Prof.Dr. ALİ COŞKUN DALGIÇ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   dalgic@gantep.edu.tr      (0342) 317 23 18  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Temel İşlemler  Gıda Teknolojileri  Gıda Biyoteknolojisi

Duyuru / Döküman

Döküman/Dosya
fe-366-documents12729.rar
Döküman/Dosya
fe-467-energy12346.pptx
Fotoğraf/Görsel
Fotoğraf/Görsel
Döküman/Dosya
problem-set10603.doc
Absorption ve distillation sunuları
Döküman/Dosya
fe-301-absorption10565.rar
distillation-i10565.rar
Döküman/Dosya
fe-366-slides8970.rar
Döküman/Dosya
fe-467-slides8970.rar

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

4 Adet
1
Gıda Mikrobiyolojisi

Yayın Yeri: Efil
ISBN: 978-605-4334-02-5, TÜRKİYE,

Ulusal  Ders Kitabı  Türkçe
2
BESİN GÜVENLİĞİ VE HİJYEN

Yayın Yeri: Anadolu Üniversitesi
TÜRKİYE,

Ulusal  Ders Kitabı  Türkçe
3
BESIN GÜVENLIGI VE HIJYEN

Yayın Yeri: Anadolu Üniversitesi
TÜRKİYE,

Ulusal  Ders Kitabı  Türkçe
4
QUALITY CONTROL OF HERBAL MEDICINES AND RELATED AREAS

Yayın Yeri: INTECH
ISBN: 978-953-307-682-9,

Uluslararası  Araştırma (Tez Hariç) Kitabı  İngilizce

Makaleler

20 Adet
1
Astaxanthin biosynthesis: A two-step optimization approach and model construction with Response Surface Methodology and Artificial Neural Network

DURSUN SAYDAM DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
2
Yardımcı gıda teknolojileri ile elmadan probiyotik atıştırmalık üretiminin ön çalışması

DURSUN SAYDAM DERYA,Dakak Rojda,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Türkçe, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
3
Tarımsal-Endüstriyel Atıklardan Katma Değeri Yüksek Pigmentlerin Biyoüretimi

DALGIÇ ALİ COŞKUN,DURSUN DERYA
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, Elektronik, 2018

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Ulakbim
4
Rice Bran or Apple Pomace? Comparative Data Analysis of Astaxanthin Bioproduction

DALGIÇ ALİ COŞKUN,DURSUN DERYA
Yayın Yeri: Tarım Bilimleri Dergisi
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Production and preference mapping of persimmon fruit leather: An optimization study by Box–Behnken

DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Journal of Food Process Engineering
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Response Surface Methodology of Astaxanthin Bioproduction fromAgro-Industrial Wastes and Growth Kinetics of Xanthophyllomycesdendrorhous in Solid State Fermentation

DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Research Reviews: Journal of Microbiology and Biotechnology
İngilizce, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
7
Multiple optimization and statistical evaluation of astaxanthin production utilizing olive pomace

Eryılmaz Emine Betül,DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Biocatalysis and Agricultural Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ESCI: Emerging Sources Citation Index
8
Optimization of astaxanthin pigment bioprocessing by four different yeast species using wheat wastes

DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Biocatalysis and Agricultural Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  ESCI: Emerging Sources Citation Index
9
Spray drying of liquorice Glycyrrhiza glabra extract

KARAASLAN İREM,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
10
Drying kinetics and thermal degradation of phenolic compounds and anthocyanins in pomegranate arils dried under vacuum conditions

KARAASLAN MEHMET,Fatih Mehmet Yilmaz,Özge Cesur,VARDİN HASAN,Ali Ikinci,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: International Journal of Food Science & Technology
İngilizce, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
Effect of drying methods on the moisture sorption isotherms and thermodynamic properties of mint leaves

DALGIÇ ALİ COŞKUN,PEKMEZ HATİCE,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
THE EFFECT OF RESISTANT STARCH ADDITION ON VISCOELASTIC PROPERTIES OF COOKED SPAGHETTI

NESLI SOZER,KAYA AHMET,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Journal of Texture Studies
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
Hazard analysis critical control points implementation in traditional foods a case study of Tarhana processing

BELİBAĞLI KADİR BÜLENT,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: International Journal of Food Science & Technology
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
14
Modelling of rheological characteristics of various spaghetti types

Sözer Nesli,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
15
Rheological properties of sour cherry juice and concentrate

BELİBAĞLI KADİR BÜLENT,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: International Journal of Food Science & Technology
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
16
Thermal textural and cooking properties of spaghetti enriched with resistant starch

KAYA AHMET,DALGIÇ ALİ COŞKUN,sözer nesli
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
17
Biogas production from olive pomace

TEKİN ALİ RIZA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Resources, Conservation and Recycling
İngilizce, Elektronik, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
18
APPLICATION OF FOOD SAFETY AND QUALITY MANAGEMENT SYSTEMS TO BULGURPROCESSING

BELİBAĞLI KADİR BÜLENT,DALGIÇ ALİ COŞKUN,VARDİN HASAN
Yayın Yeri: ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
İngilizce, 1900

