GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ
FE 411-1 Biochemical pathways http://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/191949-5504.ppt FE 411-2 Microbial kinetics http://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/191949-6919.ppt FE 411-3 Bioreactors http://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/191949-5968.ppt FE 411-4 Sterilization http://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/191949-9793.ppt FE 411-5-Agitation http://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/191949-1413.ppt FE 411-6-Inouculum http://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/191949-5052.ppt FE 411-7-Instrumentation http://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/191949-9250.ppt FE 411-8-Downstream processing http://akbis.gantep.edu.tr/yonetim/upload/files/191949-5523.ppt
|
Döküman/Dosya fe-467-energy12346.pptx |
Döküman/Dosya food processes design11021.ppt |
Döküman/Dosya problem-set10603.doc |
Absorption ve distillation sunuları |
Döküman/Dosya fe-301-absorption10565.rar distillation-i10565.rar |
Döküman/Dosya fe-366-slides8970.rar |
Döküman/Dosya fe-422-18970.rar fe-422-28970.rar |
1 |
GIDA VE SÜREÇ MÜHENDISLERI IÇIN BILGISAYAR DESTEKLI MATEMATIK UYGULAMALARI
Yazar(lar): DALGIÇ ALİ COŞKUN |
---|---|
2 |
Gıda Mikrobiyolojisi
Bölüm Adı: Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri |
3 |
BESİN GÜVENLİĞİ VE HİJYEN
Bölüm Adı: Besin Güvenliği Yönetim Sistemleri |
4 |
BESIN GÜVENLIGI VE HIJYEN
Bölüm Adı: Besin Güvenliği ve Kalitesi |
5 |
QUALITY CONTROL OF HERBAL MEDICINES AND RELATED AREAS
Bölüm Adı: Improvement of Food Safety and Quality by Statistical Process Control (SPC) in Food Processing Systems: A Case Study of Traditional Sucuk (Sausage) Processing |
1 |
Kombne güneş enerjs destekl hava ve sıcak hava destekl radyo frekans kurutma
sstemyle kurutulan kayısıların nem çerğ, tekstürel ve duyusal özellkler üzerne
depolamanın etks
ELİK AYSEL, ÖZBEK HATİCE NEVAL, Sever Melis, Bulut Şakire Ecem, Işınay Buşra, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
|
---|---|
2 |
Effect of sequential-combined solar energy assisted hot air and hot air assisted radio frequency drying on the physical and chemical properties of dried apricots
ÖZBEK HATİCE NEVAL, Sever Melis, ELİK AYSEL, Bulut Şakire Ecem, Işınay Buşra, Topcam Hüseyin, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
|
3 |
Sequential‐combined solar energy assisted hot air and hot air‐assisted radio frequency drying to produce high‐quality dried whole apricots: An optimization study for process parameters
ÖZBEK HATİCE NEVAL, Bulut Şakire Ecem, Işınay Buşra, Sever Melis, Topcam Hüseyin, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, ELİK AYSEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
|
4 |
Hot air‐assisted radio frequency drying of apricots: Mathematical modeling study for process design
Topcam Hüseyin, GÖĞÜŞ FAHRETTİN, ÖZBEK HATİCE NEVAL, ELİK AYSEL, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH
|
5 |
Kombine Kurutma Sistemiyle Kurutulan Kayısıların Renk Parametreleri Üzerine Depolamanın Etkisi
ÖZBEK HATİCE NEVAL, ELİK AYSEL, Işınay Buşra, Sever Melis, Bulut Şakire Ecem, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
|
6 |
The effect of storage on some chemical and microbial properties of apricots dried with a combined solar energy assisted air and hot air assisted radio frequency drying system
ÖZBEK HATİCE NEVAL, ELİK AYSEL, Sever Melis, Bulut Şakire Ecem, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
|
7 |
Process Simulation and Techno Economic Analysis of Astaxanthin Production from Agro-Industrial Wastes
DURSUN SAYDAM DERYA, Koulouris Alexandros, DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
8 |
Process Simulation of Integrated Xanthan Gum and Sorbitol Bioproduction: Economic and Sensitivity Analysis with Taguchi Approach
DURSUN SAYDAM DERYA, Koulouris Alexandros, DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
