Öğr.Gör. MAHMUT KILIÇLI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TEKNİK BİLİMLER MYO GIDA İŞLEME

   kilicli@gantep.edu.tr  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Bilimi

Duyuru / Döküman

SINAV 18 Mayıs salı günü saat 20:30'da çoktan seçmeli olarak yapılacaktır.

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Makaleler

13 Adet
1
Physicochemical properties of chocolate spread with hazelnut cake: Comparative study and optimization

AÇAN BETÜL GİZEM, TOKER ÖMER SAİD, PALABIYIK İBRAHİM, Pirouzian Haniyeh Rasouli, BURSA KÜBRA, KILIÇLI MAHMUT, YAMAN MUSTAFA, KONAR NEVZAT
Yayın Yeri: LWT
Türkçe, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Formulating and studying compound chocolate with adding dried grape pomace as a bulking agent

BURSA KÜBRA, KILIÇLI MAHMUT, TOKER ÖMER SAİD, GÜLCÜ MEHMET, KIAN POUR NASIM, PALABIYIK İBRAHİM, KONAR NEVZAT
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
Türkçe, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Effect of grape pomace usage in chocolate spread formulation on textural, rheological and digestibility properties

AÇAN BETÜL GİZEM, KILIÇLI MAHMUT, BURSA KÜBRA, TOKER ÖMER SAİD, PALABIYIK İBRAHİM, GÜLCÜ MEHMET, YAMAN MUSTAFA, GÜNEŞ RECEP, KONAR NEVZAT
Yayın Yeri: LWT
Türkçe, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Valorization of hazelnut cake in compound chocolate: The effect of formulation on rheological and physical properties

BURSA KÜBRA, TOKER ÖMER SAİD, PALABIYIK İBRAHİM, YAMAN MUSTAFA, KIAN POUR NASIM, KONAR NEVZAT, KILIÇLI MAHMUT
Yayın Yeri: LWT
Türkçe, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Using spray-dried microalgae in ice cream formulation as a natural colorant: Effect on physicochemical and functional properties

DURMAZ YAŞAR, KILIÇLI MAHMUT, TOKER ÖMER SAİD, KONAR NEVZAT, PALABIYIK İBRAHİM, TAMTÜRK Faruk
Yayın Yeri: Algal Research
Türkçe, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Effect of ultrasound and low-intensity electrical current for microbial safety of lettuce

KILIÇLI MAHMUT, BAŞLAR MEHMET, DURAK MUHAMMED ZEKİ, SAĞDIÇ OSMAN
Yayın Yeri: LWT
Türkçe, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
7
Reduction of pesticide residues from tomatoes by low intensity electrical current and ultrasound applications

CENGİZ MEHMET FATİH, BAŞLAR MEHMET, BASANÇELEBİ Onur, KILIÇLI MAHMUT
Yayın Yeri: Food Chemistry
Türkçe, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
8
Dehydration of green beans using ultrasound-assisted vacuum drying as a novel technique: drying kinetics and quality parameters

TEKİN ZEYNEP HAZAL, BAŞLAR MEHMET, KARASU SALİH, KILIÇLI MAHMUT
Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation
Türkçe, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
9
Characterization of some bioactive compounds and physicochemical propertiesof grape varieties grown in Turkey: thermal degradation kinetics of anthocyanin

KARASU SALİH, BAŞLAR MEHMET, KARAMAN SAFA, KILIÇLI MAHMUT, US AHMET ABDULLAH, YAMAN HASAN, SAĞDIÇ OSMAN
Yayın Yeri: TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
Türkçe, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
10
Dehydration kinetics of salmon and trout fillets using ultrasonic vacuum drying as a novel technique

BAŞLAR MEHMET, KILIÇLI MAHMUT, YALINKILIÇ BARIŞ
Yayın Yeri: Ultrasonics Sonochemistry
Türkçe, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
Dehydration Kinetics and Changes of Bioactive Compounds of Tulip and Poppy Petals as a Natural Colorant under Vacuum and Oven Conditions

KARASU SALİH, KILIÇLI MAHMUT, BAŞLAR MEHMET, ARICI MUHAMMET, SAĞDIÇ OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation
Türkçe, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
Degradation Kinetics of Bioactive Compounds and Antioxidant Activity of Pomegranate Arils during the Drying Process

BAŞLAR MEHMET, KARASU SALİH, KILIÇLI MAHMUT, US AHMET ABDULLAH, SAĞDIÇ OSMAN
Yayın Yeri: International Journal of Food Engineering
Türkçe, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
Ultrasonic vacuum drying technique as a novel process for shortening the drying period for beef and chicken meats

