Doç.Dr. ALİ ÖZKAN

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

   aozkan@gantep.edu.tr      (0342) 360 34 78      03425173478  
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı  Turizm  Gastronomi  Sürdürülebilir Turizm

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

3 Adet
1
Türkiye Lezzet Rotaları

Yayın Yeri: Detay Yayıncılık
ISBN: ISBN: 978-605-254-509-6,, TÜRKİYE, Ankara, 2021

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
2
Türkiye Lezzet Rotaları

Yayın Yeri: Detay Yayıncılık
ISBN: ISBN: 978-605-254-509-6,, TÜRKİYE, Ankara, 2021

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
3
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDEN TOPLANAN YABANİ NOHUT TÜRLERİ İLE KÜLTÜRÜ YAPILAN NOHUT TÜRLERİNİN KARBONHİDRAT YAĞ VE PROTEİN İÇERİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE GENETİK ÇEŞİTLİLİĞİN SAPTANMASI

Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Yönetim Birimi
ISBN: GSF.14.02(D6)-589, TÜRKİYE, Gaziantep, 2016

Ulusal  Araştırma (Tez Hariç) Kitabı  Türkçe

Makaleler

22 Adet
1
Epiphytotics of chickpea Ascochyta blight in Turkey as influenced by climatic factors

Nalçacı Necip, KAFADAR FEYZA NUR, ÖZKAN ALİ, Turan Ayhan, Başbuğa Selçuk, ANAY AYŞE, MART DÜRDANE, Öğüt Ender, Sarpkaya Kamil, Atik Omar, CAN CANAN
Yayın Yeri: Journal of Plant Diseases and Protection
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Current Distribution and Virulence of Fusarium oxysporum f.sp. ciceris in Turkey

KOCALAR HATİCE,KAFADAR FEYZA NUR,ÖZKAN ALİ,TALAPOV TALAP,DEMİREL ÖZGE,ANAY AYŞE,MART DÜRDANE,CAN CANAN
Yayın Yeri: Legume Research
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Changes in Growth Parameters, Oil Yield, Fattyacid Composition and Mineral Content of two Safflower (Carthamus tınctorıus L.) Genotypes in Response to Water Stress

ÖZKAN ALİ
Yayın Yeri: Applied Ecology and Environmental Research
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
A bibliometric analysis of the essential oil-bearing plants exposed to the water stress: How long way we have come and how much further?

KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,BİNDAK RECEP
Yayın Yeri: Scientia Horticulturae
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
5
Effect of Water Deficit on Biochemical and Growth of Sesame in the Middle East Euphrates Valley

ÖZKAN ALİ
Yayın Yeri: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doğa Bilimleri Dergisi
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ULAKBİM, ESCİ
6
Genetic and Biochemical Properties of Cicer spp Reveal Distinction Between Wild and Cultivated Chickpea Genotypes

KAFADAR FEYZA NUR,ÖZKAN ALİ,CAN CANAN,KAR YAĞMUR,MART DÜRDANE,CEYHAN ERCAN
Yayın Yeri: Legume Research
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
7
Influence of Geographical Factors On the Fatty Acid Profile and Oil Yield of Olea europaea L.

ÇETİNKAYA HAKAN,KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ,ŞEKEROĞLU NAZIM
Yayın Yeri: Scientific Papers. Series A, Agronomy
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  INDEX COPERNICUS, CABI,Scientific Indexing Service
8
Comparative study on fatty acid composition of olive (Olea europaea L.), with emphasis on phytosterol contents

ÖZKAN ALİ,AboulEnein Hassan Y,KULAK MUHİTTİN,BİNDAK RECEP
Yayın Yeri: Biomedical Chromatography
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
9
Influence of Geographical Factors on the Fattyacid Profile and Oil Yield of Olea europaea L.

ÇETİNKAYA HAKAN,KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ,ŞEKEROĞLU NAZIM
Yayın Yeri: Scientific Papers. Series A. Agronomy
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ESCI: Emerging Sources Citation Index
10
Türk Tasavvuf Öğretisi Olarak Mevlevilikte Manevi Eğitim

YILDIZ İMREN,ÖZKAN ALİ
Yayın Yeri: Uluslararası Türk Kültür Coğrafyasında Sosyal Bilimler Dergisi (TURKSOSBİLDER)
Türkçe, Elektronik, 2017

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
11
Determinatıon of Pesticide Residues in Some Oilseeds and Nuts Using LC MS MS Analysis

ÖZKAN ALİ
Yayın Yeri: Fresenius Environmental Bulletin
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
Pistachio Pistacia vera L Gum a potent inhibitor of reactiveoxygen species

Şehitoğlu M Hilal,Han Hatice,Kalın Pınar,Gülçin İlhami,ÖZKAN ALİ,Hassan Y AboulEnein
Yayın Yeri: Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
Aflatoxin B1 and aflatoxins in ground red chilli pepperafter drying

ÖZKAN ALİ,BİNDAK RECEP,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food Additives Contaminants: Part B: Surveillance
İngilizce, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
14
Investigation of root knot nematode Meloidogyne spp resistance inalmond rootstocks with DNA markers

