Prof.Dr. FAHRETTİN GÖĞÜŞ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ

   fahret@gantep.edu.tr      03423172310      03423172310  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Kimyası  Yağ Teknolojisi  Gıda Bilimi

Duyuru / Döküman

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

1 Adet
1
Her Yönüyle Gıda

Yayın Yeri: SİDAS
ISBN: 9786055267063, TÜRKİYE, izmir, 2015

Ulusal  Ders Kitabı  Türkçe

Makaleler

93 Adet
1
Sequential-combined solar energy assisted hot air and hot air-assisted radio frequency drying to produce high-quality dried whole apricots: An optimization study for process parameters

ÖZBEK HATİCE NEVAL, Bulut Şakire Ecem, Işınay Büşra, Sever Melis, Topçam Hüseyin, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, ELİK AYSEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Hot air-assisted radiofrequency drying of avocado: Drying behavior and the associated effect on the characteristics of avocado powder

ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇ BANU, KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Hot air-assisted radio frequency drying of apricots: Mathematical modeling study for process design

Topçam Hüseyin, GÖĞÜŞ FAHRETTİN, ÖZBEK HATİCE NEVAL, ELİK AYSEL, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Hot air-assisted radio frequency drying of grated potato (Solanum tuberosum L.): Drying behavior and the associated effect on characteristics of potato flour

kemal ezgi, ÖZBEK HATİCE NEVAL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN, KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Effect of sequential-combined solar energy assisted hot air and hot air assisted radio frequency drying on the physical and chemical properties of dried apricots

ÖZBEK HATİCE NEVAL, ELİK AYSEL, KOÇAK YANIK DERYA, Işınay Büşra, Sever Melis, Bulut Şakire Ecem, Topçam Hüseyin, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Microwave-Assisted Bleaching of Olive Pomace Oil: Optimization of Bleaching Parameters and Comparison with Conventionally Bleached Oil

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
7
Optimization of Spray Drying Encapsulation of Bioactive Compounds from Organic Blueberry Extract

CAN SULTAN, GÖĞÜŞ FAHRETTİN, BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Akademik Gıda
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2022

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  scopus
8
Valorization of Olive Pomace: Extraction of Maslinic and Oleanolic by Using Closed Vessel Microwave Extraction System

Biltekin İlgün, GÖĞÜŞ FAHRETTİN, KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: waste and biomass valorization
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
9
Kombine Kurutma Sistemiyle Kurutulan Kayısıların Renk Parametreleri Üzerine Depolamanın Etkisi

ÖZBEK HATİCE NEVAL, ELİK AYSEL, Işınay Büşra, Sever Melis, Bulut Şakire Ecem, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, Elektronik, 2021

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
10
A comparative study on performance of industrial and microwave techniques for sunflower oil bleaching process

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: FOOD CHEMISTRY
İngilizce, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
11
The effects of pectin and wax on the characteristics of oil-in-water (O/W) emulsions

ELİK AYSEL, KOÇAK YANIK DERYA, ÖZEL BARIŞ, ÖZTOP HALİL MECİT, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE
İngilizce, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
12
Physical characterization of high methoxyl pectin and sunflower oil wax emulsions: A low\u2010field\n 1\n H NMR relaxometry study

AKKAYA SİNEM, ÖZEL BARIŞ, ÖZTOP HALİL MECİT, KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
13
The effect of storage on some chemical and microbial properties of apricots dried with a combined solar energy assisted air and hot air assisted radio frequency drying system

ÖZBEK HATİCE NEVAL, ELİK AYSEL, Sever Melis, Bulut Şakire Ecem, KOÇAK YANIK DERYA, DALGIÇ ALİ COŞKUN, ERDOĞDU FERRUH, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Food and Health
Türkçe, Elektronik, 2021

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
14
Effect of microwave\u2010assisted alkali pre\u2010treatment on fractionation of pistachio shell and enzymatic hydrolysis of cellulose\u2010rich residues

ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Chemical Technology & Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
15
A comparative study of encapsulation of carotenoid enriched-flaxseed oil and flaxseed oil by spray freeze-drying and spray drying techniques

ELİK AYSEL, KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: LWT
İngilizce, Elektronik, 2021

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
16
Recovery of Valuable Components from Food Wastes by Microwave Assisted Extraction

