GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
1 |
SURİYE’NİN KUZEYİNDE
TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN
MEVCUT DURUMU
Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi Yayınevi
|
---|---|
2 |
Türkiye Lezzet Rotaları
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık
|
3 |
Türkiye Lezzet Rotaları
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık
|
4 |
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDEN TOPLANAN YABANİ NOHUT TÜRLERİ İLE KÜLTÜRÜ YAPILAN NOHUT TÜRLERİNİN KARBONHİDRAT YAĞ VE PROTEİN İÇERİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE GENETİK ÇEŞİTLİLİĞİN SAPTANMASI
Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Yönetim Birimi
|
1 |
GELENEKSEL TÖREN KEŞKEĞİNİN TÜRK GASTRONOMİSİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
ÇEKİÇ İBRAHİM, ÖZKAN ALİ
|
---|---|
2 |
İÇ GÖÇ İLE YEMEK KÜLTÜRLERİNDEKİ DEĞİŞİMİN İNCELENMESİ (GAZİANTEP ÖRNEĞİ)
ÖZKAN ALİ, Turgut Muhterem
|
3 |
Epiphytotics of chickpea Ascochyta blight in Turkey as influenced by climatic factors
Nalçacı Necip, KAFADAR FEYZA NUR, ÖZKAN ALİ, Turan Ayhan, Başbuğa Selçuk, ANAY AYŞE, MART DÜRDANE, Öğüt Ender, Sarpkaya Kamil, Atik Omar, CAN CANAN
|
4 |
Current Distribution and Virulence of Fusarium oxysporum f.sp. ciceris in Turkey
KOCALAR HATİCE,KAFADAR FEYZA NUR,ÖZKAN ALİ,TALAPOV TALAP,DEMİREL ÖZGE,ANAY AYŞE,MART DÜRDANE,CAN CANAN
|
5 |
Changes in Growth Parameters, Oil Yield, Fattyacid Composition and Mineral Content of two Safflower (Carthamus tınctorıus L.) Genotypes in Response to Water Stress
ÖZKAN ALİ
|
6 |
CHANGES IN GROWTH PARAMETERS, OIL YIELD, FATTY
ACID COMPOSITION AND MINERAL CONTENT OF TWO
SAFFLOWER (CARTHAMUS TINCTORIUS L.) GENOTYPES IN
RESPONSE TO WATER STRESS
ÖZKAN ALİ
|
7 |
A bibliometric analysis of the essential oil-bearing plants exposed to the water stress: How long way we have come and how much further?
KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,BİNDAK RECEP
|
8 |
Effect of Water Deficit on Biochemical and Growth of Sesame in the Middle East Euphrates Valley
ÖZKAN ALİ
|
9 |
Genetic and Biochemical Properties of Cicer spp Reveal Distinction Between Wild and Cultivated Chickpea Genotypes
KAFADAR FEYZA NUR,ÖZKAN ALİ,CAN CANAN,KAR YAĞMUR,MART DÜRDANE,CEYHAN ERCAN
|
10 |
Influence of Geographical Factors On the Fatty Acid Profile and Oil Yield of Olea europaea L.
ÇETİNKAYA HAKAN,KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ,ŞEKEROĞLU NAZIM
|
11 |
Comparative study on fatty acid composition of olive (Olea europaea L.), with emphasis on phytosterol contents
ÖZKAN ALİ,AboulEnein Hassan Y,KULAK MUHİTTİN,BİNDAK RECEP
|
12 |
Influence of Geographical Factors on the Fattyacid Profile and Oil Yield of Olea europaea L.
