Profesör ALİ COŞKUN DALGIÇ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   dalgic@gantep.edu.tr      (0342) 317 23 18  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Temel İşlemler  Gıda Teknolojileri  Gıda Biyoteknolojisi

Duyuru / Döküman

Döküman/Dosya
fe-467-energy12346.pptx
Fotoğraf/Görsel
Döküman/Dosya
problem-set10603.doc
Absorption ve distillation sunuları
Döküman/Dosya
fe-301-absorption10565.rar
distillation-i10565.rar
Döküman/Dosya
fe-366-slides8970.rar

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

5 Adet
1
GIDA VE SÜREÇ MÜHENDISLERI IÇIN BILGISAYAR DESTEKLI MATEMATIK UYGULAMALARI

Yazar(lar): DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: NOBEL AKADEMİK ISBN: 978-625-406-949-9, TÜRKİYE, Ankara, 2020

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe
2
Gıda Mikrobiyolojisi

Bölüm Adı: Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri
Yazar(lar): DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Efil ISBN: 978-605-4334-02-5, TÜRKİYE, 2017

Ulusal  Ders Kitabı  Türkçe
3
BESİN GÜVENLİĞİ VE HİJYEN

Bölüm Adı: Besin Güvenliği Yönetim Sistemleri
Yazar(lar): DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Anadolu Üniversitesi TÜRKİYE, 2017

Ulusal  Ders Kitabı  Türkçe
4
BESIN GÜVENLIGI VE HIJYEN

Bölüm Adı: Besin Güvenliği ve Kalitesi
Yazar(lar): DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Anadolu Üniversitesi TÜRKİYE, 2017

Ulusal  Ders Kitabı  Türkçe
5
QUALITY CONTROL OF HERBAL MEDICINES AND RELATED AREAS

Bölüm Adı: Improvement of Food Safety and Quality by Statistical Process Control (SPC) in Food Processing Systems: A Case Study of Traditional Sucuk (Sausage) Processing
Yazar(lar): DALGIÇ ALİ COŞKUN,VARDİN HASAN,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: INTECH ISBN: 978-953-307-682-9, 2011

Uluslararası  Araştırma (Tez Hariç) Kitabı  İngilizce

Makaleler

28 Adet
1
Kombne güneş enerjs destekl hava ve sıcak hava destekl radyo frekans kurutma sstemyle kurutulan kayısıların nem çerğ, tekstürel ve duyusal özellkler üzerne depolamanın etks

ELİK AYSEL, ÖZBEK HATİCE NEVAL, Sever Melis, Bulut Şakire Ecem, Işınay Buşra, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi
Türkçe, Elektronik, 2022

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
2
Effect of sequential-combined solar energy assisted hot air and hot air assisted radio frequency drying on the physical and chemical properties of dried apricots

ÖZBEK HATİCE NEVAL, Sever Melis, ELİK AYSEL, Bulut Şakire Ecem, Işınay Buşra, Topcam Hüseyin, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Springer Science and Business Media LLC
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Sequential‐combined solar energy assisted hot air and hot air‐assisted radio frequency drying to produce high‐quality dried whole apricots: An optimization study for process parameters

ÖZBEK HATİCE NEVAL, Bulut Şakire Ecem, Işınay Buşra, Sever Melis, Topcam Hüseyin, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, ELİK AYSEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Wiley
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Hot air‐assisted radio frequency drying of apricots: Mathematical modeling study for process design

Topcam Hüseyin, GÖĞÜŞ FAHRETTİN, ÖZBEK HATİCE NEVAL, ELİK AYSEL, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH
Yayın Yeri: Wiley
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Kombine Kurutma Sistemiyle Kurutulan Kayısıların Renk Parametreleri Üzerine Depolamanın Etkisi

ÖZBEK HATİCE NEVAL, ELİK AYSEL, Işınay Buşra, Sever Melis, Bulut Şakire Ecem, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
6
The effect of storage on some chemical and microbial properties of apricots dried with a combined solar energy assisted air and hot air assisted radio frequency drying system

ÖZBEK HATİCE NEVAL, ELİK AYSEL, Sever Melis, Bulut Şakire Ecem, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Food and Health
Türkçe, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
7
Process Simulation and Techno Economic Analysis of Astaxanthin Production from Agro-Industrial Wastes

DURSUN SAYDAM DERYA, Koulouris Alexandros, DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Waste and Biomass Valorization
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
8
Process Simulation of Integrated Xanthan Gum and Sorbitol Bioproduction: Economic and Sensitivity Analysis with Taguchi Approach

DURSUN SAYDAM DERYA, Koulouris Alexandros, DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Process Integration and Optimization for Sustainability
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  CNKI, Dimensions, EBSCO Discovery Service, Emerging Sources Citation Index, Goog
9
Astaxanthin biosynthesis: A two-step optimization approach and model construction with Response Surface Methodology and Artificial Neural Network

DURSUN SAYDAM DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
10
Yardımcı gıda teknolojileri ile elmadan probiyotik atıştırmalık üretiminin ön çalışması

