTAFA |
1 |
Nutritional and Phytochemical properties of morula (sclerocarya birrea), Moretologa (Ximenia americana), Mowana (Adansonia digitata L.) and Mogose (Bauhinia petersiana): Indigenous plants in Botswana.
Matenanga, O. K,Boitumelo W.,Mareko M,Mojeremane W,Seifu E,Tait M,MICHEL SADİYE,BAYRAM MUSTAFA,Haki, C.D.
|
---|---|
2 |
Assessment of iron content of cooking water on bulgur by determining chemical, mineral, colour, textural and thermal characteristics.
MICHEL SADİYE,BAYRAM MUSTAFA
|
3 |
Separation of bran from bulgur through tribocharging with Teflon
Cincik SemaNur,BAYRAM MUSTAFA
|
4 |
Influence of cooking water hardness on the chemical, colour and textural characteristics of bulgur at different processing stages
MICHEL SADİYE,BAYRAM MUSTAFA
|
5 |
Characterisation of gluten‐free couscous produced with different legume flours by traditional method
Boudouira Nassira, YÜKSEL AYŞE NUR, BAYRAM MUSTAFA, Benatallah Leila, Zidoune Mohammed Nasreddin
|
6 |
Usage of green pea aquafaba modified with ultrasonication in production of whipped cream
KILIÇLI MAHMUT, ÖZMEN DUYGU, BAYRAM MUSTAFA, TOKER ÖMER SAİD
|
7 |
Increasing performance of the milling operation
BAYRAM MUSTAFA
|
8 |
Determination of optimum reaction and process control parameters of starch conversion in maltose syrup production
Cincik SemaNur, BALCI FATİH, BAYRAM MUSTAFA
|
9 |
Thanatechnology and the Living Dead: New Concepts in Digital Transformation and Human-Computer Interaction
BAYRAM MUSTAFA,ÖZDEMİR MEHMET VURAL
|
10 |
Bulgur cooking process: Recovery of energy and wastewater
BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
|
11 |
Digging Deeper into Precision/Personalized Medicine: Cracking the Sugar Code, the Third Alphabet of Life, and Sociomateriality of the Cell
Özdemir Vural,Arga Yalçın,Aziz Ramy K,BAYRAM MUSTAFA,Conley Shannon N,Dandara Collet,Endrenyi Laszlo,Fisher Erik,Garvey Colin K,HEKİM SÜLEYMAN NEZİH,Kunej Tanja,ŞARDAŞ SEMRA,Schomberg Rene Von,Yassin Aymen S,Yılmaz Gürçim,Wang Wei
|
12 |
COVID-19 Health Technology Governance, Epistemic Competence, and the Future of Knowledge in an Uncertain World
ÖZDEMİR MEHMET VURAL,SPRINGER SIMON,Garvey CK,BAYRAM MUSTAFA
|
13 |
COVID-19 Digital Health Innovation Policy: A Portal to Alternative Futures in the Making
BAYRAM MUSTAFA,SPRINGER SIMON,GARVEY ck,ÖZDEMİR MEHMET VURAL
|
14 |
Gıda Üzerine Ufuk Taraması. Tarım Politikaları
BAYRAM MUSTAFA
|
15 |
Grain cleaning and tempering
BAYRAM MUSTAFA
|
16 |
The effects of the War on the Syrian Agricultural Food Industry Potential
BAYRAM MUSTAFA,GÖK yasemin
|
17 |
International Journal of Food and Agricultural Economics
GÖK YASEMİN,BAYRAM MUSTAFA
|
18 |
The effects of roasting, milling, brewing and storage processes on the physicochemical properties of Turkish coffee
YUKSEL AYSE NUR,Özkara Barut kevser Tuba,BAYRAM MUSTAFA
|
19 |
Mathematical modeling of packed bed and microwave drying of enriched couscous
YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MANOLYA ESER
|
20 |
Rediscovery of Couscous in the World
YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
21 |
Characterization of Volatile Compounds of Bulgur (Antep Type) Produced from Durum Wheat
Yousif Saad İbrahim,BAYRAM MUSTAFA,KESEN SONGÜL
|
22 |
Horizon scanning: How will Metabolomics Applications Transform Food Science, Bioengineering and Medical Innovation in the Current Era of Foodomics?