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
19
MOISTURE SORPTION ISOTHERMS OF PISTACIA TEREBINTHUS L AND ITS PROTEINISOLATE

AYRANCI EROL,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT & TECHNOLOGIE
İngilizce, 1900

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
20
PREPARATION OF PROTEIN ISOLATES FROM PISTACIA TEREBINTHUS L ANDEXAMINATION OF SOME FUNCTIONAL PROPERTIES

AYRANCI EROL,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT & TECHNOLOGIE
İngilizce, 1900

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

4 Adet
1
TURUNÇGİL ATIKLARINDAN GERİ KAZANIMIN SÜREÇ SİMÜLASYONU VE EKONOMİK OLARAK DEĞERLENDİRİLMELERİ

DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi
İngilizce, 26.10.2017

Uluslararası  Özet bildiri
2
Investigation on sugar consumption of Xanthophyllomycesdendrorhous ATCC 24202 in synthetic and waste media to produce astaxanthin

DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: V. Uluslararası multidisipliner çalışmaları sempozyumu
Türkçe, 16.11.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
AAAAAA

DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 10.11.2017

Ulusal  Özet bildiri
4
Optimization of Pigment Production from Lentil Wastes Using Solid State Fermentation

DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Eurasia 2016 Waste Management Symposium
İngilizce, 02.05.2016

Uluslararası  Poster

Projeler

9 Adet
1
Nar atiğindan kati hal fermantasyonu ile s. Salmonicolor mayasi tarafindan pigment ve aroma bileşiklerinin üretimi

Katı hal fermenatsyonu yöntemi ile nar atığından pigment ve aroma üretimi
13.11.2014 - 20.03.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Meyve suyu endüstrisinde Kullanılması amacıyla rekombinant ekspanzin üretimi

rekombinant protein üretimi
07.11.2013 - 23.02.2017
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  HARRAN ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Food Imdustry Food Legislation Impact Analaysis Training and Cooperation Network in Eurpe E Learning

Gıda Güvenliği
02.02.2012 - 18.06.2015
Avrupa Birliği,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
4
FoodIndustry Food Legislation Impact Analysis Tranining and Cooperation Network in Europe E Learning

Food Legislation Training Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projesi
02.02.2012 - 18.06.2015
Avrupa Birliği,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
5
Pirinadan yağ ve triterpenik asitlerin mikrodalga sistemi ile geri kazanımı

Pazar analizi, fikri ve sınai mülkiyet analizi
01.11.2016 - 27.02.2017
Özel Kuruluşlar,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
6
Production of Maslinic and Oleanolic Acid together with Olive Pomace Oil from Olive Pomace

Söz konusu asitlerin pazar araştırmasının yapılması. Son tüketicinin kullandığı ürünler içindeki içeriğinin, birim fiyatlarının ve son ürünün talebinin ülkeler bazında belirlenmesi. Maliye analizlerinin yapılması.
01.11.2016 - 27.02.2017
Diğer (Uluslararası),   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
7
Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılması Amacıyla Rekombinant Ekspanzin Üretimi

Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılması Amacıyla Rekombinant Ekspanzin Üretimi
01.10.2013 - 23.02.2017
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  MERSİN ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
8
Gaziantep Üniversitesi Ar-Ge Strateji Belgesi (Gıda Bilimleri Ve Teknolojileri)

1000 - Üniversite Araştırma Potansiyeli
01.07.2016 - 01.01.2017
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
9
BİYOTEKNOLOJİK ÜRETİM SÜREÇLERİNİN BİLGİSAYAR DESTEKLİ SİMÜLASYONLARI KATI HAL FERMANTASYONU İLE KAROTENOİDLERİN ÜRETİM SÜRECİ

Bilgisayar detekli biyoteknolojik uretim simülasyonu
01.01.2015 - 04.05.2016
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Yıl
1 Tamamlandı Production of astaxanthin pigment from cereal and legume wastes by solid state fermentation and techno-economic analysis by simulation DERYA DURSUN 2018
Durum Tez Adı Hazırlayan Yıl
1 Tamamlandı Muhtelif un örnekleri kullanılarak glutensiz yeni kraker formüllerinin geliştirilmesi BEYZA YAZICI 2019
2 Tamamlandı Investigation of the use of resistant starch in the production of gluten-free biscuits KADİR CAN ASLANPAY 2019
3 Tamamlandı Production of astaxanthin pigment from pomegranate, olive and apple wastes by solid state fermentation EMİNE BETÜL ERYILMAZ 2019
4 Tamamlandı The effects of different drying parameters on the persimmon pestil quality ELİF GÖKÇE 2015
5 Tamamlandı A survey of the implementation of food quality and safety systems in small and medium size food enterprises İLKAY BURAN 2011
6 Tamamlandı Spray drying of liquorice (Glycyrrhiza glabra) extract İREM KARAASLAN 2010
7 Tamamlandı The effects of storage and process conditions on fat bloom formation in chocolate SAMİ GÜLBAY 2007
8 Tamamlandı Experimental study on drying of mint by solar, tray and freeze dryers HATİCE PEKMEZ 2004
9 Tamamlandı Application of ISO 9000:2000 quality management system and HACCP in wheat flour manufacturing SEVİNÇ LAÇİN 2003