Dr.Öğr.Üyesi HASENE KESKİN ÇAVDAR

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   hasenekeskin@gantep.edu.tr      03423172319  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Bilimi  Gıda Biyoteknolojisi  Yağ Teknolojisi

Duyuru / Döküman

The make-up exam for those lectures will be done on 02.12.2022 at 13.30 pm. Please, come to my office at that time.

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

1 Adet
1
Plant and Human Health, Volume 2: Phytochemistry and Molecular Aspects

Yayın Yeri: Springer
ISBN: 978-3-030-03343-9, İSVİÇRE, 2019

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce

Makaleler

14 Adet
1
ASSESSMENT OF PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS, OXIDATIVE, AND THERMAL PROPERTIES OF BUTTERS

KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
İngilizce, Elektronik, 2022

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
2
Evaluation of the effect of geographical origin and extraction solvents on bioactive and antioxidative properties of Inula viscosa L. grown in Turkey by chemometric approach

KESKİN ÇAVDAR HASENE, Yıldırım Zeynep İdil, FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
A Novel Modified Lipid: Enzymatic Esterification of 2‐Monoacylglycerol with N‐acetyl‐l‐leucine

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE
İngilizce, Basılı, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
4
Microwave-assisted extraction of non-polar compounds from pistachio hull and characterization of extracts

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: GRASAS Y ACEITES
İngilizce, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Optimization of microwave-assisted extraction of pomegranate (Punica granatum L.) seed oil and evaluation of its physicochemical and bioactive properties

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,Gök Uğur,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Food Technology and Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Valorization of Olive Pomace Oil with Enzymatic Synthesis of 2 Monoacylglycerol

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,MUCUK HATİCE NEVAL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
7
Silo Design Using Eurocode

KESKİN ÇAVDAR HASENE,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Magazine
İngilizce, Basılı, 2016

Uluslararası  Hakemsiz  Derleme Makale
8
Acidolysis of terebinth fruit oil with palmitic and caprylic acids in a recirculating packed bed reactor optimization using response surface methodology

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: GRASAS Y ACEITES
İngilizce, Basılı, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
9
Handling and Storage of Dried Distillers Grains with Solubles DDGS

KESKİN HASENE,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Magazine
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemsiz  Özgün Makale
10
Volatiles of Fresh and Commercial Sweet Red Pepper Pastes Processing Methods and Microwave Assisted Extraction

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,Mustafa Zafer Özel,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,Lewis AC
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
11
Mapping the structure activity relationship of sitosteryl fatty acid esters in condensing phospholipid monolayers

Panpipat Worawan,KESKİN HASENE,Guo Zhang
Yayın Yeri: Frontiers of Chemical Science and Engineering
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
Acidolysis Reaction of Terebinth Fruit Oil with Palmitic and Caprylic Acids to Produce Low Caloric Spreadable Structured Lipid

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
Enzymatic acidolysis of triolein with palmitic and caprylic acids Optimization of reaction parameters by response surface methodology

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
14
Characterization of Terebinth Fruit Oil and Optimization of Acidolysis Reaction with Caprylic and Stearic Acids

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

26 Adet
1
Novel extraction techniques for natural bioactive compounds

KESKİN ÇAVDAR HASENE
Yayın Yeri: 2ND INTERNATIONAL VIRTUAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS
TÜRKİYE, İngilizce, 03.06.2021

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
ENZYME-ASSISTED AQUEOUS EXTRACTION OF SPECIALITY OILS FROM PLANT SEEDS

KESKİN ÇAVDAR HASENE,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 8th International Conference of Strategic Research on Scientific Studies and Education 2018
İngilizce, 11.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
A Literature Survey: Active Compounds and Health Effects of Plant Seed Oils

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 15. Eurofedlipid Congress
İSVEÇ, Uppsala, İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
4
Characterization of a Novel Modified Lipid: Nα-acetyl-L-leucine Incorporated 2-monoacylglycerol

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 15. Eurofedlipid Congress
İSVEÇ, Uppsala, İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
5
Microwave-assisted extraction of non-polar compounds from Pistachio (Pistacia vera L.) hull and characterization of extracts

