Öğr.Gör. HİCRAN UZUN KARKA

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TEKNİK BİLİMLER MYO GIDA İŞLEME

   hicranuzun@gantep.edu.tr      03423601200  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Duyuru / Döküman

Döküman/Dosya
et-analizleri-112644.pptx

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Makaleler

6 Adet
1
Chemical and structural variations in hazelnut and soybean oils after ozone treatments

İBANOĞLU ŞENOL,UZUN KARKA HİCRAN,İBANOĞLU ESRA,Kaynak E G
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Oxidation kinetics of hazelnut oil treated with ozone

UZUN KARKA HİCRAN,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Structural and functional changes of ozone oxidized proteins

İBANOĞLU ŞENOL,İBANOĞLU ESRA,UZUN KARKA HİCRAN
Yayın Yeri: Journal of Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Editöre Mektup  SCI-Expanded
4
Effects of ozone treatment on some functional properties of whey protein

İBANOĞLU ŞENOL,İBANOĞLU ESRA,UZUN KARKA HİCRAN
Yayın Yeri: Journal of Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özet  SCI-Expanded
5
Effect of ozone on structural and foaming properties of egg white proteins

İBANOĞLU ŞENOL,İBANOĞLU ESRA,UZUN KARKA HİCRAN
Yayın Yeri: Journal of Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özet  SCI-Expanded
6
Effects of ozone on functional properties of proteins

UZUN KARKA HİCRAN,İBANOĞLU ESRA,PEKMEZ HATİCE,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

16 Adet
1
EFFECTS OF OZONE ON OXIDATIVE STABILITY OF HAZELNUT OIL

UZUN HİCRAN, İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: 11TH EURO FED LIPID CONGRESS
İngilizce, 27.10.2013

Uluslararası  Davetli konuşmacı
2
Effects of ozone on rheological and emulsifying properties of emulsions prepared with ozone treated hazelnut oil

UZUN KARKA HİCRAN,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: 13TH EURO FED LIPID CONGRESS
İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
3
Effects of Ozone Treatment on Foaming Properties of Proteins

UZUN HİCRAN, İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry
İngilizce, 26.05.2011

Uluslararası  Tam metin bildiri
4
structural and functional changes of ozone oxidized proteins

UZUN KARKA HİCRAN,İBANOĞLU ESRA,İBANOĞLU ŞENOL
Yayın Yeri: European Biotechnology Congress
İngilizce, 25.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
5
tHE EFFECT OF OZONE TREATED HAZELNUT OIL ON EMLUSIFYING PROPERTIES OF EMULSIONS STABILIZED WITH WHEY PROTEIN ISOLATE

UZUN KARKA HİCRAN,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: EJONS 5. ULUSLARARASI MATEMATİK, MÜHENDİSLİK, FEN VE SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ
İngilizce, 22.11.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
Ozonun fındık yağının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine etkisi

UZUN KARKA HİCRAN,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
TÜRKİYE, Türkçe, 17.04.2014

Ulusal
7
spectroscopic analysis of hazelnut oil after ozone treatment by FT IR and NMR

UZUN KARKA HİCRAN,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: 12TH EURO FED LIPID CONGRESS
İngilizce, 14.09.2014

Uluslararası  Özet bildiri
8
Ozonun Susam Yağının Oksidasyon Stabilitesi Üzerine Etkileri

UZUN HİCRAN, İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: Yabited I. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 12.04.2012

Ulusal  Özet bildiri
9
The Influence of Ozone Treatment on the Some Structural and ChemicalProperties of Hazelnut Oil

UZUN KARKA HİCRAN,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: International Conference onRAW MATERIALS TOPROCESSED FOODS
İngilizce, 11.04.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
10
Effects of ozone on structural properties of proteins

UZUN HİCRAN, İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: International Conference on Food Safety, Quality and Nutrition (Greening The Food Industry)
İngilizce, 11.04.2012

Uluslararası  Tam metin bildiri
11
Zeytin Yağının Oksidasyon Stabilitesi Üzerine Ozonun Etkileri

