Doktor Öğretim Üyesi TUBA PEHLİVAN

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
İSLAHİYE M.Y.O. BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM

   tpehlivan@gantep.edu.tr  
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı  Turizm  Gastronomi ve Mutfak Sanatları  Sürdürülebilir Turizm

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

9 Adet
1
Turizm Alanında Çok Yönlü Araştırmalar

Bölüm Adı: 2023 Depremlerinin Gaziantep Gastronomi Turizmi Üzerine Potansiyel Etkileri
Yazar(lar): PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Özgür Yayınları ISBN: 978-975-447-583-8, TÜRKİYE, 2023

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
2
Sürdürülebilirlik için Akademik Araştırmalar - I

Bölüm Adı: SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ İÇİN BİR DOST: KOMPOST
Yazar(lar): Yavaş Gizem, PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Artikel Akademi ISBN: 978-625-8088-67-0, TÜRKİYE, 2023

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
3
SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER TEMEL ALANINDA AKADEMİK ÇALIŞMALAR - I

Bölüm Adı: GIDADAN TOPRAĞA GASTRONOMİ
Yazar(lar): PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Artikel Akademi ISBN: 978-625-8088-63-2, TÜRKİYE, 2023

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
4
EKOGASTRONOMİ VE MUTFAK: EKMEĞİMİ KAZANIYORUM!

Yazar(lar): PEHLİVAN TUBA, Yavaş Gizem
Yayın Yeri: Özgür Yayınları ISBN: 978-975-447-406-0, TÜRKİYE, Gaziantep, 2022

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
5
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Yeni Trendler IV

Bölüm Adı: SON DÖNEM DÜNYA MEDYASINDA KÜRESEL GIDA KRİZİ VE PANİK ETKİSİ
Yazar(lar): PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Duvar Yayınevi ISBN: 978-625-8261-88-2, TÜRKİYE, 2022

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
6
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanında Akademik Çalışmalar - VIII

Bölüm Adı: TARLADAN SOFRAYA DEĞERLi BiR ÜRÜN OLAN ZEYTiNYAĞI VE KALiTESİNİN KORUNMASI
Yazar(lar): PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Artikel Akademi ISBN: 978-625-8088-56-4, TÜRKİYE, 2022

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
7
SOSYAL VE BEŞERÎ BİLİMLERDE GÜNCEL ARAŞTIRMALAR - I

Bölüm Adı: COVID-19 PANDEMISINDE TEDAVI VE SAĞLIK KORUMA AMACIYLA KULLANILAN BITKI ÇAYLARI: GAZIANTEP ÜNIVERSITESI GASTRONOMI VE MUTFAK SANATLARI YÜKSEK LISANS ÖĞRENCILERI ÜZERINE BIR ARAŞTIRMA
Yazar(lar): PEHLİVAN TUBA, KELEŞ BÜŞRA
Yayın Yeri: Gece Kitaplığı ISBN: 978-625-430-188-9, TÜRKİYE, 2022

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
8
Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Araştırma ve Değerlendirmeler (Cilt 1)

Bölüm Adı: YEŞİL NESİL RESTORANLAR’DA EKOLOJİK YAKLAŞIMLAR
Yazar(lar): PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Gece Kitaplığı ISBN: 978-625-7342-57-5, TÜRKİYE, 2021

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
9
Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Araştırma ve Değerlendirmeler (Cilt 2)

Bölüm Adı: Ekonomik ve ekolojik bakış açısıyla ekmek israfı ve çözüm önerileri
Yazar(lar): PEHLİVAN TUBA, Yavaş Gizem
Yayın Yeri: Gece Kitaplığı ISBN: 978-625-7342-60-5, TÜRKİYE, Ankara, 2021

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe

Makaleler

13 Adet
1
Using Household Fruit and Vegetable Waste in Recipes to Reduce Kitchen Food Waste and their Nutritional and Functional Values

Öner YILMAZ Esra Nur,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
2
Some Important Edible Wild Plants of Türkiye and Their Use in Culinary

PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP)
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2023

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
3
Ecogastronomic Evaluation Opportunities of Amanos Mountains and Its Surroundings

PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Osmaniye Korkut Ata Universitesi
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2023

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
4
Kestane Balının Gastronomideki Önemi ve Antioksidan Potansiyeli

PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP)
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2023

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
5
Comparison Study on Honey in the Islamic Nutrition Culture; The Status of Prophet Muhammad's (Pbuh) and Avicenna's Applications According to Current Scientific Studies

PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
İngilizce, Elektronik, 2023

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
6
İslamiyet’te Beslenme Kültürü ve Kişilik Yapısına Etkisi

YAVAŞ GİZEM,NASSAN Musa
Yayın Yeri: İlahiyat Akademi
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2023

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
7
COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN DENEYİMİNİN MEMNUNİYET VE DAVRANIŞSAL NİYET ÜZERİNE ETKİSİ: ADANA LEZZET FESTİVALİ ÖRNEĞİ

ÇAYLAK DÖNMEZ ÖZGE, PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
Türkçe, Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  sobiad, j-gate,Türkiye Turizm dizini
8
Wild Edible Plants of Mersin (Turkey) and Their Gastronomic Usage Types

ÖZHAN VİLDAN, PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
İngilizce, Elektronik, 2022

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
9
GAZİANTEP İLİNDE KIŞLIK HAZIRLIKLAR ve KURUTMALIKLAR

ÇAYLAK DÖNMEZ ÖZGE, PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
İngilizce, Basılı, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Index Copernicus International
10
Antioxidant activities of some monofloral honey types produced across Turkey

GÜL AZİZ,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Saudi Journal of Biological Sciences
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
Türkiye de üretilen Keçiboynuzu Kekik ve Sütleğen Ballarinin Kimyasal Özellikleri

PEHLİVAN TUBA,GÜL AZİZ
Yayın Yeri: Mkü Ziraat Fakültesi Dergisi
Türkçe, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  IM: Index Medicus
12
Determination of Heavy Metals Contents of Some Monofloral Honey Produced in Turkey

PEHLİVAN TUBA,GÜL AZİZ
Yayın Yeri: Journal of Applied Pharmaceutical Science
İngilizce, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Scopus
13
Doğal Bir Ürün Propolis Yapısı Ve Kullanım Alanları

PEHLİVAN TUBA,ŞAHİNLER NURAY,GÜL AZİZ
Yayın Yeri: Arıcılık araştırma Dergisi
Türkçe, Basılı, 2012

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Sobiad

Bildiriler

17 Adet
1
MILK IN GASTRONOMY FROM PRODUCTION TO CONSUMPTION

PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: EGE 11th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES
TÜRKİYE, Türkçe, 01.06.2024

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
DEFNENİN GASTRONOMİDEKİ YERİ VE ÖNEMİ

YAVAŞ GİZEM,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: 5th INTERNATIONAL 5 OCAK CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES and HUMANITIES
TÜRKİYE, Adana, Türkçe, 05.01.2024

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
GAZİANTEP'S ROOFTOP GARDENS and GASTRONOMICAL ASSESSMENT OPPORTUNITIES

PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Latin America 5th International Conference on Scientific Researches
KOLOMBİYA, Madellin, Türkçe, 17.03.2023

Uluslararası  Özet bildiri
4
DOĞADAN GELEN LEZZETLERİN BULUŞMASI: KAHVE VE BAL

PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Toros Üniversitesi Ulusal Kahve Sempozyumu
TÜRKİYE, Mersin, Türkçe, 03.02.2023

Ulusal  Özet bildiri
5
GASTRONOMIC PLACE AND IMPORTANCE OF PURSLANE

Gök Şeyma, PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: EGE 7TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES
TÜRKİYE, İzmir, İngilizce, 24.12.2022

Uluslararası  Özet bildiri
6
Gastronomi alanında kullanılan güncel teknolojiler

PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: 4th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2022)
TÜRKİYE, Ankara, Türkçe, 14.12.2022

Uluslararası  Özet bildiri
7
“Covid-19’a Karşı Antiviral Etkili Bitkisel Ürünlerin Türkiye Gastronomisindeki Yeri

PEHLİVAN TUBA, KELEŞ BÜŞRA
Yayın Yeri: 14. Uluslararası Güncel Araştırmalarla Sosyal Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, ANTALYA, Türkçe, 29.10.2021

Uluslararası  Özet bildiri
8
Çölyak Hastalarının Beslenmesi:Glutensiz Kafe ve Restoranların Menü Karşılaştırılması

Yarpınar Gülfem,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: 2. Uluslararası İKSAD Sosyal Bilimler Kongresi
Türkçe, 22.11.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
9
Köy Pazarındaki Yenilebilir Yabani Otların Gaziantep Mutfağındaki Yeri