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: III. International Conference on Engineering and Natural Sciences
MACARİSTAN, Budabest, İngilizce, 03.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
6
Lipase Catalyzed Esterification of 2 Monoacylglycerol with N Ac Leu Val OH

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: European Biotechnology Congress
İngilizce, 05.05.2016

Uluslararası  Özet bildiri
7
Utilization of Olive Pomace Oil A Review

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 3. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri
8
Chemical characterization of pistachio Pistacia vera hull and yield of hexane and ethanol extracts

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 1st International Conference on Green Chemistry and Sustainable Technologies
İngilizce, 30.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
9
Microwave Assisted Extraction of Pectin from Grapefruit Peel Optimization of Extraction Conditions

KOYUNCU ÇAĞLA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 1st International Conference on Green Chemistry and Sustainable Technologies
İngilizce, 30.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
10
A Novel Approach Lipase Catalyzed Esterification of 2 monoacylglycerol and N acetyl L leucine

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 13. Eurofedlipid Congress
İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
11
Microwave Assisted Extraction of Pomegranate Punica granatum L Seed Oil using Response Surface Methodology

GÖK UĞUR,KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 13. Eurofedlipid Congress
İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
12
Yağ Yerine Kullanılan Maddeler Yağ İkameleri ve Yağ Taklitleri

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: II. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 07.05.2015

Ulusal  Özet bildiri
13
Çevre Dostu Amino Asit Bazlı Sürfaktantlar

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 28.04.2015

Ulusal  Özet bildiri
14
Utilization of Olive Pomace Oil with Enzymatic Production of 2 monoacylglycerol

KESKİN HASENE,MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: ICBET 2014: XII International Conference on Bioscience Engineering and Technology
İngilizce, 22.12.2014

Uluslararası  Özet bildiri
15
Condensing Effects of sitosteryl Aliphatic Esters on Dipalmitoyl Phosphatidylcholine DPPC Monolayers A Structure Activity Relationship Study

GUO ZHANG,PANPIPAT WORAWAN,XIA D,M DONG,KESKİN HASENE,XU XUEBING
Yayın Yeri: 12. Eurofedlipid Congress
İngilizce, 14.09.2014

Uluslararası  Özet bildiri
16
Enzymatic production of 2 monoacylglycerol from olive pomace oil

MUCUK HATİCE NEVAL,KESKİN HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: International Food Congress Novel Approaches in Food Industry,
İngilizce, 26.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
17
Synthesis of 2 Monoacylglycerol with Enzymatic Hydrolysis using Porcine Pancreatic Lipase

KESKİN HASENE,MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: International Food Congress Novel Approaches in Food Industry
İngilizce, 26.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
18
Effect of Production Methods on the Volatile Compounds of Sweet Red Pepper Paste

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,ÖZEL MUSTAFA ZAFER,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,LEWIS CA
Yayın Yeri: 3rd International ISEKI- Food Congress-Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy
İngilizce, 21.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
19
The effect of reaction variables on the synthesis of 2 Monoacylglcycerol from refined olive pomace oil

KESKİN HASENE,MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 3rd International ISEKI- Food Congress-Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy
İngilizce, 21.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
20
A Traditional Natural and Nutrious Food Product Molasses

MUCUK HATİCE NEVAL,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 2. Intenational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Özet bildiri
21
Traditional Bitter Orange Citrus Aurantium L Molasses

KESKİN HASENE,MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 2. Intenational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Özet bildiri
22
Acidolysis Reaction of Terebinth Fruit Oil with Palmitic and Caprylic Acids in a Recirculating Packed Bed Reactor Optimization using Response Surface Methodology

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 11. Eurofedlipid Congress
İngilizce, 27.09.2013

Uluslararası  Özet bildiri
23
Trioleinin Enzimatik Asidoliz Metoduyla Modifikasyonu

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: I. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 12.04.2012