TÜRKOĞLU SULTAN BAY,ÇOBAN NERGİZ,ÖZKAN ALİ,ATLI HALİT SEYFETTİN,CAN CANAN
Yayın Yeri: Turkish Journal of Agriculture and Forestry
İngilizce, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
15
Determınatıon of The K Factor of Arable Land in Yavuzelı and Araban Gazıantep Provınce

TUNÇ ERDİHAN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ
Yayın Yeri: Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Coğrafi Bilimler
16
Effects of Water Stress on Growth Oil Yield Fatty Acid Composition and Mineral Content of Sesamum indicum

ÖZKAN ALİ,KULAK MUHİTTİN
Yayın Yeri: The Journal of Animal Plant Sciences
İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
17
Changes in fatty acid composition and antioxidant activities of Olea europaea L under different ecological and topographical conditions in southern parts of Turkey

ÖZKAN ALİ,KULAK MUHİTTİN
Yayın Yeri: Energy Education Science and Technology Part A
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Scopus
18
Morphological properties and chemical compositions of some sesame Sesamum indicum L populations cultivated in Kilis Turkey

ÖZKAN ALİ,CURAT DENİZ,KULAK MUHİTTİN
Yayın Yeri: Afr. J. Agric. Res.
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Agricultural Engineering Abstracts, Field Crop Abstracts
19
The Effects of Different Nitrogen Dose Applications on the Agricultural Properties of two Popcorn (Zea mays L. everta Sturt) Cultivars under Çukurova Ecological Conditions

ÖZKAN ALİ,Ülger Ahmet Can
Yayın Yeri: YYÜ Tar Bil Derg
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TÜBİTAK/ULAKBİM
20
Evaluation of Antioxidant Activities and Phenolic Contents of Some Edible and Medicinal Plants from Turkey s Flora

ÖZKAN ALİ,YUMRUTAŞ ÖNDER,SAYGIDEĞER SAADET,KULAK MUHİTTİN
Yayın Yeri: Advances in Environmental Biology
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Scopus
21
Gaziantepin Tarım Topraklarında Erozyon Sorunu ve Bu Konuda Çiftçi Eğitimi

TUNÇ ERDİHAN,ÖZKAN ALİ
Yayın Yeri: EÜFBED - Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2010

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  google scholar
22
Çukurova Koşullarında Değişik Azot Dozu Uygulamalarının İki Cin Mısırı Zea mays everta Sturt Çeşidinde Tane Verimi Tarımsal Özellikler Ve Bazı Kalite Özelliklerine Etkisi

ÖZKAN ALİ,Ülger Ahmet Can
Yayın Yeri: Cukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitusu, Fen ve Muhendislik Bilimleri Dergisi
Türkçe, Elektronik, 2008

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Fen Bilimleri

Bildiriler

49 Adet
1
Gıda Üretiminde Taklit, Tağşiş ve Etik İhlaller (Adulteration and Ethical Violations in Food Production)

ÖZKAN ALİ
Yayın Yeri: X. Türkiye Biyoetik Sempozyumu “SAĞLIKTA İLERİ TEKNOLOJİ VE ETİK’’
TÜRKİYE, İSTANBUL, İngilizce, 17.10.2019

Ulusal  Özet bildiri
2
Investigation of the Changes in the Production of Some Medicinal Aromatic Plants by Multivariate Statistical Methods

BİNDAK RECEP,ÖZKAN ALİ,KILIÇ NAGİHAN,AKDUMAN DUYGU,KULAK MUHİTTİN
Yayın Yeri: Investigation of the Changes in the Production of Some Medicinal Aromatic Plants by Multivariate Statistical Methods
TÜRKİYE, IĞDIR, İngilizce, 03.10.2019

Uluslararası  Özet bildiri
3
An Investigation on Cheese Additive Uses and Chemical Content of Pastinaca armena

ÖZKAN ALİ,YAMAN MERYEM DELAL
Yayın Yeri: I. InternationalAromatic Plantsand Costemetics Symposium
TÜRKİYE, IĞDIR, İngilizce, 03.10.2019

Uluslararası  Özet bildiri
4
Converting The Maraş Pepper Industrially to High Value Added Products

ÖZKAN ALİ
Yayın Yeri: I. International Congress on Sustainable Agriculture and Technology
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 01.04.2019

Uluslararası  Özet bildiri
5
Araştırma Etiği ve Bilimsel Toplantılar

ÇINAR MAHMUT,ÖZER AYHAN,ÖZKAN ALİ
Yayın Yeri: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ETHICS RESEARCH
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 09.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
”Where Should We Stand In Agrıcultural Productıon for Human Welfare? An Ethics Regarding With Utilitarianism to Agrarianism Through Moving Away Human Centred Approaches”

KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ
Yayın Yeri: International Symposium on Ethics Research
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 09.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
7
Türkiye’de Ekmek İsrafına İstatistiksel Bir Yaklaşım ve Çözüm Önerileri

ÖZKAN ALİ
Yayın Yeri: I. Uluslararası İKSAD Sosyal Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, MARDİN, İngilizce, 09.03.2018

Uluslararası  Özet bildiri
8
Gastronomi Açısından Baharatların Gaziantep Mutfak Kültüründeki Yeri

ÖZKAN ALİ,YAMAN MERYEM DELAL,UZUN RABİA
Yayın Yeri: I. Uluslararası İksad Sosyal Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, MARDİN, İngilizce, 09.03.2018

Uluslararası  Özet bildiri
9
Influence of Geographical Factors On the Fatty Acid Profile and Oil Yield of Olea europaea L.

