Prof.Dr. HÜSEYİN BOZKURT

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   hbozkurt@gantep.edu.tr      (0342) 317 23 11  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Et Teknolojisi  Gıda Bilimi  Gıda Teknolojileri

Duyuru / Döküman

FE 305 Lecture will be held on 28.09.2022 at 15:20 clock.

Sluaghterin Sucuk Polultry and Fish slayts
Döküman/Dosya
slaugtering8895.pdf
sucuk8895.pdf
poultry8895.pdf
fish8895.pdf

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

5 Adet
1
Food Chemistry

Yayın Yeri: Kendall Hunt Publishing
ISBN: 978-1524932442, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, Dubuque, 2017

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
2
Food Chemistry

Yayın Yeri: Kendall Hunt
2017

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
3
Bozkurt H ve Belibağlı K B Sucuk Turkish Dry Fermented Sausage Handbook of Animal Based Fermented Food and Beverage Technology Second Edition 2012 Bölüm 39 Sayfa 663 684

Yayın Yeri: CRC Press
ISBN: 13: 978-1-4398-5023-7, 2012

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
4
İçecekler Beslenme ve Sağlık

Yayın Yeri: Palme
ISBN: 978-605-5829-82-7, 2010

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe
5
Zeytinyağı

Yayın Yeri: Eflatun
ISBN: 6054160044, 2009

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe

Makaleler

82 Adet
1
Et ve et ürünlerinin üretimi ve saklanmasında antimikrobiyal ambalajlama sistemlerinin kullanımı

ÇELEBİ SEZER YASEMİN, BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Food and Health
Türkçe, Elektronik, 2021

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  TR DİZİN
2
Impact of Proteolytic Enzymes on Formation of Biogenic Amine In Sucuk During the Storage Period

ŞAHİN ERCAN SONGÜL, BOZKURT HÜSEYİN, AYKAÇ ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Journal of Raw Materials to Processed Foods
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Index copernucus
3
Effects of new casings on quality of sucuks Nisin or potassium sorbate incorporated into polyethylene improve the safety of heat treated sausages

ÇELEBİ SEZER YASEMİN, BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: fleischwirtschaft
Türkçe, Basılı, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Assessing biochemical responses of filamentous algae integrated with surface waters in Yavuzeli-Araban catchment

ÇELEKLİ ABUZER, BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: ECOLOGICAL ENGINEERING
Türkçe, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Bleaching of olive pomace oil with Spirulina platensis as an eco-friendly process

ÇELEKLİ ABUZER, DİDEM GÜN, BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS
Türkçe, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Effects of harvesting time and irrigation on aroma active compounds and quality parameters of pistachio

Şahan Ahmet,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Scientia Horticulturae
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
7
Boosting effects of iSpirulina platensis/i , whey protein, and probiotics on the growth of microflora and the nutritional value of ayran

ÇELEKLİ ABUZER,Alslibi Zina Alajil,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Engineering Reports
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  compendex, dimensions
8
Microwave-Conventional Drying Characteristics of Red Pepper: Modeling, Temperature Profile, Diffusivity and Activation Energy

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,karataş haluk,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Agricultural Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
9
Spray drying of organic strawberry extract

CAN SULTAN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  CABI, AGRIS
10
An Investigation of Effect of Whey Protein Hydrolysate and Probiotics Supplement on The Microflora of Ayran

ÇELEKLİ ABUZER,Alslibi Zina Alajil,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Index Copernicus Value
11
BIOGENIC AMINE CONTENTS OF FRESH AND MATURE KASHAR CHEESES DURING REFRIGERATED STORAGE

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Food and Health
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Wrld Cat
12
Development of a new adsorbent from pumpkin husk by KOH-modification to remove copper ions

ÇELEKLİ ABUZER,Bozkuş Bayram,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Environmental Science and Pollution Research
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
13
Adsorption kinetic and isotherms of Reactive Red 120 on Moringa oleifera seed as an eco-friendly process

ÇELEKLİ ABUZER,Al-Nuaimi Ahmed Ismail,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Journal of Molecular Structure
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
14
Influence of incorporated Spirulina platensis on the growth of microflora and physicochemical properties of ayran as a functional food

ÇELEKLİ ABUZER,Alslibi Zina Alajil,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Algal Research
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
15
Use of novel casing in sucuk production: Antimicrobials incorporated into multilayer plastic film

ÇELEBİ SEZER YASEMİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Acta Alimentaria
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
16
Effect of different cooking procedures on cholesterol and fat contents of selected meat products

KEKLİK NENE MELTEM,BOZKURT HÜSEYİN,TEKİN ALİ RIZA
Yayın Yeri: Food Science and Technology
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
17
Effect of ohmic cooking followed by infrared cooking method on lipid oxidation and formation of polycylic aromatic hydrocarbons (PAH) of beef muscle

