Dr.Öğr.Üyesi FATİH BALCI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   fbalci@gantep.edu.tr      (0342) 317 23 09  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Teknolojileri  Tahıl Teknolojisi  Temel İşlemler

Duyuru / Döküman

The NAS 501 course scheduled for today (17.10.2024) has been postponed due to my health condition.

Dr. Fatih BALCI

Program

Lecture Notes

Dr. Fatih BALCI (soon)

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

7 Adet
1
Advances in Engineering Research

Bölüm Adı: Artificial Neural Network (ANN) System for Bioengineering
Yazar(lar): BAYRAM MUSTAFA, ÇİNÇİK Sema Nur, BALCI FATİH, BİNGÜL AHMET
Yayın Yeri: Nova Science Publishers ISBN: 978-1-68507-360-2, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, New York, 2021

Uluslararası  Araştırma (Tez Hariç) Kitabı  İngilizce
2
Advances in Engineering Resaerch

Bölüm Adı: Artificial Neural Network (ANN) System for Bioengineering
Yazar(lar): BALCI FATİH, BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Nova Science Publisher ISBN: 978-1-68507-384-8, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, New York, 2021

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
3
Advances in Engineering Research

Bölüm Adı: Artificial Neural Network (ANN) System for Bioengineering
Yazar(lar): BAYRAM MUSTAFA, Cincik SemaNur, BALCI FATİH, BİNGÜL AHMET
Yayın Yeri: Nova Science Publishers Inc. ISBN: 9781685073848, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, New York, 2021

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
4
Değirmencinin el kitabı Buğday Un

Bölüm Adı: Bölüm 7: Un taşıma sistemleri
Yazar(lar): BAYRAM MUSTAFA,BALCI FATİH
Yayın Yeri: Parantez Kon. and Tur. Org. ve Yayıncılık Ltd. Şti. TÜRKİYE, İstanbul, 2014

Ulusal  Bilimsel Kitap  Türkçe
5
The Miller s Handbook Wheat Flour

Bölüm Adı: Flour Transportation Systems
Yazar(lar): Mustafa Bayram, Fatih Balcı
Yayın Yeri: Parantez ISBN: 978-605-62108-2-2, TÜRKİYE, İstanbul, 2011

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
6
The Miller s Handbook Wheat Flour

Bölüm Adı: Storage of Flour
Yazar(lar): Mustafa Bayram, Fatih Balcı
Yayın Yeri: Parantez ISBN: 978-605-62108-2-2, TÜRKİYE, İstanbul, 2011

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
7
The Miller s Handbook Wheat Flour

Bölüm Adı: Chapter 7: Flour transportation systems
Yazar(lar): BAYRAM MUSTAFA,BALCI FATİH
Yayın Yeri: Parantez Cong. and Tour. Org. and Publication Co. TÜRKİYE, İstanbul, 2011

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce

Makaleler

20 Adet
1
Determination of optimum reaction and process control parameters of starch conversion in maltose syrup production

ÇİNÇİK Sema Nur, BALCI FATİH, BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
2
Determination of optimum reaction and process control parameters of starch conversion in maltose syrup production

Cincik SemaNur, BALCI FATİH, BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Türkçe, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
3
Bulgur cooking process: Recovery of energy and wastewater

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
4
Historical development of some traditional Gaziantep’s Taste (Gaziantep’in Bazı Geleneksel Lezzetlerinin Tarihsel Gelişimi)

GÖKIRMAKLI ÇAĞLAR,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA,Kaplan Mehmet,Bayram özgür,Tyrkaiolu Ahmet
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  TR DİZİN
5
Modification of mechanical polishing operation using preheating systems to improve the bulgur color

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
6
Gaziantep in Bazı Geleneksel Lezzetlerinin Tarihsel Gelişimi (Historical Development of Some Traditional Gaziantep s Tastes)

gökırmaklı çağlar,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA,KAPLAN MESUT,BAYRAM ÖZGÜR,tiryakioğlu ahmet
Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Türkçe, Elektronik, 2017

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
7
An alternative method for the sun drying of traditional dried eggplant

QUDSI GHAITH,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: The International Journal of Energy Engineering Sciences
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Energy
8
Assessment of Energy Management in Feed Plants: A Review of Necessity and Objective

BALCI FATİH
Yayın Yeri: The International Journal of Energy and Engineering Sciences
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Index Copernicus
9
Energy management in flour plants

BALCI FATİH
Yayın Yeri: Miller Magazine
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemsiz  Özgün Makale
10
Modification of mechanical polishing operation using preheating systems to improve the bulgur color

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
Türkçe, Basılı, 2017

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  SCI
11
Improving the color of bulgur: new industrial applications of tempering and UV/sun-light treatments

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
12
Recovery of Waste Water from Wheat Washing Operation

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Academic Food Journal
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
13
Bucket Elevator Properties Design and Calculation