ÇETİNKAYA HAKAN,KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ,ŞEKEROĞLU NAZIM
Yayın Yeri: The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, "Agriculture for Life, Life for Agriculture"
ROMANYA, Bükreş, İngilizce, 08.06.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
10
Influence of Geographıcal Factors on the Fattyacid Profile and Oil Yıeld of Olea europaea L.

ÇETİNKAYA HAKAN,KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ,ŞEKEROĞLU NAZIM
Yayın Yeri: International Conference ”Agriculture for Life, Life for Agriculture”
İngilizce, 08.06.2017

Uluslararası  Özet bildiri
11
Influence of Geographical Factors On the Fatty Acid Profile and Oil Yield of Olea europaea L.

ÇETİNKAYA HAKAN,KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ,ŞEKEROĞLU NAZIM
Yayın Yeri: Agriculture for Life, Life for Agriculture 2017
ROMANYA, Bucharest, İngilizce, 08.06.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
12
Influence of Geographical Factors On the Fatty Acid Profile and Oil Yield of Olea europaea L.

ÇETİNKAYA HAKAN,KULAK MUHİTTİN,ÖZKAN ALİ,ÇELİK MEHMET ALİ,ŞEKEROĞLU NAZIM
Yayın Yeri: The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, "Agriculture for Life, Life for Agriculture"
ROMANYA, bükreş, İngilizce, 08.06.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
13
Investigation of Relations among Bioecological Propeties in the Chickpea (Cicerarietinum) Fields

KAFADAR FEYZA NUR,ÖZKAN ALİ,ANAY AYŞE,ÖĞÜT ENDER,CAN CANAN,MART DÜRDANE
Yayın Yeri: ECOLOGY 2017
TÜRKİYE, KAYSERİ, İngilizce, 11.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
14
Correlation of Ascochyta blight severity in chickpea with pathotypes mating type altitude nodulation and weed density in Turkey

KAFADAR FEYZA NUR,ÖZKAN ALİ,AYHAN TURAN,KUŞÇALI N,,NALÇALI N,,BAŞBUĞA S,,YAŞAR A,,BULGAK S,,KAR YAĞMUR,SARPKAYA KAMİL,İŞLER D,,ANAY A,,MART D,,ÖĞÜT E,,ÖZKILINÇ HİLAL,ÖZYİĞİT İBRAHİM İLKER
Yayın Yeri: IV International Ascochyta Workshop
PORTEKİZ, TROİA, İngilizce, 10.10.2016

Uluslararası  Tam metin bildiri
15
Determination of the Fusarium Wilt Disease on Nodulation Rate and Plant Development in Chickpea Grown in the Southeastern Anatolia Region

polatbilek Hatice,başbuğa Selçuk,Nalçacı Necip,Anay Ayşe,ÖZKAN ALİ,CAN CANAN
Yayın Yeri: Turkey 6th Plant Protection Congress with International Participation
TÜRKİYE, KONYA, İngilizce, 05.09.2016

Uluslararası  Özet bildiri
16
Determining the Yield and Yield Parameters of Safflower Carthamus tinctorius L Types Cultivated in Olive Garden Intra Rows

ÖZKAN ALİ
Yayın Yeri: International Conference on Natural Science and Engineering (ICNASE’16)
Kilis, İngilizce, 19.03.2016

Uluslararası  Tam metin bildiri
17
Olive Oil Adulteration A Case Study in Gaziantep an ImportantOlive Oil Supplier for the Region

ÖZKAN ALİ,BİNDAK RECEP
Yayın Yeri: International Conference on Natural Science and Engineering (ICNASE’16)
TÜRKİYE, Kilis, İngilizce, 19.03.2016

Uluslararası  Özet bildiri
18
Yabani Cicer Spp ve Cicer arietinum un DNA Markır Sistemleri ile Karşılaştırmalı Analizleri

KAR YAĞMUR,KAFADAR FEYZA NUR,ÖZKAN ALİ,CEYHAN ERCAN,BAŞBUĞA SELÇUK,CAN CANAN
Yayın Yeri: XII. ULUSAL EKOLOJİ VE ÇEVRE KONGRESİ
TÜRKİYE, Türkçe, 14.09.2015

Ulusal  Özet bildiri
19
Türkiye de yetiştiriciliği yapılan Nohut bitkisinde Cicer arietinum L Yabancı ot Nodül sayısı ve Rakım arasındaki istatistiksel ilişkiye bir bakış

ÖZKAN ALİ,KAFADAR FEYZA NUR,CAN CANAN,MART DÜRDANE
Yayın Yeri: 11. Tarla Bitkileri Kongresi
TÜRKİYE, ÇANAKKALE, Türkçe, 07.09.2015