UZUN ÖZCAN ANIL,MASKAN MEDENİ,BEDİR METİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: GRASAS Y ACEITES
İngilizce, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
18
Effect of ohmic cooking followed by an infrared cooking method on lipid oxidation and formation of polycylic aromatic hydrocarbons (PAH) of beef muscle

UZUN ÖZCAN ANIL,MASKAN MEDENİ,BEDİR METİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
19
CHARACTERISTICS PROPERTIES OF USING WHEY PROTEIN INTHE PROBIOTIC DAIRY PRODUCTS

ÇELEKLİ ABUZER,Alslibi Zina,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: International Journal of Advances in Science Engineering and Technology
İngilizce, Basılı, 2018

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Google Scholar, Directory of Science, CiteFactor, DRJI, Open Academic Journal In
20
Simultaneous application of microwave energy and hot air to whole drying process of apple slices: drying kinetics, modeling, temperature profile and energy aspect

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Heat and Mass Transfer
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
21
Comparison of quality, bioactive compounds, textural and sensorial properties of hybrid and convection-dried apricots

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Measurement and Characterization
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
22
Evaluating biochemical response of filamentous algae integrated withdifferent water bodies

ÇELEKLİ ABUZER,Kapı Emine,SOYSAL ÇİĞDEM,Arslanargun Hamdullah,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Ecotoxicology and Environmental Safety
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
23
Development of carbonaceous material from grapefruit peel with microwave implemented-low temperature hydrothermal carbonization technique for the adsorption of Cu (II)

SEMERCİÖZ AYŞE SELCEN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,ÇELEKLİ ABUZER,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Journal of Cleaner Production
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
24
Effects of hybrid (microwave-convectional) and convectional drying on drying kinetics, total phenolics, antioxidant capacity, vitamin C, color and rehydration capacity of sour cherries

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,karataş haluk,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
25
Drying kinetics of apricot halves in a microwave-hot air hybrid oven

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,karataş haluk,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Heat and Mass Transfer
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
26
Diazo dye sorption by Ni modified pumpkin husk

ÇELEKLİ ABUZER,Küçükgüner Burcu,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Desalination and Water Treatment
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
27
Reduction of Cadaverine and Tyramine Formation by Proteolytic Enzymes in Model System

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
28
Biochemical responses of filamentous algae in different aquatic ecosystems in South East Turkey and associated water quality parameters

ÇELEKLİ ABUZER,Arslanargun Hamdullah,SOYSAL ÇİĞDEM,Gültekin Emine,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Ecotoxicology and Environmental Safety
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
29
A Multivariate Approach to Evaluate Biomass Production Biochemical Composition and Stress Compounds of Spirulina platensis Cultivated in Wastewater

ÇELEKLİ ABUZER,Topyürek Ali,Markou Giorgos,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Applied Biochemistry and Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
30
Biosorption and retention of orthophosphate onto Ca OH 2 pretreated biomass of Phragmites sp

Markous Giorgos,Mitrogiannis Dimitris,Muylaert Koenraad,ÇELEKLİ ABUZER,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Journal of Environmental Sciences
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
31
Morphological and Biochemical Responses of Spirogyra setiformis Exposed to Cadmium

ÇELEKLİ ABUZER,Gültekin Emine,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: CLEAN - Soil, Air, Water
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
32
Physical and Chemical Attributes of a Ready to Eat Meat Product during the Processing Effects of Different Cooking Methods

UZUN ÖZCAN ANIL,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
33
Effect of antimicrobial packaging on physicochemical and microbial quality of chicken drumsticks

SOYSAL ÇİĞDEM,BOZKURT HÜSEYİN,Engin Dirican,Güçlü Mehmet,Ebru Bozhüyük
Yayın Yeri: Food Control
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
34
Biosorption of methylene blue onto Arthrospira platensis biomass Kinetic equilibrium and thermodynamic studies

Giorgos Markou,Dimitris Mitrogiannis,ÇELEKLİ ABUZER,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Journal of Environmental Chemical Engineering
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
35
Biosorption of Cu2 and Ni2 by Arthrospira platensis with different biochemical compositions

Giorgos Markou,Dimitris Mitrogiannis,ÇELEKLİ ABUZER,BOZKURT HÜSEYİN,Dimitris Georgakakis,Constantinos V Chrysikopoulos
Yayın Yeri: CHEMICAL ENGINEERING JOURNAL
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
36
Predictive modeling of sorption and desorption of a reactive azo dye by pumpkin husk

ÇELEKLİ ABUZER,Çelekli Fadime,ÇİÇEK ERDOĞAN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Environmental Science and Pollution Research
İngilizce, Basılı, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
37
Predictive modeling of carotene accumulation by Dunaliella salina as a function of pH NaCI and irradiance

ÇELEKLİ ABUZER,BOZKURT HÜSEYİN,DÖNMEZ GÖNÜL
Yayın Yeri: Russian Journal of Plant Physiology
RUSYA FEDERASYONU, İngilizce, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
38
Sorption and desorption studies of a reactive azo dye on effective disposal of redundant material

ÇELEKLİ ABUZER,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Environmental Science and Pollution Research
İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
39
Effect of Cadmium on Biomass Pigmentation Malondialdehyde and Proline of Scenedesmus quadricauda var longispina

ÇELEKLİ ABUZER,Kapı Mehmet,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology
ALMANYA, İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
40
Predictive modeling of an azo metal complex dye sorption by pumpkin husk

ÇELEKLİ ABUZER,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Environmental Science and Pollution Research
İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
41
Significance of Biogenic Amines in Foods and Their Reduction Methods

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Engineering
A.B.D. VİRJİN ADALARI, İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
42
Safety and Quality Attributes of Sucuk Like Product Made with Mechanically Deboned Broiler Beef

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,SOYSAL ÇİĞDEM,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Engineering
İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
43
Use of artificial neural networks and genetic algorithms for prediction of sorption of an azo metal complex dye onto lentil straw

ÇELEKLİ ABUZER,BOZKURT HÜSEYİN,GEYİK FARUK
Yayın Yeri: Bioresource Technology
İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
44
Binary Adsorption of Reactive Red 120 and Yellow 81 on Spirogyra majuscula

ÇELEKLİ ABUZER,YAVUZATMACA MEHMET,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Middle East Journal of Scientific Research
İngilizce, Basılı, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
45
Prediction of removal efficiency of Lanaset Red G on walnut husk using artificial neural network model

ÇELEKLİ ABUZER,Sevil Sungur Birecikligil,GEYİK FARUK,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Bioresource Technology
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
46
Effects of fat levels and cooking time on volatile compounds and textural attributes Investigations on a Turkish meat dish Kavurma

UZUN ÖZCAN ANIL,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Fleischwirtschaft International
İngilizce, Basılı, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
47
Sorption equilibrium kinetic thermodynamic and desorption studies of Reactive Red 120 on Chara contraria

ÇELEKLİ ABUZER,Gizem İlgün,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Chemical Engineering Journal
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
48
Lentil Straw A Novel Adsorbent for Removing of Hazardous Dye Sorption Behavior Studies

ÇELEKLİ ABUZER,TANRIVERDİ BARIŞ,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: CLEAN - Soil, Air, Water
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
49
Bio sorption of cadmium and nickel ions using Spirulina platensis Kinetic and equilibrium studies

ÇELEKLİ ABUZER,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Desalination
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
50
Predictive modeling of removal of Lanaset Red G on Chara contraria kinetic equilibrium and thermodynamic studies

ÇELEKLİ ABUZER,TANRIVERDİ BARIŞ,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Chemical Engineering Journal
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
51
Changes in headspace flavour component composition and texture of kavurma during the cooking process

UZUN ÖZCAN ANIL,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Fleischwirtschaft International
İngilizce, Basılı, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
52
Modeling the Removal of Reactive Red 120 on Pistachio Husk

ÇELEKLİ ABUZER,YAVUZATMACA MEHMET,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: CLEAN - Soil, Air, Water
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
53
An eco friendly process Predictive modelling of copper adsorption from aqueous solution on Spirulina platensis

ÇELEKLİ ABUZER,YAVUZATMACA MEHMET,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Journal of Hazardous Materials
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
54
Effect of initial reactve red 120 concentrations on the biomass production and dye uptake by Spirulina plantensis

ÇELEKLİ ABUZER,YAVUZATMACA MEHMET,BEYAZÇİÇEK ERSİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Freseneus Environmental Bulletin
İngilizce, Basılı, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
55
Modeling of biomass production by Spirulina platensis as function of phosphate concentrations and pH regimes

ÇELEKLİ ABUZER,YAVUZATMACA MEHMET,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Bioresource Technology
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
56
Use of rosemary and Hibiscus sabdariffa in production of kavurma a cooked meat product

BOZKURT HÜSEYİN,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
57
Changes in Physical and chemical attributes of cooked meat product kavurma

BOZKURT HÜSEYİN,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Yayın Yeri: Fleischwirtschaft International
İngilizce, Basılı, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
58
Kinetic and equilibrium studies on the adsorption of reactive red 120 from aqueous solution on Spirogyra majuscula

ÇELEKLİ ABUZER,YAVUZATMACA MEHMET,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Chemical Engineering Journal
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
59
Modelling of Scenedesmus obliquus function of nutrients with modified Gompertz model