ÇETİNKAYA HAKAN,KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ,ŞEKEROĞLU NAZIM
|
13 |
Türk Tasavvuf Öğretisi Olarak Mevlevilikte Manevi Eğitim
YILDIZ İMREN,ÖZKAN ALİ
|
14 |
Determinatıon of Pesticide Residues in Some Oilseeds and Nuts Using LC MS MS Analysis
ÖZKAN ALİ
|
15 |
Pistachio Pistacia vera L Gum a potent inhibitor of reactiveoxygen species
Şehitoğlu M Hilal,Han Hatice,Kalın Pınar,Gülçin İlhami,ÖZKAN ALİ,Hassan Y AboulEnein
|
16 |
Aflatoxin B1 and aflatoxins in ground red chilli pepperafter drying
ÖZKAN ALİ,BİNDAK RECEP,ERKMEN OSMAN
|
17 |
Investigation of root knot nematode Meloidogyne spp resistance inalmond rootstocks with DNA markers
TÜRKOĞLU SULTAN BAY,ÇOBAN NERGİZ,ÖZKAN ALİ,ATLI HALİT SEYFETTİN,CAN CANAN
|
18 |
Determınatıon of The K Factor of Arable Land in Yavuzelı and Araban Gazıantep Provınce
TUNÇ ERDİHAN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ
|
19 |
Effects of Water Stress on Growth Oil Yield Fatty Acid Composition and Mineral Content of Sesamum indicum
ÖZKAN ALİ,KULAK MUHİTTİN
|
20 |
Changes in fatty acid composition and antioxidant activities of Olea europaea L under different ecological and topographical conditions in southern parts of Turkey
ÖZKAN ALİ,KULAK MUHİTTİN
|
21 |
Morphological properties and chemical compositions of some sesame Sesamum indicum L populations cultivated in Kilis Turkey
ÖZKAN ALİ,CURAT DENİZ,KULAK MUHİTTİN
|
22 |
The Effects of Different Nitrogen Dose Applications on the Agricultural Properties of two Popcorn (Zea mays L. everta Sturt) Cultivars under Çukurova Ecological Conditions
ÖZKAN ALİ,Ülger Ahmet Can
|
23 |
Evaluation of Antioxidant Activities and Phenolic Contents of Some Edible and Medicinal Plants from Turkey s Flora
ÖZKAN ALİ,YUMRUTAŞ ÖNDER,SAYGIDEĞER SAADET,KULAK MUHİTTİN
|
24 |
Gaziantepin Tarım Topraklarında Erozyon Sorunu ve Bu Konuda Çiftçi Eğitimi
TUNÇ ERDİHAN,ÖZKAN ALİ
|
25 |
Çukurova Koşullarında Değişik Azot Dozu Uygulamalarının İki Cin Mısırı Zea mays everta Sturt Çeşidinde Tane Verimi Tarımsal Özellikler Ve Bazı Kalite Özelliklerine Etkisi
ÖZKAN ALİ,Ülger Ahmet Can
|
1 |
Gıda Üretiminde Taklit, Tağşiş ve Etik İhlaller (Adulteration and Ethical Violations in Food Production)
ÖZKAN ALİ
|
---|---|
2 |
Investigation of the Changes in the Production of Some Medicinal Aromatic Plants by Multivariate Statistical Methods
BİNDAK RECEP,ÖZKAN ALİ,KILIÇ NAGİHAN,AKDUMAN DUYGU,KULAK MUHİTTİN
|
3 |
An Investigation on Cheese Additive Uses and Chemical Content of Pastinaca armena
ÖZKAN ALİ,YAMAN MERYEM DELAL
|
4 |
Converting The Maraş Pepper Industrially to High Value Added Products
ÖZKAN ALİ
|
5 |
Araştırma Etiği ve Bilimsel Toplantılar
ÇINAR MAHMUT,ÖZER AYHAN,ÖZKAN ALİ
|
6 |
”Where Should We Stand In Agrıcultural Productıon for Human Welfare? An Ethics Regarding With Utilitarianism to Agrarianism Through Moving Away Human Centred Approaches”
KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ
|
7 |
Türkiye’de Ekmek İsrafına İstatistiksel Bir Yaklaşım ve Çözüm Önerileri
ÖZKAN ALİ
|
8 |
Gastronomi Açısından Baharatların Gaziantep Mutfak Kültüründeki Yeri
ÖZKAN ALİ,YAMAN MERYEM DELAL,UZUN RABİA
|
9 |
Influence of Geographical Factors On the Fatty Acid Profile and Oil Yield of Olea europaea L.