Ulusal  Özet bildiri
20
Current status of chickpea Ascochyta blight in Turkey

CAN CANAN,KAFADAR FEYZA NUR,ÖZKAN ALİ,TURAN AYHAN,KUŞÇALI NAGİHAN,NALÇACI NECİP,POLATBİLEK HATİCE,YAŞAR AYŞEGÜL,BULGAK SİNEM,SARPKAYA KAMİL,İŞLER DERYA,ANAY AYŞE,MART DÜRDANE,OGUT ENDER,ÖZKILINÇ HİLAL,ÖZYİĞİT İBRAHİM İLKER
Yayın Yeri: XVIII. International Plant Protection Congress
ALMANYA, BERLİN, İngilizce, 24.08.2015

Uluslararası  Özet bildiri
21
Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Toplanan Nohut Türlerinde Ascochyta Yanıklığı Etmeni Ascochyta rabiei nin Genomik DNA İzolasyon Metotlarının Karşılaştırılması

Kafadar F N, Şahin N, Turan A, Ozkan A, Can C
Yayın Yeri: International Mesopotamian Agriculture Congress
TÜRKİYE, Diyarbakır, İngilizce, 22.09.2014

Uluslararası  Özet bildiri
22
Evaluation of Olive Oils Produced From Olives of Gaziantep Region in Terms of Delta 7 Stigmastenol Content

Kapudere M B, Söylemez Z, Özkan A
Yayın Yeri: 5th International Congress on Medicinal and Aromatic Plants (CİPAM-2014)
TUNUS, ZARZİS, İngilizce, 17.03.2014

Uluslararası  Özet bildiri
23
Agronomıc Performances and Fatty Acıd Profıles of Sesame Sesamum Indıcum L Populatıons

ÖZKAN ALİ,Ulukütük Erdoğan,KULAK MUHİTTİN
Yayın Yeri: 5th International Congress on Medicinal and Aromatic Plants (CİPAM-2014)
TUNUS, ZARZİS, İngilizce, 17.03.2014

Uluslararası  Özet bildiri
24
Pesticide Residue Analysis in Some Oilseeds and Nuts

Özkan A, Kapudere M B
Yayın Yeri: 7th İnternational Symposium on Ecology and Envıronmental Problems
TÜRKİYE, ANTALYA, İngilizce, 18.12.2013

Uluslararası  Özet bildiri
25
Determınatıon of the Amount of Heavy Metals in Different Food Types

Özkan A, Kaynak E G
Yayın Yeri: 7th İnternational Symposium on Ecology and Envıronmental Problems
ANTALYA, İngilizce, 18.12.2013

Uluslararası  Özet bildiri
26
Water Defıcıt Effects on The Growth Parameters Mıneral Content and Fatty Acıd Composıtıon of Sesame Sesamum İndicum L Cultıvars

Özkan A, Kulak M
Yayın Yeri: 7th İnternational Symposium on Ecology and Envıronmental Problems
TÜRKİYE, ANTALYA, İngilizce, 18.12.2013

Uluslararası  Özet bildiri
27
Agricultural and Chemical Properties of Sesame Cultivars Sesamum indicum L Under Drought Conditions

Özkan A, Kulak M, Karahan F
Yayın Yeri: 1st Mediiterranean Symposiium on Medicinal and Aromatic Plants
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ, GAZİMAGOSA, İngilizce, 17.04.2013

Uluslararası  Özet bildiri
28
Changes in Fatty Acıd Composıtıon and Antıoxıdant Actıvıtıes of Olea europaea L Under Dıfferent Ecologıcal and Topographıcal Condıtıons

Özkan A, Kulak M, Çankaya M, Tak M
Yayın Yeri: 1st Mediiterranean Symposiium on Medicinal and Aromatic Plants
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ, Gazimagosa, İngilizce, 17.04.2013

Uluslararası  Özet bildiri
29
Changes in plant g rowth and seed fatty acid composition of Coriandrum sativum L grown under water deficit conditions

Şekeroğlu N., Kulak M., Özkan A., Çetinkaya H, Gözüaçık HG, Çimen G, Hancer B
Yayın Yeri: 7th Cmapseec (Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries)
SIRBİSTAN, SUBOTİCA, İngilizce, 27.05.2012

Uluslararası  Özet bildiri
30
GDO Genetiği Değiştirilmiş Organizma

Özdemir L, Yeni A, Özkan A
Yayın Yeri: Ekoloji 2012 Sempozyumu
TÜRKİYE, KİLİS, Türkçe, 03.05.2012

Ulusal  Özet bildiri
31
Kiliste Çevre Kirliliğinin Nedenleri Çevreye Olan Etkileri ve Çözüm Önerileri

Tercanlı A, Açar A, Demir E, Akdağ H, Cürat D, Özkan A
Yayın Yeri: Ekoloji 2012 Sempozyumu
TÜRKİYE, KİLİS, Türkçe, 03.05.2012

Ulusal  Özet bildiri
32
Gen Kaynaklarının Çevre Korunmasındaki Yeri

Ürek H, Yeni A, Özkan A
Yayın Yeri: Ekoloji 2012 Sempozyumu
TÜRKİYE, KİLİS, Türkçe, 03.05.2012

Ulusal  Özet bildiri
33
Pirinç Oryza sativa L ve Buğday Triticum durum L Danelerinde In vitro Mikrofungus İzolasyonu

