Öğr.Gör. BETÜL BAY YILMAZ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
NACİ TOPÇUOĞLU M.Y.O. GIDA İŞLEME

   betulbay@gantep.edu.tr  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Makaleler

6 Adet
1
Quality characteristics and antioxidant properties of bread incorporated by black carrot (Daucus carota ssp. sativus var. atrorubens Alef) fiber

BAY YILMAZ BETÜL,PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: GIDA
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2020

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
2
SİYAH HAVUÇ (DAUCUS CAROTA SSP. SATIVUS VAR. ATRORUBENS ALEF) LİFİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EKMEĞİN KALİTE VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİ

BAY YILMAZ BETÜL, PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
Türkçe, Elektronik, 2020

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
3
Anthocyanin Enigma

BAY YILMAZ BETÜL,PEKMEZ HATİCE,TÜRKER NÜZHET İKBAL
Yayın Yeri: Biological and Chemical Research
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Google Scholar
4
Properties of Gaziantep Pita

PEKMEZ HATİCE,BAY YILMAZ BETÜL
Yayın Yeri: Biological and Chemical Research
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Google Scholar
5
Quality and Antioxidant Properties of Black Carrot (Daucus carota ssp. sativus var. atrorubens Alef.) Fiber Fortified Flat Bread (Gaziantep Pita)

PEKMEZ HATİCE, BAY YILMAZ BETÜL
Yayın Yeri: Journal of Agricultural Science and Technology B
Türkçe, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  CAAS
6
Quality and Antioxidant Properties of Black Carrot(Daucus carota ssp. sativus var. atrorubens Alef.) FiberFortified Flat Bread (Gaziantep Pita)

PEKMEZ HATİCE,BAY YILMAZ BETÜL
Yayın Yeri: Journal of Agricultural Science and Technology B
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Google Scholar, Chemical Abstracts Service (CAS), USA, Ulrich’xxs Periodicals

Bildiriler

10 Adet
1
IDENTIFICATION of DETERIORATION (HIMSIMA) DURING TEMPERING PROCESS in BULGUR PRODUCTION

BAY YILMAZ BETÜL, TÜRKER NÜZHET İKBAL, BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: FoodCon2021
AVUSTRALYA, İngilizce, 12.07.2021

Uluslararası  Özet bildiri
2
A study on determining the unit price of black carrot (Daucus carota ssp. sativus var. atrorubens Alef) fiber fortified bread

BAY YILMAZ BETÜL,PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: EJONS V – International Confrence on Mathematics – Engineering – Natural Medical Sciences
İngilizce, 22.11.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
Quality characteristics and antioxidant properties of bread incorporated by black carrot (Daucus carota ssp. sativus var. atrorubens Alef) fiber

PEKMEZ HATİCE,BAY YILMAZ BETÜL
Yayın Yeri: Euro-Global Conference on Food Science, Agronomy and Technology- FAT 2018
İngilizce, 20.09.2018

Uluslararası  Özet bildiri
4
Quality and antioxidant properties of black carrot (Daucus carota ssp. sativus var. atrorubens Alef) fiber fortified Gaziantep pita

BAY YILMAZ BETÜL,PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: 3. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi- UMTEB 2018
İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Özet bildiri
5
THE FUTURE OF 3D FOOD PRINTERS AND A NEW TOOLHEAD DESIGN FORCHOCOLATE PROCESSING

Yılmaz Mehmet Mete, KARA TOLGAY, BAY YILMAZ BETÜL
Yayın Yeri: 3. Uluslararası Mesleki ve teknik Bilimler Kongresi
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Özet bildiri
6
THE FUTURE OF 3D FOOD PRINTERS AND A NEW TOOLHEAD DESIGN FORCHOCOLATE PROCESSING

Yılmaz Mehmet Mete,KARA TOLGAY,BAY YILMAZ BETÜL
Yayın Yeri: 3. Uluslararası Mesleki ve teknik Bilimler Kongresi
İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Özet bildiri
7
Some Critical Deteriorations During the Bulgur Production

BAYRAM MUSTAFA,BAY YILMAZ BETÜL,TÜRKER NÜZHET İKBAL
Yayın Yeri: 1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURELIVESTOCK CONGRESS
İngilizce, 25.04.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
8
Anthocyanin Enigma

BAY YILMAZ BETÜL,PEKMEZ HATİCE,TÜRKER NÜZHET İKBAL
Yayın Yeri: International Conference on Raw Materials to Processed Foods
İngilizce, 11.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
9
Properties of Gaziantep pita

PEKMEZ HATİCE,BAY YILMAZ BETÜL
Yayın Yeri: International Conference on Raw Materials to Processed Foods
İngilizce, 11.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
10
Incorporation of black carrot pomace powder into bread as an antioxidant

BAY YILMAZ BETÜL,GÖKŞEN GÜLDEN,TÜRKER NÜZHET İKBAL,EKİZ HACI İBRAHİM
Yayın Yeri: 15th European Young CerealScientists and Technologists 15th EYCSTW
İTALYA, İngilizce, 26.04.2016

Uluslararası  Özet bildiri

Projeler

3 Adet
1
Bulgur üretiminde tavlama işlemi esnasında meydana gelen bozulmanın belirlenmesi ve önlenmesi

Gıda, bulgur, teknoloji
15.12.2018 - 15.06.2021
-Tübitak 1001,   Bursiyer 

ULUSAL  Tamamlandı
2
Antosiyanin esaslı gıda boyalarının kararlılıklarının kopigmentasyon ile iyileştirilmesi


13.06.2014 - 13.06.2015
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  MERSİN ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Üç Boyutlu Gıda Yazıcısı Tasarımı, İmalatı ve Gıda Sanayii ile Bütünleşmesi

Üç Boyutlu Gıda Yazıcısı Tasarımı
08.06.2015 - 07.07.2016
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı

İdari Görevler