BAYRAM MUSTAFA,GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR
|
23 |
The New Silk Road-Health as Soft Power
KICKBUSCH ILONA,BAYRAM MUSTAFA,BAYRAM ÖZGÜR,HEKIM NEZIH,KAYALI BÜLENT,ozdemir vural
|
24 |
Rediscovering of Couscous in the World
YUKSEL AYSE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
25 |
Gıda İçin Gelecek Öngörüleri: Yıl 2050
GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR,BAYRAM MUSTAFA
|
26 |
Is space the new frontier for omics? Mars-omics, planetary science, and the next-generation technology futurists
BAYRAM MUSTAFA,Akar Remziye,ozdemir vural
|
27 |
To Genotype or Phenotype for Drug and Food Safety? Exiting the Technology Echo Chambers
Özdemir Vural,Endrenyi Laszlo,HEKİM SÜLEYMAN NEZİH,Kunej Tanja,Steuten Lotte M,Springer Simon,ŞARDAŞ SEMRA,Ergüler Erol,BAYRAM MUSTAFA
|
28 |
Development and characterization of couscous-like product using bulgur flour as by-product
YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
29 |
Usage of undersize bulgur flour in production of short-cut pasta-like couscous
YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
30 |
Historical development of some traditional Gaziantep’s Taste (Gaziantep’in Bazı Geleneksel Lezzetlerinin Tarihsel Gelişimi)
GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA,Kaplan Mehmet,Bayram özgür,Tyrkaiolu Ahmet
|
31 |
Modification of mechanical polishing operation using preheating systems to improve the bulgur color
BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
|
32 |
An alternative method for the sun drying of traditional dried eggplant
QUDSI GHAITH,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
|
33 |
Recent and Expected Trends For Dairy Industry
GÖKIRNAKLI ÇAĞLAR,BAYRAM MUSTAFA
|
34 |
Future of Meat Industry
GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR,BAYRAM MUSTAFA
|
35 |
Behaviours of consumers on EU Eco-label: A case study for Romanian consumers
GÖKIRNAKLI ÇAĞLAR,BAYRAM MUSTAFA
|
36 |
Development and characterization of couscous-like product using bulgur flour as by-product
YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
37 |
Usage of undersize bulgur flour in production short-cut pasta-like couscous
Yüksel Ayşenur,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
38 |
Protein wars
BAYRAM MUSTAFA
|
39 |
Concrete silo for grains
yousif saad,BAYRAM MUSTAFA
|
40 |
Yaratıcı bir şehir Gaziantep
BAYRAM MUSTAFA
|
41 |
Aeration of Silo and Calculation of Air resistancy
HORUZ ERHAN,BAYRAM MUSTAFA
|
42 |
A dome type storage system
HORUZ ERHAN,BAYRAM MUSTAFA
|
43 |
Malt processing and storage
YİĞİT EMRE,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
|
44 |
Bucket elevator properties design and calculation
BALCI FATİH,yiğit emre,BAYRAM MUSTAFA
|
45 |
Handling and Storage of dried distillers grains with solubles DDGS
KESKİN ÇAVDAR HASENE,BAYRAM MUSTAFA
|
46 |
Recovery of waste water from wheat washing operation
BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
|
47 |
Salting and roasting Antep pistachio nuts
BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
|
48 |
Improving the color of bulgur New industrial applications of tempering and UV sun light treatments
BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
|
49 |
Translating Biotechnology to Knowledge Based Innovation Peace and Development Deploy a Science Peace Corps An Open Letter to World Leaders
HEKİM SÜLEYMAN NEZİH,COŞKUN MEHMET YAVUZ,SINAV AHMET,Alaa AbouZeid,Simisola Akintola,AYNACIOĞLU AHMET ŞÜKRÜ,AĞIRBAŞLI MEHMET ALİ,BAYRAM MUSTAFA,Bragazzi Nicola Luigi,Collet Dandara,DERELİ TÜRKAY,Edward Dove,ELBEYLİ LEVENT,Laszlo Endrenyl,Kamile Erciy
|
50 |
The Nutritional Value Structural Features and Benefits of Bulgur
BAYRAM MUSTAFA
|
51 |
Opportunity For Storage Of Sesame Seed In Steel Type Grain Silos
BAYRAM MUSTAFA,uzun N
|
52 |
Effects of soaking and ultrasound treatments on texture of chickpea
YILDIRIM ALİ,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
53 |
Technical Details of Turkey s Exemplary Project
BAYRAM MUSTAFA
|
54 |
Possibilities of storage of Antep pistachio nuts in steel grain silos
Bayram Mustafa, Şahan A
|
55 |
Comparison of unsplit inshell and shelled kernel of the pistachio nuts
BAYRAM MUSTAFA
|
56 |
The effect of carbon dioxide ON at high pressure under different developmental stages of Callosobruchus maculatus F hosting on chickpeas
FARUK KUTBAY,VAROL MUHAMMED İSMAİL,BAYRAM MUSTAFA,ÖZDEMİR A
|
57 |
Fitting Fick s model to analyze water diffusion into chickpeas during soaking with ultrasound treatment
YILDIRIM ALİ,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
58 |
Common stored grain insects and control
BAYRAM MUSTAFA,Kara T
|
59 |
Analysis of bulgur sector and foresights
BAYRAM MUSTAFA
|
60 |
Modeling of Water Absorption of Ultrasound Applied Chickpeas Ciderarietinum L Using Peleg s Equation
YILDIRIM ALİ,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
61 |
Silo types and the problems accure
BAYRAM MUSTAFA,Ersan E,Kara TK
|
62 |
Ternary milling of bulgur with four rollers
YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
|
63 |
Bulgur milling using a helical disc mill
YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
|
64 |
Prehistoric cereal foods from Greece and Bulgaria investigation of starch microstructure in experimental and archaeological charred remains
S M Valamoti,Samuel D,BAYRAM MUSTAFA,Marinova E
|
65 |
Geleneksel gıda piramitleri
BAYRAM MUSTAFA
|
66 |
WHEY POWDER AS A CARRIER IN SPRAY DRYING OF SUMAC CONCENTRATE
BAYRAM ÖZGÜR ARSLAN, BAYRAM MUSTAFA, TEKİN ALI RIZA
|
67 |
Whey powder as a carrier in spray drying of sumac concentrate
Bayram Oezguer Arslan , Bayram Mustafa , Tekin Ali Riza
|
68 |
An Analysis of Scorched Immature Wheat Frekeh
Bayram
|
69 |
Bulgur milling using roller double disc and vertical disc mills
BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
|
70 |
The use of bulgur as a meat replacement bulgur sucuk a vegetarian dry fermented sausage
BAYRAM MUSTAFA,BOZKURT HÜSEYİN
|
71 |
Fortification of cereal products
BAYRAM MUSTAFA
|
72 |
The state technology and future of pasta
BAYRAM MUSTAFA
|
73 |
Semolina milling
BAYRAM MUSTAFA
|
74 |
Dünyada makarna
BAYRAM MUSTAFA
|
75 |
Bir gıda maddesi olarak makarna
BAYRAM MUSTAFA
|
76 |
Application of Bulgur Technology to Food Aid Programs
Bayram
|
77 |
Determination of the cooking degree for bulgur production using amylose iodine centre cutting and light scattering methods
BAYRAM MUSTAFA
|
78 |
Determination of applicability and effects of colour sorting system in bulgur production line
BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
|
79 |
Colour and textural attributes of sucuk during ripening
BOZKURT HÜSEYİN,BAYRAM MUSTAFA
|
80 |
Gaziantep de gıda sanayi
BAYRAM MUSTAFA
|
81 |
Bulgurun et yerine kullanımı Vejeteryan bulgur sucuğu
Bayram Mustafa, Bozkurt Hüseyin
|
82 |
Determination of the sphericity of granular food materials
BAYRAM MUSTAFA
|
83 |
Stone disc and hammer milling of bulgur
BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
|
84 |
Modelling of cooking of wheat to produce bulgur
BAYRAM MUSTAFA
|
85 |
Rediscovering pounded wheat
BAYRAM MUSTAFA
|
86 |
Spray drying of sumac flavour using sodium chloride sucrose glucose and starch as carriers
Özgür Arslan BAYRAM,BAYRAM MUSTAFA,TEKİN ALİ RIZA
|
87 |
Future New Possibilities for Ancient Product
BAYRAM MUSTAFA
|
88 |
Effect of cooking time and temperature on the dimensions and crease of the wheat kernel during bulgur production
BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU,Eren Sami
|
89 |
Influence of soaking on the dimensions and colour of soybean for bulgur production
BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU,KAYA AHMET
|
90 |
Changes in properties of soaking water during production of soy bulgur
BAYRAM MUSTAFA,KAYA AHMET,ÖNER MEHMET DURDU
|
91 |
WATER ABSORPTION LEACHING and COLOR CHANGES DURING the SOAKING FOR PRODUCTION of SOY BULGUR
BAYRAM MUSTAFA,KAYA AHMET,ÖNER MEHMET DURDU
|
92 |
Thermodynamics of the Dimensional Changes in the Wheat Kernel during Cooking for Bulgur Production
BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU,Eren Sami
|
93 |
2003 de bulgur sektörü 2
Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
94 |
Unlu Mamuller Teknolojisi
Bayram Mustafa, Kaya Ahmet, Öner Mehmet D
|
95 |
Color sorting systems for bulgur production
BAYRAM MUSTAFA
|
96 |
The new old wheat convenience and nutrition driving demand for bulgur
Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
97 |
Yanlış tüketici bilinci sarı bulgur
BAYRAM MUSTAFA
|
98 |
Geleneksel gıda piramitleri
BAYRAM MUSTAFA
|
99 |
Sektörel ve teknolojik alanda mercimek
BAYRAM MUSTAFA
|
100 |
Dünya da ve Türkiye de hububat ve un ticareti
BAYRAM MUSTAFA
|
101 |
Bulgur around the world
BAYRAM MUSTAFA
|
102 |
Gizli bir ekonomik güç olan bulgur sektörüne ağır darbeler
Bayram Mustafa, Baharoğlu M, Baharoğlu B
|
103 |
Geleneksel mutfağımızın değişmez gıdası bulgura sektörel yaklaşım
BAYRAM MUSTAFA
|
104 |
Dünyada Türkiyede ve Bölgede Bulgur Sektörü
Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
105 |
Bulgur Üretiminin Bugünkü Durumu ve Sorunları
Bayram Mustafa, Öner Mehmet D, Eren Sami
|
1 |
The importance of water composition on some characteristis of food products
Akar Sadiye, BAYRAM MUSTAFA
|
---|---|
2 |
Effects of Different cooking and drying methods (bulgurization) on the quality characteristics of bulgur
BAYRAM MUSTAFA, Akar Sadiye
|
3 |
Research on use of tarhana in couscous production (coustar)
BAYAZIT Şeyma, BAYRAM MUSTAFA
|
4 |
Twenty-Four Solar System and related local solar calendars: Their importance for UNESCO Silk Roads Studies
BAYRAM MUSTAFA
|
5 |
Development of the new foods on the base of hulless barley grain.
Ka Vaculova,Jirsa Os,Sedlackova In,Sahin Ozge,Cincik SemaNur,Laknerova In,BAYRAM MUSTAFA
|
6 |
STARCH CONVERSION IN CORN MALTOSE SYRUP PRODUCTION: DETERMINATION OF OPTIMUM REACTION AND PROCESS CONTROL PARAMETERS
Çinçik SEMA NUR,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
|
7 |
Food Production and Gastronomy Studies on UNESCO Silk Roads Interactive Atlas Project
BAYRAM MUSTAFA
|
8 |
THE EFFECTS OF DIFFERENT DRYING TECHNIQUES ON MOISTURE AND COLOR OF THE TRADITIONAL EGGPLANT
Al Qudsi Ghaith,BAYRAM MUSTAFA,BALCI FATİH
|
9 |
Modeling of Packed Bed Dried Couscous
YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
10 |
Drying Characteristics of Microwave Dried Couscous Produced by Bulgur Flour
YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
11 |
Sphericity Measurement Techniques for Solid Materials
BAYRAM MUSTAFA, sahin ozge, ARSLAN ONUR
|
12 |
Mathematical Modeling of Packed Bed Dried Couscous-like Product Produced by Bulgur Flour
BAYRAM MUSTAFA,YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU
|
13 |
Drying Kinetics of Microwave Dried Couscous-like Product
BAYRAM MUSTAFA,YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU
|
14 |
Some Critical Deteriorations During the Bulgur Production
BAYRAM MUSTAFA,BAY YILMAZ BETÜL,TÜRKER NÜZHET İKBAL
|
15 |
Solid Handling Properties of Durum and Bread Wheat
YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,DAYIOĞLU İSLİM
|
16 |
A Research on Sake Production from Karacadağ Rice Variety Produced in Turkey
YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,DEMİR MUSTAFA ÇAĞRI
|
17 |
Screen Analysis Problems in Bulgur Industry
YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,LAFTAN BİRSEN
|
18 |
An alternative methof dor the sun drying of traditional dried eggplant
QUDSI GHAITH,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
|
19 |
An Alternative Method For The Sun Drying of Traditional Dried Eggplant
Al Qudsi Ghaith,Yayvan Ezgi,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
|
20 |
Future of milling industry and innovations:Milling Industry
BAYRAM MUSTAFA
|
21 |
Functional Characteristics of Cereals and Cereal-based Products
YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
22 |
Optimization of Process Conditions and the Quantity of Bulgur Flour in African Couscous Production
YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
23 |
Optimization of process conditions and the quantity of flour in African Couscous Production.
YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
24 |
Functional characteristics of cereals and cereal-based products
YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
|
25 |
BAKLİYATIN GELECEĞİ VE BESLENME STRATEJİSİ
BAYRAM MUSTAFA
|
26 |
Geleceğin Gıdaları ve Denizel Ürünler
BAYRAM MUSTAFA
|
27 |
Recovering energy nutrient and water from wastewater of cooking wheat
BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
|
28 |
Global Warming and Climate Change Effects on Future of Agriculture and Food Industries
Gökırmaklı Çağlar,BAYRAM MUSTAFA
|
29 |
Durum Wheat Quality Parameters Affecting Bulgur Quality
Tekdal Sertaç,Yıldırım mehmet,BAYRAM MUSTAFA,kendal enver,kılıç hasan,aktaş hüsnü
|
30 |
Bulgur Process and Techenology
yousif saad,demir mustafa demir,KESEN SONGÜL,BAYRAM MUSTAFA
|
31 |
Review A Comparison of Arabic African Traditional Turkish Couscous andPasta Like Couscous
tonay ayşe nur,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MANOLYA ESER
|
32 |
Sake Processing Technologies and Quality Attributes
Demir Mustafa Çağlar,Yousif Saad,BAYRAM MUSTAFA
|
33 |
Dünden Bugüne Bulgur
Balcı Fatih, Bayram Mustafa
|
34 |
Dünya da Bulgurun Yeri ve Geleceği
BAYRAM MUSTAFA
|
35 |
Üniversiteler Sanayi ve İŞKUR İşbirliğinde AlternatifModeller
BAYRAM MUSTAFA
|
36 |
Inactivation of mold during storage of bread using chitosan based edible coating
Gökırmaklı Çağlar, Barazi Aykut Ö, Bayram Mustafa
|
37 |
A Review Acrylamide in Turkish Coffee
Demir Çağrı M, Yiğit Emre, Balcı Fatih, Bayram Mustafa
|
38 |
Determination of the Properties Wheat Varieties On Bulgur Quality
Amanvermez Sevinç, Balcı Fatih, Bayram Mustafa, Tekdal S, Kendal E, Aktaş H, Kılıç H, Yıldırım M
|
39 |
Processing of Germinated Red Lentils
Yiğit Emre, Demir Çağrı M, Çinçik Sema N, Balcı Fatih, Bayram Mustafa
|
40 |
Determination of Emzyme Ratio and Process Conditions For Traditional Product Of Maltose Syrup
Çinçik Sema N, Amanvermez Sevinç, Balcı Fatih, Bayram Mustafa
|
41 |
The Effect of Ingredients on Tarhana Properties
Çakar Bengisu, Yiğit Emre, Balcı Fatih, Bayram Mustafa
|
42 |
The effects of different salting and roasting methods on the acceptability of Antep Pistachio nut
Balcı Fatih, Bayram Mustafa
|
43 |
Dünyada gelişen Antep fıstığı işleme teknolojileri
BAYRAM MUSTAFA
|
44 |
Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağ durumu ve tanıtım stratejileri
BAYRAM MUSTAFA
|
45 |
Üniversite Sanayi Kamu İşbirliktelikleri için Türkiye de Uygulanabilir Modeller
BAYRAM MUSTAFA
|
46 |
Structural Characteristics of Bulgur Nutritive Value Advantages and World Bulgur Market
BAYRAM MUSTAFA
|
47 |
History Bulgur
Balcı Fatih, Bayram Mustafa
|
48 |
Gaziantep Kümelenme Durumu Gıda Sektörü ARGE Gelişim ve Kümelenme
BAYRAM MUSTAFA
|
49 |
Pasta Bulgur Pulses Vegetable Oil Sectors in Turkey
BAYRAM MUSTAFA
|
50 |
Fıstık Teknolojisi
BAYRAM MUSTAFA
|
51 |
Bulghur in World
BAYRAM MUSTAFA
|
52 |
Development of roasting technique for Turkish type coffee
Özkara T K, Bayram Mustafa
|
53 |
Processing Technologies for Pistachio Nuts
BAYRAM MUSTAFA
|
54 |
Recent Developments in the Bulgur Industry
BAYRAM MUSTAFA
|
55 |
Fıstık ve bademin gıda sektöründe kullanımı
BAYRAM MUSTAFA
|
56 |
Dünya da ve Türkiye de Bulgur Sanayinin durumu üretim teknolojisindeki gelişmeler ve sorunları çözüm önerileri
Bayram Mustafa, Tiryakioğlu A, Kayabaş S, Duru İ, Arslan H, Koçak E, Altıntaş S, Baharoğlu M, Dağyutan A, Kılınç İ, Balcı Fatih
|
57 |
Wastewater treatment in Bulgur process
Balcı Fatih, Bayram Mustafa
|
58 |
Sıcaklık ve Ultrasonik Ses Dalgalarının Nohudun Cicer arietinum L Yapısına Etkisi
Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
59 |
Nohuttaki Cicer Arietinum L su difuzyon katsayılarına sıcaklık ve ultrasonic ses dalgalarının etkisi
Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
60 |
Insect control in organic food processing using High Pressure Carbon Dioxide HPCO2Pr
BAYRAM MUSTAFA
|
61 |
Prehistoric cereal grain treatment in Greece and Bulgaria Experimental cereal processing and charring to interpret archaeobotanical remains
Valamoti S, Samuel M, Bayram M, Marinova E
|
62 |
European Organic Food Certification and Traceability
BAYRAM MUSTAFA
|
63 |
Antepfıstığının Aflatoksin Oluşumu ve Önlenmesi
BAYRAM MUSTAFA
|
64 |
Mid east mesopotamia and mediterrenean industrially processed traditional cereal products
BAYRAM MUSTAFA
|
65 |
Gaziantep ve Bölgesi Geleneksel Ürünlerinin Dünya Gıda Sektörü İçin Önemi
BAYRAM MUSTAFA
|
66 |
Grain products Turkey and the Blachsea Region
BAYRAM MUSTAFA
|
67 |
Hububat fabrikalarının atıksuları üzerine araştırma
