GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Döküman/Dosya ch-1-titration-curve12417.pptx |
semi |
Döküman/Dosya semi-log graph paper10975.pdf |
notes |
Döküman/Dosya lecture-notes8943.rar |
1 |
Advances in Food Biochemistry
Bölüm Adı: Biological Oxidations: Enzymatic and Nonenzymatic Browning Reactions and Control Mechanisms |
---|
1 |
Discovering the Relationship between Lactic Acid Bacteria and Biogenic Amines during the Processing and Storage of toast Cheese
YUSSUF Nimo Hussein, UĞURLU UĞUR, AYKAÇ ÇİĞDEM, BOZKURT HÜSEYİN
|
---|---|
2 |
Hydrolysis of Oat Starch by Amyloglucosidase and Pullulanase
Başarıcı Ünlü Esra, AYKAÇ ÇİĞDEM
|
3 |
Effect of ultrasound on isolation and properties of oat starch
Başarıcı Ünlü Esra, AYKAÇ ÇİĞDEM
|
4 |
Impact of Proteolytic Enzymes on Formation of Biogenic Amine In Sucuk During the Storage Period
ŞAHİN ERCAN SONGÜL, BOZKURT HÜSEYİN, AYKAÇ ÇİĞDEM
|
5 |
BIOGENIC AMINE CONTENTS OF FRESH AND MATURE KASHAR CHEESES DURING REFRIGERATED STORAGE
ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM,BOZKURT HÜSEYİN
|
6 |
Properties of Tomato Peroxidase
ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
|
7 |
Evaluating biochemical response of filamentous algae integrated withdifferent water bodies
ÇELEKLİ ABUZER,Kapı Emine,SOYSAL ÇİĞDEM,Arslanargun Hamdullah,BOZKURT HÜSEYİN
|
8 |
Mathematical Modeling of Apricot Drying
Ünlü Esra,SOYSAL ÇİĞDEM
|
9 |
Starch Based Sugar Production, Usage and Health Effect
Ünlü Esra,SOYSAL ÇİĞDEM
|
10 |
Reduction of Cadaverine and Tyramine Formation by Proteolytic Enymes in Model System
ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
|
11 |
Biochemical responses of filamentous algae in different aquatic ecosystems in South East Turkey and associated water quality parameters
ÇELEKLİ ABUZER,Arslanargun Hamdullah,SOYSAL ÇİĞDEM,Gültekin Emine,BOZKURT HÜSEYİN
|
12 |
Effect of antimicrobial packaging on physicochemical and microbial quality of chicken drumsticks
SOYSAL ÇİĞDEM,BOZKURT HÜSEYİN,Dirican Engin,Güçlü Mehmet,Ebru Deniz Bozhüyük,Ali Erdal Uslu,KAYA SEVİM
|
13 |
Development of New Tyrosinase Type Time Temperature Indicator
Koçak Figen,SOYSAL ÇİĞDEM
|
14 |
Use of Ultrasound in Food Preservation
Şahin Songül Ercan,SOYSAL ÇİĞDEM
|
15 |
Safety and Quality Attributes of Sucuk Like Product Made with Mechanically Deboned Broiler Beef
Şahin Songül Ercan,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
|
16 |
Significance of Biogenic Amines in Foods and Their Reduction Methods
Şahin Songül Ercan,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
|
17 |
Ultrasonun Gıdalarda ve Enzimlerin İnaktivasyonunda Kullanılması
ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
|
18 |
Effect of Ultrasound and Temperature on Tomato Peroxidase
Şahin Songül Ercan,SOYSAL ÇİĞDEM
|
19 |
Effects of Green Tea Extract on Golden Delicious Apple Polyphenol Oxidase and Its Browning
SOYSAL ÇİĞDEM
|
20 |
Kinetics and Thermal Activation Inactivation of Starking Apple Polyphenol Oxidase
SOYSAL ÇİĞDEM
|
21 |
Kinetics and Inactivation of Carrot Peroxidase by Heat Treatment
SOYSAL ÇİĞDEM,Zerrin Söylemez
|
22 |
Effect of High Hydrostatic Pressure and Temperature on Carrot Peroxidase Inactivation
SOYSAL ÇİĞDEM,Zerrin Söylemez,BOZOĞLU TAHSİN FARUK
|
23 |
Properties of Wheat Bran Polyphenol Oxidase
SOYSAL ÇİĞDEM,Zerrin Söylemez
|
1 |
Extraction of protein from bulgur waste
Rashid Hema A,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
|
---|---|
2 |
Use of barrier plastic films for food packaging
Phull JallelurRehman,SOYSAL ÇİĞDEM
|
3 |
Effect of ozone on quality of foods
Kahil Nour,İBANOĞLU ESRA,SOYSAL ÇİĞDEM
|
4 |
Applications of Ultrasound i Fruit Juices
Altın Mehmet Murat Han,SOYSAL ÇİĞDEM