ÇETİNKAYA HAKAN,KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ,ŞEKEROĞLU NAZIM
|
10 |
Influence of Geographıcal Factors on the Fattyacid Profile and Oil Yıeld of Olea europaea L.
ÇETİNKAYA HAKAN,KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ,ŞEKEROĞLU NAZIM
|
11 |
Influence of Geographical Factors On the Fatty Acid Profile and Oil Yield of Olea europaea L.
ÇETİNKAYA HAKAN,KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ,ŞEKEROĞLU NAZIM
|
12 |
Influence of Geographical Factors On the Fatty Acid Profile and Oil Yield of Olea europaea L.
ÇETİNKAYA HAKAN,KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ,ŞEKEROĞLU NAZIM
|
13 |
Investigation of Relations among Bioecological Propeties in the Chickpea (Cicerarietinum) Fields
KAFADAR FEYZA NUR,ÖZKAN ALİ,ANAY AYŞE,ÖĞÜT ENDER,CAN CANAN,MART DÜRDANE
|
14 |
Correlation of Ascochyta blight severity in chickpea with pathotypes mating type altitude nodulation and weed density in Turkey
KAFADAR FEYZA NUR,ÖZKAN ALİ,AYHAN TURAN,KUŞÇALI N,,NALÇALI N,,BAŞBUĞA S,,YAŞAR A,,BULGAK S,,KAR YAĞMUR,SARPKAYA KAMİL,İŞLER D,,ANAY A,,MART D,,ÖĞÜT E,,ÖZKILINÇ HİLAL,ÖZYİĞİT İBRAHİM İLKER
|
15 |
Determination of the Fusarium Wilt Disease on Nodulation Rate and Plant Development in Chickpea Grown in the Southeastern Anatolia Region
polatbilek Hatice,başbuğa Selçuk,Nalçacı Necip,Anay Ayşe,ÖZKAN ALİ,CAN CANAN
|
16 |
Determining the Yield and Yield Parameters of Safflower Carthamus tinctorius L Types Cultivated in Olive Garden Intra Rows
ÖZKAN ALİ
|
17 |
Olive Oil Adulteration A Case Study in Gaziantep an ImportantOlive Oil Supplier for the Region
ÖZKAN ALİ,BİNDAK RECEP
|
18 |
Yabani Cicer Spp ve Cicer arietinum un DNA Markır Sistemleri ile Karşılaştırmalı Analizleri
KAR YAĞMUR,KAFADAR FEYZA NUR,ÖZKAN ALİ,CEYHAN ERCAN,BAŞBUĞA SELÇUK,CAN CANAN
|
19 |
Türkiye de yetiştiriciliği yapılan Nohut bitkisinde Cicer arietinum L Yabancı ot Nodül sayısı ve Rakım arasındaki istatistiksel ilişkiye bir bakış
ÖZKAN ALİ,KAFADAR FEYZA NUR,CAN CANAN,MART DÜRDANE
|
20 |
Current status of chickpea Ascochyta blight in Turkey
CAN CANAN,KAFADAR FEYZA NUR,ÖZKAN ALİ,TURAN AYHAN,KUŞÇALI NAGİHAN,NALÇACI NECİP,POLATBİLEK HATİCE,YAŞAR AYŞEGÜL,BULGAK SİNEM,SARPKAYA KAMİL,İŞLER DERYA,ANAY AYŞE,MART DÜRDANE,OGUT ENDER,ÖZKILINÇ HİLAL,ÖZYİĞİT İBRAHİM İLKER
|
21 |
Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Toplanan Nohut Türlerinde Ascochyta Yanıklığı Etmeni Ascochyta rabiei nin Genomik DNA İzolasyon Metotlarının Karşılaştırılması
Kafadar F N, Şahin N, Turan A, Ozkan A, Can C
|
22 |
Evaluation of Olive Oils Produced From Olives of Gaziantep Region in Terms of Delta 7 Stigmastenol Content
Kapudere M B, Söylemez Z, Özkan A
|
23 |