UZUN HİCRAN, İBANOĞLU ESRA, KAYNAK EMİNE GÜL
Yayın Yeri: III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
TÜRKİYE, Türkçe, 10.05.2012

Ulusal  Tam metin bildiri
12
Zeytinyağının oksidasyon stabilitesi üzerine ozonun etkileri

UZUN KARKA HİCRAN,İBANOĞLU ESRA,kaynak emine gül
Yayın Yeri: 3. geleneksel gıdalar sempozyumu
TÜRKİYE, Türkçe, 10.05.2012

Ulusal
13
Effects of ozone on solubility and heat denaturation properties of proteins

UZUN HİCRAN, İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: Advanced Nonthermal Processing in food Industry: Effects on Quality and Shelf Life of Food and Beverages
İngilizce, 07.05.2012

Uluslararası  Tam metin bildiri
14
Effects of ozone treatment on some functional properties of whey proteins

İBANOĞLU ŞENOL,İBANOĞLU ESRA,UZUN KARKA HİCRAN
Yayın Yeri: European Biotechnology congress
İngilizce, 05.07.2016

Uluslararası
15
Effects of ozone on structural and foaming properties of egg white proteins

İBANOĞLU ŞENOL,İBANOĞLU ESRA,UZUN KARKA HİCRAN
Yayın Yeri: European Biotechnology Congress
İngilizce, 05.05.2016

Uluslararası
16
Determination of melting and cooling profile df ozone treated hazelnut oil by differential scanning calorimeter (DSC).

UZUN KARKA HİCRAN,İBANOĞLU ESRA
Yayın Yeri: Avrasya 3. Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
İngilizce, 04.04.2019

Uluslararası

Projeler

2 Adet
1
107 O 061 Proteinlerin Fonksiyonel Özelliklerine Ozonun Etkisi

Proteinlerin Fonksiyonel Özelliklerine Ozonun Etkisi
15.07.2007 - 15.01.2009
TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Marine Algae As Biomass for Biofuels


01.06.2009 - 01.06.2013
Avrupa Birliği,   Bursiyer 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Üniversite Dışı Deneyim

1 Adet
1
KAHRAMAN TARIM ÜRÜNLERİ TİC. VE SAN. A.Ş.

GIDA MÜH. - SORUMLU YÖNETİCİ
Ticari (Özel)

2007 - 2010  Tam Zamanlı

İdari Görevler

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2012-2013 GENEL MİKROBİYOLOJİ Türkçe 4
2 2012-2013 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER 1 Türkçe 3
3 2012-2013 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER 2 Türkçe 3
4 2012-2013 SU ANALİZLERİ Türkçe 2
5 2012-2013 TAHIL VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ 2 Türkçe 4
6 2011-2012 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
7 2011-2012 ET VE ET ÜRÜNLERİ Türkçe 4
8 2011-2012 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Türkçe 4
9 2011-2012 GIDA HİJYEN VE SANİTASYONU Türkçe 4
10 2011-2012 GIDA ANALİZLERİ VE KATKI MADDELERİ Türkçe 4
11 2011-2012 GIDA ENDÜSTRİSİNDE AMBALAJLAMA Türkçe 4
12 2011-2012 KURUYEMİŞ ÜRETİM TEKNİĞİ VE KULLANILAN EKİPMANLAR Türkçe 4
13 2011-2012 BAHARAT TEKNOLOJİSİ Türkçe 2
14 2010-2011 ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
15 2010-2011 ORGANİK TARIM TEKNOLOJİSİ Türkçe 4
16 2013-2014 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER 2 Türkçe 3
17 2013-2014 GIDALADRA TEMEL İŞLEMLER 1 Türkçe 4
18 2013-2014 ET ANALİZLERİ 1 Türkçe 4
19 2013-2014 ET ANALİZLERİ 2 Türkçe 4
20 2013-2014 ET ANALİZLERİ 2 Türkçe 4
21 2013-2014 ET ANALİZLERİ 2 Türkçe 4
22 2013-2014 TAHIL ANALİZLERİ 1 Türkçe 4
23 2013-2014 TAHIL ANALİZLERİ 2 Türkçe 4
24 2013-2014 TAHIL VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ 2 Türkçe 1