BAŞLAR MEHMET, KILIÇLI MAHMUT, TOKER ÖMER SAİD, SAĞDIÇ OSMAN, ARICI MUHAMMET
Yayın Yeri: Innovative Food Science & Emerging Technologies
Türkçe, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

7 Adet
1
Decontamination of Pathogens on Fresh Lettuce by Electrosonication

KILIÇLI MAHMUT, BAŞLAR MEHMET, DURAK MUHAMMED ZEKİ, SAĞDIÇ OSMAN
Yayın Yeri: 15th Meeting of European Society of Sonochemistry
İngilizce, 27.07.2016

Uluslararası  Özet bildiri
2
Effect of Grape Pomace Usage in Chocolate Spread Formulatıon on Textural and Rheologıcal Propertıes

AÇAN BETÜL GİZEM, GÜLCÜ MEHMET, TOKER ÖMER SAİD, KONAR NEVZAT, PALABIYIK İBRAHİM, BURSA KÜBRA, KILIÇLI MAHMUT
Yayın Yeri: 6th Int. Conf.: Thermophysical and Mechanical Properties of Advanced Materials (THERMAM) & 8thRostocker Int. Conf.: Thermophysical Properties for Technical Thermodynamics
İngilizce, 22.09.2019

Uluslararası  Özet bildiri
3
Usage Possibility of Grape Pomace in Compound Chocolate Instead of Sugar, Whey and Milk: Effect on Thermal and Rheological Properties

BURSA KÜBRA, KILIÇLI MAHMUT, TOKER ÖMER SAİD, KONAR NEVZAT, PALABIYIK İBRAHİM, GÜLCÜ MEHMET, AÇAN BETÜL GİZEM
Yayın Yeri: 6th Int. Conf.: Thermophysical and Mechanical Properties of Advanced Materials (THERMAM) & 8thRostocker Int. Conf.: Thermophysical Properties for Technical Thermodynamics
İngilizce, 22.09.2019

Uluslararası  Özet bildiri
4
Usage Possibilities of Microalgae as a Natural Colorant in Ice Cream Formulation

KILIÇLI MAHMUT, DURMAZ YAŞAR, TOKER ÖMER SAİD, KONAR NEVZAT, PALABIYIK İBRAHİM, TAMTÜRK Faruk
Yayın Yeri: he 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 19.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
5
Degradation kinetics of bioactive compounds and antioxidant activity of pomegranate arils during drying process.

BAŞLAR MEHMET, KARASU SALİH, KILIÇLI MAHMUT, US AHMET ABDULLAH, SAĞDIÇ OSMAN
Yayın Yeri: 7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods
TÜRKİYE, İngilizce, 14.10.2014

Uluslararası  Özet bildiri
6
Vakumlu Ortamda Ultrases Yardımıyla Etlerin Kurutulması

BAŞLAR MEHMET, KILIÇLI MAHMUT, TOKER ÖMER SAİD, SAĞDIÇ OSMAN, ARICI MUHAMMET
Yayın Yeri: Pamukkale Gıda Sempozyumu III; “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar
TÜRKİYE, DENİZLİ, Türkçe, 13.05.2015

Ulusal  Özet bildiri
7
DETERMINING THE TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF COOKİNG WATER (aquafaba) OF SIX DIFFERENT PULSES BY SOAKİNG WITH CONVENTIONAL AND ULTRASOUND

KILIÇLI MAHMUT, TOKER ÖMER SAİD
Yayın Yeri: CUKUROVA 5TH INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE
TÜRKİYE, İngilizce, 09.10.2020

Uluslararası  Özet bildiri

Projeler

4 Adet
1
Sebzelerin mikrobiyal ve pestisit güvenliğinin sağlanmasında ultrases ve düşük şiddet elektrik akımının birlikte kullanılma olanaklarının belirlenmesi

Sebzelerin mikrobiyal ve pestisit güvenliği
15.11.2013 - 15.11.2015
TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer 

ULUSAL  Tamamlandı
2
Vakumlu ortamda ultrases yardımıyla etlerin kurutulması

Kurutma
15.11.2012 - 15.02.2014
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Bursiyer 

ULUSAL  Tamamlandı
3
Endüstriyel Gıda Atıklarının Çikolata Türevi Ürünlerde Maliyet Optimizasyonu Amacı ile Kullanımı

Atıkların değerlendirilmesi
15.05.2018 - 15.08.2019
TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer 

ULUSAL  Tamamlandı
4
Aquafabaların teknolojik özelliklerinin belirlenmesi ve bazı gıdalarda kullanım olanaklarının araştırılması

Konserve endüstrisinin atığı olan haşlama sularının değerlendirilmesi
12.02.2021
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Devam Ediyor