Doç.Dr. DERYA KOÇAK YANIK

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   dkocak@gantep.edu.tr      (0342) 317 23 96  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Bilimi  Gıda Kimyası  Yağ Teknolojisi

Duyuru / Döküman

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

2 Adet
1
Probiotics Prebiotics in Food Nutrition and Health

Yayın Yeri: CRC Press
2014

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
2
Heryönüyle Gıda

Yayın Yeri: Sidas MedyaLtd. Şti.
TÜRKİYE, 2013

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe

Makaleler

35 Adet
1
A comparative study of encapsulation of carotenoid enriched-flaxseed oil and flaxseed oil by spray freeze-drying and spray drying techniques

ELİK AYSEL, KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: LWT
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Effect of microwave\u2010assisted alkali pre\u2010treatment on fractionation of pistachio shell and enzymatic hydrolysis of cellulose\u2010rich residues

ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Chemical Technology & Biotechnology
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Physical characterization of high methoxyl pectin and sunflower oil wax emulsions: A low\u2010field\n 1\n H NMR relaxometry study

Akkaya Sinem, ÖZEL BARIŞ, ÖZTOP HALİL MECİT, KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
The effects of pectin and wax on the characteristics of oil\u2010in\u2010water (O/W) emulsions

ELİK AYSEL, KOÇAK YANIK DERYA, ÖZEL BARIŞ, ÖZTOP HALİL MECİT, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
A comparative study on performance of industrial and microwave techniques for sunflower oil bleaching process

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
The effect of storage on some chemical and microbial properties of apricots dried with a combined solar energy assisted air and hot air assisted radio frequency drying system

ÖZBEK HATİCE NEVAL, ELİK AYSEL, SEVER MELİS, Bulut şakire ecem, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Food and Health
Türkçe, Elektronik, 2021

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
7
Kombine kurutma sistemiyle kurutulan kayısıların renk parametreleri üzerine depolamanın Etkisi

ÖZBEK HATİCE NEVAL, ELİK AYSEL, Işınay Büşra, SEVER MELİS, Bulut şakire ecem, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2021

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
8
Microwave-assisted extraction of carotenoids from carrot juice processing waste using flaxseed oil as a solvent

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
9
Ultrasound-assisted alkaline pre-treatment and its sequential combination with microwave for fractionation of pistachio shell

ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Renewable Energy
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
10
Pistachio (Pistacia vera L.) Hull as a Potential Source of Phenolic Compounds: Evaluation of Ethanol–Water Binary Solvent Extraction on Antioxidant Activity and Phenolic Content of Pistachio Hull Extracts

ÖZBEK HATİCE NEVAL, HALAHLIH FARES, GÖĞÜŞ FAHRETTİN, KOÇAK YANIK DERYA, AZAIZEH HASSAN
Yayın Yeri: Waste and Biomass Valorization
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
Optimization of microwave-assisted extraction of bioactive compounds from pistachio (Pistacia vera L.) hull

ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Separation Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
Fruits and Vegetables Purchasing Attitudes in Turkey: Packaging and Loss Reduction

KOÇAK YANIK DERYA,ELİK AYSEL,İSTANBULLU YILDIRAY,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: International Journal of Scientific and Technological Research
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Open Academic Journals Index
13
Recovery of Valuable Components from Food Wastes by Microwave Assisted Extraction

KOÇAK YANIK DERYA, ÖZBEK HATİCE NEVAL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: International Journal of Scientific and Technological Research
Türkçe, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Open Academic Journals Index
14
Optimization of microwave-assisted extraction of phenolics from blueberry

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
15
Pektin-Vaks Kaplamanın Taze Kesilmiş Elma Kalitesi Üzerine Etkisi

AL HABBAL Dima, ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
İngilizce, Elektronik, 2019

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
16
Strategies to Reduce Post-Harvest Losses for Fruits and Vegetables

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,istanbullu Y,,güzelsoy NA,,Yavuz A,,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: International Journal of Scientific and Technological Research
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Open Academic Journals Index
17
The green biorefinery concept for the valorisation of pistachio shell by high-pressure CO 2 /H 2 O system

