Öğr.Gör. ŞAKİR SELÇUK SEÇİLMİŞ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TEKNİK BİLİMLER MYO GIDA İŞLEME

   selcuksecilmis@gantep.edu.tr  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Bilimi  Gıda Teknolojileri  Yağ Teknolojisi

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Makaleler

4 Adet
1
A Comparative Study on Performance of Industrial and Microwave Techniques for Sunflower Oil Bleaching Process

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
A novel bleaching approach: Microwave assisted sunflower oil bleaching and optimization

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: GRASAS ACEITES
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Yağ Rafinasyonu Sırasında İnsan Beslenmesinde Önemli Fonksiyonel Bileşenlerde Değişimler ve Zararlı Rafinasyon Bileşenlerinin Oluşumu

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, Elektronik, 2020

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  TR DİZİN
4
Processing of a novel powdered herbal coffee Pistacia Terebinthus L Fruits Coffee and its sensorial properties

Secilmis S. S., Yanık D. Kocak, Gogus F.
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

1 Adet
1
A newly developed TLC system for the quantitative determination of aflatoxins in foods

Çoksöyler Fikret Nafi,Özkaya Şennur,Çoksöyler Can,ELMAS BERFİN,SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK,Kara Sümeyye,KARA FIRAT
Yayın Yeri: 3.İnternational and 26. National Iranian Food Science and Technology Congress
TAHRAN, İngilizce, 17.09.2019

Uluslararası  Özet bildiri

Projeler

1 Adet
1
Bitkisel yağ ağartılmasında yeni bir metot: Mikrodalga uygulama koşullarının belirlenmesi ve optimizasyonu

yağ teknolojisi
15.05.2018 - 01.05.2019
-Tübitak 1002,   Bursiyer 

ULUSAL  Tamamlandı

Üniversite Dışı Deneyim

2 Adet
1
DC DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM HİZMETLERİ TİC. LTD.ŞTİ.

KALİTE VE ARGE DANIŞMANI
Gıda firmalarına Tübitak Teydeb Ar-Ge projeleri konusunda danışmanlık. ISO 9001 ve ISO 22000 danışmanlıkları,

2010 - 2013
2
ÖZKARADENİZ GIDA MADDELERİ TİCARET A.Ş.

KALİTE KONTROL VE ARGE MÜHENDİSİ
Ticareti yapılan gıda maddelerinin her türlü kalite kontrollerinin yapılması ve Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirilmesi,

2005 - 2010

İdari Görevler

Patentler

1 Adet
1

Patent Başvuru Sahipleri: NETNUT GIDA SANAYİ İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ , Patent Buluş Sahipleri: Ş.SELÇUK SEÇİLMİŞ
1950,

Ulusal  Faydalı Model  SECTION A - HUMAN NECESSITIES

Araştırmalar

6 Adet
1
METHODS of AFLATOXIN ANALYSIS in FOODS-METHODS of MICROBIOLOGICAL ANALYSIS of FOODS

Gıdalarda aflatoksin analiz metodları ve mikrobiyolojik analizler konusunda eğitim.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTU),   Ulusal  Sertifika

2
KOBİ MENTÖRLÜĞÜ

TUBİTAK tarafından desteklenen Bireysel Tecrübe Aktarım Platformu Mentörlük Eğitimi Programı
Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Transger Ofisi (TARGET),   Ulusal  Sertifika

3
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ BAŞ DENETÇİLİK

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetimi
TÜV Rehinland, Türkiye   Ulusal  Sertifika

4
AR-GE UZMANLIĞI

Ar-Ge Mühendisliği Eğitimi
TÜBİTAK TÜRKİYE SANAYİ SEVK ve İDARE ENSTİTÜSÜ (TÜSSİDE),   Ulusal  Sertifika

5
ISO 9001 DENETÇİ/BAŞ DENETÇİ

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri
ATM Danışmanlık Denetim ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti,   Ulusal  Sertifika

6
MÜHENDİSLİK BİLİMLERİNDE TUBİTAK PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ

TUBİTAK tarafından verilen akademik destek programları hakkında bilgilendirme ve proje yazım eğitimi
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TARGET),   Ulusal  Sertifika

Üyelikler

1 Adet
1
TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

 Üye    2003