Dr.Öğr.Üyesi HASENE KESKİN ÇAVDAR

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   hasenekeskin@gantep.edu.tr      03423172319  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Bilimi  Gıda Biyoteknolojisi  Yağ Teknolojisi

Duyuru / Döküman

FE 315 New

Harflendirme aralıkları henüz belli değildir.

INF 398

If you have problem with your grades, you can inform me until Friday,12:00pm. After friday 12:00 pm, your grades will not be changed.

FE 361 FINAL

You can check your papers on Thursday and Friday at 09:00-11:00 am.

You can check your exam paper on 23-24/12/2019 at 13:30 pm.

Second Midterm Results

Lab Results

FE 315 and FE 361 Second Midterm Make-up Exam will be held on Dec 27, 2019 Friday at 10:30.

Class: G8

You can check your papers on Thursday and Friday at 13:30.

FE 361 first midterm results

The makeup for first midterm will be done on 26.11.2019 at 13.30 pm.

the make up exam for first midterm  will be done on 25.11.2019  at 13:30 pm
 

You can check your exam papers on Tuesday, Thursday and Fridays at 13.30-15.00 pm.

FE 315 Results

The lecture which would be done on 07.11.2019 is going to be done on 06.11.2019 at 13.30 because of the exam.

The lecture on 16.10.2019 will be performed at 13.30, not at 20:40.

The next week you will follow this presentation in the lecture. You can print it before the lecture.

Have a nice weekend

Döküman/Dosya
enzymes-structure-nomenclature-mechanism-factors12618.pdf

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

1 Adet
1
Plant and Human Health, Volume 2: Phytochemistry and Molecular Aspects

Yayın Yeri: Springer
ISBN: 978-3-030-03343-9, İSVİÇRE,

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce

Makaleler

12 Adet
1
A Novel Modified Lipid: Enzymatic Esterification of 2‐Monoacylglycerol with N‐acetyl‐l‐leucine

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE
İngilizce, Basılı, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
2
Microwave-assisted extraction of non-polar compounds from pistachio hull and characterization of extracts

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: GRASAS Y ACEITES
İngilizce, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Optimization of microwave-assisted extraction of pomegranate (Punica granatum L.) seed oil and evaluation of its physicochemical and bioactive properties

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,Gök Uğur,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Food Technology and Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Silo Design Using Eurocode

KESKİN ÇAVDAR HASENE,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Magazine
İngilizce, Basılı, 2016

Uluslararası  Hakemsiz  Derleme Makale
5
Acidolysis of terebinth fruit oil with palmitic and caprylic acids in a recirculating packed bed reactor optimization using response surface methodology

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: GRASAS Y ACEITES
İngilizce, Basılı, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
6
Valorization of Olive Pomace Oil with Enzymatic Synthesis of 2 Monoacylglycerol

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,MUCUK HATİCE NEVAL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
7
Mapping the structure activity relationship of sitosteryl fatty acid esters in condensing phospholipid monolayers

Panpipat Worawan,KESKİN HASENE,Guo Zhang
Yayın Yeri: Frontiers of Chemical Science and Engineering
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
8
Volatiles of Fresh and Commercial Sweet Red Pepper Pastes Processing Methods and Microwave Assisted Extraction

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,Mustafa Zafer Özel,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,Lewis AC
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
9
Handling and Storage of Dried Distillers Grains with Solubles DDGS

KESKİN HASENE,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Magazine
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemsiz  Özgün Makale
10
Acidolysis Reaction of Terebinth Fruit Oil with Palmitic and Caprylic Acids to Produce Low Caloric Spreadable Structured Lipid

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
Enzymatic acidolysis of triolein with palmitic and caprylic acids Optimization of reaction parameters by response surface methodology

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
Characterization of Terebinth Fruit Oil and Optimization of Acidolysis Reaction with Caprylic and Stearic Acids

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

25 Adet
1
Microwave Assisted Extraction of Pectin from Grapefruit Peel Optimization of Extraction Conditions

KOYUNCU ÇAĞLA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 1st International Conference on Green Chemistry and Sustainable Technologies
İngilizce, 30.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
2
Chemical characterization of pistachio Pistacia vera hull and yield of hexane and ethanol extracts

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 1st International Conference on Green Chemistry and Sustainable Technologies
İngilizce, 30.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
3
Çevre Dostu Amino Asit Bazlı Sürfaktantlar

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 28.04.2015

Ulusal  Özet bildiri
4
Microwave Assisted Extraction of Pomegranate Punica granatum L Seed Oil using Response Surface Methodology

GÖK UĞUR,KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 13. Eurofedlipid Congress
İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
5
A Novel Approach Lipase Catalyzed Esterification of 2 monoacylglycerol and N acetyl L leucine

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 13. Eurofedlipid Congress
İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
6
Acidolysis Reaction of Terebinth Fruit Oil with Palmitic and Caprylic Acids in a Recirculating Packed Bed Reactor Optimization using Response Surface Methodology

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 11. Eurofedlipid Congress
İngilizce, 27.09.2013

Uluslararası  Özet bildiri
7
A Literature Survey: Active Compounds and Health Effects of Plant Seed Oils

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 15. Eurofedlipid Congress
İSVEÇ, Uppsala, İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
8
Characterization of a Novel Modified Lipid: Nα-acetyl-L-leucine Incorporated 2-monoacylglycerol

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 15. Eurofedlipid Congress
İSVEÇ, Uppsala, İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
9
Synthesis of 2 Monoacylglycerol with Enzymatic Hydrolysis using Porcine Pancreatic Lipase

KESKİN HASENE,MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: International Food Congress Novel Approaches in Food Industry
İngilizce, 26.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
10
Enzymatic production of 2 monoacylglycerol from olive pomace oil