DURSUN SAYDAM DERYA,Dakak Rojda,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Türkçe, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
11
Tarımsal-Endüstriyel Atıklardan Katma Değeri Yüksek Pigmentlerin Biyoüretimi

DALGIÇ ALİ COŞKUN,DURSUN DERYA
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, Elektronik, 2018

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Ulakbim
12
Rice Bran or Apple Pomace? Comparative Data Analysis of Astaxanthin Bioproduction

DALGIÇ ALİ COŞKUN,DURSUN DERYA
Yayın Yeri: Tarım Bilimleri Dergisi
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
Production and preference mapping of persimmon fruit leather: An optimization study by Box–Behnken

DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Journal of Food Process Engineering
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
14
Response Surface Methodology of Astaxanthin Bioproduction fromAgro-Industrial Wastes and Growth Kinetics of Xanthophyllomycesdendrorhous in Solid State Fermentation

DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Research Reviews: Journal of Microbiology and Biotechnology
İngilizce, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Open Academic Journals Index (OAJI)
15
Multiple optimization and statistical evaluation of astaxanthin production utilizing olive pomace

Eryılmaz Emine Betül,DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Biocatalysis and Agricultural Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ESCI
16
Optimization of astaxanthin pigment bioprocessing by four different yeast species using wheat wastes

DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Biocatalysis and Agricultural Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ESCI
17
Spray drying of liquorice Glycyrrhiza glabra extract

KARAASLAN İREM,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
18
Drying kinetics and thermal degradation of phenolic compounds and anthocyanins in pomegranate arils dried under vacuum conditions

KARAASLAN MEHMET,Fatih Mehmet Yilmaz,Özge Cesur,VARDİN HASAN,Ali Ikinci,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: International Journal of Food Science & Technology
İngilizce, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
19
Effect of drying methods on the moisture sorption isotherms and thermodynamic properties of mint leaves

DALGIÇ ALİ COŞKUN,PEKMEZ HATİCE,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
20
THE EFFECT OF RESISTANT STARCH ADDITION ON VISCOELASTIC PROPERTIES OF COOKED SPAGHETTI

NESLI SOZER,KAYA AHMET,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Journal of Texture Studies
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
21
Hazard analysis critical control points implementation in traditional foods a case study of Tarhana processing

BELİBAĞLI KADİR BÜLENT,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: International Journal of Food Science & Technology
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
22
Modelling of rheological characteristics of various spaghetti types

Sözer Nesli,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
23
Rheological properties of sour cherry juice and concentrate

BELİBAĞLI KADİR BÜLENT,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: International Journal of Food Science & Technology
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
24
Thermal textural and cooking properties of spaghetti enriched with resistant starch

KAYA AHMET,DALGIÇ ALİ COŞKUN,sözer nesli
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
25
Biogas production from olive pomace

TEKİN ALİ RIZA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Resources, Conservation and Recycling
İngilizce, Elektronik, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
26
APPLICATION OF FOOD SAFETY AND QUALITY MANAGEMENT SYSTEMS TO BULGURPROCESSING

BELİBAĞLI KADİR BÜLENT,DALGIÇ ALİ COŞKUN,VARDİN HASAN
Yayın Yeri: ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
İngilizce, 1900

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
27
MOISTURE SORPTION ISOTHERMS OF PISTACIA TEREBINTHUS L AND ITS PROTEINISOLATE

AYRANCI EROL,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT & TECHNOLOGIE
İngilizce, 1900

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
28
PREPARATION OF PROTEIN ISOLATES FROM PISTACIA TEREBINTHUS L ANDEXAMINATION OF SOME FUNCTIONAL PROPERTIES

AYRANCI EROL,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT & TECHNOLOGIE
İngilizce, 1900

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

5 Adet
1
KÜKÜRTLENMIŞ TÜM KAYISININ PILOT SEVIYEDE GÜNEŞ ENERJISI DESTEKLI HAVALI ÖN KURUTMA VE RADYO FREKANS KURUTMA SISTEMI ILE KURUTULMASI

SEVER MELİS,IŞINAY BÜŞRA,BULUT ŞAKİRE ECEM,TOPÇAM HÜSEYİN,ÖZBEK HATİCE NEVAL,ELİK AYSEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,DALGIÇ ALİ COŞKUN,ERDOĞDU FERRUH,KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: 3rd International Zeugma Conference on Scientific Researches
İngilizce, 22.11.2019

Uluslararası  Özet bildiri
2
RADYO FREKANS İLE KOMBİNE EDİLEN GÜNEŞ ENERJİSİ DESTEKLİ HAVALI KURUTMANIN KURU KAYISI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

IŞINAY BÜŞRA,SEVER MELİS,BULUT ŞAKİRE ECEM,TOPÇAM HÜSEYİN,ÖZBEK HATİCE NEVAL,ELİK AYSEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,DALGIÇ ALİ COŞKUN,ERDOĞDU FERRUH,KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: 3rd International ZeugmaConference on Scientific Researches
İngilizce, 22.11.2019

Uluslararası  Özet bildiri
3
Investigation on sugar consumption of Xanthophyllomycesdendrorhous ATCC 24202 in synthetic and waste media to produce astaxanthin

DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: V. Uluslararası multidisipliner çalışmaları sempozyumu
Türkçe, 16.11.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
4
TURUNÇGİL ATIKLARINDAN GERİ KAZANIMIN SÜREÇ SİMÜLASYONU VE EKONOMİK OLARAK DEĞERLENDİRİLMELERİ

DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi
İngilizce, 26.10.2017

Uluslararası  Özet bildiri
5
Optimization of Pigment Production from Lentil Wastes Using Solid State Fermentation

DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Eurasia 2016 Waste Management Symposium
İngilizce, 02.05.2016

Uluslararası  Poster

Projeler

10 Adet
1
Nar atiğindan kati hal fermantasyonu ile s. Salmonicolor mayasi tarafindan pigment ve aroma bileşiklerinin üretimi

Katı hal fermenatsyonu yöntemi ile nar atığından pigment ve aroma üretimi
13.11.2014 - 20.03.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Güneş Enerjisi Destekli Radyo Frekans Sistemi ile Pilot Ölçekte Kuru Kayısı Üretimi ve Optimal Proses Tasarımı: Ön işlem (kükürtleme/ekstrakt uygulaması), Kurutma ve Depolama (TÜBİTAK-1003)


12.09.2019 - 26.01.2021
-Tübitak 1003,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
3
Meyve suyu endüstrisinde Kullanılması amacıyla rekombinant ekspanzin üretimi

rekombinant protein üretimi
07.11.2013 - 23.02.2017
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  HARRAN ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
4
Food Imdustry Food Legislation Impact Analaysis Training and Cooperation Network in Eurpe E Learning

Gıda Güvenliği
02.02.2012 - 18.06.2015
Avrupa Birliği,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
5
FoodIndustry Food Legislation Impact Analysis Tranining and Cooperation Network in Europe E Learning

Food Legislation Training Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projesi
02.02.2012 - 18.06.2015
Avrupa Birliği,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
6
Production of Maslinic and Oleanolic Acid together with Olive Pomace Oil from Olive Pomace

Söz konusu asitlerin pazar araştırmasının yapılması. Son tüketicinin kullandığı ürünler içindeki içeriğinin, birim fiyatlarının ve son ürünün talebinin ülkeler bazında belirlenmesi. Maliye analizlerinin yapılması.
01.11.2016 - 27.02.2017
Diğer (Uluslararası),   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
7
Pirinadan yağ ve triterpenik asitlerin mikrodalga sistemi ile geri kazanımı

Pazar analizi, fikri ve sınai mülkiyet analizi
01.11.2016 - 27.02.2017
Özel Kuruluşlar,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
8
Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılması Amacıyla Rekombinant Ekspanzin Üretimi

Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılması Amacıyla Rekombinant Ekspanzin Üretimi
01.10.2013 - 23.02.2017
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  MERSİN ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
9
Gaziantep Üniversitesi Ar-Ge Strateji Belgesi (Gıda Bilimleri Ve Teknolojileri)

1000 - Üniversite Araştırma Potansiyeli
01.07.2016 - 01.01.2017
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
10
BİYOTEKNOLOJİK ÜRETİM SÜREÇLERİNİN BİLGİSAYAR DESTEKLİ SİMÜLASYONLARI KATI HAL FERMANTASYONU İLE KAROTENOİDLERİN ÜRETİM SÜRECİ

Bilgisayar detekli biyoteknolojik uretim simülasyonu
01.01.2015 - 04.05.2016
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Production of astaxanthin pigment from cereal and legume wastes by solid state fermentation and techno-economic analysis by simulation DERYA DURSUN TezMerkezi 2018
Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Process simulation and economic analysis of radio frequency and solar energy assisted apricot drying system ŞAKİRE ECEM BULUT TezMerkezi 2021
2 Tamamlandı Muhtelif un örnekleri kullanılarak glutensiz yeni kraker formüllerinin geliştirilmesi BEYZA YAZICI TezMerkezi 2019
3 Tamamlandı Investigation of the use of resistant starch in the production of gluten-free biscuits KADİR CAN ASLANPAY TezMerkezi 2019
4 Tamamlandı Production of astaxanthin pigment from pomegranate, olive and apple wastes by solid state fermentation EMİNE BETÜL ERYILMAZ TezMerkezi 2019
5 Tamamlandı The effects of different drying parameters on the persimmon pestil quality ELİF GÖKÇE TezMerkezi 2015
6 Tamamlandı A survey of the implementation of food quality and safety systems in small and medium size food enterprises İLKAY BURAN TezMerkezi 2011
7 Tamamlandı Spray drying of liquorice (Glycyrrhiza glabra) extract İREM KARAASLAN TezMerkezi 2010
8 Tamamlandı The effects of storage and process conditions on fat bloom formation in chocolate SAMİ GÜLBAY TezMerkezi 2007
9 Tamamlandı Experimental study on drying of mint by solar, tray and freeze dryers HATİCE PEKMEZ TezMerkezi 2004
10 Tamamlandı Application of ISO 9000:2000 quality management system and HACCP in wheat flour manufacturing SEVİNÇ LAÇİN TezMerkezi 2003