Balcı Fatih, Bayram Mustafa
|
68 |
Bakliyatların işlenmesinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri
Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
69 |
Bulgurun öğütülmesinde diskli ve valsli değirmen kullanımı üzerine araştırma
Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
70 |
Recovering energy nutrient and water from waste water of bulgur plants
Balcı Fatih, Bayram Mustafa
|
71 |
The effect of the specially designed disc milling system on the selected quality parameters of bulgur
Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
72 |
The application of an ultrasonic system to improve legume cooking properties
Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
73 |
Bulgur for New Era of the Earth
BAYRAM MUSTAFA
|
74 |
Özel olarak tasarlanmış diskli değirmenin bulgurda belirlenmiş kalite faktörleri üzerindeki etkileri
Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
75 |
Ultrasonik ses dalgalarının bakliyatların kolay işlenebilir hale getirilmesinde kullanılma olasılıkları
Yıldırım Ali, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
76 |
GAP Bölgesi bulgur ve un sanayilerinin durumu geleceği ve AB ile ilgili gelişmeler
BAYRAM MUSTAFA
|
77 |
Industrial Traditional Turkish Food Products
BAYRAM MUSTAFA
|
78 |
Bulgur Fıstık Baklava Tanıtım
BAYRAM MUSTAFA
|
79 |
Organik tarımın faydaları Neden organik gıda
BAYRAM MUSTAFA
|
80 |
Hindi X Aflatoksin
BAYRAM MUSTAFA
|
81 |
Enhancement of the quality for bulgur and obtaining of a by product black brown bulgur using a color sorting system
Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
82 |
Gaziantep ve GAP da gıda sektörü ve geleceği
BAYRAM MUSTAFA
|
83 |
Bulgur üretiminde vals disk çekiç taş ve çift disk değirmen tiplerinin kullanımı
Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
84 |
The results of color sorting system applied on bulgur production line
Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
85 |
Application methods for color sorting system in bulgur production line
Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
86 |
Investment possibilities of bulgur in Syria and its marketing in Arabic countries
BAYRAM MUSTAFA
|
87 |
Gaziantep Üniversitesi İnternet Bilgi Sistemi İBS
Dalgıç Ali C, Akay E, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
88 |
Gıda ve Kriminoloji
BAYRAM MUSTAFA
|
89 |
Regional Turkish Traditional Foods Place in World and Presentation to European Consumers
BAYRAM MUSTAFA
|
90 |
Bulgur Production and Processing Technologies
BAYRAM MUSTAFA
|
91 |
Soy Bulgur Üretimi İçin Uygulanacak Olan Islatma İşleminin İncelenmesi
Bayram Mustafa, Kaya Ahmet, Öner Mehmet D
|
92 |
Bulgur Üretiminde Renk Ayıklama Sorting Sisteminin Kullanımı
Bayram Mustafa, Öner Mehmet D, Kaya Ahmet
|
93 |
Sirke Kalite Kontrolü ve Denetiminde Dikkat Edilecek Hususlar ve Numune Alma Esasları
BAYRAM MUSTAFA
|
94 |
Bira Kalite Kontrolü ve Denetiminde Dikkat Edilecek Hususlar ve Numune Alma Esasları
BAYRAM MUSTAFA
|
95 |
Şarap Kalite Kontrolü ve Denetiminde Dikkat Edilecek Hususlar ve Numune Alma Esasları
BAYRAM MUSTAFA
|
96 |
Sirke üretimi kalite kontrolü ve denetimde dikkat edilecek hususlar ve numune alma esasları
BAYRAM MUSTAFA
|
97 |
Bira üretimi kalite kontrolü ve denetimde dikkat edilecek hususlar ve numune alma esasları
BAYRAM MUSTAFA
|
98 |
Şarap üretimi kalite kontrolü ve denetimde dikkat edilecek hususlar ve numune alma esasları
BAYRAM MUSTAFA
|
99 |
Alkol Fermentasyonu
BAYRAM MUSTAFA
|
100 |
Kırmızı Biber Üretiminde İleri Teknoloji Uygulamaları Standardizasyon ve Kalite Kontrol
BAYRAM MUSTAFA
|
101 |
1 Bulgur Üretiminde Gelişmeler ve İncelemeler Semineri
BAYRAM MUSTAFA
|
102 |
Makarnaya Soya Fasulyesi Ununun Katılmasının Etkileri Üzerine Araştırma
Bayram Ö A, Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
103 |
Buğdayın Bulgura İşlenmesi Esnasında Pişirme İşleminin Buğday Tanesinin Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi
Bayram Mustafa, Öner Mehmet D, Eren Sami
|
104 |
Bulgur Üretiminin Bugünkü Durumu ve Sorunları
Bayram Mustafa, Öner Mehmet D
|
105 |
Kuşburnunun Farklı Ürünlere İşlenmesi
Bayram Mustafa, Arslan Ö
|
106 |
Monolaurinin Yoğurt Kültürlerine Etkisi
Bayram Mustafa, Demirci A R
|
107 |
Recovering of Waste Water from Wheat Washing Operation
Balcı Fatih, Bayram Mustafa
|
1 |
Survey to define the needs of the companies which are operating in the industrial sector for the employement of Syrians under temporary projection
Survey to define the needs of the companies which are operating in the industrial sector for the employement of Syrians under temporary projection
|
---|---|
2 |
TRH2 2 IQVETII P 03 774 Gaziantep Sanayisine Yönelik Dört Sektörde Meslek Analizlerini Yapılması
|
3 |
Bulgur üretimi esnasında renk değişimlerinin araştırılması
Doktora Tezi Araştırma Projesi
|
4 |
Bulgur üretiminde tavlama işlemi esnasında meydana gelen bozulmanın belirlenmesi ve önlenmesi
Gıda, bulgur, teknoloji
|
5 |
Türkiye deki Durum Buğday Çeşitleri ile Bazı Yerel Popülasyon ve İleri Kademede Hatların Bulgurluk KalitesiYönünden Taranması
TOVAG
|
6 |
UNESCO-Interactive Silk Roads Atlas Project
Unesco tarafından başlatılan İpek Yolları üzerindeki ülkelerin tarihi ipek yolları sayesinde Gıda İşleme Teknikleri ve Gastronomi etkileşi, kültürlerin birbiri tarafından etkişimi, değişimler gibi içeriği barındıran uluslararası bir projedir. Projeni
|
7 |
Gaziantep Üniversitesinin Bilimsel ve İdari Altyapısının Geliştirilmesi Projesi
|
8 |
Türkiye de üretilen kısa pirinç çeşidinden sake üretimi üzerine araştırma
|
9 |
Durum buğdayı ve kırmızı mercimeğin çimlenme performansının artırılması ve çimlendirilmiş ürünlerden yeni gıda ürünü geliştirilmesi
Durum buğdayı ve kırmızı mercimeğin çimlenme performansının artırılması ve çimlendirilmiş ürünlerden yeni gıda ürünü geliştirilmesi
|
10 |
Elek altı bulgurun Türk tipi kuskus üretiminde kullanılması
|
11 |
Şekerli Mamüller ÜR-GE projesi
Şekerli Mamüller ÜR-GE projesi
|
12 |
Gaziantep Üniversitesi Ar Ge Strateji Belgesi Gıda Bilimleri Ve Teknolojileri
|
13 |
1503 Proje kaopsamında üniversite AR GE alt yapısı proje pazarı destek projesi
|
14 |
Coğrafi işaret Başvurusu Bilimsel Hazırlık Çalışmaları-Antep Bulguru
Antep Bulguru
|
15 |
Coğrafi işaret Başvurusu Bilimsel Hazırlık Çalışmaları-Antep Firiği
Antep Firiği
|
16 |
Coğrafi işaret Başvurusu Bilimsel Hazırlık Çalışmaları-Antep Tırnaklı Pidesi
Antep Tırnaklı Pidesi
|
17 |
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destek Projesi 2016 yılı
|
18 |
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destek Projesi 2015 yılı
|
19 |
Akıllı proses kontrollü kurutma sistemi tasarımı ve üretimi ARGE Projesi
|
20 |
Bulgur üretimi esnasında renk değişimlerinin araştırılması
|
21 |
Enerji geri kazanımlı kızgın yağ ısıtmalı tam otomasyonlu bulgur pişirme ve kurutma sistemi
|
22 |
Siirt Fıstığına Destek
|
23 |
Türkiye deki Durum Buğday Çeşitleri ile Bazı Yerel Populasyon ve İleri Kademede Hatların Bulgurluk Kalitesi Yönünden Taranması
|
24 |
Buğdaydan süneli tanelerin ayrılmasına yönelik sistem geliştirilmesi
|
25 |
Standart Ekmeklik Pidelik Un Üretilmesi ve Un Bazlı Yeni Ürün Geliştirilmesi
|
26 |
Taneli katı gıdalar için laboratuar ve endüstriyel tip modüler kombine nem ve renk farklı 6 ışık kaynaklı sistemi tasarımı geliştirilmesi ve imalatı
|
27 |
Antep fıstığının çıtlatılması için çıtlatma makinesi ve sistemi tasarımı ve üretimi
|
28 |
Hazır pirinç haşlanmış ve kurutulmuş pirinç üretimi üzerine araştırma
|
29 |
Bulgur Kurutma Sistemi
|
30 |
Kontinü sürekli bulgur pişirme ve kurutma sistemi
|
31 |
Organik Gıda Ürünlerinin Böceklenmesinin Engellenmesi
|
32 |
Antep fıstığında kalitenin yükseltilmesi ve yeni ürün elde edilmesi
|
33 |
Değirmen hattında un sınıfının ve kül değerinin belirlenmesi
|
34 |
Biodizel Üretiminin ve Ürün Özelliklerinin Geliştirilmesi
|
35 |
Bazı Antep fıstığı çeşitlerinde Vitamin E Omega 3 6 9 yağ asitleri ve sterol miktarlarının belirlenmesi
|
36 |
Prehistoric cereal grain treatment in Greece and Bulgaria the application of experimental investigation to charred archaeobotanical remains
|
37 |
AB İşkur GTO Europaid Tr 0205 01 002 Nolu Aktif İşgücü Programları
|
38 |
GAP Tarımsal Ürünlerinde Pestisit ve PAH Kalıntılarının Araştırılması Avrupa Birliği Standartlarına Uygunluğunun Tespiti
|
39 |
Bakliyat ve hububat ürünlerinden yarı mamül gıda üretimi üzerine araştırma
|
40 |
Organik bakliyat üretimi işlenmesi ve tüketime hazır hale getirilmesi
|
41 |
Bulgur Pişirme Kurutma Kepek Soyma ve Son Ürünün Soğutulması İşlemlerine Yönelik Özgün Makina ve Sistem Tasarımı Geliştirilmesi ve İmalatı
|
42 |
Ultrasonik ses dalgaları kullanılarak bakliyatların kolay işlenebilir hale getirilmesi ve yeni teknoloji geliştirilmesi
|
43 |
Bulgur Üretim Teknolojisinin Geliştirilmesi ve Yüksek Kalite Bulgur Elde Edilmesi
|
1 |
UNESCO Aktif İpek Yolları Araştırmaları
Bilim Kurulu Koordinatörü
|
---|
1 |
The Journal of Engineering and Exact Sciences
Yazar Adı: BAYRAM MUSTAFA
, Yayın Yeri: Departamento de Química/UFV, 36570-900 Viçosa-MG/Brazil
|
---|---|
2 |
LWT-Food Science and Technology
Yazar Adı: BAYRAM MUSTAFA, Amarowicz Ryszard
, Yayın Yeri: elsevier
|
3 |