ÖZBEK HATİCE NEVAL, Fockink Douglas H., KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN, LUKASİK RAFAL
Yayın Yeri: JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
18
A Novel Modified Lipid: Enzymatic Esterification of 2-Monoacylglycerol with iN/i -acetyl- scpl/scp -leucine/title

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
19
Microwave-assisted extraction of non-polar compounds from pistachio hull and characterization of extracts

ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, KESKİN ÇAVDAR HASENE, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: GRASAS Y ACEITES
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
20
Optimization of microwave-assisted extraction of pomegranate (Punica granatum L.) seed oil and evaluation of its physicochemical and bioactive properties

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,gök uğur,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Food Technology and Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
21
Consumption and attitudes regarding berries-based products - comparative analysis of Romania, France and Turkey

Popa ME,Mihaela Geicu-Cristea,Alexandra Popa,Mihaela Draghici,Elisabeta Elena Tanase,Amalia Mitelut,Corneliu Sorin Iorga,Corneliu Sorin Iorga,Carole Guillaume,Nathalie Gontard,Valerie Guillard,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
22
Optimization of Microwave-assisted Extraction of Phenolics from Organic Strawberry Using Response Surface Methodology

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Türkçe, Basılı, 2017

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
23
Yaban Mersini (Vaccinium corymbosum L.) Suyu KonsantresininPüskürtmeli Kurutucuda Kurutulması: Tepki Yüzey YöntemiyleOptimizasyon

Atacan Kübra,KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, Basılı, 2017

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
24
Alternative to traditional olive pomace oil extraction systems: Microwave-assisted solvent extraction of oil from wet olive pomace

KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: LWT - Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
25
Influence of three different concentration techniques on evaporation rate color and phenolics content of blueberry juice

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
26
Valorization of Olive Pomace Oil with Enzymatic Synthesis of 2 Monoacylglycerol

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,MUCUK HATİCE NEVAL,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
27
Acidolysis of terebinth fruit oil with palmitic and caprylic acids in a recirculating packed bed reactor optimization using response surface methodology

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
28
Volatiles of Fresh and Commercial Sweet Red Pepper Pastes Processing Methods and Microwave Assisted Extraction

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,Özel Mustafa Zafer,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,Alastair Lewis
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
29
Processing of a novel powdered herbal coffee Pistacia Terebinthus L Fruits Coffee and its sensorial properties

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
30
Effect of roasting method and oil reduction on volatiles of roasted Pistacia terebinthus using direct thermal desorption GCxGC TOF MS

Mustafa Z Ozel,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,Jacqueline F Hamilton,Alastair C Lewis
Yayın Yeri: LWT - Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
31
Acidolysis Reaction of Terebinth Fruit Oil with Palmitic and Caprylic Acids to Produce Low Caloric Spreadable Structured Lipid

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists’xx Society
İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
32
Determination of volatile nitrosamines in grilled lamb and vegetables using comprehensive gas chromatography Nitrogen chemiluminescence detection

KOÇAK YANIK DERYA,MZ Ozel,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,JF Hamilton,AC Lewis
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
33
Enzymatic acidolysis of triolein with palmitic and caprylic acids Optimization of reaction parameters by response surface methodology

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
34
Analysis of roasted and unroasted Pistacia terebinthus volatiles using direct thermal desorption GCxGC TOF MS

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MZ Ozel,KOÇAK YANIK DERYA,JF Hamilton,AC Lewis
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
35
Characterization of Terebinth Fruit Oil and Optimization of Acidolysis Reaction with Caprylic and Stearic Acids

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN HASENE,FADILOĞLU SİBEL,Boleslaw Kowalski,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists’xx Society
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

40 Adet
1
Yüksek Metoksili pektin ve ayçiçek yağı vaksı emülsiyonlarının NMR relaksometre ile karakterizasyonu

akkaya sinem,ÖZTOP HALİL MECİT,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 10. Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 09.11.2017

Ulusal  Özet bildiri
2
A Literature Survey: Active Compounds and Health Effects of Plant Seed Oils

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 15th Euro Fed Lipid Congress
İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
3
Characterization of a Novel Modified Lipid: Nα-acetyl-L-leucine Incorporated 2-monoacylglycerol

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 15th Euro Fed Lipid Congress
İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
4
Recovery of Valuable Components from Food Waste by Microwave Assisted Extraction

KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: 5th International Conference, Agriculture Food
İngilizce, 20.06.2017

Uluslararası  Özet bildiri
5
Microwave-assisted Extraction of Non-Polar Compounds from Pistachio (Pistacia vera L.) Hull and Characterization of Extracts.

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: III International Conference On Engineering And Natural Sciences (ICENS)
İngilizce, 03.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
6
Microwave-Assisted Oil Extraction: Effects on Oil Yield and Quality

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: III International Conference On Engineering And Natural Sciences (ICENS)
İngilizce, 03.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
7
Patates Kızartmasında Yağ Emiliminin Düşürülmesi

Nagehan Çoşkun,KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,EMRE EMİNE ELÇİN
Yayın Yeri: YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 12.04.2017

Ulusal  Özet bildiri
8
Triterpenik Asitlerin Kapalı Sistem Mikrodalga ile Yaş Pirinadan Ekstraksiyonu

Biltekin Süheyla İlgün,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 12.04.2017

Ulusal  Özet bildiri
9
STABILITY OF APIGENINIDIN IN MAIZE PORRIDGE

Hazal Filiz,Linneman Anita,Akogou Folachode,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: 6th International Congress On Food Technology
İngilizce, 18.03.2017

Uluslararası  Özet bildiri
10
Organik Yabanmersini ve Çilek Suyu Konsantreleri Üzerine Püskürtmeli Kurutma Parametrelerinin Etkileri

Atacan Kübra,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: Türkiye 12. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 05.10.2016

Ulusal  Özet bildiri
11
Yüksek Metoksili Pektin ve Ayçiçeği Vaksı Karışımların Formülasyonu ve Fiziksel Karakterizasyonu

Akkaya Sinem,ÖZTOP HALİL MECİT,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: Türkiye 12. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 05.10.2016

Ulusal  Özet bildiri
12
Microwave-assisted Extraction of Pistachio (Pistacia vera) Hull and Some Chemical Properties of Extracts

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: International conference on The Future of Food Waste: Challenges and Opportunities for Valorisation in Europe
İngilizce, 20.09.2016

Uluslararası  Özet bildiri
13
Lipase Catalyzed Esterification of 2-Monoacylglycerol with Nα-Ac-Leu(Val)-OH

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: European Biotechnology Congress 2016
İngilizce, 05.05.2016

Uluslararası  Özet bildiri
14
Optimization of Microwave Assisted Extraction of Olive Pomace Oil and Evaluation of Impacts on Oil yield and Quality

KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: 3rd International Conference on Waste Management, Ecology and Biological Sciences
İngilizce, 20.04.2016

Uluslararası  Özet bildiri
15
Extraction of phenolic compounds from strawberries using microwave technique

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Biologically Active Compounds in Food, International Conference
İngilizce, 15.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri
16
Utilization of Olive Pomace Oil A Review

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri
17
Chemical characterization of pistachio Pistacia vera hull and yield of hexane and ethanol extracts

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 1st International Conference on Green Chemistry and Sustainable Technologies
İngilizce, 30.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
18
Microwave Assisted Extraction of Pectin from Grapefruit Peel Optimization of Extraction Conditions

KOYUNCU ÇAĞLA,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 1st International Conference on Green Chemistry and Sustainable Technologies
İngilizce, 30.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
19
Microwave assisted extraction of oil from wet olive pomace

KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: 13 th Euro Fed Lipid Congress
İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
20
Microwave Assisted Extraction of Pomegranate Punica granatum L Seed Oil using Response Surface Methodology

GÖK UĞUR,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 13th Eurofedlipid Congress
İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
21
A Novel Approach Lipase Catalyzed Esterification of 2 monoacylglycerol and N acetyl L leucine

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 13. Eurofedlipid Congress, Florence, Italy
İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
22
Yağ yerine kullanılan Maddeler Yağ ikameleri ve Yağ Taklitleri

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 07.05.2015

Ulusal  Özet bildiri
23
Çevre Dostu Amino Asit Bazlı Sürfaktantlar

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 28.04.2015

Ulusal  Özet bildiri
24
Utilization of Olive Pomace Oil with Enzymatic Production of 2-monoacylglycerol

KESKİN ÇAVDAR HASENE,MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: ICBET 2014: XII International Conference on Bioscience Engineering and Technolog
İngilizce, 22.12.2014

Uluslararası  Özet bildiri
25
Utilization of Olive Pomace Oil with Enzymatic Production of 2 monoacylglycerol

KESKİN HASENE,MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: ICBET 2014: XII International Conference on Bioscience Engineering and Technology
İngilizce, 22.12.2014

Uluslararası  Özet bildiri
26
Synthesis of 2 Monoacylglycerol with Enzymatic Hydrolysis using Porcine Pancreatic Lipase

KESKİN HASENE,MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: International Food Congress Novel Approaches in Food Industry
İngilizce, 26.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
27
Effect of Production Methods on the Volatile Compounds of Sweet Red Pepper Paste

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,ÖZEL MZ,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,AC Lewis
Yayın Yeri: 3rd International ISEKI- Food Congress-Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy
İngilizce, 21.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
28
The effect of reaction variables on the synthesis of 2 Monoacylglcycerol from refined olive pomace oil

KESKİN HASENE,MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 3rd International ISEKI- Food Congress-Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy
İngilizce, 21.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
29
Acidolysis Reaction of Terebinth Fruit Oil with Palmitic and Caprylic Acids in a Recirculating Packed Bed Reactor Optimization using response surface methodology

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 11th Euro Fed Lipid Congress
İngilizce, 27.10.2013

Uluslararası  Özet bildiri
30
Traditional Bitter Orange Citrus Aurantium L Molasses

KESKİN HASENE,MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 2. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus,
İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Özet bildiri
31
A Traditional Natural and Nutrious Food Product Molasses

MUCUK HATİCE NEVAL,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 2. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Özet bildiri
32
Et ve Sebzelerin Mangalda Pişirilmesi Esnasında Oluşan Nitroz Aminlerin Azot Kemilüminesans Dedektörlü İki Boyutlu Gaz Kromatografisi ile Tayinleri

ÖZEL MZ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,KOÇAK YANIK DERYA,JF Hamilton,AC Lewis
Yayın Yeri: Ulusal Analitik Kimya kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 03.09.2012

Ulusal  Özet bildiri
33
Trioleinin enzimatik asidoliz metoduyla modifikasyonu

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: YABİTED I. Bitkisel yağ kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 12.04.2012

Ulusal  Özet bildiri
34
Menengiç meyve yağının palmitik ve kaprilik asit ile enzimatik asidolizi Tepki yüzey metodu ile reaksiyon koşullarının optimizasyonu

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: YABİTED I. Bitkisel yağ kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 12.04.2012

Ulusal  Özet bildiri
35
Interesterification of Triolein with Palmitic and Caprylic Acids Optimization of Reaction Parameters by Response Surface Methodology

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 9th Euro Fed Lipid Congress
İngilizce, 18.09.2011

Uluslararası  Özet bildiri
36
TRACK FAST training requirements and careers for knowledge based food science and technology in Europe food industry flash animations

KOÇAK YANIK DERYA,Huub Lelieveld,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 2nd Intarnational ISEKI_Food Conference
İngilizce, 31.08.2011

Uluslararası  Özet bildiri
37
Analysis of roasted and unroasted Pistacia terebinthus volatiles using direct thermal desorption GCxGC TOF MS

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,ÖZEL MZ,KOÇAK YANIK DERYA,Hamilton JF
Yayın Yeri: International Food congress, Novel Approches in Food Industry
İngilizce, 26.05.2011

Uluslararası  Özet bildiri
38
The effect of air drying on shrinkage and color characteristics of mulberry Morus alba

KOÇAK YANIK DERYA,Eren Sami,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 1st International Congress on Food Technology
İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Özet bildiri
39
New developments in the synthesis of reduced calorie fats

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 1st International Congress on Food Technology
İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Özet bildiri
40
Characterization of Terebinth Pistacia terebinthus L Fruit oil and Enzymatic modification by incorporation of Caprylic and stearic acid

KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,Kowalski Boleslaw,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: The 4th International Student Conference on Advanced Science and Technology
İngilizce, 25.05.2010

Uluslararası  Tam metin bildiri

Projeler

13 Adet
1
Bitkisel yağ ağartılmasında yeni bir metot: Mikrodalga uygulama koşullarının belirlenmesi ve optimizasyonu

Yağ Teknolojisi
15.05.2018 - 01.05.2019
-Tübitak 1002,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
2
Mikrodalga tekniğiyle karotenoid açısından zenginleştirilmiş keten tohumu yağının yenilikçi duvar materyalleri kullanılarak enkapsülasyonu


15.04.2018 - 26.06.2020
-Tübitak 1001,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Yabanmersini ve Çilek suyu konsantreleri üzerine püskürtmeli kurutma parametrelerinin etkileri


15.03.2016 - 20.03.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
4
Yabanmersini ve çilek suyu konsantreleri üzerine püskürtmeli kurutma parametrelerinin etkileri

Meyve sebze işleme
15.03.2016 - 20.03.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
5
Innovative and eco-sustainable processing and packaging for safe and high quality organic berry products with enhanced nutritional value

Organik üzümsü meyvelerden katma değerli ürünler üretmek
15.02.2015 - 07.09.2018
H2020,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
6
Portakal işleme atıklarından yeşil ekstraksiyon teknikleri ile limonene ektraksiyonu


15.01.2013 - 15.01.2014
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
7
Training Requirements and Careers for Knowledge based Food Science and Technology in Europe


07.07.2009 - 07.07.2012
Avrupa Birliği,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
8
Enzimatik İnteresterifikasyon ile Menengiç Meyve Yağından Düşük Kalorili Sürülebilir Yağ Üretilmesi


03.06.2010 - 02.03.2012
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
9
Pirinadan yağ ve triterpenik asitlerin mikrodalga sistemi ile geri kazanımı

Pazar analizi, fikri ve sınai mülkiyet analizi
01.11.2016 - 27.02.2017
Özel Kuruluşlar,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
10
Rafine edilmiş pirina yağına enzimatik yöntemle hidrofobik ve esansiyel amino asid bağlayarak modifiye yağ üretilmesi ve karakterizasyonu


01.11.2013 - 08.12.2015
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
11
Güneş Enerjisi Destekli Radyo Frekans Sistemi ile Pilot Ölçekte Kuru Kayısı Üretimi ve Optimal Proses Tasarımı: Ön işlem (kükürtleme/ekstrakt uygulaması), Kurutma ve Depolama


01.10.2018 - 25.01.2021
-Tübitak 1003,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
12
Best Innovative Approach to Minimize Post Harvest Losses within Food Chain for VET


01.09.2017 - 17.04.2020
Avrupa Birliği,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  Tamamlandı
13
Fıstık Sert Kabuğunun Lignin, Selüloz ve Hemiselüloz Fraksiyonlarına Ayrılmasında Ultrason ve/veya Mikrodalga Destekli Ön İşlemlerin Etkisi


01.08.2018 - 18.11.2019
-Tübitak 1002,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

İdari Görevler

Patentler

1 Adet
1
Pirina yağından enzimatik yolla 2-monoasılglıserol üretimi.

Patent Başvuru Sahipleri: Sibel Fadıloğlu,Hasene Keskin,Hatice Neval Mucuk,Derya Koçak Yanık,Fahrettin Göğüş , Patent Buluş Sahipleri: FAHRETTİN GÖĞÜŞ,SİBEL FADILOĞLU,DERYA KOÇAK YANIK,HATİCE NEVAL MUCUK,HASENE KESKİN
Patent No: 2014/10227, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION C - CHEMISTRY; METALLURGY

Ödüller

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2015-2016 Food Waste Management, Valorization, and Sustainability in the Food Industry İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2014-2015 General Chemistry İngilizce 5
2 2014-2015 Organic Chemistry İngilizce 5
3 2015-2016 General Chemistry İngilizce 5
4 2015-2016 Instrumental Analysis İngilizce 4
5 2015-2016 Organic Chemistry İngilizce 5
6 2016-2017 General Chemistry İngilizce 5
7 2016-2017 Organic Chemistry İngilizce 5
8 2016-2017 Instrumental Analysis İngilizce 4
9 2016-2017 Food Chemistry İngilizce 5