ÇELEKLİ ABUZER,Balcı Muharrem,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Bioresource Technology
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
60
Thermoluminescence properties of irradiated chickpea and corn

YAZICI AHMET NECMEDDİN,BEDİR METİN,Bozkurt Halil,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Nuclear Instruments and Methods in Physics Research Section B: Beam Interactions with Materials and Atoms
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
61
Effects of Urtica dioica and Hibiscus sabdariffa on the quality and safety of sucuk Turkish dry fermented sausage

Seçil Karabacak,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Meat Science
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
62
Natural antioxidant extracts more effective The effect of Salvia officinalis L and Rosmarinus officianalis L on the ripening of sucuk

Seçil Karabacak,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Fleischwirtschaft
İngilizce, Basılı, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
63
Effects of some commercial additives on the quality of sucuk Turkish dry fermented sausage

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
64
The use of bulgur as a meat replacement bulgur sucuk a vegetarian dry fermented sausage

BAYRAM MUSTAFA,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture
İngilizce, Basılı, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
65
Comparison of the effects of sesame and Thymbra spicata oil during the manufacturing of Turkish dry fermented sausage

BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Food Control
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
66
Colour and textural attributes of sucuk during ripening

BOZKURT HÜSEYİN,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Meat Science
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
67
Utilization of natural antioxidants Green tea extract and Thymbra spicata oil in Turkish dry fermented sausage

BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Meat Science
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
68
Investigation of the effect of sumac extract and BHT addition on the quality of sucuk Turkish dry fermented sausage

BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
69
Starter cultures should be used Quality characteristic s differences between traditional and firm made sucuks

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Fleischwirtschaft International
İngilizce, Basılı, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
70
Effects of salt starter culture and production techniques on the quality of hot pepper paste

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
71
Effect of nitrate nitrite on the quality of sausage sucuk during ripening and storage

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
72
Effects of production techniques on the quality of hot pepper paste

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
73
Modelling the growth of Pseudomonas fluorescens and Candida sake in ready to eat meals

helen tyrer,Paul Ainsworth,İBANOĞLU ŞENOL,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Basılı, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
74
Quality characteristics of retailed sucuk Turkish dry fermented sausage

ERKMEN OSMAN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Food Technology and Biotechnology
İngilizce, Basılı, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
75
Effects of Temperature Humidity and Additives on the Formation of Biogenic Amines in Sucuk during Ripening and Storage Periods

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Food Science and Technology International
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
76
Growth of Pseudomonas fluorescens and Candida sake in homogenized mushrooms under modified atmosphere

Yannick Masson,Paul Ainsworth,David Fuller,BOZKURT HÜSEYİN,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
77
Effects of starter cultures and additives on the quality of Turkish style sausage sucuk

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Meat Science
İngilizce, Elektronik, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
78
FORMATIONS OF BIOGENIC AMINES IN TURKISH STYLE SAUSAGE DURING RIPENING AND STORAGE PERIODS

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Quality
İngilizce, Elektronik, 2002

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
79
Predictive modeling of Yersinia enterocolitica inactivation in Turkish Feta cheese during storage

BOZKURT HÜSEYİN,ERKMEN OSMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
80
Nonenzymic browning reactions in boiled grape juice and its models during storage

BOZKURT HÜSEYİN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,eren sami
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
81
Nonenzymic browning reactions in multi sugar and amino acid systems

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,BOZKURT HÜSEYİN,eren sami
Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation
İngilizce, Basılı, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
82
Kinetics of Maillard reactions between the major sugars and amino acids of boiled grape juice

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,BOZKURT HÜSEYİN,Eren Sami
Yayın Yeri: Lebensmittel Wissenschaft-Und Technologie
İngilizce, Basılı, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

23 Adet
1
Convectional Drying Characteristics, Kinetics and Some Properties of Apple Slices

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: International Congress on Engineering and Life Sciences
İngilizce, 26.04.2048

Uluslararası  Özet bildiri
2
Effect of Dunaliella salina on enhancing viability of probiotic and the nutritional value

Alslibi Zina Alajil, ÇELEKLİ ABUZER, BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: ICAENS 2021
TÜRKİYE, Konya, İngilizce, 01.11.2021

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
Investigation of biogenic amines in kashar cheese

Yussuf Nimo,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: 3rd International Zeugma Conference on Scientific Researches
İngilizce, 22.11.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
4
Extraction of protein from bulgur waste

Rashid Hema A,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: 3rd International Zeugma Conference on Scientific Researches
İngilizce, 22.11.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
5
Physical and Biochemical changes of kashar cheese during ripening period

uğurlu uğur,SOYSAL ÇİĞDEM,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: 1st International Congress on Sustainable Agriculture and Technology
İngilizce, 01.04.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
Comparison of drying kinetics and physico-chemical properties of convectional and hybrid dried pepper slices

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 5th Internatıonal ISEKI_Food Conference
ALMANYA, Stuttgart, İngilizce, 03.07.2018

Uluslararası  Özet bildiri
7
Effect of hybrid (microwave-convectional) drying conditions on drying kinetics, modeling, temperature profile, energy consumption, antioxidant capacity and vitamin C content of tomato slices

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: 5th Internatıonal ISEKI_Food Conference
ALMANYA, Stuttgart, İngilizce, 03.07.2018

Uluslararası  Özet bildiri
8
USE OF SPIRULINA IN PROBIOTIC FERMENTED MILK PRODUCTS

ÇELEKLİ ABUZER,Alslibi Zina,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: The IRES International Conference
İngilizce, 20.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
9
CHARACTERISTICS PROPERTIES OF USING WHEY PROTEIN IN THE PROBIOTIC DAIRY PRODUCTS

ÇELEKLİ ABUZER,Alslibi Zina,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: The IRES International conference
İngilizce, 20.06.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
10
An Investigation of Increase the Effectiveness of Ohmic Cooking of Meat by Using with Ultrasound Treatment

UZUN ÖZCAN ANIL,MASKAN MEDENİ,BEDİR METİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: ICENS
UKRAYNA, KİEV, İngilizce, 02.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
11
Effect of Ohmic Cooking Alone on Moisture Content and Total Aerobic Mesophilic Count of Beef Muscle

UZUN ÖZCAN ANIL,MASKAN MEDENİ,BEDİR METİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: ICENS
İngilizce, 02.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
12
Effect of Ohmic Cooking Alone on Moisture Content and Total Aerobic Mesophilic Count of Beef Muscle

UZUN ÖZCAN ANIL,MASKAN MEDENİ,BEDİR METİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: IV INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES (ICENS)
İngilizce, 02.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
13
An Investigation of Increase the Effectiveness of Ohmic Cooking of Meat by Using with Ultrasound Treatment

UZUN ÖZCAN ANIL,MASKAN MEDENİ,BEDİR METİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: IV INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES (ICENS)
İngilizce, 02.05.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
14
The Effect of Drying Conditions on Drying Kinetics, Characteristics, Total Phenolics Content, Antioxidant Capacity, Lycopene content and Color Properties of Tomato Slices

HORUZ ERHAN,BOZKURT HÜSEYİN,KARATAŞ HALUK,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: International Congress on Engineering and Life Sciences
İngilizce, 26.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
15
Influence of Ohmic Cooking Followed By Infrared Cooking on Microbial Content of Beef Muscle

UZUN ÖZCAN ANIL,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: IV. IMCOFE INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRESS OF EURASIA
İTALYA, ROMA, İngilizce, 23.08.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
16
Sucuk

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: International conference on agriculture, forest, food sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
17
Effects of extraction and spray drying on phenolic content of blueberry

Can Sultan,BOZKURT HÜSEYİN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: ICAFOF
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
18
Effects Mixing Time on Physical and Chemical Properties of Manna Bar

Anwer Mahmood Ribin,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
19
Formation of biogenic amines in sausage

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: International conference on agriculture, forest, food sciences and Technologies
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
20
Effect of oregano essentıal oıl on the qualıty of sucuk

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: 1ST International congress medicinal and aromatic plants.
İngilizce, 09.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
21
Essentıal oıls as natural preservatıves ın meat and meat products

ŞAHİN ERCAN SONGÜL,BOZKURT HÜSEYİN,SOYSAL ÇİĞDEM
Yayın Yeri: 1ST International congress medicinal and aromatic plants
İngilizce, 09.05.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
22
Adsorption kinetic of copper removal by cucurbita moschata pumpkin husk activated with KOH

ÇELEKLİ ABUZER,Bozkuş Bayram,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: International Conference on Biological Sciences (ICBS)
İngilizce, 21.10.2016

Uluslararası  Poster
23
Heavy Metal Adsorption Capacity of Activated Carbon Obtained from Grapefruit Peel

Ayşe Selcen Semerciöz,BOZKURT HÜSEYİN,ÇELEKLİ ABUZER,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 1.International Conference on Green Chemistry and Sustainable Technologies
İngilizce, 30.09.2015

Uluslararası  Poster

Projeler

26 Adet
1
Antepfıstığı artıklarından draje eldesi ve üretim koşullarının belirlenmesi ALTINFISTIK LTD ŞTİ TEYDEB 1507 KOBİ AR GE BAŞLANGIÇ PROJESİ No 713190 Nolu TUBİTAK TEYDEP Projesi

Antepfıstığı atıklarının değerlendirilmesi
21.10.2014 - 08.12.2015
TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Innovative and eco-sustainable processing and packaging for safe and high quality organic berry products with enhanced nutritional value

Organik üzümsü meyvelerden katma değerli ürünler üretmek
15.02.2015 - 07.09.2018
H2020,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
AKTİF FİLM İLE PAKETLENEN SUCUKLARDAKİ DEĞİŞİMLERİN İNCELENMESİ

Aktif paketlemenin sucuklarda mikrobiyal, fiziksel ve kimyasal değişler üzerine etkisi incelenmiştir.
10.06.2015 - 18.09.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
4
Training Requirements and Careers for Knowledge based Food Science and Technology in Europe


07.07.2009 - 07.07.2012
Avrupa Birliği,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
5
HİBRİT PİŞİRME İŞLEMİNİN ETİN KALİTE VE GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ


05.11.2014 - 22.08.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
6
HIZLI GIDA KURUTMA YAPABİLEN EV TİPİ HİBRİD (KONVANSİYONEL-MİKRODALGA) FIRIN TASARIMININ GELİŞTİRİLMESİ


01.12.2012 - 30.11.2014
Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
7
GELİŞTİRİLMİŞ EV TİPİ HİBRİD KONVANSİYONEL MİKRODALGA FIRINDA GIDA KURUTMA PARAMETRELERİNİN İNCELENMESİ

Bu çalışmada hemen her evde bulunan pişirme fırınları mikrodalga ilavesiyle modifiye edilerek meyve ve sebzelerin de kurutulabileceği çok amaçlı kurutma pişirme hibrid fırınların geliştirilmesi hedeflenmiştir Bu bağlamda projede çeşitli meyve
01.12.2012 - 31.01.2015
Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
8
Gaziantep İli Filamentli Alglerin Ekolojik Özellikleri ve Biyomarkır Potansiyellerinin Araştırılması

Tatlı su ekosistemlerinin durumlarının tespiti ve biyomarkır potansiyeli olan bileşenlerin tespiti
01.11.2012 - 01.01.2015
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
9
Gaziantep Üniversitesi Ar-Ge Strateji Belgesi (Gıda Bilimleri Ve Teknolojileri)

1000 - Üniversite Araştırma Potansiyeli
01.07.2016 - 01.01.2017
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
10
Gaziantep Üniversitesi Ar Ge Strateji Belgesi Gıda Bilimleri Ve Teknolojileri


01.04.2016 - 01.01.2018
TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
11
Biyojen Amin Oluşumunun Azaltılması Üzerine Araştırma

Proteolitik enzimlerin model sistemde biyojen amin oluşumuna etkileri araştırılmıştır
01.03.2011 - 01.04.2013
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
12
Ülkemizde yetiştirilen standart Antepfıstığı çeşitleri ile yeni tescil edilmiş çeşitlerin besin kompozisyonu ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi

Mevcut Antepfıstığı çeşitlerinde verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi ve yeni çeşit ile kıyaslanarak yeni çeşidin avantajları ve dezavantajlarının belirlenmesine yöneliktir.
01.01.2018 - 06.07.2021
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
13
Doğrudan Tüketime Uygun Olmayan Ceviz Çeşitlerinin Reçel Yapımına Uygunluğunun Araştırılması T C Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Ve Politikalar Genel Müdürlüğü

cevizlerin değerlendirilmesi
01.01.2015 - 06.05.2018
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
14
Sulamanın Antepfıstığı Meyvelerinin Aroması ve Besin içeriğine Etkisinin Belirlenmesi i T C Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Ve Politikalar Genel Müdürlüğü

Antepfıstığı yetiştiriciliğnde sulamanın kaliteye etkisi araştırılmıştır
01.01.2013 - 17.02.2016
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
15
Fonksiyonel Nar Çayı Üretimi

Fonksiyonel Nar Çayı Üretimi
DİĞER,   Yönetici 

  Tamamlandı
16
GAP tarımsal ürünlerinde Pestisit ve PAH kalıntılarının araştırılması Avrupa Birliği Standartlarına uygunlunun tespiti

GAP tarımsal ürünlerinde Pestisit ve PAH kalıntılarının araştırılması Avrupa Birliği Standartlarına uygunlunun tespiti
BAP,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
17
Sucuğun olgunlaşma sürecinde oluşan zararlı maddelerin azaltılması

Sucuğun olgunlaşma sürecinde oluşan zararlı maddelerin azaltılması
BAP,   Yönetici 

ULUSAL  Tamamlandı
18
Biyojen Amin Oluşumun Azaltılması

Biyojen Amin Oluşumun Azaltılması
BAP,   Yönetici 

ULUSAL  Tamamlandı
19
Yaş Meyve ve Sebzeler İçin Aktif Ambalajların Geliştirilmesi

Yaş Meyve ve Sebzeler İçin Aktif Ambalajların Geliştirilmesi
TÜBİTAK PROJESİ,   Uzman 

ULUSAL  Tamamlandı
20
TRACK FAST Training Requirements And Careers for Knowledge based Food Science and Technology in Europe

TRACK FAST Training Requirements And Careers for Knowledge based Food Science and Technology in Europe
Avrupa Birliği,   Uzman 

ULUSLARARASI  Tamamlandı
21
MoniQA No E Toward harmonisation of analytical methods for monitoring quality and safety in the food supply chain

MoniQA No E Toward harmonisation of analytical methods for monitoring quality and safety in the food supply chain
Avrupa Birliği,   Uzman 

ULUSLARARASI  Tamamlandı
22
Tekstil fabrika atık sularındaki boyaların Red 120 ve Yellow 81 arıtımı

Tekstil fabrika atık sularındaki boyaların Red 120 ve Yellow 81 arıtımı
TÜBİTAK PROJESİ,   Uzman 

ULUSAL  Tamamlandı
23
Silaj paketlenmesi için bariyer özellikli ambalaj filmlerin geliştirilmesi


TÜBİTAK PROJESİ,   Danışman 

ULUSAL  Tamamlandı
24
Ozon Uygulamasi İle Güvenilir Ve Kaliteli Antepfistiği Üretimi

ozon uygulması ile antepfıstığı üretiminin daha hijyenik hale getirilmesi ve ürün güvenliğinin sağlanması
TÜBİTAK PROJESİ,   Danışman 

ULUSAL  Tamamlandı
25
Antimikrobiyal ve bariyer özellikli vakum paket filmlerin geliştirilmesi

antimikrobiyal ambalaj filmi geliştirilmesi
TÜBİTAK PROJESİ,   Danışman 

ULUSAL  Tamamlandı
26
Türk sucuğu ve acı biber salçasının kalitesi raf ömrü ve güvenirliklerinin araştırılması

Türk sucuğu ve acı biber salçasının kalitesi raf ömrü ve güvenirliklerinin araştırılması
BAP,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı

Üniversite Dışı Deneyim

4 Adet
1
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

Gıda Katkı Maddeleri Komisyon Başkanı
Katkı maddeleri izinleri,

2018 - 2021
2
TOBB

Gaziantep İli Akademik Danışmanı
İl Danışmanlığı,

2021 - 2021
3
TÜBİTAK

Danışma Kurulu Üyesi
Danışma Kurulu,

2017 - 2018
4
Gaziantep Üniversitesi

Öğretim Üyesi
Öğretim Üyesi,

2003

İdari Görevler

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2014-2015 FE 541 Advanced Food Additives İngilizce 3
2 2013-2014 FE 541 Advanced Food Additives İngilizce 3
3 2006-2007 TE 560 Statical Methods in Textile Engineering İngilizce 3
4 2004-2005 TE 560 Statical Methods in Textile Engineering İngilizce 3
5 2005-2006 TE 560 Statical Methods in Textile Engineering İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2014-2015 FE 132 ORGANİC CHEMİSTRY İngilizce 5
2 2015-2016 FE 315 INSTRUMENTAL ANALYSİS İngilizce 4
3 2014-2015 FE 315 INSTRUMENTAL ANALYSİS İngilizce 4
4 2014-2015 FE 376 FOOD QUALİTY CONTROL İngilizce 4
5 2013-2014 FE 376 FOOD QUALİTY CONTROL İngilizce 4
6 2012-2013 FE 376 FOOD QUALİTY CONTROL İngilizce 4
7 2015-2016 FE 401 FOOD TECHNOLOGY İngilizce 3
8 2014-2015 FE 401 FOOD TECHNOLOGY İngilizce 3
9 2007-2008 FE 103 General Chemistry İngilizce 4
10 2005-2006 FE 103 General Chemistry İngilizce 4
11 2004-2005 FE 103 General Chemistry İngilizce 4
12 2006-2007 FE 103 General Chemistry İngilizce 4
13 2003-2004 FE 103 General Chemistry İngilizce 4
14 2012-2013 FE 132 Organic Chemistry İngilizce 5
15 2011-2012 FE 132 Organic Chemistry İngilizce 5
16 2009-2010 FE 132 Organic Chemistry İngilizce 5
17 2013-2014 FE 132 Organic Chemistry İngilizce 5
18 2008-2009 FE 132 Organic Chemistry İngilizce 5
19 2007-2008 FE 132 Organic Chemistry İngilizce 5
20 2006-2007 FE 132 Organic Chemistry İngilizce 5
21 2005-2006 FE 132 Organic Chemistry İngilizce 5
22 2012-2013 FE 315 Instrumental Analysis İngilizce 5
23 2011-2012 FE 315 Instrumental Analysis İngilizce 5
24 2013-2014 FE 315 Instrumental Analysis İngilizce 5
25 2013-2014 FE 401 Food technology İngilizce 3
26 2012-2013 FE 401 Food technology İngilizce 3
27 2011-2012 FE 401 Food technology İngilizce 3
28 2010-2011 FE 401 Food technology İngilizce 3
29 2008-2009 FE 446 Meat Science and Technology İngilizce 3
30 2009-2010 FE 446 Meat Science and Technology İngilizce 3
31 2004-2005 FE 446 Meat Science and Technology İngilizce 3
32 2006-2007 FE 446 Meat Science and Technology İngilizce 3
33 2002-2003 FE 345 Food Additives İngilizce 2
34 2012-2013 FE 345 Food Additives İngilizce 2
35 2004-2005 FE 345 Food Additives İngilizce 2
36 2006-2007 FE 345 Food Additives İngilizce 2
37 2007-2008 FE 345 Food Additives İngilizce 2
38 2008-2009 FE 345 Food Additives İngilizce 2
39 2011-2012 FE 376 Food Quality Control İngilizce 1
40 2013-2014 FE 376 Food Quality Control İngilizce 1
41 2012-2013 FE 376 Food Quality Control İngilizce 1
42 2009-2010 FE 376 Food Quality Control İngilizce 1
43 2010-2011 FE 376 Food Quality Control İngilizce 1

