Dr.Öğr.Üyesi TUBA PEHLİVAN

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
İSLAHİYE M.Y.O. BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM

   tpehlivan@gantep.edu.tr  
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı  Turizm  Gastronomi  Sürdürülebilir Turizm

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

1 Adet
1
Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Araştırma ve Değerlendirmeler (Cilt 1)

Yayın Yeri: Gece Kitaplığı
ISBN: 978-625-7342-57-5, TÜRKİYE,

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe

Makaleler

5 Adet
1
GAZİANTEP İLİNDE KIŞLIK HAZIRLIKLAR ve KURUTMALIKLAR

ÇAYLAK DÖNMEZ ÖZGE,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
İngilizce, Basılı, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Index Copernicus International
2
Antioxidant activities of some monofloral honey types produced across Turkey

GÜL AZİZ,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: Saudi Journal of Biological Sciences
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Türkiye de üretilen Keçiboynuzu Kekik ve Sütleğen Ballarinin Kimyasal Özellikleri

PEHLİVAN TUBA,GÜL AZİZ
Yayın Yeri: Mkü Ziraat Fakültesi Dergisi
Türkçe, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Ulakbim
4
Determination of Heavy Metals Contents of Some Monofloral Honey Produced in Turkey

PEHLİVAN TUBA,GÜL AZİZ
Yayın Yeri: Journal of Applied Pharmaceutical Science
İngilizce, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Scopus
5
Doğal Bir Ürün Propolis Yapısı Ve Kullanım Alanları

PEHLİVAN TUBA,ŞAHİNLER NURAY,GÜL AZİZ
Yayın Yeri: Arıcılık araştırma Dergisi
Türkçe, Basılı, 2012

Ulusal  Hakemli  Teknik Not  Endekste taranmıyor

Bildiriler

11 Adet
1
Yenilebilir Otların Salata Yapımında Kullanımı: Mersin İli Örneği.

PEHLİVAN TUBA,ÖZHAN VİLDAN
Yayın Yeri: International Eurasian Conference on Biologicaland Chemical Sciences
İngilizce, 27.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
2
Köy Pazarındaki Yenilebilir Yabani Otların Gaziantep Mutfağındaki Yeri

Uzun Rabia,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: 2. Uluslararası İKSAD Sosyal Bilimler Kongresi
Türkçe, 22.11.2018

Uluslararası  Özet bildiri
3
Çölyak Hastalarının Beslenmesi:Glutensiz Kafe ve Restoranların Menü Karşılaştırılması

Yarpınar Gülfem,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: 2. Uluslararası İKSAD Sosyal Bilimler Kongresi
Türkçe, 22.11.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
4
Gaziantep İlinde Kışlık Hazırlıklar ve Kurutmalıklar

Çaylak Özge,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: 2. Uluslararası İKSAD Sosyal Bilimler Kongresi
Türkçe, 22.11.2018

Uluslararası  Özet bildiri
5
An Overview of the making researches from past to present about the honeys antioxidant and antimicrobial properties

PEHLİVAN TUBA,ŞAHİNLER NURAY,GÜL AZİZ
Yayın Yeri: The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products with International Participation
TÜRKİYE, Kayseri, İngilizce, 22.02.2012

Uluslararası  Özet bildiri
6
Uses of propolis

PEHLİVAN TUBA,ŞAHİNLER NURAY,GÜL AZİZ
Yayın Yeri: The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products with International Participation
TÜRKİYE, Kayseri, İngilizce, 22.02.2012

Uluslararası  Özet bildiri
7
Türkiye’de Üretilen Bazı Monofloral Bal Örneklerinin Antibakteriyel Aktiviteleri

PEHLİVAN TUBA,GÜL AZİZ
Yayın Yeri: ”AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ 2018
TÜRKİYE, Ankara, Türkçe, 12.07.2018

Uluslararası  Özet bildiri
8
Türkiye’de Üretilen Bazı Monofloral Bal Örneklerinin Antioksidan Aktiviteleri

GÜL AZİZ,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: ”AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ 2018
TÜRKİYE, ankara, Türkçe, 12.07.2018

Uluslararası  Özet bildiri
9
Gaziantep’in Törensel Yemekleri

PEHLİVAN TUBA,ŞAHAN MEMET
Yayın Yeri: !. Uluslararası El-Ruha Sosyal Bilimler Kongresi
İngilizce, 08.11.2017

Uluslararası  Özet bildiri
10
Türkiye’de Ana Arı Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu ve Sektörde Yaşanılan Bazı Sorunlar

GÜL AZİZ, ARSLAN SERVET, PEHLİVAN TUBA, TABUR ZAFER, NERGİZ RAMAZAN
Yayın Yeri: 4th Internional Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress Concurrently With 20th Apislavia Congress. ÖLÜDENİZ, MUĞLA, TURKEY.
TÜRKİYE, MUĞLA, Türkçe, 05.11.2014