Agronomıc Performances and Fatty Acıd Profıles of Sesame Sesamum Indıcum L Populatıons
ÖZKAN ALİ,Ulukütük Erdoğan,KULAK MUHİTTİN
|
24 |
Pesticide Residue Analysis in Some Oilseeds and Nuts
Özkan A, Kapudere M B
|
25 |
Determınatıon of the Amount of Heavy Metals in Different Food Types
Özkan A, Kaynak E G
|
26 |
Water Defıcıt Effects on The Growth Parameters Mıneral Content and Fatty Acıd Composıtıon of Sesame Sesamum İndicum L Cultıvars
Özkan A, Kulak M
|
27 |
Agricultural and Chemical Properties of Sesame Cultivars Sesamum indicum L Under Drought Conditions
Özkan A, Kulak M, Karahan F
|
28 |
Changes in Fatty Acıd Composıtıon and Antıoxıdant Actıvıtıes of Olea europaea L Under Dıfferent Ecologıcal and Topographıcal Condıtıons
Özkan A, Kulak M, Çankaya M, Tak M
|
29 |
Changes in plant g rowth and seed fatty acid composition of Coriandrum sativum L grown under water deficit conditions
Şekeroğlu N., Kulak M., Özkan A., Çetinkaya H, Gözüaçık HG, Çimen G, Hancer B
|
30 |
GDO Genetiği Değiştirilmiş Organizma
Özdemir L, Yeni A, Özkan A
|
31 |
Kiliste Çevre Kirliliğinin Nedenleri Çevreye Olan Etkileri ve Çözüm Önerileri
Tercanlı A, Açar A, Demir E, Akdağ H, Cürat D, Özkan A
|
32 |
Gen Kaynaklarının Çevre Korunmasındaki Yeri
Ürek H, Yeni A, Özkan A
|
33 |
Pirinç Oryza sativa L ve Buğday Triticum durum L Danelerinde In vitro Mikrofungus İzolasyonu
Koçer F., İmalı A., Özkan A., Sinir A
|
34 |
Antepfıstığı Pistacia vera L Mikobiyotası
Akgül H, Yılmazkaya D, Özkan A, Çoğun H Y
|
35 |
Çukurova Koşullarında Farklı Azot Dozu Uygulamalarının İki Cin Mısırı Zea mays everta Sturt. Çeşidinde Tane Verimi ve Tarımsal Özelliklere Etkisi
ÖZKAN ALİ,Ülger Ahmet Can
|
36 |
Kilis te Yetiştirilen Yerel Susam Sesamum indicum L Populasyonlarının Bazı Verim Parametrelerinin Belirlenmesi
ÖZKAN ALİ,CURAT Deniz
|
37 |
Gaziantep Evsel ve Sanayi Atıklarından Etkilenmiş Olan Bazı Alanlarda Yetiştirilen Gıda Bitkilerinden Co Cu Fe ve Zn Konsantrasyonlarının ICP MS ile Tayini
Avcı H, Deveci T, Özkan A
|
38 |
Balıklı Kaplıca Suyunun bazı Fiziksel Kimyasal ve Biyolojik Analiz Sonuçlarının Araştırılması
Tunç E, Aykanat E, Özkan A
|
39 |
Çimento Fabrikalarının Çevresel Etkileri Narlı Ovası Örneği
Özkan A, Koçer F, Yaylacı A, Yaylacı F, Çimen G, Uzun M
|
40 |
Kilis İli İçme Suyu Metal Düzeyleri ve İçme Suyunun Güvenirliliği
Çaktü K, Özkan A, Çoğun H Y
|
41 |
Gaziantep te Şehir Gelişiminin Çevresel Etkileri
Özkan A, Sönmez M E, Tunç E
|
42 |
Gaziantep in Yavuzeli ve Araban İlçelerindeki Tarım Topraklarının aşınabilirlik K Faktörü Faktörü
TUNÇ ERDİHAN,ÖZKAN ALİ
|
43 |
Evaluation of Antioxedent Activities and Phenolic Contents of some Edible andMedicinal Plants from Kilis Arabian Gaziantep Floras