Koçer F., İmalı A., Özkan A., Sinir A
Yayın Yeri: 1. Uluslararası Dış Ticaret ve Tarım Stratejileri Sempozyumu
TÜRKİYE, KİLİS, İngilizce, 08.12.2011

Uluslararası  Özet bildiri
34
Antepfıstığı Pistacia vera L Mikobiyotası

Akgül H, Yılmazkaya D, Özkan A, Çoğun H Y
Yayın Yeri: l. Ulusal Akdeniz Orman ve Çevre Sempozyumu
TÜRKİYE, KAHRAMAN MARAŞ, Türkçe, 26.10.2011

Ulusal  Tam metin bildiri
35
Çukurova Koşullarında Farklı Azot Dozu Uygulamalarının İki Cin Mısırı Zea mays everta Sturt. Çeşidinde Tane Verimi ve Tarımsal Özelliklere Etkisi

ÖZKAN ALİ,Ülger Ahmet Can
Yayın Yeri: IX. Tarla Bitkileri Kongresi
TÜRKİYE, BURSA, Türkçe, 12.09.2011

Ulusal  Tam metin bildiri
36
Kilis te Yetiştirilen Yerel Susam Sesamum indicum L Populasyonlarının Bazı Verim Parametrelerinin Belirlenmesi

ÖZKAN ALİ,CURAT Deniz
Yayın Yeri: IX. Tarla Bitkileri Kongresi
TÜRKİYE, BURSA, Türkçe, 12.09.2011

Ulusal  Tam metin bildiri
37
Gaziantep Evsel ve Sanayi Atıklarından Etkilenmiş Olan Bazı Alanlarda Yetiştirilen Gıda Bitkilerinden Co Cu Fe ve Zn Konsantrasyonlarının ICP MS ile Tayini

Avcı H, Deveci T, Özkan A
Yayın Yeri: Uluslar arası Katılımlı 25. Ulusal Kimya Kongresi
Erzurum, İngilizce, 27.06.2011

Uluslararası  Özet bildiri
38
Balıklı Kaplıca Suyunun bazı Fiziksel Kimyasal ve Biyolojik Analiz Sonuçlarının Araştırılması

Tunç E, Aykanat E, Özkan A
Yayın Yeri: Ekoloji 2011 Sempozyumu
TÜRKİYE, DÜZCE, Türkçe, 05.05.2011

Ulusal  Özet bildiri
39
Çimento Fabrikalarının Çevresel Etkileri Narlı Ovası Örneği

Özkan A, Koçer F, Yaylacı A, Yaylacı F, Çimen G, Uzun M
Yayın Yeri: Ekoloji 2011 Sempozyumu
TÜRKİYE, DÜZCE, Türkçe, 05.05.2011

Ulusal  Özet bildiri
40
Kilis İli İçme Suyu Metal Düzeyleri ve İçme Suyunun Güvenirliliği

Çaktü K, Özkan A, Çoğun H Y
Yayın Yeri: Ekoloji 2011 Sempozyumu
TÜRKİYE, DÜZCE, Türkçe, 05.05.2011

Ulusal  Özet bildiri
41
Gaziantep te Şehir Gelişiminin Çevresel Etkileri

Özkan A, Sönmez M E, Tunç E
Yayın Yeri: Ekoloji 2011 Sempozyumu
TÜRKİYE, DÜZCE, Türkçe, 05.05.2011

Ulusal  Özet bildiri
42
Gaziantep in Yavuzeli ve Araban İlçelerindeki Tarım Topraklarının aşınabilirlik K Faktörü Faktörü

TUNÇ ERDİHAN,ÖZKAN ALİ
Yayın Yeri: Ekoloji 2011 Sempozyumu
TÜRKİYE, DÜZCE, Türkçe, 05.05.2011

Ulusal  Özet bildiri
43
Evaluation of Antioxedent Activities and Phenolic Contents of some Edible andMedicinal Plants from Kilis Arabian Gaziantep Floras

ÖZKAN ALİ,YUMRUTAŞ ÖNDER,saygıdeğer saadet,KULAK MUHİTTİN
Yayın Yeri: The 2nd Internatıonal Symposıum on Medıcınal Plants,Theır Cultıvatıon and Aspects of Uses
ÜRDÜN, PETRA, İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Özet bildiri
44
The Biological Properties of Artichoke Cynara Scolymus Grown in the Ecological Conditions of Gasiantep Turkey

Özkan A., Zeynelov Y
Yayın Yeri: The 2nd Internatıonal Symposıum on Medıcınal Plants,Theır Cultıvatıon and Aspects of Uses
ÜRDÜN, PETRA, İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Özet bildiri
45
Organik Tarım İle Çölleşmenin Önlenmesi

Özkan A, Tunç E
Yayın Yeri: Çölleşmeyle Mücadele Sempozyumu
TÜRKİYE, ÇORUM, Türkçe, 17.06.2010

Ulusal  Tam metin bildiri
46
Çölleşmeyle Mücadelede Kolzanın Rolü

Özkan A, Tunç E
Yayın Yeri: Çölleşmeyle Mücadele Sempozyumu
TÜRKİYE, ÇORUM, Türkçe, 17.06.2010

