Öğretim Görevlisi NESLİHAN AYBİKE HÖKELEKLİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
YABANCI DİLLER Y.O. YABANCI DİLLER Y.O.

   hokelekli@gantep.edu.tr      (0342) 317 16 51      1666  
YÖK Akademik ORCID
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı  Turizm  Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

15 Adet
1
GASTRONOMİ GIDA VE TAT ALGISI

Bölüm Adı: Gastronomi Trendlerinin Tat ve Lezzet Algısına Etkileri
Yazar(lar): HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,YILDIZ EVRİM
Yayın Yeri: Nobel ISBN: 978-625386028-8, TÜRKİYE, Ankara, 2025

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
2
Gastronomi, Gıda ve Tat Algısı

Bölüm Adı: Gastronomi Trendlerinin Tat ve Lezzet Algısına Etkileri
Yazar(lar): YILDIZ EVRİM,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: Nobel Akademik Yayıncılık ISBN: 978-625-386-028-8, TÜRKİYE, Ankara, 2025

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
3
GELENEKTEN GELECEĞE: TÜRK MUTFAĞINDA MOLEKÜLER DOKUNUŞLAR

Bölüm Adı: Moleküler Gastronomi Uygulamalarında Kullanılan Malzemeler
Yazar(lar): HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,YILDIZ EVRİM
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık ISBN: 978-605-254-948-3, TÜRKİYE, Ankara, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
4
SANAT VE GASTRONOMİ

Bölüm Adı: Gastronomide Dijitalleşme ve Video Oyunlarında Gastronomi
Yazar(lar): YILDIZ EVRİM,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: Nobel ISBN: 978-625-386-007-3, TÜRKİYE, Ankara, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
5
TURİZM PAZARLAMASINDA TEMEL KONULARA YENİLENMİŞ BAKIŞ

Bölüm Adı: Destinasyon Pazarlamasında Özel Konular: Gastronomi Destinasyonlarında Teknoloji Kullanımı
Yazar(lar): HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,YILDIZ EVRİM
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık ISBN: 978-625-5532-05-3, TÜRKİYE, Ankara, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
6
Gastronomi ve Sanat Bileşkesi

Bölüm Adı: Gastronomide Dijitalleşme ve Video Oyunlarında Gastronomi
Yazar(lar): YILDIZ EVRİM,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: Nobel Akademik Yayıncılık ISBN: 978-625-386-007-3, TÜRKİYE, Ankara, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
7
GASTRONOMİ VE SANAT BİLEŞKESİ

Bölüm Adı: GASTRONOMİ, SANAT VE ESTETİK DENEYİMLER
Yazar(lar): BULUT ŞÜKRAN,Sandıkçı Mustafa,Kart Nurullah,Özdemir Sümeyye,Oğan Yener,TÜRKÖZ BAKIRCI GÖZDE,ANDAŞ ŞEYMA,Özkan Önem Esra,Akdeniz Defne,GAYRET TUĞBA,SEVER SEÇİL,BÖLÜKBAŞ RABİA,YILMAZ SENA,Yılmaz Meral,Alpyıldız Eray,Aydın Ayla,Özer Elif Zeynep,Şalkamoğ
Yayın Yeri: NOBEL KİTAP ISBN: ISBN: 978-625-386-007-3 E-ISBN: 978-625-386-008-0, TÜRKİYE, ANKARA, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
8
Turizm Pazarlamasında Temel Konulara Yenilenmiş Bakış

Bölüm Adı: Destinasyon Pazarlamasında Özel Konular: Gastronomi Destinasyonlarında Teknoloji Kullanımı
Yazar(lar): HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,YILDIZ EVRİM
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık ISBN: 978-625-5532-05-3, TÜRKİYE, Ankara, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
9
Gelenekten Geleceğe: Türk Mutfağında Moleküler Dokunuşlar

Bölüm Adı: Moleküler Gastronomi Uygulamalarında Kullanılan Malzemeler
Yazar(lar): HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,YILDIZ EVRİM
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık ISBN: 978-605-254-948-3, TÜRKİYE, Ankara, 2024

