Prof.Dr. SİBEL FADILOĞLU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   fadiloglu@gantep.edu.tr      03423172317  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Bilimi  Gıda Kimyası  Yağ Teknolojisi

Duyuru / Döküman

FE 311 Final Exam-1st Ed.

FE 311 Final Exam-2nd Ed.

You can check your final exam papers on Tuesday and Wednesday at 13.30-15.00.

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

5 Adet
1
Food Chemistry

Yayın Yeri: Kendall Hunt

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
2
Enzymes in Food Processing Fundamentals and Potential Applications

Yayın Yeri: International Publishing House Pvt Ltd.
ISBN: 978-93-80026-33-6,

Ulusal  İngilizce
3
Advances in Food Biochemistry

Yayın Yeri: CRC Press
ISBN: 978-0-8493-7499-9,

Ulusal  İngilizce
4
Zeytinyağı

Yayın Yeri: Eflatun Yayınevi
ISBN: 978-605-4160-04-4,

Ulusal  Türkçe
5
Food Chemistry

Yayın Yeri: Nobel Publishing Company
ISBN: 975-591-871-X,

Ulusal  İngilizce

Makaleler

29 Adet
1
Microwave-assisted extraction of non-polar compounds from pistachio hull and characterization of extracts

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: GRASAS Y ACEITES
İngilizce, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
A Novel Modified Lipid: Enzymatic Esterification of 2-Monoacylglycerol with iN/i -acetyl- scpl/scp -leucine/title

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
3
Valorization of olive pomace oil with enzymatic synthesis of 2 Monoacylglycerol

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,MUCUK HATİCE NEVAL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE
İngilizce, Basılı, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Acidolysis of terebinth fruit oil with palmitic and caprylic acids in a recirculating packed bed reactor optimization using response surface methodology

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Acidolysis Reaction of Terebinth Fruit Oil with Palmitic and Caprylic Acids to Produce Low Caloric Spreadable Structured Lipid

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Enzymatic acidolysis of triolein with palmitic and caprylic acids Optimization of reaction parameters by response surface methodology

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Basılı, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
7
Characterization of Terebinth Fruit Oil and Optimization of Acidolysis Reaction with Caprylic and Stearic Acids

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN HASENE,FADILOĞLU SİBEL,Kowalski Boleslaw,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Basılı, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
8
Performance of a Cocoa Butter Like Fat Enzymatically Produced from Olive Pomace Oil as a Partial Cocoa Butter Replacer

Çiftçi Ozan Nazım,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
9
Conversion of olive pomace oil to cocoa butter like fat in a packed bed enzyme reactor

ÇİFTÇİ OZAN NAZIM,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Bioresource Technology
İngilizce, Basılı, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
10
Utilization of Olive Pomace Oil for Enzymatic Production of Cocoa Butter like Fat

ÇİFTÇİ OZAN NAZIM,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Basılı, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
Effect of the Addition of a Cocoa Butter Like Fat Enzymatically Produced from Olive Pomace Oil on the Oxidative Stability of Cocoa Butter

ÇİFTÇİ OZAN NAZIM,KOWALSKI BOLESLAW,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Basılı, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
Genetic programming approach to predict a model acidolysis system

ÇİFTÇİ OZAN NAZIM,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,GÜVEN AYTAÇ
Yayın Yeri: Engineering Applications of Artificial Intelligence
İngilizce, Basılı, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
Synthesis of cocoa butter triacylglycerols using a model acidolysis system

ÇİFTÇİ OZAN NAZIM,FADILOĞLU SİBEL,KOWALSKI BOLESLAW,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Grasas Y Aceites
İngilizce, Basılı, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
14
Prediction of a model enzymatic acidolysis system using neural networks

ÇİFTÇİ OZAN NAZIM,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,GÜVEN AYTAÇ
Yayın Yeri: Grasas Y Aceites
İngilizce, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
15
Determination of benzo a pyrene in vegetable oils by high performance liquid chromatography

SEKEROGLU GULTEN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD QUALITY
İngilizce, Basılı, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
16
THERMAL INACTIVATION KINETICS OF ALKALINE PHOSPHATASE IN BUFFER AND MILK

FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN,SEKEROGLU GULTEN
Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation
İngilizce, Basılı, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
17
Immobilization and characterization of naringinase for the hydrolysis of naringin

SEKEROGLU GULTEN,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Basılı, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
18
Thermal and carbon dioxide inactivation of alkaline phosphatase in buffer and milk

FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN,SEKEROGLU GULTEN
Yayın Yeri: FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
İngilizce, Basılı, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
19
Change in glyceride composition of olive pomace oil during enzymatic esterification

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL,CIFTCI OZAN NAZIM
Yayın Yeri: Nahrung/Food
İngilizce, Basılı, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
20
Reduction of free fatty acid content of olive pomace oil by enzymatic glycerolysis

FADILOĞLU SİBEL,CIFTCI OZAN NAZIM,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
İngilizce, Basılı, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
21
Inactivation of lipase by carbon dioxide under atmospheric pressure

FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
22
Production and characterisation of enzymatically produced lauric acid esters of fructose

SEKEROGLU GULTEN,FADILOĞLU SİBEL,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture
İngilizce, Basılı, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
23
Immobilization and characterization of ficin

FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: Nahrung-Food
İngilizce, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
24
TELEME PRODUCTION BY PURIFIED FICIN

AKAR BİRGÜL,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: Journal of Food Quality
İngilizce, Basılı, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
25
Lipase production by Rhizopus oryzae growing on different carbon and nitrogen sources

FADILOĞLU SİBEL,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
İngilizce, Basılı, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
26
Olive oil hydrolysis by celite immobilized Candida rugosa lipase

FADILOĞLU SİBEL,SÖYLEMEZ ZERRİN
Yayın Yeri: JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
İngilizce, Basılı, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
27
Kinetics of lipase catalyzed hydrolysis of olive oil

FADILOĞLU SİBEL,SÖYLEMEZ ZERRİN
Yayın Yeri: Food Research International
İngilizce, Basılı, 1997

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
28
IDENTIFICATION OF MILK FROM GOAT EWE AND COW IN THEIR MIXTURES BY POLYACRYLAMIDE GEL ELECTROPHORESIS

FADILOĞLU SİBEL,AKPINAR KUTBETTİN,SÖYLEMEZ ZERRİN
Yayın Yeri: Journal of Food Quality
İngilizce, Basılı, 1996

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
29
Preliminary kinetic studies on the esteratic and lipolytic components of a commercial wheat germ lipase

FADILOĞLU SİBEL,SÖYLEMEZ ZERRİN
Yayın Yeri: JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
İngilizce, Basılı, 1996

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

8 Adet
1
Chemical characterization of pistachio Pistacia vera hull and yield of hexane and ethanol extracts

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 1. International Conference on Green Chemistry and Sustainable Technologies
İngilizce, 30.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
2
A Novel Approach Lipase Catalyzed Esterification of 2 monoacylglycerol and N acetyl L leucine 13

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 13. Eurofedlipid Congress
İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
3
A literature survey: Active Compounds and Health Effects of Plant Seed Oils

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 15. Eurofed lipid Congress
İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
4
Characterization of a Novel Modified Lipid: Nα-acetyl-L-leucine Incorporated 2-monoacylglycerol

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 15. Eurofedlipid Congress
İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
5
ENZYME-ASSISTED AQUEOUS EXTRACTION OF SPECIALITY OILS FROM PLANT SEEDS

KESKİN ÇAVDAR HASENE,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 8th International Conference of Strategic Research on Scientific Studies and Education 2018
İngilizce, 11.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
Lipase Catalyzed Esterification of 2 Monoacylglycerol with N Ac Leu Val OH

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: European Biotechnology Congress
İngilizce, 05.05.2016

Uluslararası  Sözlü Bildiri
7
Microwave-assisted Extraction of Non-Polar Compounds from Pistachio (Pistacia vera L.) Hull and Characterization of Extracts III. International Conference on Engineering and Natural Science (ICENS)