Uluslararası  Özet bildiri
11
Karadeniz Bölgesi’nde Hamsi Kültürü: Trabzon Örneği

Kahraman Tuğba,PEHLİVAN TUBA
Yayın Yeri: International Congress of Eurasian Social Sciences (ICOESS)
İngilizce, 04.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri

Projeler

1 Adet
1
Bal Arılarında Sperm Depolama ve Depolama Sonrası Spermlerin İşlevini Arttırma Uygulamaları

Bal Arılarında Sperm Depolama ve Depolama Sonrası Spermlerin İşlevini Arttırma Uygulamaları Projesi
03.02.2013 - 15.11.2015
TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

İdari Görevler

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2019-2020 GASTRONOMİ VE SOSYOLOJİ Türkçe 3
2 2019-2020 GIDA KÜLTÜRÜ VE İLETİŞİM Türkçe 3
3 2018-2019 Gıda Kültürü ve İletişim Türkçe 3
4 2017-2018 Gıda Kültürü ve İletişim Türkçe 3
5 2017-2018 Sosyoloji ve Gastronomi Türkçe 2
6 2016-2017 Gıda Kültürü ve İletişim Türkçe 3
7 2016-2017 Sosyoloji ve Gastronomi Türkçe 2
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2019-2020 GENEL MUTFAK BİLGİSİ Türkçe 3
2 2019-2020 MUTFAKTA İŞ GÜVENLİĞİ VE İLKYARDIM Türkçe 2
3 2019-2020 PAZARLAMAYA GİRİŞ Türkçe 3
4 2018-2019 Mutfakta İş Güvenliği ve İlkyardım Türkçe 2
5 2018-2019 Genel Mutfak Bilgisi Türkçe 3
6 2018-2019 Gastronomi Türkçe 1
7 2018-2019 Sanat, Kültür ve Mutfak Türkçe 3
8 2018-2019 Ekmek ve Pasta Yapımı Türkçe 3
9 2018-2019 Baharatlar ve Soslar Türkçe 2
10 2018-2019 Ekogastronomi Türkçe 2
11 2017-2018 Mutfakta İş Güvenliği ve İlkyardım Türkçe 2
12 2017-2018 Baharatlar ve Soslar Türkçe 1
13 2017-2018 Baharatlar ve Soslar Türkçe 2
14 2017-2018 Ekogastronomi Türkçe 3
15 2017-2018 Gastronomi Türkçe 1
16 2017-2018 Servis Sistemleri Türkçe 2
17 2017-2018 Sanat, Kültür ve Mutfak Türkçe 3
18 2016-2017 Genel Mutfak Bilgisi Türkçe 3
19 2016-2017 Mutfakta İş Güvenliği ve İlkyardım Türkçe 2
20 2016-2017 Baharatlar ve Soslar Türkçe 2
21 2016-2017 Gastronomi Türkçe 1
22 2016-2017 Servis Sistemleri Türkçe 2
23 2016-2017 Sanat, Kültür ve Mutfak Türkçe 3
24 2016-2017 Yemek, Kültür ve Toplum Türkçe 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2015-2016 Hayvan anatomisi Türkçe 3
2 2015-2016 Örtü altı Sebze Yetiştiriciliği Türkçe 4
3 2014-2015 Mikrobiyoloji Türkçe 3
4 2014-2015 Arıcılık ve Tozlaşma Türkçe 4
5 2014-2015 Hayvansal Üretim İlkeleri Türkçe 4

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Yıl
1 Tamamlandı Covid-19 pandemi dönemi kahve tüketim alışkanlıklarının güdüsel tercihlere göre değişiminin incelenmesi: Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Bölümü örneği HURREM ARMAĞAN KARAKAŞ 2021
2 Tamamlandı Yöresel bir ürün olan 'dımızın' Sivas mutfağı'ndaki yeri ve sütlü tatlılarda kullanım olanaklarının araştırılması GÜLFEM YARPINAR 2021
3 Tamamlandı Rize ili Pazar ve Ardeşen ilçelerindeki lazların mutfak kültüründeki değişim RABİA UZUN 2020
4 Tamamlandı Gastronomik etkinliklerde turistlerin coğrafi işaretli ürün deneyimi, memnuniyet ve davranışsal niyete etkisi: Adana örneği ÖZGE ÇAYLAK DÖNMEZ 2020
5 Tamamlandı Mersin'de yenilebilir otlar ve kullanım alanları VİLDAN ÖZHAN 2019
6 Tamamlandı Trabzon'da hamsi kültürünün gastronomideki yeri TUĞBA KAHRAMAN 2019
7 Tamamlandı Gaziantep'in törensel yiyecek ve içeceklerinin yerel halkın bakış açısına göre incelenmesi MEMET ŞAHAN 2017