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Encapsulation of flaxseed oil enriched in carotenoid by microwave technique using innovative wall materials AYSEL ELİK TezMerkezi 2020
Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Effect of encapsulation techniques on powder characteristics and aroma retention of Pistacia terebinthus L. fruit oil MERYEM DELAL YAMAN TezMerkezi 2022
2 Tamamlandı Drying behavior of olive pomace with hot air assisted-radiofrequency drying and its associated effect on olive pomace oil quality SİNEM TURAN TezMerkezi 2022
3 Tamamlandı Meyve suyu dolgulu jelly şekerleme geliştirilmesi BEGÜM KILIÇ TezMerkezi 2021
4 Tamamlandı Drying of pretreated apricot by combined solar and radio frequency system MELİS SEVER TezMerkezi 2021
5 Tamamlandı Extraction of pectin from pistachio hull and its use in emulsion system SEHRA BARIŞ TezMerkezi 2020
6 Tamamlandı Extraction of triterpenic acids from wet olive pomace by using closed microwave extraction system SÜHEYLA İLGÜN BİLTEKİN TezMerkezi 2019
7 Tamamlandı Effect of spray drying parameters on blueberry and strawberry juice concentrates KÜBRA ATACAN TezMerkezi 2018
8 Tamamlandı Stability of apigeninidin in maize porridge FİLİZ HAZAL TezMerkezi 2017
9 Tamamlandı Kızartma yağına vaks eklenmesinin yağ emilimi ve bazı kalite parametreleri üzerine etkisi NAGEHAN ÇOŞKUN TezMerkezi 2017

Araştırmalar

8 Adet
1
Avrupa Birliğ'nde Gıda Güvenliği Denetim Sistemleri Semineri

Avrupa Birliğ'nde uygulanan Gıda Güvenliği Denetim Sistemleri hakkında genel bilgilendirme
Gaziantep,   Ulusal  Sertifika

2
European Dairy Week 'Frontiers in dairy science and technology'

........
International Dairy School Wageningen, Holland,   Uluslararası  Çalıştay

3
Extraction of phenolic compounds from Pistachio hull as antioxidant products using DPPH-assay guided approach

Fıstık kabuğundan fenolik bileşenlerin ekstraksiyonu ve karakterizasyonu.
Institute of Applied Research, Israil   Uluslararası  Araştırma

4
TÜBİTAK Bilgilendirme ve Eğitim Semineri

TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen destekler, Burslar ve Ar-Ge faliyetleri hakkında bilgilendirme ve eğitim.
Gaziantep Üniversitesi,   Ulusal  Sertifika

5
Gıda Analizlerinde Kromatografik Tekniklerin (HPLC ve GCMS) Kullanımı

HPLC VE GCMS'ın gıda analizlerinde kullanımı, kolonlar ve özellikleri, ölçüm hassasiyeti, metot geliştirme ve validasyon hakkında eğitim
Gaziantep,   Ulusal  Sertifika

6
HACCP Eğitimi

Gıda güvenliği tehlikeleri, Mikrobiyal kontaminasyon ve Halk sağlığı üzerine gıda kontaminasyonlarının etkisi, Gıda güvenliği, Gıda kontrol,Tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları, Gıda zinciri güvenliği, HACCP risk değerlendirme ve Kalite güvenc
TMMOB Gıda Mühendisliği Gaziantep il Temsilciliği,   Ulusal  Sertifika

7
Güneydoğu 2. İnsan Yönetimi Kongresi

Liderlik ve Yöneticilik kabiliyetleri Duyusal Algı programlama teknikleri Liderlik özellikleri, türleri Farklılıkları değerlendirmek ve fırsata dönüştürmek Liderlik ve motivasyon uygulamaları
Gaziantep,   Ulusal  Sertifika

8
food info

Food info web sayfasının Türkçe versiyonunun hazırlanmasında tercüman
Türkiye,   Uluslararası  Tercüme

Üyelikler

2 Adet
1
Yağ Bilimi ve Teknolojisi derneği (YABİTED)

 Üye    Bilimsel Kuruluş    2010 

2
European Federation for the Science and Technology of Lipids (Euro Fed Lipid)

 Üye    Bilimsel Kuruluş    2010