GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK
1 |
Functional Foods and Nutraceuticals: Bioactive Compounds
Yayın Yeri: Livre de Lyon
|
---|---|
2 |
Tıp ve Sağlık Bilimleri Çalışmaları
Yayın Yeri: Livre de Lyon
|
3 |
Current Debates in Health Sciences
Yayın Yeri: Duvar Publishing
|
4 |
Current Debates in Health Sciences
Yayın Yeri: Duvar Publishing
|
5 |
Tıp ve Sağlık Araştırmaları: Araştırma ve Uygulama
Yayın Yeri: Livre de Lyon
|
1 |
The effects of metformin, pioglitazone, exenatide and exercise on fatty liver in obese diabetic rats; the role of IRS-1 and SOCS-3 molecules
LÜLE KEMAL OZAN, AKARSU ERSİN, SAYİNER ZEYNEL ABİDİN, OTAY LÜLE NEZİHE, OĞUZKAN BALCI SİBEL, DEMİREL CAN, BOZDAĞ ZEHRA, KORKMAZ MURAT, YILMAZ İBRAHİM
|
---|---|
2 |
The effects of metformin, pioglitazone, exenatide and exercise on fatty liver in obese diabetic rats: the role of IRS-1 and SOCS-3 molecules
LÜLE KEMAL OZAN, AKARSU ERSİN, SAYİNER ZEYNEL ABİDİN, OTAY LÜLE NEZİHE, DEMİREL CAN, OĞUZKAN BALCI SİBEL, BOZDAĞ ZEHRA, KORKMAZ MURAT, YILMAZ İBRAHİM
|
3 |
Determination of Adherence to Mediterranean Diet, Physical Activity Level and Relationship between Chronic Disease in Adults: Cross-Sectional Study
KATIRCI KIRMACI ZEKİYE İPEK, KURTGİL SEREN, OTAY LÜLE NEZİHE, KIRMACI YUSUF ŞİNASİ
|
4 |
Functional food knowledge and use in individuals with type 2 diabetes and the relevant factors
OTAY LÜLE NEZİHE, ŞİMŞEK KESKİN HATİCE, YILMAZ SİMGE, ÇAVDAR ÜMİT
|
5 |
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi
Öğrencilerinin Öğrenme Tercihlerinin VARK Anketi ile
Belirlenmesi
KATIRCI KIRMACI ZEKİYE İPEK, OTAY LÜLE NEZİHE, AKTAŞ BETÜL, ARI YILMAZ DEMET, GÜNEL KARADENİZ PINAR, EREL SUAT, ADIGÜZEL HATİCE, ERGEN HALİL İBRAHİM, UZUN MELTEM, ERGUN NEVİN
|
1 |
HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNDE SEZGİSEL YEME, YEME FARKINDALIĞI VE YEME BOZUKLUKLARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
MERİÇ ÇAĞDAŞ SALİH, OTAY LÜLE NEZİHE, YILMAZ HACI ÖMER
|
---|---|
2 |
DASH BESLENME PLANINA UYUMUN DEPRESYON VE SALDIRGANLIKLA İLİŞKİSİNİN BELİRLENMESİ
YILMAZ HACI ÖMER, MERİÇ ÇAĞDAŞ SALİH, OTAY LÜLE NEZİHE
|
3 |
ADÖLESANLARDA YEME BOZUKLUKLARI
OTAY LÜLE NEZİHE, YILMAZ HACI ÖMER, MERİÇ ÇAĞDAŞ SALİH
|
4 |
ÇOCUKLUK ÇAĞI OBEZİTESİ VE ADİPONEKTİN
OTAY LÜLE NEZİHE
|
5 |
İLKOKUL ÖĞRETMENLERİNİN BESLENME BİLGİ DÜZEYİNİN SAPTANMASI
OTAY LÜLE NEZİHE, ÖZDEMİR PETEK MERYEM
|
6 |
TİP 2 DİYABETLİ BİREYLERİN ÖĞÜN SIKLIĞININ OBEZİTE, HİPERTANSİYON VE DİYABETİK PARAMETRELER İLE İLİŞKİSİ
OTAY LÜLE NEZİHE, LÜLE KEMAL OZAN
|
7 |
MONOSODIUM GLUTAMATE: AS A FIFTH TASTE “UMAMİ” IS IT SAFE OR HARMFUL?
