GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
1 |
Türkiye Lezzet Rotaları
Yayın Yeri: Detay Yayıncılık
|
---|---|
2 |
Dünya Mutfak Kültürleri
Yayın Yeri: Beta Basım Yayayım Dağıtım A.Ş.
|
3 |
BİR YERİN TABAKTAKİ KİMLİĞİ
Yayın Yeri: DETAY YAYINCILIK
|
4 |
Mühendislik Alanında Akademik Araştırmalar
Yayın Yeri: Gece Kitaplığı
|
1 |
Göreme ve Uçhisar’da Bulunan Restoranları Ziyaret Eden Turistlerin Yöresel Şarap
Beğenilerinin Değerlendirilmesi (Evaluation of Local Wine Likes of Tourists Visiting the
Restaurants in Göreme and Uçhisar)
Sırıklı Kutay, LAÇİN SILA, ÖZKANLI OYA
|
---|---|
2 |
Coğrafi İşaretli Ürünlerin Bölgesel Etkisinin Halk Tarafından Algılanması: Kaz Tiridi Örneği
ÖZKANLI OYA, Erdoğan Deniz
|
3 |
Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi
Erdoğan Deniz, ÖZKANLI OYA
|
4 |
TÜRK MUTFAĞINDA ŞERBET GELENEĞİ VE 2000'DEN
SONRA TÜRKİYE’DE ŞERBET TÜKETİMİNİN DURUMU
Sırıklı Kutay, ÖZKANLI OYA
|
5 |
Farklı Bölgelere Ait Tarhanaların Duyusal Özellikleri (Sensory Characteristics of Tarhanas Belonging to Different Regions)
BAL YILDIRIM MERVE, ÖZKANLI OYA, SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH
|
6 |
Yöresel Yiyecek ve İçeceklerin Çevrimiçi Medya Kanallarındaki Yansımaları ile Oluşan İmaj Üzerine Bir Araştırma: Gaziantep Restoranları Örneği
Erdoğan Deniz, ÖZKANLI OYA
|
7 |
Bölge Mutfaklarının Kullanılan Malzemeler Bağlamında Değerlendirilmesi: Gaziantep Yemekleri Üzerine Bir İnceleme
SÜZER ÖZKAN, ÖZKANLI OYA
|
8 |
İzmir Sefarad Mutfağının Günümüzdeki Yeri
İpkoparan Begüm, ÖZKANLI OYA
|
9 |
Salgın Hastalıkların Yeme-İçme Alışkanlıkları Üzerindeki Etkisi: Koronavirüs Örneği
ÖZKANLI OYA, Turgut Muhterem
|
10 |
İzmir Sefarad Mutfağının Günümüzdeki Yeri
PELEK BEGÜM, ÖZKANLI OYA
|
11 |
Yöresel Yiyecek ve İeceklerin Gastronomi Turizmine Etkileri: Gökeada Örneği
Yavuz Meryem,ÖZKANLI OYA
|
12 |
Turizm İşletmelerinin Gastronomi Festivalleri ve Mutfak Günleri Etkinliklerine Katılma Durumları
SORMAZ ÜMİT,ÖZKAN MELİKE,AKDAĞ GÜRKAN,ÖZKANLI OYA
|
13 |
Turizm İşletmelerinin Gastronomi Festivalleri Ve Mutfak Günleri Etkinliklerine Katılma Durumları
SORMAZ ÜMİT,ÖZKAN MELİKE,AKDAĞ GÜRKAN,ÖZKANLI OYA
|
14 |
YÖRESEL YİYECEK VE İÇECEKLERİN GASTRONOMİTURİZMİNE ETKİLERİ: GÖKÇEADA ÖRNEĞİ
YAVUZ MERYEM,ÖZKANLI OYA
|
15 |
Gastronomi Turizmi Alanyazınının Gelişimi: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Dergisinde Yayımlanan Makaleler Üzerine Bir İnceleme
ÖZKANLI OYA,SÖKMEN CEVDET
|
16 |
20.Yüzyılda Orta Toroslardaki Yörüklerin Mutfak Kültürleri
Ersavaş Hasan, ÖZKANLI OYA
|
17 |
IV. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları ve IV. Rekreasyon Araştırmaları Kongreleri’nin Ardından
UÇUK CEYHUN,ÖZKANLI OYA
|
18 |
Gastronomi Turizmi Tabak Prezentasyonunun Gastronomi Turizmindeki Yeri
UÇUK CEYHUN,ÖZKANLI OYA
|
19 |
Yeme İçme Kültürünün Sosyal Medya Aracılığıyla Yeniden Üretimi zerine Bir Araştırma: Gaziantep İli Örneği
TUÇ ZEYNEP,ÖZKANLI OYA
|
20 |
Ethics in gastronomy and culinary arts field
ÖZKANLI OYA, ÖZER AYHAN, UÇUK CEYHUN
|
21 |
Ethics in gastronomy and culinary arts field
