Öğr.Gör. AYŞE SEVGİLİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TEKNİK BİLİMLER MYO GIDA İŞLEME

   aysesevgili@gantep.edu.tr      (0342) 317 36 62  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Mikrobiyolojisi  Gıda Biyoteknolojisi  Gıda Bilimi
Özgeçmiş (CV) İndir

Duyuru / Döküman

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Makaleler

1 Adet
1
Improved Lycopene Production from Different Substrates by Mated Fermentation of Blakeslea Trispora

SEVGİLİ AYŞE,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Foods
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

4 Adet
1
Ekşi Hamurdaki Laktik Asit Bakterileri ve Mayaların Metabolizması

SEVGİLİ AYŞE,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
Mardin Ekşi Hamurlarından Laktik Asit Bakterileri ve Maya İzolasyonu ve İdentifikasyonu

SEVGİLİ AYŞE,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 04.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
Fermentasyonda Glikoz ve Sıvı Yağlar Kullanarak Blakeslea trispora ile Likopen Üretimi

SEVGİLİ AYŞE,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: 18. ULUSAL BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ
TÜRKİYE, Türkçe,

Ulusal  Özet bildiri
4
Likopen Üretiminde Glukoz, Sukrozun ve Doğal Yağ Katkılarının Etkisinin İstatistiksel Değerlendirilmesi

BİNDAK RECEP,ERKMEN OSMAN,SEVGİLİ AYŞE
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
İngilizce,

Uluslararası  Tam metin bildiri

Projeler

1 Adet
1
Ekşi hamurlardan izole edilen LAB’ların ve mayaların genetik tanımlamaları ve ekşi hamur ekmeği üretiminde kullanılabilirliklerinin araştırılması

Gaziantep, Konya ve Mardinden izole edilen LAb ve mayaların genetik identifikasyonu ve ekşi hamur ekmeği üretiminde kullanımları.
03.03.2019 - 02.03.2020
-Tübitak 1002,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı