Dr.Öğr.Üyesi GÜLTEN ŞEKEROĞLU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TEKNİK BİLİMLER MYO GIDA İŞLEME

   sekeroglu@gantep.edu.tr      03423171701  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Duyuru / Döküman

BUTUNLEME SINAV SONUCLARI

Döküman/Dosya
2018-2019-bahar-butunleme-sonuc12806.xlsx

GTE108-GKK108 GIDA KİMYASI ARA, UYGULAMA, FİNAL NOTLARI

Döküman/Dosya
2018-2019-bahar-gte-gkk108-final-duyuru12794.xlsx
Döküman/Dosya
quiz-112773.docx

2018-2019 GUZ FİNAL NOTLARI

Döküman/Dosya
2018-2019guznotlari-ilan12681.xls

ARALIK 2018 DENEY PLANLARI-UYGULAMA SINAVLARI HAKKINDA

Döküman/Dosya
aralik-2018-deney-planlari12635.doc

2018-2019 güz donemi ara sınavda raporlu olan öğrenciler

Döküman/Dosya
raporlu-ogrenci-sinavlari-2018-2019-guz12633.docx
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ-YARDIMCI DERS NOTLARI
Döküman/Dosya
tahin-tahin-helvas-c4-b1-uretimi11360.pdf
-c5-9eekerli-urunler-uretimi11360.pdf
RAPOR HAZIRLAMA KURALLARI- YARDIMCI DERS NOTU
Döküman/Dosya
arastirma_teknikleri11258.pdf
GKK106 Gıdalarda Kalite Kontrol ve Analizler Dersi Yardımcı Ders Notları II.Bölüm
Döküman/Dosya
Gıdalarda Nem Ve Kuru Madde Tayini11024-0.pdf
Gıdalarda Enstrümantal Analizler 111024-0.pdf
Yoğunluk Ve Kıvam Ölçümü11024-0.pdf
GKK106 Gıdalarda Kalite Kontrol ve Analizler Dersi Yardımcı Ders Notları I.Bölüm
Döküman/Dosya
GKK 106 GIDALARDA KALİTE KONTROL VE ANALİZLER11024-0.ppt
duyusal kontrolleri yapma11024.pdf
duyusal test teknikleri11024.pdf
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü-GSTM-322-1 Ders Notları-2
Döküman/Dosya
3bolum10818.pdf
4 bolum-soslar-yemekler10818.doc
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü-GSTM-322-1 Ders Notları
Döküman/Dosya
sarap bilimi-110695.doc
sarap bilimi-210695.doc
GKK-GMGKK201 SÜT VE ÜRÜN. ANAL. I - YARDIMCI DERS NOTLARI
Döküman/Dosya
ders16799-0.pdf
ders26799.pdf
ders36799-0.pdf
ders46799-0.pdf
ders56799-0.pdf
GIDA TEK-GMGTE201 SÜT VE ÜRÜN TEK. 1 YARDIMCI DERS NOTLARI
Döküman/Dosya
ders16799-1.pdf
ders26799-0.pdf

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Makaleler

9 Adet
1
Composition and thermal characterization of walnut oil

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Ejons International Journal On Mathematic, Engineering Natural Sciences
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SIS
2
Depolama sıcaklığı ve temperleme derecesinin bitter çikolata ürünlerindeki yağ çiçeklenmesine etkisi

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Gıda Teknolojisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2014

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
3
Çikolata

KAYA AHMET,ŞEKEROĞLU GÜLTEN
Yayın Yeri: Standart Ekonomik ve Teknik Dergi, TSE Yayınları
Türkçe, Basılı, 2012

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Endekste taranmıyor
4
DETERMINATION OF BENZO A PYRENE IN VEGETABLE OILS BY HIGH PERPORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD QUALITY
İngilizce, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Thermal inactivation kinetics of alkaline phosphatase in buffer and milk

FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN,ŞEKEROĞLU GÜLTEN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
İngilizce, Basılı, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Immobilization and characterization of naringinase for the hydrolysis of naringine

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
7
Production and characterization of isopropyl laurate using immobilized lipase

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,FADILOĞLU SİBEL,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences
İngilizce, Basılı, 2004

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Food Science and Technology Abstracts
8
Thermal and carbondioxide activation of alkaline phosphatase in buffer and milk

FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN,ŞEKEROĞLU GÜLTEN
Yayın Yeri: FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
İngilizce, Basılı, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
9
Production and characterization of enzymatically produced lauric esters of fructose

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,FADILOĞLU SİBEL,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI

Bildiriler

20 Adet
1
EFFECTS OF TEMPERING AND TEMPERATURE FLUCTUATION ON BLOOM FORMATION AND APPEARANCE OF DARK CHOCOLATE

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 104th AOCS Annual Meeting Expo
KANADA, MONTREAL / QUEBEC, İngilizce, 28.04.2013

Uluslararası  Özet bildiri
2
Microencapsulation of grape seed oil by freze drying: effect of coating materials.