KOÇAK YANIK DERYA, ÖZBEK HATİCE NEVAL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: International Journal of Scientific and Technological Research
Türkçe, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Open Academic Journals Index
17
Fruits and Vegetables Purchasing Attitudes in Turkey: Packaging and Loss Reduction

KOÇAK YANIK DERYA,ELİK AYSEL,İSTANBULLU YILDIRAY,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: International Journal of Scientific and Technological Research
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Open Academic Journals Index
18
Optimization of microwave-assisted extraction of bioactive compounds from pistachio (Pistacia vera L.) hull

ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Separation Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
19
Pistachio (Pistacia vera L.) Hull as a Potential Source of Phenolic Compounds: Evaluation of Ethanol–Water Binary Solvent Extraction on Antioxidant Activity and Phenolic Content of Pistachio Hull Extracts

ÖZBEK HATİCE NEVAL, HALAHLIH FARES, GÖĞÜŞ FAHRETTİN, KOÇAK YANIK DERYA, AZAIZEH HASSAN
Yayın Yeri: Waste and Biomass Valorization
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
20
Microwave-assisted extraction of carotenoids from carrot juice processing waste using flaxseed oil as a solvent

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
21
Spray drying of organic strawberry extract

CAN SULTAN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
22
Ultrasound-assisted alkaline pre-treatment and its sequential combination with microwave for fractionation of pistachio shell

ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Renewable Energy
İngilizce, Elektronik, 2020

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
23
Strategies to Reduce Post-Harvest Losses for Fruits and Vegetables

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,istanbullu Y,,güzelsoy NA,,Yavuz A,,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: International Journal of Scientific and Technological Research
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Open Academic Journals Index
24
Microwave-dried or air-dried? Consumers’xx stated preferences and attitudes for organic dried strawberries. A multi-country investigation in Europe

Asioli D,,Rocha C,,Wongprawmas R,,Popa M,,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,Almli VL,
Yayın Yeri: Food Research International
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
25
Optimization of microwave-assisted extraction of phenolics from blueberry

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
26
Pektin-Vaks Kaplamanın Taze Kesilmiş Elma Kalitesi Üzerine Etkisi

AL HABBAL DİMA,ÖZBEK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
İngilizce, Elektronik, 2019

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
27
The green biorefinery concept for the valorisation of pistachio shell by high-pressure CO 2 /H 2 O system

ÖZBEK HATİCE NEVAL, Fockink Douglas H., KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN, LUKASİK RAFAL
Yayın Yeri: JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
28
Microwave-assisted extraction of non-polar compounds from pistachio hull and characterization of extracts

ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇAK YANIK DERYA, FADILOĞLU SİBEL, KESKİN ÇAVDAR HASENE, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: GRASAS Y ACEITES
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
29
A Novel Modified Lipid: Enzymatic Esterification of 2-Monoacylglycerol with iN/i -acetyl- scpl/scp -leucine/title

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
30
Optimization of microwave-assisted extraction of pomegranate (Punica granatum L.) seed oil and evaluation of its physicochemical and bioactive properties

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,uğur gök,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Food Technology and Biotechnology
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
31
Optimization of Microwave-assisted Extraction of Phenolics from Organic Strawberry Using Response Surface Methodology

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Türkçe, Basılı, 2017

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
32
Consumption and attitudes regarding berries-based products - comparative analysis of Romania, France and Turkey

Popa ME,Mihaela Geicu-Cristea,Alexandra Popa,Mihaela Draghici,Elisabeta Elena Tanase,Amalia Mitelut,Corneliu Sorin Iorga,Corneliu Sorin Iorga,Carole Guillaume,Nathalie Gontard,Valerie Guillard,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
33
Development of carbonaceous material from grapefruit peel with microwave implemented-low temperature hydrothermal carbonization technique for the adsorption of Cu (II)

SEMERCİÖZ AYŞE SELCEN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,ÇELEKLİ ABUZER,BOZKURT HÜSEYİN
Yayın Yeri: Journal of Cleaner Production
İngilizce, Basılı, 2017

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
34
Influence of three different concentration techniques on evaporation rate color and phenolics content of blueberry juice

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
35
Pre treatment and extraction techniques for recovery of added value compounds from wastes throughout the agri food chain

Mehrdad Arshadi,Thomas Attard,Rafal Lukasik,Mladen Brncic,Andre Lopes,Michael Finell,Geladi Paul,Gerschenson Lia,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,Herrero Miguel,Hunt Andrew,Ibanez Elena,Kam Birgitt,Aparicito Inmaculada,Matias Ana,Macroduis Nikolaos,Montoneri Enzo,Mor
Yayın Yeri: Green Chem.
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  SCI-Expanded
36
Valorization of Olive Pomace Oil with Enzymatic Synthesis of 2 Monoacylglycerol

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,MUCUK HATİCE NEVAL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
37
Acidolysis of terebinth fruit oil with palmitic and caprylic acids in a recirculating packed bed reactor optimization using response surface methodology

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,FADILOĞLU SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
38
Volatiles of Fresh and Commercial Sweet Red Pepper Pastes Processing Methods and Microwave Assisted Extraction

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,mustafa Ozel,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,alastair lewis
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
39
Processing of a novel powdered herbal coffee Pistacia Terebinthus L Fruits Coffee and its sensorial properties

SEÇİLMİŞ ŞAKİR SELÇUK,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2015

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
40
Effect of roasting method and oil reduction on volatiles of roasted Pistacia terebinthus using direct thermal desorption GCxGC TOF MS

KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: LWT - Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
41
Acidolysis Reaction of Terebinth Fruit Oil with Palmitic and Caprylic Acids to Produce Low Caloric Spreadable Structured Lipid

Yanık Derya Koçak, Keskin Hasene, Fadıloğlu Sibel, Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Elektronik, 2013

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
42
Enzymatic acidolysis of triolein with palmitic and caprylic acids Optimization of reaction parameters by response surface methodology

Keskin H., Koçak D., Göğüş F., Fadıloğlu S.
Yayın Yeri: Grasas y Aceites
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
43
Antioxidative Effect of Thymbra spicata on Oxidative Stability of Palm and Corn Oils

Yagcı Sibel, Yagcı Erdinc, Gogus Fahrettin
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
44
Determination of volatile nitrosamines in grilled lamb and vegetables using comprehensive gas chromatography Nitrogen chemiluminescence detection

KOÇAK YANIK DERYA,Ozel MZ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,Hamilton JF,Lewis AC
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
45
Analysis of Black Mulberry Volatiles Using GCxGC TOF MS

Göğüş F., Lewis A. C., Özel M. Z.
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
46
Characterization of Terebinth Fruit Oil and Optimization of Acidolysis Reaction with Caprylic and Stearic Acids

Koçak Derya, Keskin Hasene, Fadıloğlu Sibel, Kowalski Boleslaw, Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
47
Analysis of roasted and unroasted Pistacia terebinthus volatiles using direct thermal desorption GCxGC TOF MS

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,Ozel MZ,KOÇAK YANIK DERYA,JFHamilton HamiltonJF,Lewis AC
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
48
Performance of a Cocoa Butter Like Fat Enzymatically Produced from Olive Pomace Oil as a Partial Cocoa Butter Replacer

Çiftçi Ozan Nazım, Göğüş Fahrettin, Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
49
Effect of Incorporation of Various Food By products on Some Nutritional Properties of Rice based Extruded Foods

Yagci S., Gogus F.
Yayın Yeri: Food Science and Technology International
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
50
Determination of volatile nitrosamines in various meat products using comprehensive gas chromatography nitrogen chemiluminescence detection

Ozel Mustafa Z,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,YAĞCI SİBEL,Hamilton Jacqueline F,Lewis Alastair C
Yayın Yeri: Food and Chemical Toxicology
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
51
Conversion of olive pomace oil to cocoa butter like fat in a packed bed enzyme reactor

Çiftçi Ozan Nazım, Fadıloğlu Sibel, Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: Bioresource Technology
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
52
Genetic programming approach to predict a model acidolysis system

Çiftçi Ozan Nazım, Fadıloğlu Sibel, Göğüş Fahrettin, Güven Aytaç
Yayın Yeri: Engineering Applications of Artificial Intelligence
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
53
Effect of the Addition of a Cocoa Butter Like Fat Enzymatically Produced from Olive Pomace Oil on the Oxidative Stability of Cocoa Butter

Çiftçi Ozan Nazım, Kowalski Bolesław, Göğüş Fahrettin, Fadıloğlu Sibel
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
54
Selected Physical Properties of Expanded Extrudates from the Blends of Hazelnut Flour Durum Clear Flour Rice

Yagcı Sibel, Gogus Fahrettin
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
55
Analysis of volatile components from Tanacetum cadmeum by hydrodistillation and direct thermal desorption methods using GC GC TOF MS

Gogus Fahrettin, Celik Ali, Lewis Alastair C., Ozel Mustafa Z.
Yayın Yeri: Chemistry of Natural Compounds
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
56
Utilization of Olive Pomace Oil for Enzymatic Production of Cocoa Butter like Fat

Çiftçi Ozan Nazım, Fadıloğlu Sibel, Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists' Society
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
57
DEVELOPMENT OF EXTRUDED SNACK FROM FOOD BY PRODUCTS A RESPONSE SURFACE ANALYSIS

YAĞCI SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Process Engineering
İngilizce, Elektronik, 2009

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
58
Prediction of a model enzymatic acidolysis system using neural networks

Ciftci Ozan Nazim , Fadiloglu Sibel , Gogus Fahrettin , Guven Aytac
Yayın Yeri: GRASAS Y ACEITES
İngilizce, Basılı, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
59
Synthesis of cocoa butter triacylglycerols using a model acidolysissystem

Ciftci Ozan Nazim , Fadiloglu Sibel , Kowalski Boleslaw , Gogus Fahrettin
Yayın Yeri: GRASAS Y ACEITES
İngilizce, Basılı, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
60
Composition of Eucalyptus camaldulensis volatiles using direct thermaldesorption coupled with comprehensive two dimensional gaschromatography time of flight mass spectrometry

Oezel Mustafa. Z. , Goegues Fahrettin , Lewis Alastair C.
Yayın Yeri: JOURNAL OF CHROMATOGRAPHIC SCIENCE
İngilizce, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
61
Chemical composition of volatile oils from leaves and flowers ofSideritis congesta using direct thermal Desorption Two dimensional gaschromatography Time of flight mass spectrometry

Ozel Mustafa Z. , Lewis Alastair C. , Gogus Fahrettin
Yayın Yeri: JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS
İngilizce, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
62
Response surface methodology for evaluation of physical and functional properties of extruded snack foods developed from food by products

YAĞCI SİBEL,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
63
The effect of various drying techniques on apricot volatiles analysed using direct thermal desorption GC TOF MS

Göğüş Fahrettin, Özel Mustafa Z., Lewis Alastair C.
Yayın Yeri: Talanta
İngilizce, Elektronik, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
64
Determination of benzo a pyrene in vegetable oils by high performanceliquid chromatography

Sekeroglu Gulten , Gogus Fahrettin , Fadiloglu Sibel
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD QUALITY
İngilizce, Basılı, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
65
Isoprene and monoterpene measurements in a secondary forest in northernBenin

Saxton J. E. , Lewis A. C. , Kettlewell J. H. , Ozel M. Z. , Gogus F. , Boni Y. , Korogone S. O. U. , Serca D.
Yayın Yeri: ATMOSPHERIC CHEMISTRY AND PHYSICS
İngilizce, 2007

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
66
Extraction of essential oils of leaves and flowers ofAchillea monocephala by superheated water

Gogus Fahrettin, Ozel Mustafa Z., Lewis Alastair C.
Yayın Yeri: Flavour and Fragrance Journal
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
67
Analysis of the volatile components of Cheddar cheese by direct thermal desorption GC GC TOF MS

Gogus Fahrettin, Ozel Mustafa Z., Lewis Alastair C.
Yayın Yeri: Journal of Separation Science
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
68
Determination of Teucrium chamaedrys volatiles by using direct thermal desorption comprehensive two dimensional gas chromatography time of flight mass spectrometry

Özel Mustafa Z., Göğüş Fahrettin, Lewis Alastair C.
Yayın Yeri: Journal of Chromatography A
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
69
Immobilization and characterization of naringinase for the hydrolysis of naringin

Şekeroğlu Gülten, Fadıloğlu Sibel, Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: European Food Research and Technology
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
70
Comparison of direct thermal desorption with water distillation and superheated water extraction for the analysis of volatile components of Rosa damascena Mill using GCxGC TOF MS

Mustafa Z Özel,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,Lewis AC
Yayın Yeri: Analytica Chimica Acta
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
71
Air drying characteristics of solid waste pomace of olive oil processing

GÖĞÜŞ FAHRETTİN,MASKAN MEDENİ
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2006

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
72
Superheated water extraction of essential oils of Origanum micranthum

Gogus F , Ozel MZ , Lewis AC
Yayın Yeri: JOURNAL OF CHROMATOGRAPHIC SCIENCE
İngilizce, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
73
Hydroxymethyl Furfural Content of Concentrated Food Products

Kus Sibel, Gogus Fahrettin, Eren Sami
Yayın Yeri: International Journal of Food Properties
İngilizce, Elektronik, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
74
Analysis of volatile components from Ziziphora taurica subsp taurica by steam distillation superheated water extraction and direct thermal desorption with GC GC TOFMS

Özel Mustafa. Z., Göğüş Fahrettin, Hamilton Jacqueline F., Lewis Alastair C.
Yayın Yeri: Analytical and Bioanalytical Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2005

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
75
The essential oil of Pistacia vera L at various temperatures of directthermal desorption using comprehensive gas chromatography coupled withtime of flight mass spectrometry

Ozel MZ , Gogus F , Hamilton JF , Lewis AC
Yayın Yeri: CHROMATOGRAPHIA
İngilizce, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
76
Change in glyceride composition of olive pomace oil during enzymatic esterification

Gö??üs Fahrettin, Fadılo??lu Sibel, Çiftçi Ozan Nazım
Yayın Yeri: Nahrung/Food
İngilizce, Elektronik, 2004

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
77
Reduction of free fatty acid content of olive pomace oil by enzymaticglycerolysis

Fadiloglu S , Ciftci ON , Gogus F
Yayın Yeri: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
İngilizce, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
78
Subcritical water extraction of essential oils from Thymbra spicata

Mustafa Z Ozel,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,Lewis Alistair C
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 2003

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
79
Drying of olive pomace by a combined microwave fan assisted convectionoven

Gogus F , Maskan M
Yayın Yeri: NAHRUNG-FOOD
İngilizce, 2001

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
80
Effects of some hydrocolloids and water activity on nonenzymic browningof concentrated orange juice

Gogus F , Duzdemir C , Eren S
Yayın Yeri: NAHRUNG-FOOD
İngilizce, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
81
Effect of sugar on the rheological properties of sunflower oil water emulsions

MASKAN MEDENİ,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 2000

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
82
WATER ADSORPTION PROPERTIES of COATED and NONCOATED POPCORNS

MASKAN MEDENI, GÖGÜŞ FAHRETFIN
Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation
İngilizce, Elektronik, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
83
WATER ADSORPTION AND DRYING CHARACTERISTICS OF OKRA Hibiscus Esculentus L

GÖGUS FAHRETTIN, MASKAN MEDENI
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Elektronik, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
84
Nonenzymic browning reactions in boiled grape juice and its models during storage

BOZKURT HÜSEYİN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,Eren Sami
Yayın Yeri: Food Chemistry
İngilizce, Elektronik, 1999

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SSCI
85
CHOICE OF MODEL GEL SYSTEMS FOR THE FOOD DEHYDRATION STUDIES

Göğüş Fahrettin, Lamb Jack
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Elektronik, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
86
WATER TRANSFER IN POTATO DURING AIR DRYING

Gögˇüş Fahrettin, Maskan Medeni
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Elektronik, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
87
Kinetics of Maillard reactions between the major sugars and amino acidsof boiled grape juice

Gogus F , Bozkurt H , Eren S
Yayın Yeri: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT & TECHNOLOGIE
İngilizce, Basılı, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
88
Nonenzymic browning reactions in multi sugar and amino acid systems

Gogus F , Bozkurt H , Eren S
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
İngilizce, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
89
Sorption isotherms of Turkish delight

Gogus F , Maskan M , Kaya A
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
İngilizce, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
90
Modelling of Maillard reaction during the drying of a model matrix

Gogus F , Wedzicha BL , Lamb J
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
İngilizce, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
91
Sorption isotherms and drying characteristics of mulberry Morus alba

Maskan Medeni, Göğüş Fahrettin
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 1998

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
92
Migration of solutes and its effect on Maillard reaction in an agarmicrocrystalline cellulose matrix during dehydration

Gogus F , Wedzicha BL , Lamb J
Yayın Yeri: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT & TECHNOLOGIE
İngilizce, Basılı, 1997

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI
93
The fitting of various models to water sorption isotherms of pistachio nut paste

Maskan Medeni, Göǧüş Fahrettin
Yayın Yeri: Journal of Food Engineering
İngilizce, Elektronik, 1997

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI

Bildiriler

22 Adet
1
GREEN AND INNOVATIVE EXTRACTION OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM CITRUS FRUIT WASTES

armağan hikmet sabri, ELİK AYSEL, KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 3. BASKENT INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES
İngilizce, 23.09.2022

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
A review on various techniques of anthocyanins extraction from black carrot and black carrot pomace

Biltekin İlgün, ELİK AYSEL, KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Meditterranean International Conference on Research and Applied Sciences
TÜRKİYE, antalya, İngilizce, 22.04.2022

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
Hemicellulose based films and their characteristics for food applications

Harrazi Narjes, ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇAK YANIK DERYA, Zaghbib Imen, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Çukurova 8th International Scientific Researches Conference
TÜRKİYE, Adana, İngilizce, 15.04.2022

Uluslararası  Tam metin bildiri
4
Characterization of a novel modified lipid N-acetyl-L-leucine incorporated monoacylglycerol

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 15th Euro Fed Lipid Congress
İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
5
A literature syrvey: active compounds and health effects of plant seed oils

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 15th Euro Fed Lİpid Congress
İngilizce, 27.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
6
European consumers’xx preferences for organic processing technologies: case study on dried berries in Norway, Romania and Turkey

Asioli DA,Rocha CA,Wongprawmas RA,popa mona,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,Almli VL
Yayın Yeri: 12thPangborn Sensory Science Symposium
İngilizce, 20.08.2017

Uluslararası  Özet bildiri
7
Effects of extraction and spray drying on phenolic content of blueberry

Can Sultan,BOZKURT HÜSEYİN,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: ICAFOF
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
8
Microwave assisted extraction of nonpoalr compounds from pistachio (Pistacia Vera L.) hull and characterization of extracts

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: III. International Conference on Engineering and Natural Sciences
İngilizce, 03.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
9
Microwave assisted oil extraction: effects on oil yield and quality

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: III. International Conference on Engineering and Natural Sciences
İngilizce, 03.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
10
Triterpenik Asitlerin Kapalı Sistem Mikrodalga ile Yaş Pirinadan Ekstraksiyonu

Biltekin Süheyla İlgün,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 12.04.2017

Ulusal  Özet bildiri
11
Patates Kızartmasında Yağ Emiliminin Düşürülmesi

Nagehan Çoşkun,KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,EMRE EMİNE ELÇİN
Yayın Yeri: YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 12.04.2017

Ulusal  Özet bildiri
12
Stability of apigeninidin in maize porridge

hazal filiz,Linneman anita,Akogou Folachode,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,KOÇAK YANIK DERYA
Yayın Yeri: 6th International Congress on Food Technology
İngilizce, 18.03.2017

Uluslararası  Özet bildiri
13
Microwave assisted Extraction of Pistachio Pistacia vera Hull and Some Chemical Properties of Extracts

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN ÇAVDAR HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: International conference on The Future of Food Waste: Challenges and Opportunities for Valorisation in Europe,
HOLLANDA, Wageningen, İngilizce, 20.09.2016

Uluslararası  Tam metin bildiri
14
Lipase catalyzed esterification of 2 monoacylglycerol with N alpha Ac Leu Val OH

KESKİN ÇAVDAR HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: European Biotechnology Conference
İngilizce, 05.05.2016

Uluslararası  Sözlü Bildiri
15
Extraction of phenolic compounds from strawberries using microwave technique

ELİK AYSEL,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: Biologically active compounds in food
İngilizce, 15.10.2015

Uluslararası  Tam metin bildiri
16
Chemical characterization of pistachio Pistacia vera hull and yield of hexane and ethanol extracts

MUCUK HATİCE NEVAL,KOÇAK YANIK DERYA,FADILOĞLU SİBEL,KESKİN HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 1. International Conference on Green Chemistry and Sustainable Technologies
İngilizce, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri
17
Utilization of Olive Pomace Oil A Review