Uzun Rabia,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: 2. Uluslararası İKSAD Sosyal Bilimler Kongresi
Türkçe, 22.11.2018

Uluslararası  Özet bildiri
10
Gaziantep İlinde Kışlık Hazırlıklar ve Kurutmalıklar

Çaylak Özge,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: 2. Uluslararası İKSAD Sosyal Bilimler Kongresi
Türkçe, 22.11.2018

Uluslararası  Özet bildiri
11
Türkiye’de Üretilen Bazı Monofloral Bal Örneklerinin Antibakteriyel Aktiviteleri

PEHLİVAN TUBA,GÜL AZİZ
Yayın Yeri: ”AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ 2018
TÜRKİYE, Ankara, Türkçe, 12.07.2018

Uluslararası  Özet bildiri
12
Türkiye’de Üretilen Bazı Monofloral Bal Örneklerinin Antioksidan Aktiviteleri

GÜL AZİZ,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: ”AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ 2018
TÜRKİYE, ankara, Türkçe, 12.07.2018

Uluslararası  Özet bildiri
13
Yenilebilir Otların Salata Yapımında Kullanımı: Mersin İli Örneği.

PEHLİVAN TUBA,ÖZHAN VİLDAN
Yayın Yeri: International Eurasian Conference on Biologicaland Chemical Sciences
İngilizce, 27.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
14
Karadeniz Bölgesi’nde Hamsi Kültürü: Trabzon Örneği

Kahraman Tuğba,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: International Congress of Eurasian Social Sciences (ICOESS)
İngilizce, 04.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
15
Gaziantep’in Törensel Yemekleri

ŞAHAN MEMET, PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: !. Uluslararası El-Ruha Sosyal Bilimler Kongresi
İngilizce, 08.11.2017

Uluslararası  Özet bildiri
16
Türkiye‟de Ana Arı Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu ve Sektörde Yaşanılan Bazı Sorunlar

GÜL AZİZ, ARSLAN SERVET, PEHLİVAN TUBA, TABUR ZAFER, Nergiz Ramazan
Yayın Yeri: 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi eşzamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi
TÜRKİYE, Muğla, Türkçe, 05.11.2014

Uluslararası  Özet bildiri
17
Uses of propolis

PEHLİVAN TUBA,ŞAHİNLER NURAY,GÜL AZİZ
Yayın Yeri: The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products with International Participation
TÜRKİYE, Kayseri, İngilizce, 22.02.2012

Uluslararası  Özet bildiri

Projeler

4 Adet
1
EVSEL SEBZE MEYVE ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ, TARİFLERDE KULLANILMASI, KALORİ VE BESİN DEĞERİNİN HESAPLAMASI

EVSEL SEBZE MEYVE ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ, TARİFLERDE KULLANILMASI, KALORİ VE BESİN DEĞERİNİN HESAPLAMASI
28.02.2023 - 27.12.2023
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
2
Bal Arılarında Sperma Depolama Ve Depolama Sonrasında Spermaların Işlevini Arttırma Uygulamaları

1001 - Araştırma
15.04.2013 - 15.04.2015
TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer 

ULUSAL  Tamamlandı
3
Türkiye'de Üretilen Bazı Monofloral Balların Kimyasal ve Biyokimyasal Özellikleri ile Antimikrobiyal ve Antifungal Aktivitelerinin Belirlenmesi

Önemli bir hayvansal gıda olan balın sağlık ve beslenme açısından değerinin ortaya konulması amaçlanmıştır.
13.07.2012 - 13.01.2015
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
4
KÜLTÜRLERARASI FARKLILIKLARIN YÖNETİMİNDE GASTRONOMİNİN KULLANIMINA YÖNELİK MODEL ÖNERİSİ: "GASTRODİPLOMASİ"


01.03.2024 - 01.12.2024
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı

Üniversite Dışı Deneyim

1 Adet
1
Özkaradeniz Gıda Mad. Tic. A.Ş.

Sorumlu Yöneticilik
Gıda Üretim işletmesinde Sorumlu Yöneticilik,

2010 - 2011

İdari Görevler

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2017-2018 Gıda Kültürü ve İletişim (Güz) Türkçe 3
2 2018-2019 Gıda Kültürü ve İletişim (Güz) Türkçe 3
3 2016-2017 Gıda Kültürü ve İletişim (Güz) Türkçe 3
4 2017-2018 Sosyoloji ve Gastronomi (Bahar) Türkçe 3
5 2016-2017 Sosyoloji ve Gastronomi (Bahar) Türkçe 3
6 2019-2020 GASTRONOMİ VE SOSYOLOJİ Türkçe 3
7 2019-2020 GIDA KÜLTÜRÜ VE İLETİŞİM Türkçe 3
8 2021-2022 Gastronomi Alanında Kullanılan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (Güz) Türkçe 3
9 2020-2021 eko gastronomi Türkçe 3
10 2018-2019 Sosyoloji ve Gastronomi (Bahar) Türkçe 3
11 2018-2019 Ekogastronomi (Bahar) Türkçe 3
12 2019-2020 Ekogastronomi (Bahar) Türkçe 3
13 2019-2020 Gıda Kültürü ve İletişim (Güz) Türkçe 3
14 2019-2020 Sosyoloji ve Gastronomi (Güz) Türkçe 3
15 2020-2021 Ekogastronomi (Bahar) Türkçe 3
16 2021-2022 Ekogastronomi (Bahar) Türkçe 3
17 2022-2023 Gastronomide Kullanılan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (Güz) Türkçe 3
18 2023-2024 Gastronomide Permakültür Proje Çalışmaları Türkçe 3
19 2023-2024 Zeytinyağı ve Mutfak Türkçe 3
20 2023-2024 Sürdürülebilir Gastronomi ve Permakültür Türkçe 3
21 2023-2024 Yenilebilir Doğal Bitkiler Türkçe 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2016-2017 Genel Mutfak Bilgisi (Güz) Türkçe 3
2 2016-2017 Mutfakta İş Güvenliği ve İlkyardım (Güz) Türkçe 2
3 2017-2018 Mutfakta İş Güvenliği ve İlkyardım (Güz) Türkçe 2
4 2018-2019 Mutfakta İş Güvenliği ve İlkyardım (Güz) Türkçe 2
5 2017-2018 Baharatlar ve Soslar (Bahar) Türkçe 2
6 2016-2017 Baharatlar ve Soslar Türkçe 2
7 2017-2018 Baharatlar ve Soslar Türkçe 2
8 2017-2018 Ekogastronomi (Bahar) Türkçe 2
9 2018-2019 Genel Mutfak Bilgisi (Güz) Türkçe 3
10 2016-2017 Gastronomi (Tıp Fakültesi Güz) Türkçe 1
11 2017-2018 Gastronomi (Tıp Fakültesi Güz) Türkçe 1
12 2018-2019 Gastronomi (Tıp Fakültesi Güz) Türkçe 1
13 2016-2017 Servis Sistemleri (Bahar) Türkçe 3
14 2017-2018 Servis Sistemleri (Bahar) Türkçe 3
15 2016-2017 Sanat, Kültür ve Mutfak Türkçe 4
16 2017-2018 Sanat, Kültür ve Mutfak (Bahar) Türkçe 5
17 2018-2019 Sanat, Kültür ve Mutfak (Bahar) Türkçe 5
18 2016-2017 Yemek, Kültür ve Toplum (Güz) Türkçe 3
19 2018-2019 Ekmek ve Pasta Yapımı (Güz) Türkçe 4
20 2018-2019 Baharatlar ve Soslar (Bahar) Türkçe 2
21 2018-2019 Ekogastronomi (Bahar) Türkçe 2
22 2019-2020 GENEL MUTFAK BİLGİSİ Türkçe 3
23 2019-2020 MUTFAKTA İŞ GÜVENLİĞİ VE İLKYARDIM Türkçe 2
24 2019-2020 PAZARLAMAYA GİRİŞ Türkçe 3
25 2021-2022 Vejetaryen Mutfak (Güz) Türkçe 4
26 2021-2022 Restoran Yerleşimi ve Düzeni (Güz) Türkçe 2
27 2021-2022 Menü Planlama ve Maliyet Analizi (Güz) Türkçe 2
28 2021-2022 genel mutfak bilgisi Türkçe 3
29 2021-2022 mutfakta iş güvenliği ve ilk yardım Türkçe 2
30 2020-2021 eko gastronomi Türkçe 2
31 2020-2021 baharatlar ve soslar Türkçe 2
32 2020-2021 gastronomi ve yiyecek tarihi Türkçe 3
33 2020-2021 sanat, kültür ve mutfak Türkçe 4
34 2016-2017 Gastronomi (Tıp Fakültesi Güz) İngilizce 1
35 2016-2017 Bitirme Projesi (Güz) Türkçe 1
36 2016-2017 Bitirme Projesi (Bahar) Türkçe 1
37 2016-2017 Gastronomi (Tıp Fakültesi Bahar) Türkçe 1
38 2016-2017 Gastronomi (Tıp Fakültesi Bahar) İngilizce 1
39 2017-2018 Gastronomi (Tıp Fakültesi Güz) İngilizce 1
40 2017-2018 Gastronomi (Tıp Fakültesi Bahar) Türkçe 1
41 2017-2018 Gastronomi (Tıp Fakültesi Bahar) İngilizce 1
42 2017-2018 Bitirme Projesi (Bahar) Türkçe 1
43 2017-2018 Genel Mutfak Bilgisi (Güz) Türkçe 3
44 2018-2019 Gastronomi (Tıp Fakültesi Güz) İngilizce 1
45 2018-2019 Gastronomi (Tıp Fakültesi Bahar) Türkçe 1
46 2018-2019 Gastronomi (Tıp Fakültesi Bahar) İngilizce 1
47 2018-2019 Gıda Kültürü ve İletişim (Güz) Türkçe 2
48 2018-2019 Bitirme Projesi (Güz) Türkçe 1
49 2018-2019 Bitirme Projesi (Bahar) Türkçe 1
50 2019-2020 Gastronomi (Tıp Fakültesi Güz) Türkçe 1
51 2019-2020 Gastronomi (Tıp Fakültesi Güz) İngilizce 1
52 2019-2020 Gastronomi (Tıp Fakültesi Bahar) Türkçe 1
53 2019-2020 Gastronomi (Tıp Fakültesi Bahar) İngilizce 1
54 2019-2020 Bitirme Projesi (Güz) Türkçe 1
55 2019-2020 Bitirme Projesi (Bahar) Türkçe 1
56 2019-2020 Mutfakta İş Güvenliği ve İlkyardım (Güz) Türkçe 2
57 2019-2020 Genel Mutfak Bilgisi (Güz) Türkçe 3
58 2019-2020 Sanat, Kültür ve Mutfak (Bahar) Türkçe 5
59 2019-2020 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi (Bahar) Türkçe 3
60 2019-2020 Baharatlar ve Soslar (Bahar) Türkçe 2
61 2019-2020 Pazarlamaya Giriş (Güz) Türkçe 3
62 2019-2020 Ekogastronomi (Bahar) Türkçe 2
63 2020-2021 Ekogastronomi (Bahar) Türkçe 2
64 2020-2021 Baharatlar ve Soslar (Bahar) Türkçe 2
65 2020-2021 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi (Bahar) Türkçe 3
66 2020-2021 Sanat, Kültür ve Mutfak (Bahar) Türkçe 5
67 2020-2021 Bitirme Projesi (Bahar) Türkçe 1
68 2021-2022 Mutfakta İş Güvenliği ve İlkyardım (Güz) Türkçe 2
69 2021-2022 Genel Mutfak Bilgisi (Güz) Türkçe 3
70 2021-2022 Bitirme Projesi (Güz) Türkçe 1
71 2021-2022 Baharatlar ve Soslar (Bahar) Türkçe 2
72 2021-2022 Ekogastronomi (Bahar) Türkçe 2
73 2021-2022 Sanat, Kültür ve Mutfak (Bahar) Türkçe 5
74 2021-2022 Bitirme Projesi (Bahar) Türkçe 1
75 2022-2023 Mutfakta İş Güvenliği ve İlkyardım (Güz) Türkçe 2
76 2022-2023 Genel Mutfak Bilgisi (Güz) Türkçe 3
77 2022-2023 Bitirme Projesi (Güz) Türkçe 1
78 2023-2024 Ekogastronomi Türkçe 2
79 2023-2024 Baharatlar ve Soslar Türkçe 2
80 2023-2024 Vejetaryen Mutfak Türkçe 4
81 2023-2024 Sanat, Kültür ve Mutfak Türkçe 5
82 2023-2024 Genel Mutfak Bilgisi Türkçe 3
83 2023-2024 Mutfakta İş Güvenliği ve İlk Yardım Türkçe 2
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2015-2016 Hayvan anatomisi Türkçe 3
2 2015-2016 Örtü altı Sebze Yetiştiriciliği Türkçe 4
3 2014-2015 Mikrobiyoloji Türkçe 3
4 2014-2015 Arıcılık ve Tozlaşma Türkçe 4
5 2014-2015 Hayvansal Üretim İlkeleri Türkçe 4