9 |
Astaxanthin biosynthesis: A two-step optimization approach and model construction with Response Surface Methodology and Artificial Neural Network
DURSUN SAYDAM DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
10 |
Yardımcı gıda teknolojileri ile elmadan probiyotik atıştırmalık üretiminin ön çalışması
DURSUN SAYDAM DERYA,Dakak Rojda,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
11 |
Tarımsal-Endüstriyel Atıklardan Katma Değeri Yüksek Pigmentlerin Biyoüretimi
DALGIÇ ALİ COŞKUN,DURSUN DERYA
|
12 |
Rice Bran or Apple Pomace? Comparative Data Analysis of Astaxanthin Bioproduction
DALGIÇ ALİ COŞKUN,DURSUN DERYA
|
13 |
Production and preference mapping of persimmon fruit leather: An optimization study by Box–Behnken
DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
14 |
Response Surface Methodology of Astaxanthin Bioproduction fromAgro-Industrial Wastes and Growth Kinetics of Xanthophyllomycesdendrorhous in Solid State Fermentation
DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
15 |
Multiple optimization and statistical evaluation of astaxanthin production utilizing olive pomace
Eryılmaz Emine Betül,DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
16 |
Optimization of astaxanthin pigment bioprocessing by four different yeast species using wheat wastes
DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
17 |
Spray drying of liquorice Glycyrrhiza glabra extract
KARAASLAN İREM,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
18 |
Drying kinetics and thermal degradation of phenolic compounds and anthocyanins in pomegranate arils dried under vacuum conditions
KARAASLAN MEHMET,Fatih Mehmet Yilmaz,Özge Cesur,VARDİN HASAN,Ali Ikinci,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
19 |
Effect of drying methods on the moisture sorption isotherms and thermodynamic properties of mint leaves
DALGIÇ ALİ COŞKUN,PEKMEZ HATİCE,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
|
20 |
THE EFFECT OF RESISTANT STARCH ADDITION ON VISCOELASTIC PROPERTIES OF COOKED SPAGHETTI
NESLI SOZER,KAYA AHMET,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
21 |
Hazard analysis critical control points implementation in traditional foods a case study of Tarhana processing
BELİBAĞLI KADİR BÜLENT,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
22 |
Modelling of rheological characteristics of various spaghetti types
Sözer Nesli,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
23 |
Rheological properties of sour cherry juice and concentrate
BELİBAĞLI KADİR BÜLENT,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
24 |
Thermal textural and cooking properties of spaghetti enriched with resistant starch
KAYA AHMET,DALGIÇ ALİ COŞKUN,sözer nesli
|
25 |
Biogas production from olive pomace
TEKİN ALİ RIZA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
26 |
APPLICATION OF FOOD SAFETY AND QUALITY MANAGEMENT SYSTEMS TO BULGURPROCESSING
BELİBAĞLI KADİR BÜLENT,DALGIÇ ALİ COŞKUN,VARDİN HASAN
|
27 |
MOISTURE SORPTION ISOTHERMS OF PISTACIA TEREBINTHUS L AND ITS PROTEINISOLATE
AYRANCI EROL,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
28 |
PREPARATION OF PROTEIN ISOLATES FROM PISTACIA TEREBINTHUS L ANDEXAMINATION OF SOME FUNCTIONAL PROPERTIES
AYRANCI EROL,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
1 |
KÜKÜRTLENMIŞ TÜM KAYISININ PILOT SEVIYEDE GÜNEŞ ENERJISI DESTEKLI HAVALI ÖN KURUTMA VE RADYO FREKANS KURUTMA SISTEMI ILE KURUTULMASI
SEVER MELİS,IŞINAY BÜŞRA,BULUT ŞAKİRE ECEM,TOPÇAM HÜSEYİN,ÖZBEK HATİCE NEVAL,ELİK AYSEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,DALGIÇ ALİ COŞKUN,ERDOĞDU FERRUH,KOÇAK YANIK DERYA
|
---|---|
2 |
RADYO FREKANS İLE KOMBİNE EDİLEN GÜNEŞ ENERJİSİ DESTEKLİ HAVALI KURUTMANIN KURU KAYISI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
IŞINAY BÜŞRA,SEVER MELİS,BULUT ŞAKİRE ECEM,TOPÇAM HÜSEYİN,ÖZBEK HATİCE NEVAL,ELİK AYSEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,DALGIÇ ALİ COŞKUN,ERDOĞDU FERRUH,KOÇAK YANIK DERYA