Ulusal  Tam metin bildiri
47
Çevre Kirliliği Çölleşme ve Çözüm Önerileri

ÖZKAN ALİ,TUNÇ ERDİHAN,KULAK MUHİTTİN,çoğun hikmet yeter
Yayın Yeri: Çölleşmeyle Mücadele Sempozyumu
TÜRKİYE, ÇORUM, Türkçe, 17.06.2010

Ulusal  Tam metin bildiri
48
İçme Suyu Standartları ve Sıtma Pınarı İçme Suyunun Güvenirliliği

Özkan A, Çoğun H Y
Yayın Yeri: Ekoloji 2010 Sempozyumu
TÜRKİYE, AKSARAY, Türkçe, 05.05.2010

Ulusal  Özet bildiri
49
Antimicrobial Activity of Some Sesame Sesamum İndicum L Population Seed Oils

Özkan A., İmalı A., Koçer F., Curat D,
Yayın Yeri: 6th Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries
TÜRKİYE, Antalya, İngilizce, 18.04.2010

Uluslararası  Tam metin bildiri

Projeler

9 Adet
1
SÖKE LİSANSLI DEPOCULUK PAMUK LİSANSLI DEPOCULUK FİZİBİLİTE RAPORU

Fizibilite Raporu
16.07.2019
Kalkınma Bakanlığı,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
2
GSF 14 02 Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Toplanan Yabani Nohut Türleri ile Kültürü Yapılan Nohut Türlerinin Karbonhidrat Yağ ve Protein İçeriklerinin Belirlenmesi ve Genetik Çeşitliliğin Saptanması

Gaziantep Şanlıurfa Diyarbakır Mardin Adıyaman olmak üzere 5 ilden Cicer pinnatifidium Jaub Spach Cicer reticulatum Ladiz Cicer ectinospermum Cicer bijugum ve Cicer anoticulum nohut türlerinin birbirleriyle karşılaştırılması
15.07.2014 - 15.04.2016
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Türkiyeli ve Süriyeli Topluluklar İçin Tarımsal geçim Kaynaklarının ve sosyal Uyumun Desteklenmesi-PALS

Türkiye ve Süriye TopluluklarI İçin Tarımsal geçim ve Sosyal Uyum-PALS
12.07.2021 - 27.08.2021
Avrupa Birliği,   Eğitmen 

ULUSLARARASI  Tamamlandı
4
AKILLI KÖY MODELİ FİZİBİLİTE RAPORU (Ordu-Kabakdağı)


09.06.2020 - 15.06.2021
Kalkınma Bakanlığı,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
5
AKILLI SERA (Ordu-Altınordu)

Fizibilite Raporu
08.06.2020
Kalkınma Bakanlığı,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
6
Technical Assistance for the Maraş Pepper Cluster in Southeast Anatolian Region(Maras Biberi Kümelenmesinin Etkinleştirilmesi için Teknik Destek Projesi)

Project Planing and İmplementationScientific/Academic Report WritingTurkish Cuisine Culture Research Methods and Techniques and Food Industry Fundamental Principles of Nutrition Researc Studies, Analysis and Reporting
07.02.2017 - 30.12.2018
Avrupa Birliği,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
7
Kilis İli ve Yöresindeki Tarimsal Üretimde Verimlilik ve Kalitenin Artirilmasi için Toprak Analizi T C Başbakanlik Güneydoğu Anadolu Projesi Gap Bölge Kalkinma İdaresi Başkanliği

Kilis İli ve Yöresindeki Tarimsal Üretimde Verimlilik ve Kalitenin Artirilmasi İçin Toprak Analizi Projesi ile Yöredeki Toprak Analizlerinin Yapılması ve Çiftçilerin bu Konuda Biliçlendirilmesi Amaçlanmıştır T C Başbakanlik Güneydoğu Anadolu Projesi
04.01.2010 - 31.12.2011
ARAŞTIRMA PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
8
Suriye Güvenli Bölgesinde Tarımsal Altyapı Durum Tespiti

Tarımsal Altyapı, Çevre Sorunları ve Yaşam Koşulları
02.06.2021 - 22.11.2022
Özel Kuruluşlar,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
9
Kilis İlinde Yetiştirilen Yerel Susam Sesamum indicum L Populasyonlarının Biyolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi BAP 2010 11

Proje ile Kilis ve yöresinde yetiştirilen susam varyetelerinin biyolojik ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır
01.07.2010 - 01.07.2011
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Üniversite Dışı Deneyim

2 Adet
1
Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)

Denetçi(Teknik Kontrolör)
Kurumun Taşrada Bulunan Şube Müdürlüğü ve Ajans Amirliklerinin Denetlenmesi,

2006 - 2008
2
Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)

Ziraat Mühendisi
Hububatın Depolanması ve Muhafazası, Ayrıca Hububat Alım ve Satımında Kalite Analizlerinin Belirlenmesi ve Fiyat Tespitinin Yapılması,