ÖZKANLI OYA,ÖZER AYHAN,UÇUK CEYHUN
|
22 |
Rheological Behaviors of Sumac Concentrate
ÖZKANLI OYA
|
23 |
Rheological Behaviors of Sumac Concentrate
ÖZKANLI OYA,TEKİN ALİ RIZA
|
24 |
Storage stability of butter oils produced from sheep’s non-pasteurized and pasteurized milk
ÖZKANLI OYA
|
25 |
Gastronomy Tourism: The Place of the Plate Presentation in Gastronomy Tourism
UÇUK CEYHUN,ÖZKANLI OYA
|
1 |
HEALTH BENEFITS AND USAGE OF CAROB FRUIT IN FOOD INDUSTRY AND GASTRONOMY
ÖZKANLI OYA, BÜYÜKBEŞE DİLEK, ŞEKEROĞLU GÜLTEN
|
---|---|
2 |
A NEW TREND: SUPERFOODS
ŞEKEROĞLU GÜLTEN, ÖZKANLI OYA, BÜYÜKBEŞE DİLEK, KAYA AHMET
|
3 |
NOHUT DÜRÜM İÇERİK VE TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI BAKIMINDAN
“FAST FOOD” OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR Mİ?
Sırıklı Kutay, ÖZKANLI OYA
|
4 |
Gıda Hijyeni Ve Güvenliği, Gıdalarda Ambalajlama
ÖZKANLI OYA
|
5 |
Ekşi mayalı ekmek tüketim tercihleri
ÖZKANLI OYA, ALKAN HARUN YİĞİT
|
6 |
Gaziantep Mutfağının Karakteristik Özellikleri ve Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Yemeklerinden Seçmeler
BOZ BAŞAK,ÖZKANLI OYA
|
7 |
Gastronomi ve Sosyal Hayatın Etkileşiminin Etkileşiminin Örneklerlerle İncelenmesi
ÖZKANLI OYA
|
8 |
Gastronomide Yeni Trend: Moleküler Gastronomi
ÖZKANLI OYA
|
9 |
Türk Mutfak Kültüründe Şerbetler
ÖZKANLI OYA, UÇUK CEYHUN
|
10 |
GAZİANTEP MUTFAĞI ANA YEMEKLERİNİN BESİN GRUPLARI BAĞLAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
SÜZER ÖZKAN,ÖZKANLI OYA
|
11 |
Gaziantep’in Unesco Kapsamında Yaratıcı Şehirler Ağına Seçilmesinde Etkili olan Gastronomi Değerlerinin İncelenmesi
ÖZKANLI OYA
|
12 |
Unesco Şehri Gaziantep
ÖZKANLI OYA
|
13 |
Yaratıcı Şehirler Ağı nın Gastronomi Turizmine Etkisi: Gaziantep İli Kadayıf ve Künefe İşletmeleriÜzerine Bir Araştırma
UÇUK CEYHUN,ÖZKANLI OYA,Alkan Harun Yiğit
|
14 |
YERLİ TURİSTLERİN YÖRESEL RESTORANLARI TERCİHETME NEDENLERİ: GAZİANTEP İLİ ÖRNEĞİ
ÖZKANLI OYA,ERTOPCU İSMAİL
|
15 |
Türk Mutfak Kültüründe Şerbetler
ÖZKANLI OYA,UÇUK CEYHUN
|
16 |
GASTRONOMİNİN SANATSAL BOYUTU KAPSAMINDA YEMEK YAPARKEN MÜZİK DİNLEMEK
SÜZER ÖZKAN,ÖZKANLI OYA,UÇUK CEYHUN
|
17 |
Gastronomi Eğitiminin Dünü Bugünü Yarını
ÖZKANLI OYA
|
18 |
STANDART REÇETE HAZIRLANMASI ÜZERİNE BiR DENEME: GAZİANTEP ALİNAZİK ÖRNEĞİ A STUDY ON STANDARD RECIPE PREPARATION: GAZİANTEP ALİNAZİK EXAMPLE
ÖZKANLI OYA,TAŞKIN EROL
|
19 |
AN ANALYSIS FOR THE USAGE OF KANLICA MUSHROOM ON THE PRACTICE FIELD OF GASTRONOMY AS A TYPE OF HIGH AROMATIC MUSHROOM
ÖZKANLI OYA,SÜZER ÖZKAN,UÇUK CEYHUN
|
20 |
Gastronomi Turizmi: Tabak Prezentasyonunun Gastronomi Turizmindeki Yeri
UÇUK CEYHUN,ÖZKANLI OYA
|
21 |
Gastronomide Tabak Prezentasyonunun Önemi
UÇUK CEYHUN,ÖZKANLI OYA
|
22 |
Güvenli Gıdanın Gastronomi Açısından Önemi
UÇUK CEYHUN,ÖZKANLI OYA,KOÇ BANU
|
23 |
Seasonal Changes in Fatty Acid Composition and Isothermal Crystallization Mechanism of Cow milk Fat Produced From Sweet Cream
ELBİR TUĞBA,ÖZKANLI OYA,KAYA AHMET
|
24 |
RHEOLOGICAL PROPERTIES OF COCOA BUTTER AT DIFFERENT TEMPERATURES AND SHEAR RATES