MUCUK HATİCE NEVAL,KESKİN HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: International Food Congress Novel Approaches in Food Industry,
İngilizce, 26.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
11
Traditional Bitter Orange Citrus Aurantium L Molasses

KESKİN HASENE,MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 2. Intenational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Özet bildiri
12
A Traditional Natural and Nutrious Food Product Molasses

MUCUK HATİCE NEVAL,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 2. Intenational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Özet bildiri
13
Utilization of Olive Pomace Oil with Enzymatic Production of 2 monoacylglycerol

KESKİN HASENE,MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: ICBET 2014: XII International Conference on Bioscience Engineering and Technology
İngilizce, 22.12.2014

Uluslararası  Özet bildiri
14
The effect of reaction variables on the synthesis of 2 Monoacylglcycerol from refined olive pomace oil

KESKİN HASENE,MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 3rd International ISEKI- Food Congress-Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy
İngilizce, 21.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
15
Effect of Production Methods on the Volatile Compounds of Sweet Red Pepper Paste

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,ÖZEL MUSTAFA ZAFER,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,LEWIS CA
Yayın Yeri: 3rd International ISEKI- Food Congress-Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy
İngilizce, 21.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
16
Interesterification of Triolein with Palmitic and Caprylic Acids Optimization of Reaction Parameters by Response Surface Methodology

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 9. Eurofedlipid Congress
İngilizce, 18.09.2011

Uluslararası  Özet bildiri
17
Condensing Effects of sitosteryl Aliphatic Esters on Dipalmitoyl Phosphatidylcholine DPPC Monolayers A Structure Activity Relationship Study

GUO ZHANG,PANPIPAT WORAWAN,XIA D,M DONG,KESKİN HASENE,XU XUEBING
Yayın Yeri: 12. Eurofedlipid Congress
İngilizce, 14.09.2014

Uluslararası  Özet bildiri
18
Menengiç Meyve Yağının Palmitik ve Kaprilik Asit ile Enzimatik Asidolizi Tepki Yüzey Metodu ile Reaksiyon Koşullarının Optimizasyonu

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: I. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 12.04.2012

Ulusal  Özet bildiri
19
Trioleinin Enzimatik Asidoliz Metoduyla Modifikasyonu

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: I. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 12.04.2012

Ulusal  Özet bildiri
20
ENZYME-ASSISTED AQUEOUS EXTRACTION OF SPECIALITY OILS FROM PLANT SEEDS

KESKİN ÇAVDAR HASENE,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 8th International Conference of Strategic Research on Scientific Studies and Education 2018
İngilizce, 11.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
21
Yağ Yerine Kullanılan Maddeler Yağ İkameleri ve Yağ Taklitleri

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: II. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 07.05.2015

Ulusal  Özet bildiri
22
Lipase Catalyzed Esterification of 2 Monoacylglycerol with N Ac Leu Val OH

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: European Biotechnology Congress
İngilizce, 05.05.2016

Uluslararası  Özet bildiri
23
New Developments in the Synthesis of Reduced Calorie Fats

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 1st International Congress on Food Technology
İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Özet bildiri
24
Microwave-assisted extraction of non-polar compounds from Pistachio (Pistacia vera L.) hull and characterization of extracts

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: III. International Conference on Engineering and Natural Sciences
MACARİSTAN, Budabest, İngilizce, 03.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
25
Utilization of Olive Pomace Oil A Review

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 3. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri

Projeler

3 Adet
1
Enzimatik etanoliz yoluyla 2 MAG sentezlenmesinde farklı enzimlerin etkisi


18.12.2013 - 09.01.2015
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
PRODUCTION OF LOW CALORIC AND SPREADABLE LIPID BY ENZYMATIC INTERESTERIFICATION OF TEREBINTH FRUITS OIL MF 10 04


03.06.2010 - 02.03.2012
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Rafine edilmiş pirina yağına enzimatik yöntemle hidrofobik ve esansiyel amino asit bağlayarak modifiye yağ üretilmesi ve karakterizasyonu


01.11.2013 - 08.12.2015
TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Hakemlikler

1 Adet
1
International Journal of Biological Macromolecules

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2017,   Uluslararası  Dergi  SCI

Patentler

1 Adet
1
Pirina yağından enzimatik yolla 2-monoasilgliserol üretimi

Patent Başvuru Sahipleri: Sibel Fadıloğlu,Hasene Keskin Çavdar,Hatice Neval Mucuk,Derya Koçak Yanık,Fahrettin Göğüş , Patent Buluş Sahipleri: Sibel Fadıloğlu,Hasene Keskin Çavdar,Hatice Neval Mucuk,Derya Koçak Yanık,Fahrettin Göğüş
Patent No: TR 2014 10227 B, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION C - CHEMISTRY; METALLURGY

Ödüller

Araştırmalar

3 Adet
1
COST Action TD1203

'Pectin extraction and characterization from grapefruit peel’ konusunda çalışmalar yapılmıştır.
York University, United Kingdom/York   Uluslararası  Araştırma

2
1st EUBis Training School on Food Waste Processing in the Frame of Biorefinery Concept

Food Waste Processing in the Frame of Biorefinery Concept
iBET, Portekiz/Lizbon   Uluslararası  Kurs

3
Erasmus Staj Hareketliliği

‘Biosynthesis of broad spectrum of sterol derivatives and physical characterization of its nano micelling behaviors’ adlı proje için çalışmalar yapılmıştır.
Aarhus University, Denmark/Aarhus   Uluslararası  Araştırma

Üyelikler

1 Adet
1
IFT

 Üye    2015