MERİÇ ÇAĞDAŞ SALİH, OTAY LÜLE NEZİHE, YILMAZ HACI ÖMER
|
8 |
DOĞAL GIDA KATKI MADDESİ OLARAK BETANİN: KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLARIN PATOGENİZİNDE KORUYUCU ETKİLERİ
YILMAZ HACI ÖMER, MERİÇ ÇAĞDAŞ SALİH, OTAY LÜLE NEZİHE
|
9 |
Multipl Sklerozda Akdeniz Diyetine Uyum Durumu, Yürüyüş Etkilenimleri ve Yaşam Kalitesi Etkilenimlerinin Belirlenmesi
OTAY LÜLE NEZİHE, EKMEKYAPAR FIRAT YASEMİN, KATIRCI KIRMACI ZEKİYE İPEK, NEYAL AYŞE MÜNİFE
|
10 |
MATERNAL OBEZİTENİN PERİNATAL SAĞLIĞA ETKİLERİ
OTAY LÜLE NEZİHE
|
11 |
TÜRKİYE’NİN BESLENME DURUMU VE KANSER PREVELANSINDAKİ ROLÜ
OTAY LÜLE NEZİHE
|
12 |
Gaziantep İlinde Çocuk Şenliğine Katılan 10-18 Yaş Arası Adölesan Dönemi Çocukların Boy ve Ağırlıklarının Değerlendirilmesi
ÖZEN SAADET, OTAY LÜLE NEZİHE
|
13 |
Gaziantep İlinde Çocuk Şenliğine Katılan 10-18 Yaş Arası Adölesan Dönemi Çocukların Boy Ve Ağırlıklarının Değerlendirilmesi
ÖZEN SAADET,OTAY LÜLE NEZİHE,DEMİRCİ MELTEM,TONÇER MEVLİDE
|
14 |
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Öğrenme Tercihlerinin VARK Anketi ile Belirlenmesi
KATIRCI KIRMACI ZEKİYE İPEK, OTAY LÜLE NEZİHE, AKTAŞ BETÜL, ARI YILMAZ DEMET, GÜNEL KARADENİZ PINAR, EREL SUAT, ADIGÜZEL HATİCE, ERGEN HALİL İBRAHİM, UZUN MELTEM, ERGUN NEVİN
|
15 |
Sanko Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Akdeniz Diyeti Uyumları ile Fiziksel Aktivite Durumlarının Değerlendirilmesi ve İlişkili Etmenler
OTAY LÜLE NEZİHE,ADIGÜZEL HATİCE,kurtgil seren,UZUN MELTEM,ÖZDEMİR MERYEM,KATIRCI KIRMACI ZEKİYE İPEK,ERGUN NEVİN
|
16 |
Futbolcuların Alt Ekstremite Kas ve Yağ Oranları, Vücut Kitle İndeksleri ile Aerobik Kapasite, Çeviklik ve Patlayıcı Kuvvet Arasındaki İlişki
ADIGÜZEL HATİCE,OTAY LÜLE NEZİHE,KATIRCI KIRMACI ZEKİYE İPEK,UZUN MELTEM,ERGEN HALİL İBRAHİM,Yıldızlı Mustafa,Kurtgil Seren,Uzunaslan Türkan
|
17 |
Tip 2 Diyabetli Bireylerin Fonksiyonel Gıdaları Bilme, Kullanma Durumları Ve İlişkili Etmenler
OTAY LÜLE NEZİHE, ŞİMŞEK KESKİN HATİCE
|
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2019-2020 | Beslenme Ekolojisi | Türkçe | 2 |
2 | 2019-2020 | Yaşlılıkta Beslenme | Türkçe | 2 |
3 | 2019-2020 | Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı | Türkçe | 2 |