KOÇ BANU,BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 21st International Symposium on Microencapsulation
İngilizce, 27.09.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
Isothermal Crystallization of Low Molecular Weight Fraction of Milkfat Extracted with Supercritical Carbon Dioxide

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,Rousseau Derick,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 15. Euro Fed Lipid Congress
İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
4
Isothermal crystallization of low molecular weight milkfat fraction extracted with supercritical carbon dioxide

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,ROUSSEAU DERICK,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 15th Euro Fed Lipid Congress-Oil, Fats, and Lipids: New Technologies and Applications for a Healtier Life.
İSVEÇ, Uppsala, İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
5
BİTKİSEL YAĞLARDA BENZO A PİREN MİKTARININ YÜKSEK BASINÇLI SIVI KROMATOGRAFİSİ İLE BELİRLENMESİ

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: TÜRKİYE 9. GIDA KONGRESİ
TÜRKİYE, BOLU, Türkçe, 24.05.2006

Ulusal  Tam metin bildiri
6
ANALYSIS AND COMPARISION OF COCOA BUTTER POLYMORPHIC FORMS BY DSC X RAY DIFFRACTOMETER RAMAN SPECTROSCOPY AND PLM

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 10th EURO FED LIPID CONGRESS
POLONYA, CRACOW, İngilizce, 23.09.2012

Uluslararası  Özet bildiri
7
Composition and thermal characterization of walnut oil

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Ejons 3. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresİ
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 22.12.2018

Uluslararası  Özet bildiri
8
Crystallization properties of milkfat and its high molecular weight fraction.

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: UMTEB 3. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
9
Composition and thermal characterization of pistachio oil

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
Yayın Yeri: UMTEB 3. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
10
SERBEST VE TUTUKLANMIŞ NARİNGİNAZ ENZİMİ KULLANARAK NARİNGİN HİDROLİZİ

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: GIDA KONGRESİ
TÜRKİYE, İZMİR, Türkçe, 19.04.2005

Ulusal  Tam metin bildiri
11
Textural properties of honey chocolate

KOŞAR BURCU,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 3rd International EnergyEngineering Congress
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 18.10.2018

Uluslararası  Özet bildiri
12
ISOTHERMAL CRYSTALLIZATION OF MILK FAT BY OSCILLATORY RHEOMETER AND DIFFERENTIAL SCANNING CALORIMETER

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ÖZKANLI OYA,ŞEKEROĞLU GÜLTEN
Yayın Yeri: 9th EURO FED LIPID CONGRESS
HOLLANDA, ROTTERDAM, İngilizce, 18.09.2011

Uluslararası  Özet bildiri
13
RHEOLOGICAL PROPERTIES OF COCOA BUTTER AT DIFFERENT TEMPERATURES AND SHEAR RATES

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,ÖZKANLI OYA,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 9th EURO FED LIPID CONGRESS
HOLLANDA, ROTTERDAM, İngilizce, 18.09.2011

Uluslararası  Özet bildiri
14
EFFECT OF TEMPERATURE AND COOLING RATE ON STATIC CRYSTALLIZATION OF COCOA BUTTERS BY DSC PLM AND X RAY DIFFRACTOMETER

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 9th EURO FED LIPID CONGRESS
HOLLANDA, ROTTERDAM, İngilizce, 18.09.2011

Uluslararası  Özet bildiri
15
EFFECT OF TEMPERATURE FLUCTUATION ON BLOOM FORMATION AND APPEARANCE OF DARK CHOCOLATE CONTAINING HIGH MELTING FRACTIONS OF MILK FAT

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 12th EURO FED LIPID CONGRESS
FRANSA, MONTPELLIER, İngilizce, 14.09.2014

Uluslararası  Özet bildiri
16
EFFECT OF COOLING RATE ON CRYSTALLIZATION OF COCOA BUTTER

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 12th EURO FED LIPID CONGRESS
FRANSA, MONTPELLIER, İngilizce, 14.09.2012

Uluslararası  Özet bildiri
17
Supercritical fluid extraction in oil industry

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Zeugma I. Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 13.09.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
18
Fat bloom problem in dark chocolate

ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Zeugma I. Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar Kongresi,
TÜRKİYE, GAZİANTEP, İngilizce, 13.09.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
19
Composition and properties of almond oil

BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 4 th International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies (ITWCCST 2018
UKRAYNA, KİEV, İngilizce, 07.09.2018

Uluslararası  Özet bildiri
20
Textural properties of spreadable pistachio paste.