Yiğit Emre,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Magazine
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemsiz  Özgün Makale
14
The Effects of Salting and Roasting Methods on the Acceptability of Antep Pistachio Nut

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: The Clipper Magazine
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemsiz  Özgün Makale
15
Malt Processing and Storage

Yiğit Emre,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Magazine
TÜRKİYE, İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemsiz  Özgün Makale
16
Malt processing and storage

YİĞİT EMRE,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
17
Bucket elevator properties design and calculation

BALCI FATİH,yiğit emre,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Miller Journal
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
18
Salting and roasting Antep pistachio nuts

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: IFW-The Journal of the International Trade in Processed Food, Dried Fruit and Nuts
İngilizce, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
19
Recovery of waste water from wheat washing operation

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Academic Food Journal
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  CAB Abstracts®, Global Health, EBSCO, Food Science and Technology Abstracts® (
20
Improving the color of bulgur New industrial applications of tempering and UV sun light treatments

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Basılı, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

33 Adet
1
Aronia Fruit And Obtaining Coffee from Aronia

YAKDİ Ayşenur,BALCI FATİH
Yayın Yeri: International Food Innovation and Sustainability Congress (IFIS-2024)
İngilizce, 07.05.2024

Ulusal  Özet bildiri
2
Investigation of the effects of different coatings, dough and fillings on the nutritional value of wafer rolls

Zübarioğlu Güneş,BALCI FATİH
Yayın Yeri: International Food Innovation and Sustainability Congress (IFIS-2024)
İngilizce, 07.05.2024

Ulusal  Özet bildiri
3
Comsol Multiphysics in Food Industry

UFUK Zehra,BALCI FATİH
Yayın Yeri: TABADER ACADEMY CONGRESS (TAC)/ INTERNATIONAL GRAIN AND PULSES CONGRESS (IGPC)
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 02.05.2024

Ulusal  Özet bildiri
4
Artificial Intelligence in Bulgur Production Line: An Innovative Approach to Industrial Productivity and Quality Control

Güneş Hasan Emre,BALCI FATİH
Yayın Yeri: TABADER ACADEMY CONGRESS (TAC)/ INTERNATIONAL GRAIN AND PULSES CONGRESS (IGPC)
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 02.05.2024

Ulusal  Özet bildiri
5
Essentials of Turkish Cuisine and Production Technologies: Semolina for Halva, Bulgur for Meatballs and Bulgur for Kısır

ŞEKER Gülnur,BALCI FATİH
Yayın Yeri: TABADER ACADEMY CONGRESS (TAC)/ INTERNATIONAL GRAIN AND PULSES CONGRESS (IGPC)
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 02.05.2024

Ulusal  Özet bildiri
6
DESIGN OF A TOOL FOR THE AI-ASSISTED QUICK DETERMINATION OF THE QUALITY PARAMETERS OF BULGUR DURING THE PROCESS

Sarıoğlu NEslihan,EROĞLU YUNUS,BALCI FATİH
Yayın Yeri: Ases II. International Kayseri Scientific Research Conference
TÜRKİYE, Kayseri, İngilizce, 26.01.2024

Uluslararası  Tam metin bildiri
7
STARCH CONVERSION IN CORN MALTOSE SYRUP PRODUCTION: DETERMINATION OF OPTIMUM REACTION AND PROCESS CONTROL PARAMETERS

Çinçik SEMA NUR,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 4th INTERNATIONAL ENERGY ENGINEERING CONGRESS
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 24.10.2019

Uluslararası  Özet bildiri
8
THE EFFECTS OF DIFFERENT DRYING TECHNIQUES ON MOISTURE AND COLOR OF THE TRADITIONAL EGGPLANT

Al Qudsi Ghaith,BAYRAM MUSTAFA,BALCI FATİH
Yayın Yeri: 3rd International Energy Engineering Congress
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 18.10.2018

Uluslararası  Özet bildiri
9
Mühendislik ve Etik

BALCI FATİH,YAZICI AHMET NECMEDDİN
Yayın Yeri: Uluslararası Etik Araştırmaları Sempozyumu
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 09.05.2018

Uluslararası  Özet bildiri
10
An alternative methof dor the sun drying of traditional dried eggplant

QUDSI GHAITH,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 2nd. International EnergyEngineering Conference (UEMK-2017)
İngilizce, 12.10.2017

Uluslararası  Özet bildiri
11
Assessment of Energy Management in Feed Plants: A review of Necessity and Objective

BALCI FATİH
Yayın Yeri: 2nd International Energy and Engineering Conference
Gaziantep, İngilizce, 12.10.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
12
An Alternative Method For The Sun Drying of Traditional Dried Eggplant

Al Qudsi Ghaith,Yayvan Ezgi,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: 2nd International Energy and Engineering Conference
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 12.10.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
13
Renewable Energy