Future Foods
Yazar Adı: BAYRAM MUSTAFA
, Yayın Yeri: Elsevier
|
4 |
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Yazar Adı: BAYRAM MUSTAFA
, Yayın Yeri: Harran Üniversitesi
|
5 |
Open Agriculture
Yazar Adı: BAYRAM MUSTAFA
, Yayın Yeri: De Gruyter
|
6 |
Miller
Yazar Adı: BAYRAM MUSTAFA
, Yayın Yeri: Parantez Publiscation
|
7 |
LWT-Food Science and Technology
Yazar Adı: BAYRAM MUSTAFA
, Yayın Yeri: Elsevier
|
8 |
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Yazar Adı: BAYRAM MUSTAFA
, Yayın Yeri: HARRAN ÜNİVERSİTESİ
|
9 |
HARRAN TARIM VE GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ
Yazar Adı: KIRICI SALİHA,KAYNAK MUSTAFA ALİ,BAYRAM MUSTAFA,NAMLI AYTEN,ÖZER HAMDİ BARBAROS,POLAT REFİK,ÜNLÜ LEVENT,YILMAZ İBRAHİM,ÖZKAN CEM,TÜZEL YÜKSEL,GÜLEN HATİCE,BOZDOĞAN ALİ MUSA,BİLGİÇ ABDULBAKİ,AKKUZU ERHAN,YILDIRIM YUSUF ERSOY,Baykal Çelik Ladine,ÜNALAN
, Yayın Yeri: Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi
|
10 |
Miller
Yazar Adı: BAYRAM MUSTAFA,DIRAMAN HARUN,DEMİR MUSTAFA KÜRŞAT,ERBAŞ MUSTAFA,DİZLEK HALEF,KÖKSEL HAMİT,ünal sezgin
, Yayın Yeri: Parantez
|
11 |
Altınfıstık Çalıştayı 2014 Çalıştay Kitap
, Yayın Yeri: GAÜN
|
12 |
Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağ 2015 Çalıştay Kitabı Editörlüğü
, Yayın Yeri: GAİB-MBTG
|
13 |
Bread Biscuit and Pasta Specialism Journal
Yazar Adı: Fatih Alaybeyi,ATLI AYHAN,BAYRAM MUSTAFA,Bozkurt Murat,Demir Kürşat,Noyan Galip Erik,ERTUGAY MUSTAFA FATİH,ÖZER MEHMET SERTAÇ,Erdoğan Türbedar,Nevin Toprak,Sezgin Ünal,Ergin Ünver
, Yayın Yeri: Parantez
|
14 |
Miller Journal
Yazar Adı: BAYRAM MUSTAFA,DIRAMAN HARUN,ERBAŞ MUSTAFA,DİZLEK HALEF,Hazım Özkaya,KÖKSEL HAMİT,YILMAZ YUSUF,Sezgin Ünal
, Yayın Yeri: Parantez
|
15 |
Hububat 2002 Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi
Yazar Adı: Bayram Mustafa, Bozkurt Hüseyin
, Yayın Yeri: Hububat 2002
|
16 |
Bulgur The Product of Ancient World and Mystery
Yazar Adı: Bayram Mustafa, Avcı A, Arslan O
, Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği
|
1 |
Üretim esnasında zenginleştirilmiş katkılı bulgur
Patent Başvuru Sahipleri: Mustafa Bayram
, Patent Buluş Sahipleri: Mustafa Bayram
|
---|---|
2 |
Şekillendirilmiş aromalı içecek
Patent Başvuru Sahipleri: Mustafa Bayram
, Patent Buluş Sahipleri: Mustafa Bayram
|
3 |
Bulgurda buharlı temperleme ve mekanik yoğurma yöntemi ile sarartma/parlatma
Patent Başvuru Sahipleri: Mustafa Bayram, Fatih Balcı
, Patent Buluş Sahipleri: Mustafa Bayram,Fatih Balcı
|
4 |
Bulgurda UV ve güneş ışığı simulasyonu yöntemi ile sarartma/parlatma
Patent Başvuru Sahipleri: Mustafa Bayram, Fatih Balcı
, Patent Buluş Sahipleri: Mustafa Bayram,Fatih Balcı
|
5 |
Helezonlu sürekli pişirme ünitesi
Patent Başvuru Sahipleri: Mustafa Bayram
, Patent Buluş Sahipleri: Mustafa Bayram
|
6 |
Kule tipi hububat ve bakliyat kurutucusu
Patent Başvuru Sahipleri: Mustafa Bayram
, Patent Buluş Sahipleri: Mustafa Bayram
|
7 |
Bulgurda ön ısıtmalı mekanik yoğurma yöntemi ile sarartma/parlatma
Patent Başvuru Sahipleri: Mustafa BAyram, Fatih Balcı
, Patent Buluş Sahipleri: Mustafa BAyram, Fatih Balcı
|
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2013-2014 | FE 510 - Fundamentals of analysis and treatment of wastewater | İngilizce | 3 |
2 | 2013-2014 | FE 538 - Storage and Drying of Grains and Oil Seeds | İngilizce | 3 |
3 | 2013-2014 | FE 539 - Solid mechanics and handling | İngilizce | 3 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2013-2014 | FE 510 - Fundamentals of analysis and treatment of wastewater | İngilizce | 3 |
2 | 2013-2014 | FE 538 - Storage and Drying of Grains and Oil Seeds | İngilizce | 3 |
3 | 2012-2013 | FE 539 - Solid mechanics and handling | İngilizce | 3 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2013-2014 | FE 333 - Raw materials for food engineering | İngilizce | 1 |
2 | 2013-2014 | FE 348 - Organic and Functional Foods | İngilizce | 1 |
3 | 2013-2014 | FE 401 - Food Technology | İngilizce | 1 |
4 | 2013-2014 | FE 403 - Food Proses Control | İngilizce | 1 |
5 | 2013-2014 | FE 477 - Food Engineering Design-I | İngilizce | 1 |
6 | 2013-2014 | FE 478 - Food Engineering Design-II | İngilizce | 3 |
7 | 2013-2014 | FE 480 - Food Engineering Operation Laboratory | İngilizce | 4 |
8 | 2013-2014 | FE 485 - Food Industry Machineries, Automation and CE | İngilizce | 3 |
9 | 2013-2014 | FE 499 - Graduation Project | İngilizce | 4 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2013-2014 | GTOİ 213 - Gıda ve Personel Hijyeni | Türkçe | 1 |
2 | 2013-2014 | GMGK 215 - Tahıl ve ürünleri analizleri-1 | Türkçe | 1 |