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
10
MULTİDİSİPLİNER YÖNÜYLE GASTRONOMİ ALANINDA GÜNCEL ÇALIŞMALAR

Bölüm Adı: Staj Uygulamalarının Kariyer Planlamasına Etkisi: Gastronomi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
Yazar(lar): YILDIZ EVRİM,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları ISBN: 978-605-389-524-4, TÜRKİYE, Konya, 2023

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
11
DİSİPLİNLERARASI SOSYAL AĞ ÇALIŞMALARI

Bölüm Adı: Turizmde Sosyal Medyanın Yeri ve Önemi
Yazar(lar): YILDIZ EVRİM,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: Nobel ISBN: 978-625-397-903-4, TÜRKİYE, Ankara, 2023

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
12
Disiplinlerarası Sosyal Ağ Çalışmaları

Bölüm Adı: SOSYAL AĞ PAZARLAMASININ KAVRAMSAL ÇERÇEVESİ
Yazar(lar): ACAR NİHAL, YILMAZ MERAL, BATU MİKAİL, TAŞKIRAN İLKAY BURAK, ÇAM SELİM, YILDIZ EVRİM, HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: Nobel Yayınevi ISBN: 978-625-397-903-4, TÜRKİYE, Ankara, 2023

Ulusal  Ders Kitabı  Türkçe
13
Disiplinlerarası Sosyal Ağ Çalışmaları

Bölüm Adı: Turizmde Sosyal Medyanın Yeri ve Önemi
Yazar(lar): YILDIZ EVRİM, HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: Nobel Akademik ISBN: 978-625-397-903-4, TÜRKİYE, Ankara, 2023

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
14
Multidisipliner Yönüyle Gastronomi Alanında Güncel Çalışmalar

Bölüm Adı: Staj Uygulamalarının Kariyer Planlamasına Etkisi: Gastronomi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
Yazar(lar): YILDIZ MUHAMMED, HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları ISBN: 978-605-389-524-4, TÜRKİYE, Konya, 2022

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe
15
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİNDE SATIN ALMA VE DEPOLAMA

Bölüm Adı: Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Satın Alma İle İlgili Temel Kavramlar
Yazar(lar): ÇİRİŞOĞLU EMEL,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: Eğitim Yayınevi ISBN: 978-625-8468-39-7, TÜRKİYE, İstanbul, 2021

Uluslararası  Bilimsel Kitap  Türkçe

Makaleler

13 Adet
1
Coğrafi İşaretli Ürünlerin Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılması Üzerine Bir Araştırma: Antalya İli Örneği

HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,YILDIZ EVRİM
Yayın Yeri: Güncel turizm araştırmaları dergisi (Online)
Türkçe, Elektronik, 2026

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
2
The Relationships Between Food Experience, Destination Food Image, Electronic Word of Mouth and Revisit Intention: A Study on Gaziantep

HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,GÜNEREN EBRU
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
İngilizce, Basılı, 2025

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
3
Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Yöneticilerinin Engelli İşgörenlere Yönelik Tutumları: Gaziantep Örneği

HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,YILDIZ EVRİM
Yayın Yeri: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Türkçe, Basılı, 2025

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
4
Why Do Customers Intend to Dine at Robot-Chef Restaurants? The Roles of Entertainment, Consistency, Authenticity, and Food Quality

YILDIZ EVRİM,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: International Journal of Gastronomy and Food Science
İngilizce, Elektronik, 2025

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Q2  SSCI
5
Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Yöneticilerinin Engelli İşgörenlere Yönelik Tutumları: Gaziantep Örneği

HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,YILDIZ EVRİM
Yayın Yeri: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Türkçe, Elektronik, 2025

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
6
Why do customers intend to dine at robot-chef restaurants? The roles of entertainment, consistency, authenticity, and food quality

YILDIZ EVRİM,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: International Journal of Gastronomy and Food Science
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2025