BALCI FATİH
Yayın Yeri: Synergy for Renewable Energy Training Course
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 04.04.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
14
How Energy Politics Supported in Turkey and Gaziantep

BALCI FATİH
Yayın Yeri: Yenilenebilir Enerji için Sürdürülebilir Ortaklık Projesi
ALMANYA, Freiburg, İngilizce, 04.12.2016

Uluslararası  Özet bildiri
15
Recovering energy nutrient and water from wastewater of cooking wheat

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: International Energy and Engineering Conference 2016
İngilizce, 13.10.2016

Uluslararası  Özet bildiri
16
Recovering energy nutrient and water from wastewater of cooking wheat

BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA
Yayın Yeri: International Energy and Engineering Conference 2016
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 13.10.2016

Uluslararası  Özet bildiri
17
Processing of germinated red lentils

Tuba Öztekin, Metin Akpınar, Emre Yiğit, Fatih Balcı, Mustafa Bayram
Yayın Yeri: ARGETİ2 2014 Proje Pazarı
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 30.05.2014

Ulusal  Poster
18
Increasing amount of lutein in functional foods

Metin Akpınar, Tuba Öztekin, Fatih Balcı, Mustafa Bayram
Yayın Yeri: ARGETİ 2 2014 Proje Pazarı
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 30.05.2014

Ulusal  Poster
19
Determination of the Properties Wheat Varieties on Bulgur Quality

Amanvermez Sevinç,BALCI FATİH,Bayram Mustafa,Tekdal Sertaç,KENDAL ENVER,AKTAŞ HÜSNÜ,Kılıç Hasan,Yıldırım Mehmet
Yayın Yeri: The 2nd. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
MAKEDONYA, Ohrid Lake, İngilizce, 24.12.2013

Uluslararası  Özet bildiri
20
Determination of the Properties Wheat Varieties on Bulgur Quality

AMANVERMEZ SEVİNÇ,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA,TEKDAL SERTAÇ,KENDAL ENVER,AKTAŞ HÜSNÜ,KILIÇ HASAN,YILDIRIM MEHMET
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on“Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
MAKEDONYA, OHRİD, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Özet bildiri
21
Determination of the Properties Wheat Varieties On Bulgur Quality

Sevinç Amanvermez, Fatih Balcı, Mustafa Bayram, Tekdal S, Kendal E, Aktaş H, Kılıç H, and Yıldırım M
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
MAKEDONYA, Struga, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Poster
22
Processing of Germinated Red Lentils

Emre Yiğit, Mustafa Çağrı Demir, Sema Nur Çinçik, Fatih Balcı, Mustafa Bayram
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
MAKEDONYA, Struga, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Poster
23
Determination Of Emzyme Ratio and Process Conditions For Traditional Product Of Maltose Syrup

Sema Nur Çinçik, Sevinç Amanvermez, Fatih Balcı, Mustafa Bayram
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on " Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
MAKEDONYA, Struga, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Poster
24
The Effect of Ingredients on Tarhana Properties

Bengisu Çakar, Emre Yiğit, Fatih Balcı, Mustafa Bayram
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on " Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
MAKEDONYA, Struga, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Poster
25
The effects of different salting and roasting methods on the acceptability of Antep Pistachio nu

Fatih Balcı, Mustafa Bayram
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
MAKEDONYA, Struga, İngilizce, 24.10.2013

Uluslararası  Sözlü Bildiri
26
Determination of the Properties Wheat Varieties on Bulgur Quality

AMANVERMEZ SEVİNÇ,BALCI FATİH,BAYRAM MUSTAFA,TEKDAL SERTAÇ,KENDAL ENVER,AKTAŞ HÜSNÜ,KILIÇ HASAN
Yayın Yeri: The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
MAKEDONYA, İngilizce, 14.10.2013

Uluslararası  Özet bildiri
27
Recovering of Waste Water from Wheat Washing Operation

Fatih Balcı, Mustafa Bayram
Yayın Yeri: ICWEE 2013, Second International Conference on Water, Energy and the Environment
TÜRKİYE, İzmir, İngilizce, 21.09.2013

Uluslararası  Sözlü Bildiri
28
History of Bulgur

Fatih Balcı, Mustafa Bayram
Yayın Yeri: IDMA 5th. International Flour, Semolina, Rica, Corn, Bulghur, Feed Milling Machinery & Pulse, Pasta, Biscuit Technologies Exhibition
TÜRKİYE, İstanbul, İngilizce, 04.04.2013

Uluslararası  Davetli konuşmacı
29
Dünden Bugüne Bulgur

Fatih Balcı, Mustafa Bayram
Yayın Yeri: Bulgur Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısı
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 22.11.2012

Ulusal  Davetli konuşmacı
30
Dünya da ve Türkiye de Bulgur Sanayinin Durumu Üretim teknolojisindeki Gelişmeler ve Sorunları Çözüm Önerileri