Ulusal  Özet bildiri
24
Menengiç Meyve Yağının Palmitik ve Kaprilik Asit ile Enzimatik Asidolizi Tepki Yüzey Metodu ile Reaksiyon Koşullarının Optimizasyonu

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: I. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 12.04.2012

Ulusal  Özet bildiri
25
Interesterification of Triolein with Palmitic and Caprylic Acids Optimization of Reaction Parameters by Response Surface Methodology

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 9. Eurofedlipid Congress
İngilizce, 18.09.2011

Uluslararası  Özet bildiri
26
New Developments in the Synthesis of Reduced Calorie Fats

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 1st International Congress on Food Technology
İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Özet bildiri

Projeler

5 Adet
1
ÇİPURA (SPARUS AURATA) BALIĞI ATIKLARINDAN ULTRASON DESTEKLI ENZIM EKSTRAKSIYONU ILE BALIK YAĞI ELDE EDILMESI VE ELDE EDİLEN YAĞIN KARAKTERİZASYONU

Balık protein, yağ ve mineraller ile zengin insan sağlığı için önemli bir besindir. Balık yağı, büyüme, sağlık ve vücut fonksiyonları üzerinde önemli etkisi olan omega-3 çoklu doymamış yağ asitleri, eikosapentaenoik asit ve dokosaheksaenoik asit içer
27.09.2021 - 26.09.2022
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
2
Enzimatik etanoliz yoluyla 2 MAG sentezlenmesinde farklı enzimlerin etkisi


18.12.2013 - 09.01.2015
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Türkiye'nin farklı bölgelerinden temin edilen Inula viscosa bitkisinin ekstraksiyonu ve karakterizasyonu

Bu çalışmada, Türkiye'nin farklı coğrafi bölgelerinden toplanan Inula viscosa bitkisinin farklı ekstraksiyon çözgenleri kullanılarak elde edilen ekstaktlarının bazı kimyasal ve fiziksel özellikleri, toplam fenolik madde içeriği, fenolik asit profili
11.02.2020 - 15.03.2021
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
4
PRODUCTION OF LOW CALORIC AND SPREADABLE LIPID BY ENZYMATIC INTERESTERIFICATION OF TEREBINTH FRUITS OIL MF 10 04


03.06.2010 - 02.03.2012
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
5
Rafine edilmiş pirina yağına enzimatik yöntemle hidrofobik ve esansiyel amino asit bağlayarak modifiye yağ üretilmesi ve karakterizasyonu


01.11.2013 - 08.12.2015
TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

İdari Görevler

Patentler

1 Adet
1
Pirina yağından enzimatik yolla 2-monoasilgliserol üretimi

Patent Başvuru Sahipleri: Sibel Fadıloğlu,Hasene Keskin Çavdar,Hatice Neval Mucuk,Derya Koçak Yanık,Fahrettin Göğüş , Patent Buluş Sahipleri: Sibel Fadıloğlu,Hasene Keskin Çavdar,Hatice Neval Mucuk,Derya Koçak Yanık,Fahrettin Göğüş
Patent No: TR 2014 10227 B, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION C - CHEMISTRY; METALLURGY

Ödüller

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı ULTRASOUND ASSISTED EXTRACTION OF FISH OIL FROM FISH WASTE WITH AND WITHOUT ENZYME HAKKI BİLGİN TezMerkezi 2022

Araştırmalar

3 Adet
1
COST Action TD1203

'Pectin extraction and characterization from grapefruit peel’ konusunda çalışmalar yapılmıştır.
York University, United Kingdom/York   Uluslararası  Araştırma

2
1st EUBis Training School on Food Waste Processing in the Frame of Biorefinery Concept

Food Waste Processing in the Frame of Biorefinery Concept
iBET, Portekiz/Lizbon   Uluslararası  Kurs

3
Erasmus Staj Hareketliliği

‘Biosynthesis of broad spectrum of sterol derivatives and physical characterization of its nano micelling behaviors’ adlı proje için çalışmalar yapılmıştır.
Aarhus University, Denmark/Aarhus   Uluslararası  Araştırma

Üyelikler

1 Adet
1
IFT

 Üye    2015