1998 - 2006

Editörlükler

1 Adet
1
Etik Araştırmaları

, Yayın Yeri: Gaziantep
Diğer Yayınlar, Türkçe, 2018,   Uluslararası  Basılı

İdari Görevler

Ödüller

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2013-2014 Sağlık, Beslenme ve Diyet Türkçe 2
2 2013-2014 Moleküler Gastronomi ve Moleküler Mutfak Türkçe 4
3 2013-2014 Gıdalarda Kalite Kontrol Yöntemleri Türkçe 2
4 2014-2015 Gıdalarda Kalite Kontrol Yöntemleri Türkçe 2
5 2014-2015 Restoran ve Yiyecek-İçecek Yönetimi Türkçe 2
6 2013-2014 Restoran ve Yiyecek-İçecek Yönetimi Türkçe 2
7 2014-2015 Sağlık, Beslenme ve Diyet Türkçe 2
8 2014-2015 Moleküler Gastronomi ve Moleküler Mutfak Türkçe 4
9 2015-2016 SAĞLIK, BESLENME VE DİYET Türkçe 2
10 2015-2016 GIDALARDA KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ Türkçe 2
11 2016-2017 SAĞLIK, BESLENME VE DİYET Türkçe 2
12 2016-2017 TEZ ÇALIŞMASI Türkçe 14
13 2016-2017 GIDALARDA KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ Türkçe 2
14 2017-2018 SAĞLIK, BESLENME VE DİYET Türkçe 2
15 2017-2018 SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA VE ETİK Türkçe 3
16 2018-2019 Diyet, Beslenme ve Sağlık Türkçe 3
17 2018-2019 Sosyal Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri ve Etik Türkçe 3
18 2018-2019 Gıdalarda Kalite Kontrol Yöntemleri Türkçe 3
19 2017-2018 GIDALARDA KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ Türkçe 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2013-2014 Beslenmenin Temel İlkeleri Türkçe 3
2 2013-2014 Yiyecek Tarihi Türkçe 3
3 2013-2014 Vejetaryen Mutfak Türkçe 3
4 2013-2014 Araştırma Teknikleri Türkçe 4
5 2013-2014 Gastronomi Türkçe 2
6 2014-2015 Türk Mutfak Kültürü Türkçe 3
7 2014-2015 Günümüz Mutfak Kültürleri Türkçe 3
8 2013-2014 Günümüz Mutfak Kültürleri Türkçe 3
9 2013-2014 Türk Mutfak Kültürü Türkçe 3
10 2013-2014 Organik Sebze Yetiştirme Türkçe 4
11 2014-2015 Organik Sebze Yetiştirme Türkçe 4
12 2014-2015 Bitirme Projesi Türkçe 3
13 2013-2014 Bitirme Projesi Türkçe 3
14 2013-2014 Gastronomi ve Yemek Tarihi Türkçe 2
15 2014-2015 Beslenmenin Temel İlkeleri Türkçe 3
16 2014-2015 Yiyecek Tarihi Türkçe 3
17 2014-2015 Araştırma Teknikleri Türkçe 4
18 2014-2015 Vejetaryen Mutfak Türkçe 3
19 2015-2016 ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Türkçe 4
20 2015-2016 VEJETARYEN MUTFAK Türkçe 3
21 2015-2016 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ Türkçe 4
22 2015-2016 ORGANİK SEBZE YETİŞTİRME Türkçe 5
23 2015-2016 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ Türkçe 2
24 2015-2016 BİTİRME PROJESİ Türkçe 3
25 2016-2017 ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Türkçe 4
26 2016-2017 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ Türkçe 4
27 2016-2017 VEJETARYEN MUTFAK Türkçe 3
28 2016-2017 STAJ DEĞERLENDİRME Türkçe 1
29 2016-2017 BİTİRME PROJESİ Türkçe 3
30 2016-2017 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ Türkçe 2
31 2016-2017 ORGANİK SEBZE YETİŞTİRME Türkçe 5
32 2017-2018 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ Türkçe 3
33 2017-2018 VEJETARYEN MUTFAK Türkçe 4
34 2017-2018 ÖZEL BESLENME YÖNTEMLERİ Türkçe 3
35 2017-2018 ORGANİK SEBZE YETİŞTİRME Türkçe 4
36 2017-2018 Genel ve Mesleki Etik Türkçe 2
37 2017-2018 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ Türkçe 2
38 2018-2019 Beslenmenin Temel İlkeleri Türkçe 3
39 2018-2019 Özel Beslenme Yöntemleri Türkçe 3
40 2018-2019 Organik Sebze Yetiştirme Türkçe 4