BAYRAM MUSTAFA,BALCI FATİH
Yayın Yeri: Makarnalık Buğday ve Mamulleri Konferansı
TÜRKİYE, Şanlıurfa, Türkçe, 17.05.2010

Ulusal  Özet bildiri
31
Wastewater treatment in Bulgur process

Fatih Balcı, Mustafa Bayram
Yayın Yeri: Traditional foods from Adriatic to Caucasus
TÜRKİYE, Tekirdağ, İngilizce, 15.04.2010

Uluslararası  Poster
32
Bulgur fabrikalarının atık sularının değerlendirilmesi ve geri kazanımı

Fatih Balcı, Mustafa Bayram
Yayın Yeri: Hububat 2006, Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Fuarı
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 07.09.2006

Ulusal  Poster
33
Recovering energy nutrient and water from waste water of bulgur plants

Fatih Balcı, Mustafa Bayram
Yayın Yeri: 5th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, Cereals&Europe Workshop
TÜRKİYE, Gaziantep, İngilizce, 05.07.2006

Uluslararası  Poster

Projeler

23 Adet
1
Elektrikli ve hibrit araçlarda kullanılacak yüksek verimli elektrik motoru geliştirilmesi

Elektrikli ve hibrit araçlarda kullanılacak yüksek verimli elektrik motoru geliştirilmesi
26.02.2019 - 25.09.2019
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
GIDA ÜRETİM SÜREÇLERİ SANAL GERÇEKLİK (VR) AR-GE VE LİSANS EĞİTİM UYGULAMALARI

"GIDA ÜRETİM SÜREÇLERİ SANAL GERÇEKLİK (VR) AR-GE VE LİSANS EĞİTİM UYGULAMALARI" projesi Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü lisans, lisansüstü ve AR-GE faaliyetlerinin dijitalleşmesine katkı sağlamak amacı ile yürüt
25.05.2022 - 24.05.2023
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
3
Sürdürülebilir Yeşil Prefabrik Yapı Prototip Uygulaması

enerji verimli bina dizayn ve inşaası
25.01.2017 - 05.07.2018
Kalkınma Bakanlığı,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
4
Bulgur üretimi esnasında renk değişimlerinin araştırılması

Doktora Tezi Araştırma Projesi
23.02.2013 - 23.05.2013
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
5
FARKLI KAPLAMA, HAMUR VE İÇ DOLGULARIN RULO GOFRETİN BESİN DEĞERİNE ETKİLERİNİN İNCELENMESİ

Rulo gofretler, rulo şeklinde sürekli, ince bir gofret bandından üretilen gevrek, çok katmanlı gofretlerdir. Bu ince ve uzun gofretlerin benzersiz ve ayırt edici özelliği, kırılgan ve kırılgan dokuya sahip katmanlardan oluşmasıdır. Haddelenmiş gofret
21.12.2022 - 20.06.2024
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
6
Gaziantep İlinde Seçilmiş 5 Sektörün Gelecek 20 Yıl Analizi ve Stratejik Senaryo Planlaması

firmalara ışık tutmak ve teknoloji platformu altyapısını oluşturmak
20.07.2016 - 21.10.2016
Kalkınma Bakanlığı,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
7
Türkiyede üretilen kısa pirinç çeşidinden sake üretimi üzerine araştırma

Kapsamlı Araştırma Projesi
20.05.2014 - 20.05.2016
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
8
Yeşil Mutabakat Kapsamında Üretim Süreçlerinin İyileştirilmesi ve Ürün geliştirme Çabalarına Yönelik Araştırma-Geliştirme Faaliyetlerinin incelenmesi ve projelendirilmesi

Yeşil Mutabakat Kapsamında Üretim Süreçlerinin İyileştirilmesi ve Ürün geliştirme Çabalarına Yönelik Araştırma-Geliştirme Faaliyetlerinin incelenmesi ve projelendirilmesi
16.12.2022 - 16.12.2023
Özel Kuruluşlar,   Danışman 

ULUSAL  Tamamlandı
9
Yenilenebilir Enerji için Sürdürülebilir Ortaklık Projesi

Yenilenebilir enerji alanında Avrupa ülkelerindeki iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek bu alanda çalışan kurumlarla ortaklık kurmak Gaziantep ilinde yenilenebilir enerji konusunda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların kapasitelerini güçlen
15.02.2016 - 15.04.2017
Avrupa Birliği,   Proje Koordinatör Yrd. 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
10
ARGETİ 2015 Uluslararası Yatırım Fikirleri PP GAÜN TargeT TTO AŞ

TÜBİTAK 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı ARGETİ 2015 Uluslararası Yatırım Fikirleri PP GAÜN TargeT TTO AŞ
13.03.2015 - 13.04.2015
TÜBİTAK PROJESİ,   Uzman 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
11
Proje Pazarları Destekleme Programı ARGETİ 2014 2