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 3. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri
18
Microwave Assisted Extraction of Pectin from Grapefruit Peel Optimization of Extraction Conditions

Koyuncu Çağla,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 1. International Conference on Green Chemistry and Sustainable Technologies
İngilizce, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri
19
Heavy Metal Adsorption Capacity of Activated Carbon Obtained from Grapefruit Peel

Selcen Semerciöz,BOZKURT HÜSEYİN,ÇELEKLİ ABUZER,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 1. International Conference on Green Chemistry and Sustainable Technologies
İngilizce, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri
20
A Novel Approach Lipase Catalyzed Esterification of 2 monoacylglycerol and N acetyl L leucine

KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: 13. Eurofedlipid Congress, Florence, Italy
İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
21
Microwave Assisted Extraction of Pomegranate Punica granatum L Seed Oil using Response Surface Methodology

Gök Uğur,KESKİN HASENE,KOÇAK YANIK DERYA,GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: 13. Eurofedlipid Congress
İngilizce, 27.09.2015

Uluslararası  Özet bildiri
22
Yağ Yerine Kullanılan Maddeler Yağ İkameleri ve Yağ Taklitleri

KOÇAK YANIK DERYA,KESKİN HASENE,GÖĞÜŞ FAHRETTİN,FADILOĞLU SİBEL
Yayın Yeri: II. Vegetable Oil Congress
TÜRKİYE, Türkçe, 07.05.2015

Ulusal  Özet bildiri

Projeler

10 Adet
1
Rafine Edilmiş Pirina Yağına Enzimatik Yöntemle Hidrofobik ve Esansiyel Amino Asit Bağlayarak Modifiye Yağ Üretilmesi ve Karakterizasyonu

Gıda Kimyası
28.08.2013 - 08.10.2015
TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
2
Food waste valorisation for sustainable chemicals materials fuels EUBis

Gıda atıklarının değerlendirilmesi
22.11.2012 - 21.11.2016
Avrupa Birliği,   Yürütücü 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
3
Bitkisel yağ ağartılmasında yeni bir metot: Mikrodalga uygulama koşullarının belirlenmesi ve optimizasyonu

Yağ Teknolojisi
15.05.2018 - 01.05.2019
-Tübitak 1002,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
4
Mikrodalga tekniğiyle karotenoid açısından zenginleştirilmiş keten tohumu yağının yenilikçi duvar materyalleri kullanılarak enkapsülasyonu


15.04.2018 - 26.06.2020
-Tübitak 1001,   Yürütücü 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
5
Yabanmersini ve çilek suyu konsantreleri üzerine püskürtmeli kurutma parametrelerinin etkileri

Meyve sebze işleme
15.03.2016 - 20.03.2017
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
6
Innovative and eco-sustainable processing and packaging for safe and high quality organic berry products with enhanced nutritional value

Organik üzümsü meyvelerden katma değerli ürünler üretmek
15.02.2015 - 07.09.2018
H2020,   Yürütücü 

ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
7
Pirinadan yağ ve triterpenik asitlerin mikrodalga sistemi ile geri kazanımı

Pazar analizi, fikri ve sınai mülkiyet analizi
01.11.2016 - 27.02.2017
Özel Kuruluşlar,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
8
Zeytinyağı İle Zenginleştirilmiş Çok Amaçlı Bitkisel Margarin Üretimi

Yağ teknolojisi
01.11.2013 - 08.12.2015
TÜBİTAK PROJESİ,

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
9
Güneş Enerjisi Destekli Radyo Frekans Sistemi ile Pilot Ölçekte Kuru Kayısı Üretimi ve Optimal Proses Tasarımı: Ön işlem (kükürtleme/ekstrakt uygulaması), Kurutma ve Depolama

Türkiye’nin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinden birisi olan kurutulmuş kayısı üretimi halen geleneksel kurutma yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla, uzun ve kontrolsüz üretim süreçlerine bağlı ürün kayıpları yaşanmakta ve eko
01.10.2018 - 25.01.2021
-Tübitak 1003,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
10
Best Innovative Approach to Minimize Post Harvest Losses within Food Chain for VET


01.09.2017 - 17.04.2020
Avrupa Birliği,   Araştırmacı 

ULUSLARARASI  Tamamlandı

Üniversite Dışı Deneyim

2 Adet
1
Portalin Meyve Suları A.Ş.

İmalat Müdürü
İmalatın tüm aşamalarından sorumlu yönetici,

1987 - 1989
2
Akyağ Gıda A.Ş.

