Arş.Gör. SONGÜL ŞAHİN ERCAN

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   sosahin@gantep.edu.tr      2339  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Duyuru / Döküman

FE 411 LAB MEETING WILL BE DONE AT FOOD BIOTECHNOLOGY LAB. 10, OCTOBER 2023 AT 15:20

FE 361 SUNUM

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Makaleler

11 Adet
1
Impact of Proteolytic Enzymes on Formation of Biogenic Amine In Sucuk During the Storage Period

ŞAHİN ERCAN SONGÜL, BOZKURT HÜSEYİN, AYKAÇ ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Journal of Raw Materials to Processed Foods
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Index copernicus ınternational
2
The importance of food sector in celiac disease

ŞAHİN TUTAK AYŞE,ŞAHİN ERCAN SONGÜL
Yayın Yeri: Annals of Medical Research
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Editöre Mektup  TR DİZİN
3
BIOGENIC AMINE CONTENTS OF FRESH AND MATURE KASHARCHEESES DURING REFRIGERATED STORAGE

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Food and Health
İngilizce, Basılı, 2019

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
4
Properties of Tomato Peroxidase

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Journal of advancements in plant science
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  WorldCat, Electronic Journals Library, Mendeley
5
Gıdalarda Bulunan Biyojen Aminlerin İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

ŞAHİN ERCAN SONGÜL, BOZKURT HÜSEYİN, AYKAÇ ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Türkçe, 2017

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Scientific Indexing Services
6
Safety and Quality Attributes of Sucuk-Like Product Made with Mechanically Deboned Broiler/Beef

ŞAHİN ERCAN SONGÜL, AYKAÇ ÇİĞDEM, BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Engineering
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Scientific Indexing Services
7
Reduction of Cadaverine and Tyramine Formation by Proteolytic Enzymes in Model System

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
8
Significance of Biogenic Amines in Foods and TheirReduction Methods

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: journal of food science and engineering
İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  diğer endeks
9
Use of ultrasound in food preservation

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Natural Science
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
10
Ultrasonun Gıdalarda ve Enzimlerin İnaktivasyonunda Kullanılması

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Gıda
Türkçe, Basılı, 2011

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Mühendislik
11
Effect of ultrasound and temperature on tomato peroxidase

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Ultrasonics Sonochemistry
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, İngilizce, Basılı+Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

8 Adet
1
Kefir as Alternative Choice in Many Health Disorders

ALHSSAN Eiman, ŞAHİN ERCAN SONGÜL, BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: 7. INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING, ARCHITECTURE AND DESIGN
TÜRKİYE, İngilizce, 21.05.2021

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
Properties of tomato peroxidase

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: International conference on agriculture, forest, food sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
3
Formation of biogenic amines in sausage

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: International conference on agriculture, forest, food sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
4
Sucuk

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: International conference on agriculture, forest, food sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
5
Effect of oregano essentıal oıl on the qualıty of sucuk

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: 1ST International congress medicinal and aromatic plants.
İngilizce, 09.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
6
Essentıal oıls as natural preservatıves ın meat and meat products

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: 1ST International congress medicinal and aromatic plants
İngilizce, 09.05.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
7
Effect of ultrasound and temperature on food process

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: First International Congres in Food Technology
İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Poster
8
Hububatların işlenmesinde enzilerin kullanılması

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Hububat kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 07.09.2006

Ulusal  Poster

Projeler

1 Adet
1
Biyojen Amin Oluşumunun Azaltılması Üzerine Araştırma

Proteolitik enzimlerin model sistemde biyojen amin oluşumuna etkileri araştırılmıştır
01.03.2011 - 01.04.2013
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Effect of flaxseed mucilage and gum Arabic on kefir properties EIMAN ALHSSAN TezMerkezi 2021