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: III. International Conference on Engineering and Natural Science (ICENS)
İngilizce, 03.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
8
Utilization of Olive Pomace Oil A Review

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 3. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri

Projeler

8 Adet
1
Enzimatik etanoliz yoluyla 2 MAG sentezlenmesinde farklı enzimlerin etkisi


18.12.2013 - 09.01.2015
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Rafine Edilmiş Pirina Yağına Enzimatik Yöntemle Hidrofobik ve Esansiyel Amino Asit Bağlayarak Modifiye Yağ Üretilmesi ve Karakterizasyonu


01.11.2013 - 08.12.2015
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Fıstık Sert Kabuğunun Lignin, Selüloz ve Hemiselüloz Fraksiyonlarına Ayrılmasında Ultrason ve/veya Mikrodalga Destekli Ön İşlemlerin Etkisi


01.08.2018 - 18.11.2019
-Tübitak 1002,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
4
Bitkisel yağ ağartılmasında yeni bir metot: Mikrodalga uygulama koşullarının belirlenmesi ve optimizasyonu

yağ teknolojisi
01.05.2018 - 01.05.2019
-Tübitak 1002,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
5
Pirina Yağından Enzimatik Esterifikasyon ile Kakao Yağı Benzeri Yağ Üretilmesi

kakao yağı benzeri yağ üretilmesi
DİĞER,   Proje Koordinatörü 

  Tamamlandı
6
Enzimatik Metodla Yüzey Aktif Maddelerin Elde Edilmesi ve Uygulanması

enzimatik yüzey aktif maddelerin elde edilmesi
DİĞER,   Proje Koordinatörü 

  Tamamlandı
7
Enzim Muamelesi ile Zeytinyağı Veriminin Artırılması ve Kalitesinin İyileştirilmesi

zeytinyağı veriminin iyileştirilmesi
DİĞER,   Araştırmacı 

  Tamamlandı
8
Pirina Yağında Asitliğin Düşürülmesi

pirina yağının değerlendirilmesi
DİĞER,   Yürütücü 

  Tamamlandı

Üniversite Dışı Deneyim

1 Adet
1
Gaziantep Üniversitesi

Öğretim Üyesi
Diğer

1986  Tam Zamanlı

Patentler

1 Adet
1
Pirina yağından enzimatik yolla 2-monoasilgliserol üretimi

Patent Başvuru Sahipleri: Sibel Fadıloğlu,Hasene Keskin Çavdar,Hatice Neval Mucuk,Derya Koçak Yanık,Fahrettin Göğüş , Patent Buluş Sahipleri: Sibel Fadıloğlu,Hasene Keskin Çavdar,Hatice Neval Mucuk,Derya KOçak Yanık,Fahrettin Göğüş
Patent No: TR 2014 10227B, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION C - CHEMISTRY; METALLURGY

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Yıl
1 Tamamlandı Production of modified lipid with incorporation of essential amino acids into refined olive pomace oil and its characterization HASENE KESKİN ÇAVDAR 2017
2 Tamamlandı Production of cocoa butter equivalent by enzymatic interesterification of olive-pomace oil OZAN NAZIM ÇİFTÇİ 2009
Durum Tez Adı Hazırlayan Yıl
1 Tamamlandı Enzymatic production of 2-monoacylglycerol from olive pomace oil HATİCE NEVAL MUCUK 2014
2 Tamamlandı Enzyme catalyzed synthesis of low calorie triglycerides HASENE KESKİN 2011
3 Tamamlandı Enzymatic esterification of olive-pomace oil OZAN NAZIM ÇİFTÇİ 2003
4 Tamamlandı Improving olive oil yield and quality parameters by using olivex SONGÜL TAŞDEMİR KESEN 2000
5 Tamamlandı Identification of meat from ewe, goat, cow and chicken KUTBETTİN AKPINAR 2000
6 Tamamlandı Production and characterization of enzymatically produced surfactants GÜLTEN ŞEKEROĞLU 2000