Rafine Şefi
Rafinasyon Sorumluluğu,

1986 - 1987

Editörlükler

1 Adet
1
Turkish Journal of Agriculture and Forestry

, Yayın Yeri: TÜBİTAK
Dergi, İngilizce, 2015, TÜRKİYE, ankara  Uluslararası  SCI-Expanded  Basılı

İdari Görevler

Patentler

1 Adet
1
Pirina yağından enzimatik yolla 2-monoasılglıserol üretimi.

Patent Başvuru Sahipleri: Fahrettin Göğüş,Sibel Fadıloğlu,Hasene Keskin Çavdar,Derya Koçak Yanık,Hatice Neval Mucuk , Patent Buluş Sahipleri: Fahrettin Göğüş,Sibel Fadıloğlu,Hasene Keskin Çavdar,Derya Koçak Yanık,Hatice Neval Mucuk
Patent No: 2014/10227, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING

Ödüller

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Bio-refinery of pistachio production by-products HATİCE NEVAL ÖZBEK TezMerkezi 2020
2 Tamamlandı Encapsulation of flaxseed oil enriched in carotenoid by microwave technique using innovative wall materials AYSEL ELİK TezMerkezi 2020
3 Tamamlandı Production of low caloric and spreadable lipid by enzymatic interesterification of terebinth fruit (Pistacia terebinthus L.) oil DERYA KOÇAK YANIK TezMerkezi 2013
4 Tamamlandı The use of durum clear flour in combination with hazelnut cake and different pomaces in the production of extruded food SİBEL YAĞCI TezMerkezi 2008
Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Meyve suyu dolgulu jelly şekerleme geliştirilmesi BEGÜM KILIÇ TezMerkezi 2021
2 Devam Ediyor The Effect Of Storage On Chemical And Olfactometric Properties Of Ghee İREM DAİ TezMerkezi 2020
3 Tamamlandı Effect of combined radio-frequency and solar assisted air drying on properties of dried apricot BÜŞRA IŞINAY TezMerkezi 2020
4 Tamamlandı Production of a healthy snack bar SEDA ERASLAN TezMerkezi 2019
5 Tamamlandı Formulation and physical characterization of high methoxyl pectin and sunflower oil wax emulsions SİNEM AKKAYA TezMerkezi 2019
6 Tamamlandı Optimization of microwave-assisted extraction of pomegranate (Punica granatum L.) seed oil and evaluation of its physicochemical and bioactive properties MAHMUT UĞUR GÖK TezMerkezi 2018
7 Tamamlandı Extraction of pectin from grapefruit peel by using microwave technique LATİFE ÇAĞLA KOYUNCU TezMerkezi 2017
8 Tamamlandı Optimization of microwave-assisted extraction of phenolics from organic berries AYSEL ELİK TezMerkezi 2016
9 Tamamlandı Development of new carbonaceous material from grapefruit peel for the adsorption of Cu+2 ions AYŞE SELCEN SEMERCİÖZ TezMerkezi 2015
10 Tamamlandı Standardization of roasting and grinding conditions of powdered pistacia terebinthus fruit coffee ŞAKİR SELÇUK SEÇİLMİŞ TezMerkezi 2013
11 Tamamlandı Antioxidative effect of essential oils of Thymbra spicata on palm and corn oils ERDİNÇ YAĞCI TezMerkezi 2005
12 Tamamlandı Nonenzymatik browning reactions of hazelnut paste EBRU MENETLİOĞLU TezMerkezi 2001
13 Tamamlandı Drying characteristics of olive pomace and the effect of drying on the quality of pomace oil HALİL İNCE TezMerkezi 2001

Araştırmalar

1 Adet
1
Extracting of phenolic compounds from Pistachio hull as antioxidant products using DPPH-assay guided approach

Fıstık kabuğundan fenolik bileşenlerin ekstraksiyonu ve karakterizasyonu konusunda yapılan bir araştırmadır
İsrail ve Türkiye, İsrail   Uluslararası  Araştırma