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Reduction of biogenic amine formation in sucuk by use of some proteolytic enzymes and essential oils SONGÜL ŞAHİN ERCAN TezMerkezi 2018
2 Tamamlandı An investigation of changes in safety and quality of sucuk stuffed into active casing films YASEMİN ÇELEBİ SEZER TezMerkezi 2018
3 Tamamlandı Effects of hybrid (ultrasound, ohmic and infrared) treatments on the quality characteristics of meat ANIL UZUN ÖZCAN TezMerkezi 2018
4 Tamamlandı Correlation of microbiological spoilage in meat and meat products with the flavour components ANIL UZUN ÖZCAN Beyan
5 Tamamlandı The developing of an Antimicrobial and Antioxidant Sucuk Casing YASEMİN ÇELEBİ SEZER Beyan
6 Tamamlandı Reduction of biogenic amine formation in foods by use of enzymes and essential oils SONGÜL ŞAHİN ERCAN Beyan
Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Production of dietary fiber from the red husk of pistachio MEHMET ÖNDER YAYLAGÜL TezMerkezi 2022
2 Tamamlandı Improving antimicrobial activity of brown propolis with addition of spirulina platensis NOOR AKHRAS TezMerkezi 2021
3 Tamamlandı Antimicrobial effect of propolis taken from different regions WALAA DIRANI TezMerkezi 2021
4 Tamamlandı Investigation of physical and biochemical changes of kashar cheese during the storage period UĞUR UĞURLU TezMerkezi 2021
5 Tamamlandı Effect of flaxseed mucilage and gum Arabic on kefir properties EIMAN ALHSSAN TezMerkezi 2021
6 Tamamlandı investigation of biogenic amines in kashar cheese NIMO HUSSEIN YUSSUF TezMerkezi 2020
7 Tamamlandı Hydrolysis of bioactive peptides from bulgur waste HEMA ASO RASHID TezMerkezi 2020
8 Tamamlandı The use of carob flour and stevia as sugar substitutes for cake production and enrichment with wheat germ CÜNEYT GÖKÇE TezMerkezi 2019
9 Tamamlandı Microwave application of pistachio nuts SELMA KULPU TezMerkezi 2019
10 Tamamlandı Standardization of manna bar (Local sweet) production RIBIN ANWER MAHMOOD MAHMOOD TezMerkezi 2017
11 Tamamlandı Spray drying of strawberry and blueberry extracts SULTAN CAN TezMerkezi 2017
12 Tamamlandı Development of new carbonaceous material from grapefruit peel for the adsorption of Cu+2 ions AYŞE SELCEN SEMERCİÖZ TezMerkezi 2015
13 Tamamlandı Determination of effects of irrigation on flavor and quality of pistachio nuts AHMET ŞAHAN TezMerkezi 2014
14 Tamamlandı Spirulina platensis ile pirina yağının ağartılması DİDEM GÜN TezMerkezi 2011
15 Tamamlandı An investigation of changes in physical and chemical properties of kavurma during processing ANIL UZUN TezMerkezi 2010
16 Tamamlandı The effect of natural antioxidants on the biogenic amines durin the ripening of sucuk SEÇİL KARABACAK TezMerkezi 2006
17 Tamamlandı Determination of Volatile Compounds in Heat Sealed Food Packaged during Sealing Process and Storage SELCEN SEMERCİÖZ Beyan
18 Tamamlandı Storage stability of cheese packed with polyethylene and active film. BİLGEHAN AVCI Beyan