ÖZKAN ALİ,YUMRUTAŞ ÖNDER,saygıdeğer saadet,KULAK MUHİTTİN
|
44 |
The Biological Properties of Artichoke Cynara Scolymus Grown in the Ecological Conditions of Gasiantep Turkey
Özkan A., Zeynelov Y
|
45 |
Organik Tarım İle Çölleşmenin Önlenmesi
Özkan A, Tunç E
|
46 |
Çölleşmeyle Mücadelede Kolzanın Rolü
Özkan A, Tunç E
|
47 |
Çevre Kirliliği Çölleşme ve Çözüm Önerileri
ÖZKAN ALİ,TUNÇ ERDİHAN,KULAK MUHİTTİN,çoğun hikmet yeter
|
48 |
İçme Suyu Standartları ve Sıtma Pınarı İçme Suyunun Güvenirliliği
Özkan A, Çoğun H Y
|
49 |
Antimicrobial Activity of Some Sesame Sesamum İndicum L Population Seed Oils
Özkan A., İmalı A., Koçer F., Curat D,
|
1 |
SÖKE LİSANSLI DEPOCULUK PAMUK LİSANSLI DEPOCULUK FİZİBİLİTE RAPORU
Fizibilite Raporu
|
---|---|
2 |
GSF 14 02 Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Toplanan Yabani Nohut Türleri ile Kültürü Yapılan Nohut Türlerinin Karbonhidrat Yağ ve Protein İçeriklerinin Belirlenmesi ve Genetik Çeşitliliğin Saptanması
Gaziantep Şanlıurfa Diyarbakır Mardin Adıyaman olmak üzere 5 ilden Cicer pinnatifidium Jaub Spach Cicer reticulatum Ladiz Cicer ectinospermum Cicer bijugum ve Cicer anoticulum nohut türlerinin birbirleriyle karşılaştırılması
|
3 |
Türkiyeli ve Süriyeli Topluluklar İçin Tarımsal geçim Kaynaklarının ve sosyal Uyumun Desteklenmesi-PALS
Türkiye ve Süriye TopluluklarI İçin Tarımsal geçim ve Sosyal Uyum-PALS
|
4 |
AKILLI KÖY MODELİ FİZİBİLİTE RAPORU (Ordu-Kabakdağı)
|
5 |
AKILLI SERA (Ordu-Altınordu)
Fizibilite Raporu
|
6 |
Technical Assistance for the Maraş Pepper Cluster in Southeast Anatolian Region(Maras Biberi Kümelenmesinin Etkinleştirilmesi için Teknik Destek Projesi)
Project Planing and İmplementationScientific/Academic Report WritingTurkish Cuisine Culture Research Methods and Techniques and Food Industry Fundamental Principles of Nutrition Researc Studies, Analysis and Reporting
|
7 |
Kilis İli ve Yöresindeki Tarimsal Üretimde Verimlilik ve Kalitenin Artirilmasi için Toprak Analizi T C Başbakanlik Güneydoğu Anadolu Projesi Gap Bölge Kalkinma İdaresi Başkanliği
Kilis İli ve Yöresindeki Tarimsal Üretimde Verimlilik ve Kalitenin Artirilmasi İçin Toprak Analizi Projesi ile Yöredeki Toprak Analizlerinin Yapılması ve Çiftçilerin bu Konuda Biliçlendirilmesi Amaçlanmıştır T C Başbakanlik Güneydoğu Anadolu Projesi
|
8 |
Suriye Güvenli Bölgesinde Tarım ve Hayvancılığın Mevcut Durumu
Tarımsal Altyapı, Çevre Sorunları ve Yaşam Koşulları
|
9 |
Kilis İlinde Yetiştirilen Yerel Susam Sesamum indicum L Populasyonlarının Biyolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi BAP 2010 11
Proje ile Kilis ve yöresinde yetiştirilen susam varyetelerinin biyolojik ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır
|
1 |
Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)
Denetçi(Teknik Kontrolör)
|
---|---|
2 |
Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)
Ziraat Mühendisi
|
1 |
Suriye
Yazar Adı: ÖZKAN ALİ, ATİK Omar
, Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi Yayınevi
|
---|---|
2 |
Gastronomi Editörü
Yazar Adı: ÖZKAN ALİ
, Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi Yayınevi
|
3 |
Etik Araştırmaları
, Yayın Yeri: Gaziantep
|
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2013-2014 | Sağlık, Beslenme ve Diyet | Türkçe | 2 |
2 | 2013-2014 | Moleküler Gastronomi ve Moleküler Mutfak | Türkçe | 4 |
3 | 2013-2014 | Gıdalarda Kalite Kontrol Yöntemleri | Türkçe | 2 |
4 | 2014-2015 | Gıdalarda Kalite Kontrol Yöntemleri | Türkçe | 2 |
5 | 2014-2015 | Restoran ve Yiyecek-İçecek Yönetimi | Türkçe | 2 |
6 | 2013-2014 | Restoran ve Yiyecek-İçecek Yönetimi | Türkçe | 2 |
7 | 2014-2015 | Sağlık, Beslenme ve Diyet | Türkçe | 2 |
8 | 2014-2015 | Moleküler Gastronomi ve Moleküler Mutfak | Türkçe | 4 |
9 | 2015-2016 | SAĞLIK, BESLENME VE DİYET | Türkçe | 2 |
10 | 2015-2016 | GIDALARDA KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ | Türkçe | 2 |
11 | 2016-2017 | SAĞLIK, BESLENME VE DİYET | Türkçe | 2 |
12 | 2016-2017 | TEZ ÇALIŞMASI | Türkçe | 14 |
13 | 2016-2017 | GIDALARDA KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ | Türkçe | 2 |
14 | 2017-2018 | SAĞLIK, BESLENME VE DİYET | Türkçe | 2 |
15 | 2017-2018 | SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA VE ETİK | Türkçe | 3 |
16 | 2018-2019 | Diyet, Beslenme ve Sağlık | Türkçe | 3 |
17 | 2018-2019 | Sosyal Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri ve Etik | Türkçe | 3 |
18 | 2018-2019 | Gıdalarda Kalite Kontrol Yöntemleri | Türkçe | 3 |
19 | 2017-2018 | GIDALARDA KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ | Türkçe | 3 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2013-2014 | Beslenmenin Temel İlkeleri | Türkçe | 3 |
2 | 2013-2014 | Yiyecek Tarihi | Türkçe | 3 |
3 | 2013-2014 | Vejetaryen Mutfak | Türkçe | 3 |
4 | 2013-2014 | Araştırma Teknikleri | Türkçe | 4 |
5 | 2013-2014 | Gastronomi | Türkçe | 2 |
6 | 2014-2015 | Türk Mutfak Kültürü | Türkçe | 3 |
7 | 2014-2015 | Günümüz Mutfak Kültürleri | Türkçe | 3 |
8 | 2013-2014 | Günümüz Mutfak Kültürleri | Türkçe | 3 |
9 | 2013-2014 | Türk Mutfak Kültürü | Türkçe | 3 |
10 | 2013-2014 | Organik Sebze Yetiştirme | Türkçe | 4 |
11 | 2014-2015 | Organik Sebze Yetiştirme | Türkçe | 4 |
12 | 2014-2015 | Bitirme Projesi | Türkçe | 3 |
13 | 2013-2014 | Bitirme Projesi | Türkçe | 3 |
14 | 2013-2014 | Gastronomi ve Yemek Tarihi | Türkçe | 2 |
15 | 2014-2015 | Beslenmenin Temel İlkeleri | Türkçe | 3 |
16 | 2014-2015 | Yiyecek Tarihi | Türkçe | 3 |