ŞEKEROĞLU GÜLTEN,ÖZKANLI OYA,KAYA AHMET
|
25 |
ISOTHERMAL CRYSTALLIZATION OF MILK FAT BY OSCILLATORY RHEOMETER AND DIFFERENTIAL SCANNING CALORIMETER
BÜYÜKBEŞE DİLEK, ÖZKANLI OYA, ŞEKEROĞLU GÜLTEN, EMRE EMİNE ELÇİN, KAYA AHMET
|
26 |
Seasonal Changes in Fatty Acid Composition and Colour of Cow Milk Fat Produced from Sweet Cream
ELBİR TUĞBA,ÖZKANLI OYA,KAYA AHMET
|
27 |
A traditional fermented beverage Shalgam juice
ERÇELEBİ EMİNE,ÖZKANLI OYA
|
28 |
Eski ve Yeni Mahsul Sumak Tanelerinin Su Soğurma İzotermlerinin Modellenmesi
ÖZKANLI OYA,TEKİN ALİ RIZA
|
1 |
Kırmızı Renkli Meyvelerden Elde Edilecek Meyve Suyu Konsantrelerinin ve Bu Konsantrelerle Hazırlanacak Sosların Fizikokimyasal Duyusal ve Reolojik Özellikleri
|
---|---|
2 |
Süt Yağı Fraksiyonlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Süt Yağı Fraksiyonlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
|
1 |
Gaziantep Üniversitesi
Araştırma Görevlisi
|
---|
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2021-2022 | GIDA VE ŞARAP SEÇİMİ | Türkçe | 3 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2021-2022 | GASTRONOMİ TURİZMİ | Türkçe | 3 |
2 | 2021-2022 | GIDA KİMYASI | Türkçe | 4 |
3 | 2021-2022 | ŞARAP BİLİMİ | Türkçe | 2 |
4 | 2021-2022 | MESLEKİ İNGİLİZCE-1 | Türkçe | 4 |
5 | 2020-2021 | MESLEKİ İNGİLİZCE-2 | Türkçe | 4 |
6 | 2021-2022 | GIDA TEKNOLOJİSİ | Türkçe | 3 |
7 | 2021-2022 | GAZİANTEP MUTFAĞI | Türkçe | 5 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Yerel halkın coğrafi işaretli ürün algısı: Samsun Kaz Tiridi örneği | DENİZ ERDOĞAN | TezMerkezi | 2022 |
2 | Tamamlandı | DENİZ ÜRÜNLERİ TÜKETİMİNE KARŞI ALGININ ÖLÇÜLMESİ: ANTALYA VE GAZİANTEP ÜZERİNE KARŞILAŞTIRILMALI BİR ANALİZ | ALİ ÖZEROL | TezMerkezi | 2022 |
3 | Tamamlandı | GASTRONOMİ TEMALI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN TÜKETİCİLER ÜZERİNDE OLUŞTURDUĞU ETKİ: GAZİANTEP ÖRNEĞİ | MÜNİF İSLAM KOÇ | TezMerkezi | 2022 |
4 | Tamamlandı | Meze kültürünün Hatay gastronomisindeki yeri ve geleneksel Hatay mezelerinin duyusal kalite özelliklerinin belirlenmesi | BAŞAK BOZ | TezMerkezi | 2021 |
5 | Tamamlandı | Anadolu topraklarında tarhana kültürü, çeşitleri ve seçili örneklerin duyusal karakterizasyonu üzerine bir çalışma | MERVE BAL YILDIRIM | TezMerkezi | 2021 |
6 | Tamamlandı | Gıda politikalarında karşılaşılan sorunlar bağlamında gastronomi bilimi ve çözümlere dair öznel katkıları | İSMET KUTAY SIRIKLI | TezMerkezi | 2021 |
7 | Tamamlandı | Kaybolmakta olan kültürel bir değer olarak Sefarad mutfağı: İzmir Sefarad mutfağı üzerine bir inceleme | BEGÜM İPKOPARAN | TezMerkezi | 2020 |
8 | Tamamlandı | Sosyal medyanın günümüz tüketim toplumlarında insanların yeme içme alışkanlıklarını ve kültürlerini biçimlendirme yöntemleri | NESLİHAN AYBİKE HÖKELEKLİ | TezMerkezi | 2019 |
9 | Tamamlandı | Yöresel yiyecek ve içeceklerin gastronomi turizmine etkileri: Gökçeada örneği | MERYEM YAVUZ | TezMerkezi | 2019 |
10 | Tamamlandı | Gastronomi ve mutfak sanatları kaynakçası: 1928-2018 yılları arasında yayınlanmış Türkçe ve Türkçeye çevrilmiş yayınlar | SUAT YILMAZ | TezMerkezi | 2019 |