TÜBİTAK 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı ARGETİ 2014 2
10.05.2014 - 10.06.2014
TÜBİTAK PROJESİ,   Uzman 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
12
ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ ALTYAPISININ DESTEKLENMESİ AMACIYLA AKADEMİSYENLERE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI MESLEĞİ EĞİTİM PROGRAMI

Üniversite Sanayi işbirliği altyapısına destek olacak bu programın sanayi kenti olan Gaziantep te Gaziantep Üniversitesinin mevcut uzman kadrosu bilgi birikimi ile sanayi uygulamalarında daha inovatif ve bilimsel çalışma altyapısının oluşturulabilme
07.05.2015 - 16.05.2015
Kalkınma Bakanlığı,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
13
Gaziantep Üniversitesinin Bilimsel ve İdari Altyapsının Geliştirilmesi Projesi

Katılımlı Araştırma Projesi
04.04.2014 - 04.04.2015
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
14
Sürdürülebilir Yeşil Prototip Yapı Uygulaması

Projenin genel amacı emisyon değerleri azaltılmış, yeşil, sürdürülebilir, altyapı ihtiyacı bulunmayan, ucuz, kendi enerjisini ve suyunu sağlayabilen, hızlı kurulabilen bir prototip yapının uygulamasıdır. Türkiye de kurulumu ilk kez yapılacak yeşil ya
01.12.2016 - 02.05.2018
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
15
BTAP Bireysel Tecrübe Aktarım Platformu

Proje kapsamında KOBİ lerin yenilik ve girişimcilik alanlarındaki kapasitelerinin artırılmasına yönelik eğitilecek mentor adaylarının niteliklerinin yetkinlik aktarabilme ve niceliklerinin arttırılması ve TÜBİTAK mentor havuzunun genişletilmesi he
01.08.2015 - 31.07.2016
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
16
Gaziantep Üniversitesi Ar-Ge Strateji Belgesi (Gıda Bilimleri Ve Teknolojileri)

1000 - Üniversite Araştırma Potansiyeli
01.07.2016 - 01.01.2017
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
17
Projein Yenilikçilik ve Girişimcilik Sertifika Programı

Projein Girişimcilik ve Yenilikçilik Sertifika Programı Gaziantep Üniversitesi nde girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi başarı potansiyeli taşıyan iş fikirlerinin erken aşamada hayata geçirilmesi ve ekosistemin güçlendirilmesi fikri
01.06.2015 - 01.06.2018
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
18
Gaziantep Üniversitesi Ar Ge Strateji Belgesi Gıda Bilimleri Ve Teknolojileri


01.04.2016 - 01.01.2018
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
19
İstihdam İçin Yeşil ve Dijital Dönüşümün Desteklenmesi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) PEP Programı iş birliği ile yürütülen "İstihdam İçin Yeşil ve Dijital Dönüşümün Desteklenmesi" Projesi kapsamında “Dijital Dönüşüm Uzmanı Yetiştirme” Programında “Üretim Süreç
01.02.2022 - 31.10.2022
Özel Kuruluşlar,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
20
Yazılım programının kurgulanması ve geliştirilmesi (CimpactPro)

Yazılım programının kurgulanması ve geliştirilmesi (CimpactPro)
01.01.2023 - 30.06.2023
Özel Kuruluşlar,   Danışman 

ULUSAL  Tamamlandı
21
Coğrafi işaret Başvurusu Bilimsel Hazırlık Çalışmaları-Antep Bulguru

Antep Bulguru
01.01.2016 - 10.06.2017
Özel Kuruluşlar,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
22
Coğrafi işaret Başvurusu Bilimsel Hazırlık Çalışmaları-Antep Firiği

Antep Firiği
01.01.2016 - 10.06.2017
Özel Kuruluşlar,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
23
Coğrafi işaret Başvurusu Bilimsel Hazırlık Çalışmaları-Antep Tırnaklı Pidesi

Antep Tırnaklı Pidesi
01.01.2016 - 10.06.2017
Özel Kuruluşlar,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

Üniversite Dışı Deneyim

4 Adet
1
TargeT Teknoloji Transfer Ofisi

Modül Danışmanı
Girişimcilik Modulü Akademik Danışmanı,

2020 - 2023
2
TAHIL VE BAKLİYAT İŞLEME TEKNOLOJİLERİ DEPOLAMA VE ANALİZ SİSTEMLERİ DERNEĞİ

Denetim Kurulu Üyesi
Denetim Kurulu Üyesi,

2021 - 2022
3
GÜAN TargeT TTO A. Ş.