17 | 2014-2015 | Araştırma Teknikleri | Türkçe | 4 |
18 | 2014-2015 | Vejetaryen Mutfak | Türkçe | 3 |
19 | 2015-2016 | ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ | Türkçe | 4 |
20 | 2015-2016 | VEJETARYEN MUTFAK | Türkçe | 3 |
21 | 2015-2016 | BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ | Türkçe | 4 |
22 | 2015-2016 | ORGANİK SEBZE YETİŞTİRME | Türkçe | 5 |
23 | 2015-2016 | TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ | Türkçe | 2 |
24 | 2015-2016 | BİTİRME PROJESİ | Türkçe | 3 |
25 | 2016-2017 | ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ | Türkçe | 4 |
26 | 2016-2017 | BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ | Türkçe | 4 |
27 | 2016-2017 | VEJETARYEN MUTFAK | Türkçe | 3 |
28 | 2016-2017 | STAJ DEĞERLENDİRME | Türkçe | 1 |
29 | 2016-2017 | BİTİRME PROJESİ | Türkçe | 3 |
30 | 2016-2017 | TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ | Türkçe | 2 |
31 | 2016-2017 | ORGANİK SEBZE YETİŞTİRME | Türkçe | 5 |
32 | 2017-2018 | BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ | Türkçe | 3 |
33 | 2017-2018 | VEJETARYEN MUTFAK | Türkçe | 4 |
34 | 2017-2018 | ÖZEL BESLENME YÖNTEMLERİ | Türkçe | 3 |
35 | 2017-2018 | ORGANİK SEBZE YETİŞTİRME | Türkçe | 4 |
36 | 2017-2018 | Genel ve Mesleki Etik | Türkçe | 2 |
37 | 2017-2018 | TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ | Türkçe | 2 |
38 | 2018-2019 | Beslenmenin Temel İlkeleri | Türkçe | 3 |
39 | 2018-2019 | Özel Beslenme Yöntemleri | Türkçe | 3 |
40 | 2018-2019 | Organik Sebze Yetiştirme | Türkçe | 4 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Üzüm çekirdeği katkılı dondurma ile sade dondurmanın duyusal analizi ve fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi | TUNAHAN ÇAYBAŞI | TezMerkezi | 2023 |
2 | Tamamlandı | Ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin beslenme alışkanlıklarının incelenmesi: Doğubayazıt örneği | RECEP HAS | TezMerkezi | 2022 |
3 | Tamamlandı | Yerel lezzetlere yönelik tutumların demografik özellikler açısından incelenmesi ve davranışsal niyetler üzerindeki etkisi: Gaziantep üzerine bir araştırma | MERYEM NİSA KERKEZ | TezMerkezi | 2022 |
4 | Tamamlandı | Adölesanlarda beslenme durumunun ve alışkanlıklarının saptanması | UĞUR ULUPINAR | TezMerkezi | 2022 |
5 | Tamamlandı | Standart reçetenin küçük ve orta büyüklükteki pastane işletmelerinde kullanımı üzerine nitel bir araştırma | BÜŞRA DEMİRÖZ | TezMerkezi | 2021 |
6 | Tamamlandı | Kültürel kimlik bağlamında Sakarya mutfağı: Abhaz mutfağı incelemesi | KÜBRA ERBİL | TezMerkezi | 2019 |
7 | Tamamlandı | Cittaslow kavramı, Türkiye'de Cittaslow unvanını almış ilçelerin tanıtımı ve Eskişehir Han ilçesi'nin Cittaslow kapsamında incelenmesi | ŞEYMA CENGİZ | TezMerkezi | 2019 |