KAYA AHMET,BÜLBÜL BURAK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,BÜYÜKBEŞE DİLEK
Yayın Yeri: 4 th International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies (ITWCCST 2018).
UKRAYNA, KİEV, İngilizce, 07.09.2018

Uluslararası  Özet bildiri

Projeler

3 Adet
1
Çikolata ürünlerinde görülen fat bloom probleminin önlenmesi


01.09.2008 - 28.02.2011
Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Süt Yağı Fraksiyonlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri


01.04.2011 - 01.10.2013
Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Enzimatik metotla yüzey aktif maddelerin elde edilmesi ve uygulanması


01.01.1998 - 01.01.2000
ARAŞTIRMA PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Hakemlikler

1 Adet
1
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce, 2016,   Uluslararası  Dergi  SCI-Expanded

İdari Görevler

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2016-2017 ŞARAP BİLİMİ Türkçe 2
2 2016-2017 BESLENME İLKELERİ Türkçe 2
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2012-2013 YAĞ ANALİZLERİ Türkçe 3
2 2012-2013 GIDA KİMYASI Türkçe 4
3 2012-2013 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I Türkçe 3
4 2012-2013 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II Türkçe 3
5 2012-2013 SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II Türkçe 4
6 2011-2012 YAĞ ANALİZLERİ Türkçe 3
7 2011-2012 GIDA KATKI MADDELERİ Türkçe 2
8 2011-2012 GIDA KİMYASI Türkçe 4
9 2011-2012 YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
10 2011-2012 BESLENME İLKELERİ Türkçe 2
11 2010-2011 YAĞ ANALİZLERİ Türkçe 3
12 2010-2011 GIDA KATKI MADDELERİ Türkçe 2
13 2010-2011 GIDA KİMYASI Türkçe 4
14 2010-2011 YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
15 2010-2011 BESLENME İLKELERİ Türkçe 2
16 2010-2011 GIDA TEKNOLOJİSİ Türkçe 2
17 2009-2010 YAĞ ANALİZLERİ Türkçe 3
18 2009-2010 GIDA KATKI MADDELERİ Türkçe 2
19 2009-2010 GIDA KİMYASI Türkçe 4
20 2009-2010 BESLENME İLKELERİ Türkçe 2
21 2009-2010 GIDA TEKNOLOJİSİ Türkçe 2
22 2018-2019 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
23 2018-2019 YAĞ ANALİZLERİ Türkçe 4
24 2018-2019 SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I Türkçe 4
25 2018-2019 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I Türkçe 4
26 2018-2019 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ-I Türkçe 1
27 2018-2019 BİTİRME PROJESİ Türkçe 2
28 2018-2019 GIDA KİMYASI Türkçe 4
29 2017-2018 GIDA KİMYASI Türkçe 4
30 2017-2018 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
31 2017-2018 YAĞ ANALİZLERİ Türkçe 4
32 2017-2018 BİTİRME PROJESİ Türkçe 2
33 2017-2018 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ-II Türkçe 4
34 2017-2018 MESLEKİ UYGULAMA PROJESİ Türkçe 1
35 2016-2017 YAĞ ANALİZLERİ Türkçe 3
36 2016-2017 SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I Türkçe 4
37 2016-2017 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I Türkçe 4
38 2016-2017 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
39 2016-2017 SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI Türkçe 2
40 2016-2017 TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ Türkçe 1
41 2016-2017 ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I Türkçe 3
42 2016-2017 ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I Türkçe 4
43 2015-2016 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
44 2015-2016 YAĞ ANALİZLERİ Türkçe 3
45 2015-2016 SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I Türkçe 4
46 2015-2016 GIDA KİMYASI Türkçe 4
47 2015-2016 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I Türkçe 3
48 2015-2016 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II Türkçe 3
49 2015-2016 SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II Türkçe 4
50 2015-2016 GIDALARDA KALİTE KONTROL VE ANALİZLER Türkçe 2
51 2015-2016 TEMEL HESAP TEKNİKLERİ Türkçe 2
52 2014-2015 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
53 2014-2015 YAĞ ANALİZLERİ Türkçe 3
54 2014-2015 SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I Türkçe 4
55 2014-2015 GIDA KİMYASI Türkçe 4
56 2014-2015 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I Türkçe 3
57 2014-2015 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II Türkçe 3
58 2014-2015 SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II Türkçe 4
59 2013-2014 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
60 2013-2014 YAĞ ANALİZLERİ Türkçe 3
61 2013-2014 SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I Türkçe 4
62 2013-2014 GIDA KİMYASI Türkçe 4
63 2013-2014 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I Türkçe 3
64 2013-2014 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II Türkçe 3
65 2013-2014 SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II Türkçe 4