Araştırma Görevlisi SONGÜL ŞAHİN ERCAN

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   sosahin@gantep.edu.tr      2339  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Duyuru / Döküman

FE 361 SUNUM

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Makaleler

14 Adet
1
Impact of Ozone Treatment on Lipid Oxidation in Foods: A Critical Review

ÇELEBİ YASEMİN, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, TEKGÜL BARUT YELİZ, ŞAHİN ERCAN SONGÜL, YÜKSEL AYŞE NUR, SEZER SALİH, Ramniwas Seema, Rastogi Sarvesh, Khanashyam Anandu Chandra, Leeuwen J. (Hans) van, Pandiselvam Ravi
Yayın Yeri: OZONE: SCIENCE & ENGINEERING
İngilizce, Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  SCI-Expanded
2
Edible beetles (Coleoptera) as human food – a comprehensive review

Siddiqui S.A., ŞAHİN ERCAN SONGÜL, Abdul Manap A.S., Afzal S., Wu Y.S., Yudhistira B., Ibrahim S.A., YÜKSEL AYŞE NUR
Yayın Yeri: Journal of Insects as Food and Feed
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2024

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  SCI-Expanded
3
Effect of Flaxseed Mucilage and Gum Arabic on Probiotic Survival and Quality of Kefir during Cold Storage

ŞAHİN ERCAN SONGÜL, BOZKURT HÜSEYİN, ALHSSAN Eiman
Yayın Yeri: Foods
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2023

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
4
Impact of Proteolytic Enzymes on Formation of Biogenic Amine In Sucuk During the Storage Period

ŞAHİN ERCAN SONGÜL, BOZKURT HÜSEYİN, AYKAÇ ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Journal of Raw Materials to Processed Foods
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Index copernicus ınternational
5
The importance of food sector in celiac disease

ŞAHİN TUTAK AYŞE,ŞAHİN ERCAN SONGÜL
Yayın Yeri: Annals of Medical Research
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Editöre Mektup  TR DİZİN
6
BIOGENIC AMINE CONTENTS OF FRESH AND MATURE KASHARCHEESES DURING REFRIGERATED STORAGE

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Food and Health
İngilizce, Basılı, 2019

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
7
Properties of Tomato Peroxidase

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Journal of advancements in plant science
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  WorldCat, Electronic Journals Library, Mendeley
8
Gıdalarda Bulunan Biyojen Aminlerin İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

ŞAHİN ERCAN SONGÜL, BOZKURT HÜSEYİN, AYKAÇ ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Türkçe, 2017

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Scientific Indexing Services
9
Safety and Quality Attributes of Sucuk-Like Product Made with Mechanically Deboned Broiler/Beef

ŞAHİN ERCAN SONGÜL, AYKAÇ ÇİĞDEM, BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Engineering
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Scientific Indexing Services
10
Reduction of Cadaverine and Tyramine Formation by Proteolytic Enzymes in Model System

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
Significance of Biogenic Amines in Foods and TheirReduction Methods

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: journal of food science and engineering
İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  diğer endeks
12
Use of ultrasound in food preservation

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Natural Science
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
Ultrasonun Gıdalarda ve Enzimlerin İnaktivasyonunda Kullanılması

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Gıda
Türkçe, Basılı, 2011

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Mühendislik
14
Effect of ultrasound and temperature on tomato peroxidase

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Ultrasonics Sonochemistry
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, İngilizce, Basılı+Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

8 Adet
1
Kefir as Alternative Choice in Many Health Disorders

ALHSSAN Eiman, ŞAHİN ERCAN SONGÜL, BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: 7. INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING, ARCHITECTURE AND DESIGN
TÜRKİYE, İngilizce, 21.05.2021

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
Properties of tomato peroxidase

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: International conference on agriculture, forest, food sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
3
Formation of biogenic amines in sausage

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: International conference on agriculture, forest, food sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
4
Sucuk

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: International conference on agriculture, forest, food sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
5
Effect of oregano essentıal oıl on the qualıty of sucuk

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: 1ST International congress medicinal and aromatic plants.
İngilizce, 09.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
6
Essentıal oıls as natural preservatıves ın meat and meat products

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: 1ST International congress medicinal and aromatic plants
İngilizce, 09.05.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
7
Effect of ultrasound and temperature on food process

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: First International Congres in Food Technology
İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Poster
8
Hububatların işlenmesinde enzilerin kullanılması

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Hububat kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 07.09.2006

Ulusal  Poster

Projeler

1 Adet
1
Biyojen Amin Oluşumunun Azaltılması Üzerine Araştırma

Proteolitik enzimlerin model sistemde biyojen amin oluşumuna etkileri araştırılmıştır
01.03.2011 - 01.04.2013
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Effect of flaxseed mucilage and gum Arabic on kefir properties EIMAN ALHSSAN TezMerkezi 2021