|
3 |
Investigation on sugar consumption of Xanthophyllomycesdendrorhous ATCC 24202 in synthetic and waste media to produce astaxanthin
DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
4 |
TURUNÇGİL ATIKLARINDAN GERİ KAZANIMIN SÜREÇ SİMÜLASYONU VE EKONOMİK OLARAK DEĞERLENDİRİLMELERİ
DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
5 |
Optimization of Pigment Production from Lentil Wastes Using Solid State Fermentation
DURSUN DERYA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
|
1 |
Nar atiğindan kati hal fermantasyonu ile s. Salmonicolor mayasi tarafindan pigment ve aroma bileşiklerinin üretimi
Katı hal fermenatsyonu yöntemi ile nar atığından pigment ve aroma üretimi
|
---|---|
2 |
Güneş Enerjisi Destekli Radyo Frekans Sistemi ile Pilot Ölçekte Kuru Kayısı Üretimi ve Optimal Proses Tasarımı: Ön işlem (kükürtleme/ekstrakt uygulaması), Kurutma ve Depolama (TÜBİTAK-1003)
|
3 |
Meyve suyu endüstrisinde Kullanılması amacıyla rekombinant ekspanzin üretimi
rekombinant protein üretimi
|
4 |
Food Imdustry Food Legislation Impact Analaysis Training and Cooperation Network in Eurpe E Learning
Gıda Güvenliği
|
5 |
FoodIndustry Food Legislation Impact Analysis Tranining and Cooperation Network in Europe E Learning
Food Legislation Training Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projesi
|
6 |
Production of Maslinic and Oleanolic Acid together with Olive Pomace Oil from Olive Pomace
Söz konusu asitlerin pazar araştırmasının yapılması. Son tüketicinin kullandığı ürünler içindeki içeriğinin, birim fiyatlarının ve son ürünün talebinin ülkeler bazında belirlenmesi. Maliye analizlerinin yapılması.
|
7 |
Pirinadan yağ ve triterpenik asitlerin mikrodalga sistemi ile geri kazanımı
Pazar analizi, fikri ve sınai mülkiyet analizi
|
8 |
Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılması Amacıyla Rekombinant Ekspanzin Üretimi
Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılması Amacıyla Rekombinant Ekspanzin Üretimi
|
9 |
Gaziantep Üniversitesi Ar-Ge Strateji Belgesi (Gıda Bilimleri Ve Teknolojileri)
1000 - Üniversite Araştırma Potansiyeli
|
10 |
BİYOTEKNOLOJİK ÜRETİM SÜREÇLERİNİN BİLGİSAYAR DESTEKLİ SİMÜLASYONLARI KATI HAL FERMANTASYONU İLE KAROTENOİDLERİN ÜRETİM SÜRECİ
Bilgisayar detekli biyoteknolojik uretim simülasyonu
|
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Production of astaxanthin pigment from cereal and legume wastes by solid state fermentation and techno-economic analysis by simulation | DERYA DURSUN | TezMerkezi | 2018 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Process simulation and economic analysis of radio frequency and solar energy assisted apricot drying system | ŞAKİRE ECEM BULUT | TezMerkezi | 2021 |
2 | Tamamlandı | Muhtelif un örnekleri kullanılarak glutensiz yeni kraker formüllerinin geliştirilmesi | BEYZA YAZICI | TezMerkezi | 2019 |
3 | Tamamlandı | Investigation of the use of resistant starch in the production of gluten-free biscuits | KADİR CAN ASLANPAY | TezMerkezi | 2019 |
4 | Tamamlandı | Production of astaxanthin pigment from pomegranate, olive and apple wastes by solid state fermentation | EMİNE BETÜL ERYILMAZ | TezMerkezi | 2019 |
5 | Tamamlandı | The effects of different drying parameters on the persimmon pestil quality | ELİF GÖKÇE | TezMerkezi | 2015 |
6 | Tamamlandı | A survey of the implementation of food quality and safety systems in small and medium size food enterprises | İLKAY BURAN | TezMerkezi | 2011 |
7 | Tamamlandı | Spray drying of liquorice (Glycyrrhiza glabra) extract | İREM KARAASLAN | TezMerkezi | 2010 |
8 | Tamamlandı | The effects of storage and process conditions on fat bloom formation in chocolate | SAMİ GÜLBAY | TezMerkezi | 2007 |
9 | Tamamlandı | Experimental study on drying of mint by solar, tray and freeze dryers | HATİCE PEKMEZ | TezMerkezi | 2004 |
10 | Tamamlandı | Application of ISO 9000:2000 quality management system and HACCP in wheat flour manufacturing | SEVİNÇ LAÇİN | TezMerkezi | 2003 |