Prof.Dr. ALİ RIZA TEKİN

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   tekin@gantep.edu.tr      03423172305  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Teknolojileri  Meyve-Sebze Teknolojisi  Temel İşlemler

Duyuru / Döküman

Döküman/Dosya
curve-fitting12793.docx

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Makaleler

20 Adet
1
GELENEKSEL TÜRK GIDALARININ 3B YAZICI İLE YAZDIRILMASI

TEKİN ALİ RIZA,KILIÇ ALİ
Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF 3D PRINTING TECHNOLOGIES AND DIGITAL INDUSTRY
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2019

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Google scholar, Research Bib, Index Copernicus
2
Effect of different cooking procedures on cholesterol and fat contents of selected meat products

KEKLİK NENE MELTEM,BOZKURT HÜSEYİN,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Food Science and Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Optimization of Dark Chocolate Conching Time withResponse Surface Methodology

YALINIZ FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Pearl Research Journals
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
4
Variation of total aroma and polyphenol content of dark chocolate during three phase of conching

YALINIZ FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
İngilizce, Basılı, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Effect of cinnamon powder addition during conching on the flavor of dark chocolate mass

ALBAK FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
6
The effect of addition of ingredients on physical properties of dark chocolate during conching

ALBAK FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Basic Research Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
7
Development of functional chocolate with spices and lemon peel powder by using response surface method

ALBAK FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi
TÜRKİYE, İngilizce, 2014

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
8
Effect of cinnamon powder addition during conching on the flavor of dark chocolate mass Journal of Food Science and Technology

ALBAK FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology-Mysor
İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
9
Whey Powder as A Carrier in Spray Drying of Sumac Concentrate

BAYRAM MUSTAFA,Bayram Özgür,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Journal of Food Process Engineering
İngilizce, Basılı, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
10
Rheological Behaviors of Sumac Concentrate

ÖZKANLI OYA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Int. J. Food Properties
İngilizce, Basılı, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
11
Spray Drying of Sumac Flavor Using Sodium Chloride Sucrose and Starch as Carriers

Bayram Özgür,BAYRAM MUSTAFA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
12
Yüzey Tepki Yönteminin Gıda Araştırmalarında Uygulanması

İBANOĞLU ŞENOL,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Gıda Bilimi ve Teknolojisi,
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2005

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
13
The Effect of Salep on The Rheological Characteristics of A Typical Ice cream Mix

KAYA SEVİM,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: J. of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
14
Biogas Production from Olive Pomace

TEKİN ALİ RIZA,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Yayın Yeri: Resources, Conservation, and Recycling
İngilizce, Basılı, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
15
Oxidative Stability of Fats and Oils

TEKİN ALİ RIZA,KAYA AHMET,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: Tr. J. of Engineering and Environmental Sciences
TÜRKİYE, İngilizce, Basılı, 1995

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
16
Production of Coconut like Aroma by Thricoderma Viride in Aqueous and Two phase Fermentation

TEKİN ALİ RIZA,ÖNER MEHMET DURDU,KAYA AHMET
Yayın Yeri: Tr. J. of Engineering and Environmental Sciences
TÜRKİYE, İngilizce, Basılı, 1995

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  ddd
17
The Use of Soybeans in The Traditional Fermented Food Tarhana

TEKİN ALİ RIZA,ÖNER MEHMET DURDU,Tanzer Erdem
Yayın Yeri: Lebensm.-Wiss. u-Technol.
İngilizce, Basılı, 1993

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
18
Oxidative Stability of Sunflower and Olive Oils Comparison between A Modified Active Oxygen Method and Long Term Storage

KAYA AHMET,TEKİN ALİ RIZA,ÖNER MEHMET DURDU
Yayın Yeri: Lebensm.-Wiss. u-Technol.
İngilizce, Basılı, 1993

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
19
Odor Thresholds of Some Derivatives of Strawberry Aldehyde

TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Chemical Senses
İngilizce, Basılı, 1992

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
20
Selection of A Mineral Base Lubricant for The Cold Rolling of Aluminum Strip

UYSAL BEKİR ZÜHTÜ,GÜRKAN TÜRKER,Turgay Ertürk,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Tr. J. of Engineering and Environmental Sciences.Tr. J. of Engineering and Environmental Sciences.METU J. of Pure and Applied Sciences
TÜRKİYE, İngilizce, Basılı, 1982

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  ddd

Bildiriler

3 Adet
1
Development of an aromatic chocolate with spice

ALBAK FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: International food congress novel approaches in food industry
İngilizce, 26.05.2014

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
Chocolate Fruit Flavor Interaction During Conching

TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: TUBITAK MAM 4th International Congress on Food and Nutrition
İngilizce, 12.10.2011

Uluslararası  Özet bildiri
3
Effect of Cinnamon Powder Addition During Conching on The Flavor of Dark Chocolate

ALBAK FATMA,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium nn Traditional Foods from Adriatic to Caucaus
İngilizce, 10.10.2013

Uluslararası  Tam metin bildiri

Projeler

11 Adet
1
Food Industry Food Legislation Impact Analysis Training and Cooperation Network in Europe E Learning

AB Gıda Mevzuatının ülkemizdeki Gıda Endüstrisine uyarlanması ve eğitim çalışmaları
01.10.2012 - 18.06.2015
Avrupa Birliği,   Yürütücü 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Doğal Bergamot Kabuğu Tozuyla Bitter Çikolata Tasarımı ve Lezzet Analizi


TÜBİTAK PROJESİ,   Yönetici 

ULUSAL  Beklemede
3
Çikolatada konçlama öncesi ve sonrası tat ve aroma değişimi


BAP,   Yönetici 

ULUSAL  Tamamlandı
4
Çikolatada Bloom Sorunun Giderilmesi Üzerine Bir Araştırma


Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
5
Saklama Koşullarının Sumak ve Nar Konsantrelerinin Aroma Profiline Etkisi


BAP,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
6
GAP Tarımsal Ürünlerinde Pestisit ve PAH Kalıntılarının Araştırılması Avrupa Birliği Standartlarına Uygunluğunun Tespiti


DİĞER,   Yönetici 

  Tamamlandı
7
Güneş enerjili bir kurutucunun tasarımı ve imalatı


BAP,   Yönetici 

ULUSAL  Tamamlandı
8
Sumak Konsantresinin Üretimi ve Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi


BAP,   Yönetici 

ULUSAL  Tamamlandı
9
Çikolatalı Yeni Ürünler Tasarımı ve Ürün Çeşitlemesi


TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  Tamamlandı
10
Doğal Hindistancevizi Aromasının Mikrobiyolojik Üretimi


BAP,   Yönetici 

ULUSAL  Tamamlandı
11
Aroma profilindeki değişimin antep fıstığının raf ömrünün belirlemesinde kullanılması


BAP,   Yürütücü 

ULUSAL  Devam Ediyor

İdari Görevler

Patentler

1 Adet
1
ANASONLU BITTER ÇIKOLATA VE ÜRETIM YÖNTEMI

Patent Başvuru Sahipleri: Ali Rıza Tekin,Fatma Albak , Patent Buluş Sahipleri: Fatma Albak,Ali Rıza Tekin
Patent No: TR 2015 03705 B, 2016, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION C - CHEMISTRY; METALLURGY