8 | Tamamlandı | Pilton (pastinaca armena) katkılı beyaz peynirin duyusal ve kimyasal özelliklerinin incelenmesi | MERYEM DELAL YAMAN | TezMerkezi | 2019 |
9 | Tamamlandı | Tüketicilerin küyerel ürünlerin performansına ilişkin algıları üzerine tercih tutumlarının ve imaj algılarının etkisi: Gaziantep Domino's Pizza örneği | EDA DUYGU ÖZER SÜT | TezMerkezi | 2019 |
10 | Tamamlandı | Kültürel miras olarak yöresel yiyeceklerin gastronomik varlık öğelerinin kültürel kimlik üzerinden incelenmesi: Mersin tantunisi örneği | ALİ ESİN SÜT | TezMerkezi | 2019 |
11 | Tamamlandı | Yerli göçmenlerin yemek kültürlerindeki değişimin incelenmesi: Gaziantep örneği | MUHTEREM TURĞUT | TezMerkezi | 2019 |
12 | Tamamlandı | Tüketim kültürü ve değişen törensel yemek algısına etkisi: Gaziantep örneği | NARİN ARSLAN | TezMerkezi | 2019 |
13 | Tamamlandı | Kültür ve popüler kültürde çikolatanın yeri ve öneminin kültür, tüketim, sağlık ve lezzet bağlamlarında incelenmesi: Gaziantep örneği | DİLA SARIGÜL YILMAZ | TezMerkezi | 2018 |
14 | Tamamlandı | Mevlevi kültürü mutfak terimleri üzerine adbilimsel bir çalışma | İMREN YILDIZ | TezMerkezi | 2017 |
15 | Tamamlandı | Türklerde ölü aşı | NESLİHAN DOĞMUŞ | TezMerkezi | 2016 |
16 | Tamamlandı | Geçmişten günümüze törensel bir yemek: Keşkek | İBRAHİM ÇEKİÇ | TezMerkezi | 2015 |
17 | Tamamlandı | Türk mutfak kültürümüzde aşurenin tarihsel süreci | MEHMET SAÇIKARALI | TezMerkezi | 2015 |
18 | Tamamlandı | Kilis yöresinden toplanan yerel susam (Sesamum indicum L.) populasyonlarının verim ve kalite parametrelerinin karşılaştırılması | ERDOĞAN ULUKÜTÜK | TezMerkezi | 2011 |
19 | Tamamlandı | Kilis ve yöresinde yetiştirilen yerel susam (Sesamum indicum L.) populasyonlarının biyolojik ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi | DENİZ CÜRAT | TezMerkezi | 2010 |
1 |
Tarla Bitkileri Bilimi Derneği
Üye 2010 |
---|
1 |
Natur Art Workshop
Etkinlik Yeri: Tilmen Höyük İdilli
|
---|---|
2 |
Doğa Fotoğrafları Sergisi
Etkinlik Yeri: DOĞA SANATI FOTOĞRAFLARI SERGİSİ (GAFSAD)
|
3 |
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ÖĞRETİM ELEMANLARI SERGİSİ
Etkinlik Yeri: GAÜN CENANİ KONAĞI
|
4 |
Doğa Fotoğrafları Sergisi
Etkinlik Yeri: Gaziantep Münifpaşa İi Halk Kütüphanesi Güzel Sanatlar Galerisi Salonu
|
5 |
YÖN 3
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI KARMA SERGİSİ
Etkinlik Yeri: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ CENANİ KONAĞI KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ
|
6 |
3. Nature Art Çalıştayı
Etkinlik Yeri: Gaziantep Rumkale Açık Hava Müzesi
|
7 |
Nature Art Workshop
Etkinlik Yeri: HATAY VE ÇEVRESİ
|
8 |
Workshop
|
9 |
Workshop
|