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Q2  SCI-Expanded
7
Gaziantep Restoranlarına Yönelik Yorumların İçerik Analizi ile İncelenmesi: TripAdvisor Örneği (Examining Reviews of Gaziantep Restaurants with Content Analysis: TripAdvisor Example)

HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,YILDIZ EVRİM
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies,
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
8
Özgünlük ve Gastronomi Deneyiminin Tekrar Ziyaret Niyeti ve Ağızdan Ağıza İletişim Üzerindeki Etkisi: Gaziantep Örneği

YILDIZ EVRİM,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (AEÜSBED)21
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
9
Özgünlük ve Gastronomi Deneyiminin Tekrar Ziyaret Niyeti ve Ağızdan Ağıza İletişim Üzerindeki Etkisi: Gaziantep Örneği

YILDIZ EVRİM,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Türkçe, Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
10
Gaziantep Restoranlarına Yönelik Yorumların İçerik Analizi ile İncelenmesi: TripAdvisor Örneği

HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,YILDIZ EVRİM
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Türkçe, Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
11
Neofobi, Neofili ve Çeşitlilik Arayışının Restoranlarda Müşterilerin Gıda Atık Davranışı Üzerine Etkisi

GÜNEREN EBRU,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,YILDIZ EVRİM
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Türkçe, Basılı, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
12
Neofobi, Neofili ve Çeşitlilik Arayışının Restoranlarda Müşterilerin Gıda Atık Davranışı Üzerine Etkisi (The Effect of Neophobia, Neophilia and Variety Seeking on the Food Waste Behavior of Customers in Restaurants)

GÜNEREN EBRU, HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE, YILDIZ MUHAMMED
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Türkçe, Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
13
Neofobi, Neofili ve Çeşitlilik Arayışının Restoranlarda Müşterilerin Gıda Atık Davranışı Üzerine Etkisi

GÜNEREN EBRU, HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE, YILDIZ MUHAMMED
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Türkçe, Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  sobiad

Bildiriler

6 Adet
1
Gastronomi Alanında Bir Trend: Karanlıkta Yemek

YILDIZ EVRİM,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: UİSBİAK-ULUSAL İDARİ, SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER AKADEMİK KONGRESİ
TÜRKİYE, İzmir, Türkçe, 10.10.2025

Ulusal  Özet bildiri
2
Gastronomi Alanında Bir Trend: Karanlıkta Yemek

YILDIZ EVRİM,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: UİSBİAK - ULUSAL İDARİ, SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER AKADEMİK KONGRESİ
TÜRKİYE, İZMİR, Türkçe, 10.10.2025

Ulusal  Özet bildiri
3
Gastronomi Alanında Bir Trend: Karanlıkta Yemek

HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,YILDIZ EVRİM
Yayın Yeri: 9. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ (UGTAK) 2025
TÜRKİYE, Kayseri, Türkçe, 29.08.2025

Uluslararası  Özet bildiri
4
Staj Uygulamalarının Kariyer Planlamasına Etkisi: Gastronomi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma

YILDIZ EVRİM,HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE
Yayın Yeri: 2. ULUSLARARASI AŞÇI DEDE ATEŞBÂZ-I VELÎ SEMPOZYUMU
TÜRKİYE, Konya, Türkçe, 23.09.2022

Uluslararası  Tam metin bildiri
5
Staj Uygulamalarının Kariyer Planlamasına Etkisi: Gastronomi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma

YILDIZ MUHAMMED, HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE, ŞİMŞEK ÇETİN
Yayın Yeri: 2. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Velî Sempozyumu
TÜRKİYE, Konya, Türkçe, 23.09.2022

Uluslararası  Özet bildiri
6
Sosyal Medyanın Günümüz Tüketim Toplumlarında İnsanların Yeme İçme Alışkanlıklarını (Kültürlerini) Biçimlendirme Yöntemleri

HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE,ÖZKANLI OYA
Yayın Yeri: ZEUGMA II. ULUSLARARASI MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALAR KONGRESİ
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 18.01.2019

Uluslararası  Özet bildiri