ARGE ve Yenilik Projeleri Uzmanı
Üniversite Sanayi İşbirliği Birimi Yöneticiliği,

2014 - 2016
4
GAZİANTEP GASTRONOMİ VE TURİZM DERNEĞİ

Üye
Üye,

2015

Editörlükler

8 Adet
1
The International Journal of Energy & Engineering Sciences (IJEES)

Yazar Adı: ATMACA ADEM,BALCI FATİH,ATMACA NİHAT,ÇELİK SERAP,ÖZER BELGİN,ERKLİĞ AHMET , Yayın Yeri: Gaziantep University
Dergi, İngilizce, 2024,   Uluslararası  ASOS  Elektronik

2
The International Journal of Energy Engineering Sciences (IJEES)

Yazar Adı: ATMACA ADEM, ATMACA NİHAT, BALCI FATİH , Yayın Yeri: Gaziantep University
Dergi, İngilizce, 2022,   Uluslararası  SOBIAD, ASOS  Basılı

3
The International Journal of Energy Engineering Sciences (IJEES)

Yazar Adı: BALCI FATİH , Yayın Yeri: Gaziantep University
Dergi, İngilizce, 2021,   Uluslararası  Elektronik

4
The International Journal of Energy Engineering Sciences (IJEES)

Yazar Adı: BALCI FATİH,ATMACA ADEM,ÇELİK SERAP,ATMACA NİHAT , Yayın Yeri: Gaziantep University
Dergi, İngilizce, 2017,   Uluslararası  index copernicus  Basılı+Elektronik

5
The International Journal of Energy and Engineering Sciences (IJEES)

Yazar Adı: ATMACA ADEM,BALCI FATİH,ÇELİK SERAP,ATMACA NİHAT , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Basılı

6
Journal of Food Nutrition and Health

Yazar Adı: BALCI FATİH , Yayın Yeri: Allied Academies
Dergi, İngilizce, 2019,   Uluslararası  Basılı

7
International Energy and Engineering Conference 2017

Yazar Adı: BALCI FATİH,ATMACA ADEM,ÇELİK SERAP,ATMACA NİHAT , Yayın Yeri: Gaziantep Üniversitesi
Kitap, İngilizce, 2018,   Uluslararası  Elektronik

8
INTERNATIONAL ENERGY ENGINEERING CONFERENCE 2016 PROCEEDINGS

Yazar Adı: BALCI FATİH,ATMACA ADEM,ÇELİK SERAP , Yayın Yeri: Enerji Sistemleri Mühendisliği
Kitap, İngilizce, 2016, TÜRKİYE, Gaziantep  Uluslararası  Elektronik

İdari Görevler

Patentler

2 Adet
1
Bulgurda uv ve güneş ışığı simülasyonu yöntemi ile sarartma/parlatma.

Patent Başvuru Sahipleri: Mustafa Bayram,Fatih Balcı , Patent Buluş Sahipleri: Mustafa Bayram,Fatih Balcı
Patent No: 2014/11873, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Faydalı Model  SECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
2
Bulgurda uv ve güneş ışığı simülasyonu yöntemi ile sarartma/parlatma.

Patent Başvuru Sahipleri: Mustafa Bayram,Fatih Balcı , Patent Buluş Sahipleri: Mustafa Bayram,Fatih Balcı
Patent No: 2014/11873, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Faydalı Model  SECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING

Ödüller

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2017-2018 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİMSEL ETİK Türkçe 3
2 2017-2018 RESEARCH METHODS AND SCIENTIFIC ETHICS İngilizce 3
3 2018-2019 RESEARCH METHODS AND SCIENTIFIC ETHICS İngilizce 3
4 2018-2019 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİMSEL ETİK Türkçe 3
5 2020-2021 RESEARCH METHODS AND SCIENTIFIC ETHICS İngilizce 3
6 2019-2020 RESEARCH METHODS AND SCIENTIFIC ETHICS İngilizce 3
7 2020-2021 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİMSEL ETİK Türkçe 3
8 2020-2021 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİMSEL ETİK Türkçe 3
9 2021-2022 RESEARCH METHODS AND SCIENTIFIC ETHICS İngilizce 3
10 2021-2022 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİMSEL ETİK Türkçe 3
11 2023-2024 FBE 501 Arastirma Yontemleri ve Bilimsel Etik Türkçe 3
12 2023-2024 NAS 501 RESEARCH METHODS AND SCIENTIFIC ETHICS İngilizce 3
13 2023-2024 FE 569 Design of Experiments For Food Engineers İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2016-2017 M.Sc. Research and Thesis İngilizce 1
2 2016-2017 Graduate Seminar İngilizce 2
3 2016-2017 Special Studies İngilizce 4
4 2016-2017 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİMSEL ETİK Türkçe 3
5 2016-2017 RESEARCH METHODS AND SCIENTIFIC ETHICS İngilizce 3
6 2016-2017 Advanced Thermodynamics İngilizce 3
7 2016-2017 Advanced Biochemistry I İngilizce 3
8 2017-2018 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİMSEL ETİK Türkçe 3
9 2017-2018 RESEARCH METHODS AND SCIENTIFIC ETHICS İngilizce 3
10 2017-2018 M.SC. RESEARCH AND THESİS İngilizce 1
11 2017-2018 SPECİAL STUDİES İngilizce 4
12 2018-2019 RESEARCH METHODS AND SCIENTIFIC ETHICS İngilizce 3
13 2018-2019 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİMSEL ETİK Türkçe 3
14 2018-2019 M.SC. RESEARCH AND THESİS İngilizce 1
15 2018-2019 SPECİAL STUDİES İngilizce 4
16 2020-2021 RESEARCH METHODS AND SCIENTIFIC ETHICS İngilizce 3
17 2019-2020 RESEARCH METHODS AND SCIENTIFIC ETHICS İngilizce 3
18 2020-2021 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİMSEL ETİK Türkçe 3
19 2019-2020 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİLİMSEL ETİK Türkçe 3
20 2023-2024 FBE 501 Arastirma Yontemleri ve Bilimsel Etik Türkçe 3
21 2023-2024 NAS 501 RESEARCH METHODS AND SCIENTIFIC ETHICS İngilizce 3
22 2023-2024 FE 569 Design of Experiments For Food Engineers İngilizce 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2016-2017 Entrepreneurship İngilizce 2
2 2016-2017 General Chemistry İngilizce 4
3 2016-2017 (Entrepreneurship and Innovation) GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON İngilizce 2
4 2017-2018 ENTREPRENEURSHİP İngilizce 2
5 2017-2018 GENERAL CHEMİSTRY İngilizce 4
6 2017-2018 General and Professional Ethics İngilizce 2
7 2017-2018 Sağlık Alanında Girişimcilik Türkçe 3
8 2018-2019 GENERAL CHEMİSTRY İngilizce 4
9 2018-2019 GENERAL AND PROFESSİONAL ETHİCS İngilizce 2
10 2018-2019 ENTREPRENEURSHİP İngilizce 2
11 2018-2019 Experimental Design İngilizce 3
12 2018-2019 Technology Management İngilizce 3
13 2018-2019 SAĞLIK ALANINDA GİRİŞİMCİLİK Türkçe 3
14 2017-2018 Introduction to Statistics İngilizce 3
15 2020-2021 GENERAL AND PROFESSİONAL ETHİCS İngilizce 2
16 2019-2020 GENERAL AND PROFESSİONAL ETHİCS İngilizce 2
17 2019-2020 Experimental Design İngilizce 3
18 2020-2021 Experimental Design İngilizce 3
19 2019-2020 ENTREPRENEURSHİP İngilizce 2
20 2020-2021 ENTREPRENEURSHİP İngilizce 2
21 2019-2020 GENERAL CHEMİSTRY İngilizce 4
22 2020-2021 Entrepreneurship and Innovation İngilizce 3
23 2019-2020 Entrepreneurship and Innovation İngilizce 3
24 2020-2021 MANAGEMENT OF INFORMATİON SYSTEMS İngilizce 3
25 2019-2020 MANAGEMENT OF INFORMATİON SYSTEMS İngilizce 3
26 2021-2022 ENTREPRENEURSHİP İngilizce 2
27 2021-2022 Entrepreneurship and Innovation İngilizce 3
28 2021-2022 Experimental Design İngilizce 3
29 2021-2022 GENERAL AND PROFESSİONAL ETHİCS İngilizce 2
30 2023-2024 FE322 Food Production Management İngilizce 3
31 2023-2024 FE483 Food Operation Lab. İngilizce 4
32 2023-2024 GME 100 General and Professional Ethics İngilizce 2
33 2023-2024 FE 101 GENERAL CHEMISRTY İngilizce 5
34 2023-2024 FE 103 GENERAL CHEMISRTY İngilizce 4
35 2023-2024 ENG 032 ENTREPRENEURSHIP İngilizce 2

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Characterization of roll wafer by different coatings, dough, and filling GÜNEŞ YALUK TezMerkezi 2024
2 Tamamlandı Investigation of the production of traditional dried eggplant and development of a new method for drying GHAITH ODAY YAQOOB AL-QUDSI TezMerkezi 2019
3 Devam Ediyor Research on some durum wheat varieties and lines situated in the genetic stocks in terms of quality of bulgur Erleblebici Sevinç Beyan

Araştırmalar

13 Adet
1
Yeşil Bir Dünya için Geri Dönüşüm ve Kaynak Verimliliği

Daha sürdürülebilir bir çevre öncelikle toplumun geleceğinin teminatıdır. Bununla birlikte insanların hayatlarını sağlıklı şekilde devam ettirebilmeleri çevre ile uyumlu olabilmeleri gereklidir. Çevresini dikkate almayan toplumlar kaynakların tükenme
Nurdağı/Gaziantep,   Ulusal  Seminer