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Turizm harcamaları içerisindeki yiyecek ve içecek harcamalarının ekonomik büyümeye etkisi: Türkiye örneği DUYGU ALTUNTAŞ TezMerkezi 2024
2 Tamamlandı Yöresel Gaziantep mutfağı üzerine yemek yazarlarının görüşleri: Nitel bir çalışma İPEK ÖZSEFİL TezMerkezi 2024
3 Tamamlandı Bazı özel beslenme türleri ve bu beslenme türleri için sıfır atık tarifler ŞEYMA GÖK TezMerkezi 2024
4 Tamamlandı COVID-19 pandemisi süresince halkın tedavi ve sağlık koruma amacıyla kullandığı baharatlar: İstanbul ili Tarihi Mısır Çarşısı örneği BÜŞRA KELEŞ TezMerkezi 2023
5 Tamamlandı Evsel sebze meyve atıklarının değerlendirilmesi, tariflerde kullanılması, kalori ve besin değerinin hesaplaması ESRA NUR YILMAZ TezMerkezi 2023
6 Tamamlandı Ekmek israfına çözüm önerileri ve geri dönüşüm tarifleri GİZEM KAYA TezMerkezi 2022
7 Tamamlandı COVID-19 pandemi dönemi kahve tüketim alışkanlıklarının güdüsel tercihlere göre değişiminin incelenmesi: Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Bölümü örneği HURREM ARMAĞAN KARAKAŞ TezMerkezi 2021
8 Tamamlandı Yöresel bir ürün olan 'dımızın' Sivas Mutfağı'ndaki yeri ve sütlü tatlılarda kullanım olanaklarının araştırılması GÜLFEM YARPINAR TezMerkezi 2021
9 Tamamlandı Gastronomik etkinliklerde turistlerin coğrafi işaretli ürün deneyimi, memnuniyet ve davranışsal niyete etkisi: Adana örneği ÖZGE ÇAYLAK DÖNMEZ TezMerkezi 2020
10 Tamamlandı Rize ili Pazar ve Ardeşen ilçelerindeki lazların mutfak kültüründeki değişim RABİA UZUN TezMerkezi 2020
11 Tamamlandı Mersin'de yenilebilir otlar ve kullanım alanları VİLDAN ÖZHAN TezMerkezi 2019
12 Tamamlandı Trabzon'da hamsi kültürünün gastronomideki yeri TUĞBA KAHRAMAN TezMerkezi 2019
13 Tamamlandı Gaziantep'in törensel yiyecek ve içeceklerinin yerel halkın bakış açısına göre incelenmesi MEMET ŞAHAN TezMerkezi 2017