3 | 2013-2014 | GMGK 216 - Tahıl ve ürünleri analizleri-2 | Türkçe | 1 |
4 | 2013-2014 | GMGT 222 - Hububat Teknolojisi | Türkçe | 1 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Impact of acidity, hardness and iron content of cooking water on bulgur quality | SADİYE MICHEL | TezMerkezi | 2024 |
2 | Tamamlandı | Bulgur üretimi sırasında hımsıma oluşumunun incelenmesi | BETÜL BAY YILMAZ | TezMerkezi | 2022 |
3 | Tamamlandı | Baklagil haşlama sularının fiziksel yöntemlerle modifiye edilmesi ve bazı gıda uygulamalarında kullanım olanaklarının incelenmesi | MAHMUT KILIÇLI | TezMerkezi | 2022 |
4 | Tamamlandı | The effects of processing techniques on the flavor of bulgur | SAAD IBRAHIM YOUSIF | TezMerkezi | 2018 |
5 | Tamamlandı | Use of undersize bulgur in couscous production | AYŞE NUR YÜKSEL | TezMerkezi | 2018 |
6 | Tamamlandı | Research on color changes during bulgur production and the development of new systems to obtain yellow bulgur | FATİH BALCI | TezMerkezi | 2015 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Determination of puffing process parameters of cereals | GÜLCAN AKDOĞAN | TezMerkezi | 2023 |
2 | Devam Ediyor | Modeling of Urban Food Security Index and Social-Food Policies | ELİF SELÇUK | TezMerkezi | 2023 |
3 | Tamamlandı | Detection of olive oil adulteration with vegetable oils using chromatographic, spectroscopic and chemometric methods | KEVSER BATMANLI | TezMerkezi | 2022 |
4 | Tamamlandı | Development of couscous–Maraş tarhana (coustar) production technique | ŞEYMA BAYAZIT | TezMerkezi | 2021 |
5 | Tamamlandı | The effect of ultrasound on wafer | DİLAN KARATAŞ | TezMerkezi | 2021 |
6 | Tamamlandı | Search on the production techniques of wheat and red lentil brans low calorie dietary fiber | ATEKA AHMED ELMUSLİ | TezMerkezi | 2020 |
7 | Tamamlandı | Solid handling properties of bulgur produced by antep and Karaman/Mut techniques | İSLİM DAYIOĞLU | TezMerkezi | 2019 |
8 | Tamamlandı | Future projection for Syrian food industry | YASEMİN GÖK | TezMerkezi | 2019 |
9 | Tamamlandı | A research on the usage of rice produced in Turkey to produce sake | MUSTAFA ÇAĞRI DEMİR | TezMerkezi | 2019 |
10 | Tamamlandı | Investigation of the production of traditional dried eggplant and development of a new method for drying | GHAITH ODAY YAQOOB AL-QUDSI | TezMerkezi | 2019 |
11 | Tamamlandı | The development of new techniques to increase the performance of germination and new products from germinated wheat and red-lentil | EMRE YİĞİT | TezMerkezi | 2017 |
12 | Tamamlandı | Prediction of food requirement for future based on calorie demand | ÇAĞLAR GÖKIRMAKLI | TezMerkezi | 2017 |
13 | Tamamlandı | Determination of optimum enzymes concentrations at reaction step of maltose syrup process | SEMA NUR ÇİNÇİK | TezMerkezi | 2016 |
14 | Tamamlandı | Determination of processing properties of Turkish Coffee | KEVSER TUBA ÖZKARA | TezMerkezi | 2012 |
15 | Tamamlandı | Recovering energy, nutrient and water from waste water of bulgur plants | FATİH BALCI | TezMerkezi | 2007 |
1 |
Savunma sanayisi için askeri gıda ve su sistemleri üzerine sistem tasarımları ve üretimi
Savunma sanayisi için askeri gıda ve su sistemleri üzerine sistem tasarımları ve üretimi
|
---|---|
2 |
Türkiye'de En İyi Ekmek Gaziantep'de Yapılır
Bu çalışmanın başlığı farklı anlamların oluşmaması, şehrin imajına zarar vermemesi, üreticilere karşı negatif algı oluşmaması, kalite ifadesinin soyut olması ve kişilere, toplumlara göre değişkenlik göstermesi, gerek şehir içinde ve gerekse şehirlera
|
3 |
Antep Bulguru Coğrafi İşaretleme Bilimsel Araştırması
Antep Bulguru Coğrafi İşaretleme Bilimsel Araştırması; GTB ve GAÜN-TTO arasında yapılan görevlendirme ile ilgili konu üzerinde deneysel ve teknik bilimsel çalışmalar yapılmış ve raporlandırılmıştır.
|
4 |
Antep pidesi coğrafi işaretleme üzerine bilimsel araştırma
Antep pidesi coğrafi işaretleme üzerine bilimsel araştırma
|
5 |
Antep firiği üzerine coğrafi işaretleme bilimsel araştırması
Antep firiği üzerine coğrafi işaretleme bilimsel araştırması
|
1 |
İhracatcılar Birliği, Makarna-Bulgur-Bakliyat-Bitkisel Yağ Tanıtım Grubu Çalışma Grubu
Başkan 2012 |
---|---|
2 |
Gaziantep Sanayi Odası
Üye 2010 |
3 |
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
Üye 2005 |
4 |
Güneydoğu Anadolu İhracatcılar Birliği
Üye 2005 |
5 |
Gaziantep Ticaret Odası
Üye 2005 |
6 |
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Alt İstihdam Komisyonu
Üye 2005 |
7 |
Antep Fıstığı Tanıtım Grubu
Danışman 2005 |
8 |
Organik Ürün Üreticileri Derneği
Danışman 2004 |
9 |
Bulgur Sanayicileri Derneği
Danışman 1997 |