11 | Tamamlandı | Ekşi mayalı ekmek tüketicilerinin tüketim tercihlerini etkileyen faktörlerin belirlenmesi | HARUN YİĞİT ALKAN | TezMerkezi | 2019 |
12 | Tamamlandı | Savaş gastronomisi; Savaşa dayalı gastronomiye ilişkin teorik bir analiz ve Kurtuluş Savaşı'nda Antep Açlık Beyannamesi | MİNE NİHAN KÜREKCİ | TezMerkezi | 2019 |
13 | Tamamlandı | 20. yüzyıldan günümüze kadar orta Toroslarda yaşayan Yörüklerin yemek kültürü ve mutfak yapısı | HASAN ERSAVAŞ | TezMerkezi | 2018 |
14 | Tamamlandı | Gastronomi turizmi alanyazının gelişimi: Journal of Tourısm and Gastronomy Studies dergisinde yayımlanan makaleler üzerine bir inceleme | CEVDET SÖKMEN | TezMerkezi | 2018 |
15 | Tamamlandı | Gaziantep yemekleri üzerine bir içerik incelemesi | ÖZKAN SÜZER | TezMerkezi | 2018 |
16 | Tamamlandı | Hızla yaygınlaşan ve gelişen tüketim kültürünün geleneksel yemek kültürüne etkileri; Gaziantep mutfağı örneği | FATİH YILDIZ | TezMerkezi | 2018 |
17 | Tamamlandı | Diyarbakır'ın geleneksel kültürünün ev mutfağına yansımaları | ZEHRA İŞLER | TezMerkezi | 2018 |
18 | Tamamlandı | Yeme içme kültürünün sosyal medya aracılığıyla yeniden üretimi üzerine bir araştırma: Gaziantep ili örneği | ZEYNEP TUÇ | TezMerkezi | 2017 |
19 | Tamamlandı | Gastronomide tabak tasarım teknikleri ve yenilikçi sunum anlayışları | CEYHUN UÇUK | TezMerkezi | 2017 |
20 | Tamamlandı | Yerli turistlerin yöresel restoranları tercih etme nedenleri: Gaziantep ili örneği | İSMAİL ERTOPCU | TezMerkezi | 2017 |
21 | Tamamlandı | Yöresel yemeklerin standartlaştırılması üzerine bir çalışma: Gaziantep | EROL TAŞKIN | TezMerkezi | 2016 |
22 | Tamamlandı | Bir destinasyon unsuru olarak yerel gastronominin marka şehir pazarlamasında etkileri: Gaziantep örneği | ESRA ŞAHİN | TezMerkezi | 2015 |
23 | Tamamlandı | Crystallization behaviors of milk fat by seasons | TUĞBA ELBİR | TezMerkezi | 2012 |
1 |
Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER)
Başkan 2019 |
---|---|
2 |
Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER)
Üye 2015 |
1 |
3.Geleneksel Nar Festivali
Çiğ Köfte ve Mercimekli Çorba Workshop
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı
|
---|---|
2 |
İmalat-ı Harbiye'den Sanayi Merkezine Zerdali Çekirdeğinden Gastronomi Şehrine Dönüşüm Sürecindeki Başarı Öyküsü
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi
|
3 |
18 Mart Çanakkale Zaferi Öğretim Elemanları Sergisi
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı
|
4 |
Gaziantep Gastronomi Kültürü Kişisel Fotoğraf Sergisi
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi
|
5 |
Lezzet Harmonisi Gaziantep
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı
|
6 |
YÖN III Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Karma Sergisi 06-20 Mart 2018
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi
|
7 |
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
|
8 |
YÖN II
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi
|
9 |
Malhıtalı Köfte Workshop
Etkinlik Yeri: Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı
|