|
5 |
Physical and Biochemical changes of kashar cheese during ripening period
uğurlu uğur,SOYSAL ÇİĞDEM,BOZKURT HÜSEYİN
|
6 |
Fermented Coffee Production
Serikoz Ceren,SOYSAL ÇİĞDEM
|
7 |
Effect of Extraction Method on The Yield, Chemical Composition and Properties of Oat Starch
Ünlü Esra,SOYSAL ÇİĞDEM
|
8 |
YULAF NİŞASTASI EKSTRAKSİYON YÖNTEMLERİ, YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
Pakhuylu Sezen,SOYSAL ÇİĞDEM
|
9 |
Mikrodalga ve Tepsili Kurutucu Kullanılarak Kabak Kurutulması
Sönmez İbrahim Halil,SOYSAL ÇİĞDEM
|
10 |
Starch Based Sugar Production, Properties, Usage and Health Effect
Ünlü Esra,SOYSAL ÇİĞDEM
|
11 |
Mathematical Modeling of Aprıcot Drying
Ünlü Esra,SOYSAL ÇİĞDEM
|
12 |
Properties of tomato peroxidase
ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM
|
13 |
Formation of biogenic amines in sausage
ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
|
14 |
Sucuk
ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
|
15 |
Effect of oregano essentıal oıl on the qualıty of sucuk
ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
|
16 |
Essentıal oıls as natural preservatıves ın meat and meat products
ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
|
1 |
MERCİMEK PROTEİNLERİNİN ULTRASON VE MİKRODALGA DESTEKLİ EKSTRAKSİYONU VE KARAKTERİZASYONU
Ucuz ve kaliteli protein içeriği, yüksek sindirilebilirlik, zengin vitamin ve mineral içeriği ve gluten içermemesi gibi özelliklerinden dolayı mercimek, baklagil çeşitleri içerisinde önemli bir yere sahiptir. Günümüz koşullarında hayatımızdaki yeri g
|
---|---|
2 |
GIDA ÜRETİM SÜREÇLERİ SANAL GERÇEKLİK (VR) AR-GE VE LİSANS EĞİTİM UYGULAMALARI
"GIDA ÜRETİM SÜREÇLERİ SANAL GERÇEKLİK (VR) AR-GE VE LİSANS EĞİTİM UYGULAMALARI" projesi Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü lisans, lisansüstü ve AR-GE faaliyetlerinin dijitalleşmesine katkı sağlamak amacı ile yürüt
|
3 |
Antepfıstığı işleme artığı olan tozdan biyoaktif peptitlerin üretimi ve karakterizasyonu
|
4 |
Yulaf nişastasından enzimatik hidrolizle glikoz şurubu üretilmesi ve optimum koşullarının belirlenmesi
Yulaf mısırla benzer özellikler göstermesine rağmen hammadde olarak daha ucuzdur ve nişasta bazlı şeker üretiminde kullanılması ile gıda sanayisine hammadde olarak kullanım alanı sağlanmış olacaktır. Bu amaçla yulaf nişastasından glikoz şurubu üretil
|
5 |
Training Requirements and Careers for Knowledge based Food Science and Technology in Europe
|
6 |
Gaziantep İli Filamentli Alglerin Ekolojik Özellikleri ve Biyomarkır Potansiyellerinin Araştırılması
|
7 |
Enzim Bazlı Zaman-Sıcaklık İndikatörü Geliştirilmesi ve Karakteristik Özellikleri
tirozinaz enzimi kullanılarak zaman-sıcaklık indikatörü geliştirilmesi ve mantarda uygulanması
|
8 |
Biyojen Amin Oluşumunun Azaltılması Üzerine Araştırma
Proteolitik enzimlerin model sistemde biyojen amin oluşumuna etkileri araştırılmıştır
|
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat | |
---|---|---|---|---|
1 | 2006-2007 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
2 | 2005-2006 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
3 | 2007-2008 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
4 | 2008-2009 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
5 | 2010-2011 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
6 | 2009-2010 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
7 | 2012-2013 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
8 | 2013-2014 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
9 | 2011-2012 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
10 | 2014-2015 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
11 | 2016-2017 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
12 | 2018-2019 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
13 | 2017-2018 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
14 | 2015-2016 | General Chemistry | İngilizce | 4 |
15 | 2013-2014 | Instrumental Analysis | İngilizce | 1 |
16 | 2014-2015 | Instrumental Analysis | İngilizce | 1 |
17 | 2015-2016 | Instrumental Analysis | İngilizce | 1 |
18 | 2016-2017 | Instrumental Analysis | İngilizce | 1 |
19 | 2017-2018 | Instrumental Analysis | İngilizce | 1 |
20 | 2018-2019 | Instrumental Analysis | İngilizce | 4 |
21 | 2012-2013 | Instrumental Analysis | İngilizce | 1 |
22 | 2011-2012 | Biochemistry | İngilizce | 3 |
23 | 2012-2013 | Biochemistry | İngilizce | 3 |
24 | 2013-2014 | Biochemistry | İngilizce | 3 |
25 | 2014-2015 | Biochemistry | İngilizce | 3 |
26 | 2016-2017 | Biochemistry | İngilizce | 3 |
27 | 2015-2016 | Biochemistry | İngilizce | 3 |
28 | 2017-2018 | Biochemistry | İngilizce | 3 |
29 | 2018-2019 | Biochemistry | İngilizce | 3 |
30 | 2017-2018 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
31 | 2012-2013 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
32 | 2011-2012 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
33 | 2014-2015 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
34 | 2013-2014 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
35 | 2018-2019 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
36 | 2010-2011 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
37 | 2016-2017 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
38 | 2009-2010 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
39 | 2005-2006 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
40 | 2008-2009 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
41 | 2006-2007 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
42 | 2007-2008 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
43 | 2015-2016 | Introduction to Food Science and Technology | İngilizce | 2 |
44 | 2012-2013 | Quality Control | İngilizce | 4 |
45 | 2011-2012 | Quality Control | İngilizce | 4 |
46 | 2014-2015 | Quality Control | İngilizce | 4 |
47 | 2013-2014 | Quality Control | İngilizce | 4 |
48 | 2015-2016 | Quality Control | İngilizce | 4 |
49 | 2016-2017 | Quality Control | İngilizce | 4 |
50 | 2017-2018 | Quality Control | İngilizce | 4 |
51 | 2018-2019 | Quality Control | İngilizce | 4 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Sugar syrup production from oat starch by enzymatic conversion method | ESRA BAŞARICI ÜNLÜ | TezMerkezi | 2023 |
2 | Tamamlandı | Reduction of biogenic amine formation in sucuk by use of some proteolytic enzymes and essential oils | SONGÜL ŞAHİN ERCAN | TezMerkezi | 2018 |
Durum | Tez Adı | Hazırlayan | Kaynak | Yıl | |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tamamlandı | Effect of ozone on polyphenol oxidase and quality of apple juices | NOUR KAHIL | TezMerkezi | 2022 |
2 | Tamamlandı | Investigation of physical and biochemical changes of kashar cheese during the storage period | UĞUR UĞURLU | TezMerkezi | 2021 |
3 | Tamamlandı | Drying of zucchini by using tray drying and microwave pretreatment | İBRAHİM HALİL SÖNMEZ | TezMerkezi | 2019 |
4 | Tamamlandı | Changes in chemical and physical properties of wild apricot 'Zerdali' during drying | ESRA ÜNLÜ | TezMerkezi | 2015 |
5 | Tamamlandı | Storage stability of raw chicken drumsticks packed with antimicrobial package films | ENGİN DİRİCAN | TezMerkezi | 2014 |
6 | Tamamlandı | Development and characterization of nem enzyme type time-temperature indicator | FİGEN KOÇAK | TezMerkezi | 2010 |
7 | Tamamlandı | Effect of ultrasound an temperature on tomato peroxidase | SONGÜL ŞAHİN ERCAN | TezMerkezi | 2009 |