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin beslenme alışkanlıklarının incelenmesi: Doğubayazıt örneği RECEP HAS TezMerkezi 2022
2 Tamamlandı Yerel lezzetlere yönelik tutumların demografik özellikler açısından incelenmesi ve davranışsal niyetler üzerindeki etkisi: Gaziantep üzerine bir araştırma MERYEM NİSA KERKEZ TezMerkezi 2022
3 Tamamlandı Adölesanlarda Beslenme Durumunun ve Alışkanlıklarının Saptanması UĞUR ULUPINAR TezMerkezi 2022
4 Tamamlandı Standart reçetenin küçük ve orta büyüklükteki pastane işletmelerinde kullanımı üzerine nitel bir araştırma BÜŞRA DEMİRÖZ TezMerkezi 2021
5 Tamamlandı Kültürel kimlik bağlamında Sakarya mutfağı: Abhaz mutfağı incelemesi KÜBRA ERBİL TezMerkezi 2019
6 Tamamlandı Cittaslow kavramı, Türkiye'de Cittaslow unvanını almış ilçelerin tanıtımı ve Eskişehir Han ilçesi'nin Cittaslow kapsamında incelenmesi ŞEYMA CENGİZ TezMerkezi 2019
7 Tamamlandı Pilton (pastinaca armena) katkılı beyaz peynirin duyusal ve kimyasal özelliklerinin incelenmesi MERYEM DELAL YAMAN TezMerkezi 2019
8 Tamamlandı Tüketicilerin küyerel ürünlerin performansına ilişkin algıları üzerine tercih tutumlarının ve imaj algılarının etkisi: Gaziantep Domino's Pizza örneği EDA DUYGU ÖZER SÜT TezMerkezi 2019
9 Tamamlandı Kültürel miras olarak yöresel yiyeceklerin gastronomik varlık öğelerinin kültürel kimlik üzerinden incelenmesi: Mersin tantunisi örneği ALİ ESİN SÜT TezMerkezi 2019
10 Tamamlandı Yerli göçmenlerin yemek kültürlerindeki değişimin incelenmesi: Gaziantep örneği MUHTEREM TURĞUT TezMerkezi 2019
11 Tamamlandı Tüketim kültürü ve değişen törensel yemek algısına etkisi: Gaziantep örneği NARİN ARSLAN TezMerkezi 2019
12 Tamamlandı Kültür ve popüler kültürde çikolatanın yeri ve öneminin kültür, tüketim, sağlık ve lezzet bağlamlarında incelenmesi: Gaziantep örneği DİLA SARIGÜL YILMAZ TezMerkezi 2018
13 Tamamlandı Mevlevi kültürü mutfak terimleri üzerine adbilimsel bir çalışma İMREN YILDIZ TezMerkezi 2017
14 Tamamlandı Türklerde ölü aşı NESLİHAN DOĞMUŞ TezMerkezi 2016
15 Tamamlandı Geçmişten günümüze törensel bir yemek: Keşkek İBRAHİM ÇEKİÇ TezMerkezi 2015
16 Tamamlandı Türk mutfak kültürümüzde aşurenin tarihsel süreci MEHMET SAÇIKARALI TezMerkezi 2015
17 Tamamlandı Kilis yöresinden toplanan yerel susam (Sesamum indicum L.) populasyonlarının verim ve kalite parametrelerinin karşılaştırılması ERDOĞAN ULUKÜTÜK TezMerkezi 2011
18 Tamamlandı Kilis ve yöresinde yetiştirilen yerel susam (Sesamum indicum L.) populasyonlarının biyolojik ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi DENİZ CÜRAT TezMerkezi 2010

Üyelikler

1 Adet
1
Tarla Bitkileri Bilimi Derneği

 Üye    2010 

Sanatsal Faaliyetler

9 Adet
1
Natur Art Workshop

Etkinlik Yeri: Tilmen Höyük İdilli
WORKSHOP  28.04.2019 - 28.04.2019

Ulusal  Karma  SERGİ
2
Doğa Fotoğrafları Sergisi

Etkinlik Yeri: DOĞA SANATI FOTOĞRAFLARI SERGİSİ (GAFSAD)
Düzenleyenler : TOPRAK ART GROUP, PATİKA ART GRUP
SERGİLER/Kamu Kuruluşlarınca düzenlenen sergiler /  14.01.2018 - 27.01.2018

Ulusal  Karma  SERGİ
3
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ÖĞRETİM ELEMANLARI SERGİSİ

Etkinlik Yeri: GAÜN CENANİ KONAĞI
Düzenleyenler : GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
SERGİLER/  18.03.2019 - 25.03.2019

Ulusal  Karma  SERGİ
4
Doğa Fotoğrafları Sergisi

Etkinlik Yeri: Gaziantep Münifpaşa İi Halk Kütüphanesi Güzel Sanatlar Galerisi Salonu
Düzenleyenler : TOPRAK ART GROUP, PATİKA ART GRUP
SERGİLER/Karma sergiler /  18.12.2017 - 24.12.2017

Ulusal  Karma  SERGİ
5
YÖN 3 GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI KARMA SERGİSİ

Etkinlik Yeri: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ CENANİ KONAĞI KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ
Düzenleyenler : GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
SERGİLER/Kamu Kuruluşlarınca düzenlenen sergiler /  06.03.2018 - 20.03.2018

Ulusal  Karma  SERGİ
6
3. Nature Art Çalıştayı

Etkinlik Yeri: Gaziantep Rumkale Açık Hava Müzesi
Düzenleyenler : TOPRAK ART GROUP
WORKSHOP /Workshop /  09.12.2017 - 09.12.2017

Ulusal  Karma  SERGİ
7
Nature Art Workshop

Etkinlik Yeri: HATAY VE ÇEVRESİ
Düzenleyenler : TOPRAK ART GROUP
WORKSHOP /  06.04.2019 - 07.04.2019

Ulusal  Karma  SERGİ
8
Workshop


Nature Art  28.04.2019

Ulusal  Karma  SERGİ
9
Workshop


Nature Art  28.04.2019

Ulusal  Karma  SERGİ