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2004-2005 Modeling and simulation ın food engineering İngilizce 3
2 2007-2008 Modeling and simulation ın food engineering İngilizce 3
3 2005-2006 Transport Phenomena İngilizce 3
4 2005-2006 Modeling and simulation ın food engineering İngilizce 3
5 2000-2001 Transport Phenomena İngilizce 3
6 2002-2003 Transport Phenomena İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2003-2004 Thermal Properties of foods İngilizce 3
2 2012-2013 Freezing and refrigeration of foods İngilizce 3
3 2011-2012 Freezing and refrigeration of foods İngilizce 3
4 2007-2008 Freezing and refrigeration of foods İngilizce 3
5 2018-2019 FREEZİNG AND REFRİGERATİON OF FOODS İngilizce 3
6 2016-2017 FREEZİNG AND REFRİGERATİON OF FOODS İngilizce 3
7 2001-2002 Thermal Properties of foods İngilizce 3
8 2005-2006 Freezing and refrigeration of foods İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2003-2004 Heat Transfer İngilizce 4
2 2003-2004 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
3 2003-2004 Food Additives İngilizce 2
4 2003-2004 Food Operation Laboratory İngilizce 3
5 2004-2005 Heat Transfer İngilizce 4
6 2004-2005 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
7 2004-2005 Instrumental Analysis İngilizce 1
8 2012-2013 Heat Transfer İngilizce 4
9 2012-2013 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
10 2011-2012 Heat Transfer İngilizce 4
11 2011-2012 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
12 2011-2012 Food Engineering Design İngilizce 3
13 2011-2012 Food Operation Laboratory İngilizce 3
14 2010-2011 Heat Transfer İngilizce 4
15 2010-2011 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
16 2009-2010 Heat Transfer İngilizce 4
17 2009-2010 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
18 2009-2010 Food Engineering Design İngilizce 3
19 2009-2010 Food Operation Laboratory İngilizce 3
20 2019-2020 FOOD ENGİNEERİNG DESİGN İngilizce 3
21 2019-2020 APPLİED MATH. İN FOOD ENG. İngilizce 3
22 2019-2020 HEAT TRANSFER İngilizce 4
23 2019-2020 FOOD OPERATİON LABORATORY İngilizce 3
24 2008-2009 Heat Transfer İngilizce 4
25 2008-2009 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
26 2007-2008 Heat Transfer İngilizce 4
27 2007-2008 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
28 2007-2008 Food Engineering Design İngilizce 3
29 2007-2008 Food Operation Laboratory İngilizce 3
30 2018-2019 FOOD ENGİNEERİNG DESİGN İngilizce 3
31 2018-2019 APPLİED MATH. İN FOOD ENG. İngilizce 3
32 2018-2019 HEAT TRANSFER İngilizce 4
33 2018-2019 FOOD OPERATİON LABORATORY İngilizce 3
34 2017-2018 FOOD ENGİNEERİNG DESİGN İngilizce 3
35 2017-2018 HEAT TRANSFER İngilizce 3
36 2017-2018 APPLİED MATH. İN FOOD ENG. İngilizce 3
37 2017-2018 FOOD OPERATİON LABORATORY İngilizce 3
38 2017-2018 APPLİED MATH. İN FOOD ENG. İngilizce 3
39 2016-2017 FOOD ENGİNEERİNG DESİGN İngilizce 3
40 2016-2017 HEAT TRANSFER İngilizce 4
41 2016-2017 APPLİED MATH. İN FOOD ENG. İngilizce 3
42 2016-2017 FOOD OPERATİON LABORATORY İngilizce 3
43 2015-2016 Heat Transfer İngilizce 4
44 2015-2016 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
45 2015-2016 Food Engineering Design İngilizce 3
46 2015-2016 Food Operation Laboratory İngilizce 3
47 2014-2015 Heat Transfer İngilizce 4
48 2014-2015 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
49 2001-2002 Heat Transfer İngilizce 4
50 2001-2002 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
51 2001-2002 Instrumental Analysis İngilizce 1
52 2001-2002 Food Operation Laboratory İngilizce 3
53 2005-2006 Heat Transfer İngilizce 4
54 2005-2006 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
55 2005-2006 Food Operation Laboratory İngilizce 3
56 2013-2014 Heat Transfer İngilizce 4
57 2013-2014 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
58 2013-2014 Food Engineering Design İngilizce 3
59 2013-2014 Food Operation Laboratory İngilizce 3
60 2000-2001 Heat Transfer İngilizce 4
61 2000-2001 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
62 2000-2001 Mass transfer İngilizce 1
63 2000-2001 Food Additives İngilizce 2
64 2000-2001 Food Operation Laboratory İngilizce 3
65 2002-2003 Heat Transfer İngilizce 4
66 2002-2003 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3
67 2002-2003 Mass transfer İngilizce 1
68 2002-2003 Instrumental Analysis İngilizce 1
69 2002-2003 Food Additives İngilizce 2
70 2006-2007 Heat Transfer İngilizce 4
71 2006-2007 Applied Math. in Food Eng. İngilizce 3

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Yıl
1 Tamamlandı Variation of flavor quality of chocolate with conching conditions and composition of raw materials FATMA ALBAK 2015
2 Tamamlandı Evaluation of quality parameters of sumac berries and sumac concentrate OYA ÖZKANLI 2007
3 Tamamlandı Biyogas production from olive residue ALİ COŞKUN DALGIÇ 1998
4 Tamamlandı Storage stability, quality and open-dating of fats and oils AHMET KAYA 1993
Durum Tez Adı Hazırlayan Yıl
1 Tamamlandı Effects of dried bergamot peel powder on the structural properties of dark chocolate HAZAL SARIGÜL 2019
2 Tamamlandı Effect of calcium chloride application on some physical and sensorial properties of pumpkin dessert BÜŞRA BELTEKİN 2019
3 Tamamlandı Chocolate and delight production with 3-dimensional printer HATİCE YAPRAK AYDIN 2019
4 Tamamlandı Production of sumac, apple, carrot and grape concentrates by freeze concentration GÜLAY ÖZKANLI 2013
5 Tamamlandı Spray drying of sumac flavor using different carriers ÖZGÜR BAYRAM 2000
6 Tamamlandı Oxidative stability of corn and soybean oils ATİLLA KARCEBAŞ 1993
7 Tamamlandı Microbial production of coconut aroma DİLEK MENEVŞE 1992