2
Gaziantep Youth Entrepreneurship Programme (GYEP)

SPARK, The Asfari Foundation and Gaziantep University
Gaziantep Teknopark, Türkiye/Gaziantep   Uluslararası  Değerlendirme

3
Tübitak İş Geliştirme Mentoru

Bireysel Tecrübe Aktarım Platformu İş Geliştirme Mentorluğu
Gaziantep, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Sertifika

4
ARGE Merkezi Değerlendirme ve Denetim Komisyonu

5746 sayılı ARGE Kanunu kapsamında ARGE merkezi Belgesi verilen Polen ARGE Merkezinin 1. yıl Değerlendirme ve Denetim Komisyonu Üyesi olarak görev yaptım.
Ankara, Türkiye/Ankara   Ulusal  Değerlendirme

5
Entrepreneurial Ecosystems: the impact on local and national economic growth and international competiveness

Bring together early career and senior researchers from UK and Turkey in order to explore the state of the art in the trending research topic of entrepreneurial ecosystems and its potential impact on regional and national economies
Ege University EBILTEM-TTO, İzmir/Türkiye   Uluslararası  Çalıştay

6
LLP/Erasmus Praogramme: Staff Training Mobility

Warsaw University of Life Sciences- SGGW in the framework of Erasmus programme for staff training mobility
Warsaw University of Life Sciences- SGGW, Polonya/Varşova   Uluslararası  Çalışma

7
KOSGEB Kobigel Değerlendirme Kurulu

Proje Değerlendirme
Gaziantep,   Ulusal  Değerlendirme

8
Teknoloji Yol Haritalama

GAÜN TargeT Teknoloji Transfer Ofisi
Gaziantep, Türkiye/Gaziantep   Ulusal  Sertifika

9
TS EN ISO 14064-1:2019 Sera Gazı Emisyonlarının ve Uzaklaştırmalarının Kuruluş seviyesinde hesaplanması ve raporlanması eğitimi

Sera Gazı Emisyonlarının ve Uzaklaştırmalarının Kuruluş seviyesinde hesaplanması ve raporlanması eğitimi
Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu MYO,   Ulusal  Sertifika

10
Euro-Med Hackaton - Eco‐Efficiency In The Agro‐Food Chain

MedSpring – Mediterranean Science, Policy, Research and Innovation Gateway – is a joint project of EUMember States and Mediterranean Partner Countries in the Middle East and North Africa, funded by theEuropean Commission under its 7thFramework Progra
Amman, Ürdün/Amman   Uluslararası  Çalıştay

11
ReCoopGreen Almanya Araştırma Ziyareti

Sivil Toplum Diyaloğu IV İşletme ve Sanayi Politikası Hibe Programı kapsamında Taşev Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği tarafından hazırlanan, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, İpek Yolu Kalkınma Ajansı iştira
Freiburg, Freiburg/Almanya   Uluslararası  Çalışma

12
TÜBİTAK 1001 TOVAG GRUBU - 2015-ENTOMOLOJİ Değerlendirme Paneli Gözlemci panelist

TÜBİTAK 1001 TOVAG GRUBU - 2015-ENTOMOLOJİ Değerlendirme Paneli
Tübitak Başkanlığı, Türkiye/Ankara   Ulusal  Değerlendirme

13
KOSGEB

Değerlendime
Gaziantep, Turkey   Ulusal  Değerlendirme

Üyelikler

6 Adet
1
TEKNOLOJİ VE TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME VE EĞİTİM DERNEĞİ

 Üye    2018 

2
European Mentoring and Coaching Council EMCC

 Üye    Bilimsel Kuruluş    2016 

3
TAHIL VE BAKLİYAT İŞLEME TEKNOLOJİLERİ DEPOLAMA VE ANALİZ SİSTEMLERİ DERNEĞİ

 Üye    2016 

4
Gaziantep Sanayi Odası Meslek Komiteleri Üyeliği

 Üye    2015 

5
GAZİANTEP GASTRONOMİ VE TURİZM DERNEĞİ

 Üye    2015 

6
Institute of Research Engineers and Doctors

 Üye    Bilimsel Kuruluş    2014 

Sanatsal Faaliyetler

2 Adet
1
International Energy and Engineering Conference 2016

Etkinlik Yeri: Gaziantep
Düzenleyenler : Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Gaziantep Üniversitesi
SERGİLER/Sanat Sempozyumları /Sempozyum düzenleme /  13.10.2016 - 14.10.2016

Uluslararası  Özgün  SERGİ
2
International Energy and Engineering Conference 2017

Etkinlik Yeri: Gaziantep
Düzenleyenler : Gaziantep Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü
SERGİLER/Sanat Sempozyumları /Sempozyum düzenleme /  12.10.2017 - 13.10.2017

Uluslararası  Özgün  SERGİ