Araştırmalar

8 Adet
1
4. Uluslararası Sanat, Estetik Sempozyumu ve Sergisi

Bilim Kurulu
Online,   Uluslararası  Kongre Düzenleme

2
Permaculture Design Certificate

Permakültür sistemi planlama ve uygulama, Sürdürülebilirlik ve esneklik için sistemleri ve yapıları değerlendirme, Gerçek ve Tüzel Gastronomik ihtiyaçları yerinde ve sürdürülebilir şekilde üretme, Agroekonomik imkanları kentsel alanlarda yaygınlaştı
Online (72 Saat),   Uluslararası  Sertifika

3
GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS

Bilim Kurulu
Gaziantep,   Uluslararası  Kongre Düzenleme

4
3. Uluslararası Avrasya Sosyal Bilimler Kongresi

Hakem Kurulu
Bodrum/Muğla,   Uluslararası  Kongre Düzenleme

5
4th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2022)

Bilim Kurulu
Ankara,   Uluslararası  Kongre Düzenleme

6
Tema Vakfı Turan Demiraslan Bursu

Lisansüstü (Yüksek Lisans) Eğitim Bursu
Gaziantep,   Ulusal  Burs

7
4. INTERNATIONAL EURASIAN CONFERENCE ON BIOLOGICAL AND CHEMICAL SCIENCES (EURASIANBIOCHEM)

Science, Engineering and Technology
Online,   Uluslararası  Kongre Düzenleme

8
3. Uluslararası Sanat, Estetik Sempozyumu ve Sergisi

Bilim Kurulu
Gaziantep,   Uluslararası  Kongre Düzenleme