4 | 2019-2020 | Toplum Sağlığında Beslenme Uygulaması | Türkçe | 12 |
5 | 2019-2020 | Beslenme İlkeleri (Hemşielik) | Türkçe | 2 |
6 | 2019-2020 | Besin Sağlığı ve Güvenliği | Türkçe | 2 |
7 | 2019-2020 | Beslenme ve Diyetetik Alanında Etik | Türkçe | 2 |
8 | 2020-2021 | Yaşlılıkta Beslenme | Türkçe | 2 |
9 | 2020-2021 | Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı | Türkçe | 2 |
10 | 2020-2021 | Toplum Sağlığında Beslenme Uygulaması | Türkçe | 10 |
11 | 2018-2019 | Beslenme ve Diyetetik Alanında Etik | Türkçe | 2 |
12 | 2018-2019 | Özel Gruplarda Beslenme | Türkçe | 2 |
13 | 2018-2019 | Toplum Sağlığında Beslenme Uygulaması | Türkçe | 12 |
14 | 2018-2019 | Beslenme Davranışı Bozuklukları | Türkçe | 2 |
15 | 2017-2018 | Beslenme Davranışı Bozuklukları | Türkçe | 2 |
16 | 2017-2018 | Beslenme ve Diyetetik Alanında Etik | Türkçe | 2 |
17 | 2017-2018 | Toplu Beslenme Sistemleri I | Türkçe | 3 |
18 | 2017-2018 | Toplu Beslenme Sistemleri Stajı | Türkçe | 8 |
19 | 2018-2019 | Beslenme Eğitimi | Türkçe | 2 |
20 | 2016-2017 | Beslenme Davranışı Bozuklukları | Türkçe | 2 |
21 | 2016-2017 | Beslenme ve Diyetetik Alanında Etik | Türkçe | 2 |
22 | 2017-2018 | İntörn Diyetisyenlik | Türkçe | 10 |
23 | 2017-2018 | Özel Gruplarda Beslenme | Türkçe | 2 |
24 | 2018-2019 | Toplu Beslenme Sistemleri II | Türkçe | 3 |
25 | 2018-2019 | Besin Sağlığı ve Güvenliği | Türkçe | 2 |
26 | 2018-2019 | Beslenme İlkeleri (Hemşirelik) | Türkçe | 1 |
27 | 2019-2020 | Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi | Türkçe | 1 |
28 | 2019-2020 | Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi II | Türkçe | 2 |
29 | 2019-2020 | Demografik Yapı ve Sağlık | Türkçe | 2 |
30 | 2019-2020 | Toplu Beslenme Sistemleri | Türkçe | 3 |
31 | 2019-2020 | Toplumda Beslenme Durumu Saptanması | Türkçe | 1 |
32 | 2020-2021 | Seminer-I | Türkçe | 2 |
33 | 2020-2021 | Mezuniyet Projesi-1 | Türkçe | 2 |
34 | 2022-2023 | BESLENME | Türkçe | 2 |
1 |
GASTROENTEROLOJİ DİYETİSYENLİĞİ
Gastroenterolojik Hastalıklar ve Tıbbi Beslenme Tedavisi Yöntemleri
70 saatlik devam ve sınav
|
---|---|
2 |
Üniversite Eğitiminde Teknolojiyi Yeterince Kullanıyor Muyuz?
ABD Dominican Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe ÖZCAN EDEER ilgili konuda deneyimlerini aktarmıştır.
|
3 |
TS EN ISO 9001: 2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İÇ TETKİK EĞİTİMİ
Türk Standartları Enstitüsü Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenmiştir.
|
4 |
TS EN ISO 9001: 2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ DOKÜMANTASYON EĞİTİMİ
Türk Standartları Enstitüsü Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenmiştir.
|
5 |
TS EN ISO 9001: 2015 RİSK TABANLI PROSES YÖNETİMİ EĞİTİMİ
Türk Standartları Enstitüsü Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenmiştir.
|
6 |
II.Beslenme ve Diyetetik Günleri: Kanser ve Beslenme Sempozyumu
"Türkiye'nin Beslenme Durumu ve Kanser İnsidansında Rolü" konulu konuşma.
|
7 |
II.Beslenme ve Diyetetik Günleri: Kanser ve Beslenme Sempozyumu
Kanser ve beslenme
|
8 |
TS EN ISO 9001: 2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
Türk Standartları Enstitüsü Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenmiştir.
|
9 |
Etkili İletişim ve Beden Dili Eğitimi
ICF
|
10 |
I.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu
Türkiye Diyetisyenler Derneği, Başkent Üniversitesi, BESVAK, Ateroskleroz ve Hipertansiyon Derneği iş birliği ile düzenlenmiştir.
|
11 |
Multiple Sklerozda Multidisipliner Yaklaşımlar ve Rehabilitasyon Sempozyumu
"Multipl Skleroz'da Beslenme Yaklaşımları" konulu konuşma.
|
12 |
Onkoloji Diyetisyenliği Kursu
Başkent Üniversitesi tarafından düzenlenmiştir.
|
13 |
II.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu
Başkent Üniversitesi tarafından düzenlenmiştir.
|
14 |
1.Halk Sağlığı Günleri
halk sağlığı
|
15 |
Beslenme ve Yutma Problemlerinde Rehabilitasyon Yaklaşımları
Beslenme ve Yutma Problemlerinde Rehabilitasyon Yaklaşımları
|
16 |
Farklı Spor Dallarında Egzersiz ve Beslenme Sempozyumu
Türkiye Diyetisyenler Derneği tarafından düzenlenmiştir.
|
17 |
Teori ve Pratikte Diyetetik Yaklaşımlar
Türkiye Diyetisyenler Derneği ve Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi iş birliği ile düzenlenmiştir.
|
18 |
Geleceği Hayal Etmek ve Değer Yaratmak
Stanford Üniversitesinden Dr. Naşide Gözde Durmuş
|
19 |
I.Beslenme ve Diyetetik Günleri: Temel ve Klinik Beslenme Sempozyumu
Temel ve Klinik Beslenme
|
20 |
I.Beslenme ve Diyetetik Günleri: Temel ve Klinik Beslenme Sempozyumu
Temel ve Klinik Beslenme
|
21 |
Beslenmenin Kanser ve Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkisi
Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Semir Beyaz ilgili konuda konferans vermiştir.
|
22 |
Eğitim Becerileri Geliştirme (Eğitici Eğitimi) Kursu
öğretim elemanlarına yönelik eğitici eğitimi kursu verilmiştir.
|
23 |
Çocuk Hastalıklarında Beslenme Sempozyumu
Türkiye Diyetisyenler Derneği tarafından düzenlenmiştir.
|
24 |
Probiyotikler Dünyada ve Ülkemizde Hangi Ürünler Var, Nasıl Seçmeliyiz
Probiyotikler
|
25 |
Tip 1 Diyabeti Önleyici Yeni Teröpatik Yaklaşımlar
ABD Viskonsin-Madison Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Feyza ENGİN
|
26 |
1.Bariatrik Cerrahi Diyetisyenliği Kursu
Bariatrik cerrahi diyetisyenliği
|
27 |
TRC1 Bölgesi Gastronomi Turizmi Stratejisi Çalıştayı
İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenmiştir.
|
1 |
TÜRKİYE DİYETİSYENLER DERNEĞİ
Üye 2020 |
---|