Dr.Öğr.Üyesi BANU KOÇ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

   banukoc@gantep.edu.tr      (0342) 360 34 80  
Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  Gıda Teknolojileri  Temel İşlemler

Eğitim Bilgileri

Akademik Bilgileri

Kitap ve Kitap Bölümleri

2 Adet
1
Food Powders Properties and Characterization

Yayın Yeri: Springer
ISBN: 978-3-030-48907-6, 2021

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce
2
Food Powders Properties and Characterization

Yayın Yeri: Springer
ISBN: 978-3-030-48907-6, İSVİÇRE, 2021

Uluslararası  Bilimsel Kitap  İngilizce

Makaleler

27 Adet
1
Sorption behavior and storage stability of microencapsulated transglutaminase by ultrasonic spray–freeze–drying

KOÇ BANU, İŞLEROĞLU HİLAL, TÜRKER İZZET
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
2
Hot air-assisted radiofrequency drying of avocado: Drying behavior and the associated effect on the characteristics of avocado powder

ÖZBEK HATİCE NEVAL, KOÇ BANU, KOÇAK YANIK DERYA, GÖĞÜŞ FAHRETTİN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
Türkçe, Basılı+Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
3
Yoghurt Production Potential of Lactic Acid Bacteria Isolated from Leguminous Seeds and Effects of Encapsulated Lactic Acid Bacteria on Bacterial Viability and Physicochemical and Sensory Properties of Yoghurt

KILIÇ EDA ELGİN, KILIÇ İBRAHİM HALİL, KOÇ BANU
Yayın Yeri: JOURNAL OF CHEMISTRY
İngilizce, Elektronik, 2022

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
4
Optimization of microencapsulation conditions of transglutaminase by freeze drying

İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
5
Microencapsulation of Microbial Transglutaminase by Ultrasonic Spray-Freeze Drying

İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET
Yayın Yeri: Food and Bioprocess Technology
İngilizce, Elektronik, 2019

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
6
Ultrasonic spray-freeze drying of partially purified microbial transglutaminase

İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,TOKATLI MEHMET,KOÇ BANU
Yayın Yeri: FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
7
Drying of Biotechnological Materials: Spray-Freeze Drying

İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET
Yayın Yeri: Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
İngilizce, Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  Emerging Sources Citation Index
8
PÜSKÜRTMELİ-DONDURARAK KURUTMA İŞLEMİNİNMALTODEKSTRİNİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,İŞLEROĞLU HİLAL
Yayın Yeri: THE JOURNAL OF FOOD
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2018

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  TR DİZİN
9
KIMIZIN TÜRKİYE’DE İÇECEK OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ BAKIMINDAN GASTRONOMİ İNDEKSİNİN OLUŞTURULMASI

AKKAYA AYŞENUR,KOÇ BANU
Yayın Yeri: THE JOURNAL OF ACADEMIC SOCIAL SCIENCE
Türkçe, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  SOBIAD, CiteFactor, OAJI,Akademik Dizin
10
Ekolojik Turizm Kavramı: Fethiye Örneği

Üzümcü Orhan Ozan,KOÇ BANU
Yayın Yeri: Research Journal Of Agricultural Sciences
Türkçe, Elektronik, 2017

Ulusal  Hakemli  Derleme Makale  Endekste taranmıyor
11
Past, Present and Tomorrow of Baklava

AKKAYA AYŞENUR,KOÇ BANU
Yayın Yeri: International Rural Tourism and Development Journal
İngilizce, Elektronik, 2017

Uluslararası  Hakemli  Derleme Makale  ULAKBİM, dergipark
12
Enhancement of microbial transglutaminase production from Streptomyces sp

Türker İzzet,Gökhan Domurcuk,TOKATLI MEHMET,İŞLEROĞLU HİLAL,KOÇ BANU
Yayın Yeri: Ukrainian Food Journal
İngilizce, Basılı+Elektronik, 2016

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  EBSCO
13
Rheological behavior of reconstituted yoghurt powder An optimization study

YILMAZER MELİKE,KOÇ BANU,BALKIR PINAR,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: POWDER TECHNOLOGY
İngilizce, Elektronik, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
14
THE EFFECT OF SPRAY DRYING PROCESSING CONDITIONS ON PHYSICAL PROPERTIES OF SPRAY DRIED MALTODEXTRIN

KOÇ BANU,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: 9TH BALTIC CONFERENCE ON FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - FOOD FOR CONSUMER WELL-BEING: FOODBALT 2014
LETONYA, İngilizce, Basılı, 2014

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  Endekste taranmıyor
15
Effects of formulation on stability of spray dried egg

KOÇ BANU,KOÇ MEHMET,Özlühan Güngör,YILMAZER MELİKE,ERTEKİN FİGEN,Gonca Susyal,BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Basılı, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
16
Physical properties of yoghurt powder produced by spray drying

KOÇ BANU,YILMAZER MELİKE,ERTEKİN FİGEN,BALKIR PINAR
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology, Mysore
İngilizce, Basılı, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
17
The effects of moisture on physical properties of spray dried egg powder

KOÇ MEHMET,KOÇ BANU,Özlühan Güngör,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Basılı, 2012

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
18
Functional and physicochemical properties of whole egg powder effect of spray drying conditions

KOÇ MEHMET,KOÇ BANU,Gonca Susyal,YILMAZER MELİKE,ERTEKİN FİGEN,BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
19
Storage stability of spray dried yoghurt powder

BALKIR PINAR,YILMAZER MELİKE,KOÇ BANU,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: ilchwissenschaft-Milk Science International
İngilizce, Basılı, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
20
Improving Functionality of Whole Egg Powder by the Addition of Gelatine Lactose and Pullulan

KOÇ MEHMET,KOÇ BANU,susyal gonca,YILMAZER MELİKE,BAĞDATLIOĞLU NERİMAN,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Journal of Food Science
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
21
Toz gıdaların fiziksel karakterizasyon özellikleri

KOÇ MEHMET,KOÇ BANU,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Akademik Gıda
Türkçe, Basılı, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  GıdaÒ dergisi CAB AbstractsÒ, Global Health, Food Science and Technology Abst
22
Physicochemical Characterization of Whole Egg Powder Microencapsulated by Spray Drying

KOÇ MEHMET,KOÇ BANU,YILMAZER MELİKE,ERTEKİN FİGEN,Gonca Susyal,BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: Drying Technology
İngilizce, Elektronik, 2011

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
23
Yanıt Yüzey Yöntemi ve Gıda İşleme Uygulamaları

KOÇ BANU,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Gıda Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2010

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  EBSCO
24
Moisture Sorption Isotherms and Storage Stability of Spray Dried Yogurt Powder

KOÇ BANU,YILMAZER MELİKE,BALKIR PINAR,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: DRYING TECHNOLOGY
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
25
Spray Drying of Yogurt Optimization of Process Conditions for Improving Viability and Other Quality Attributes

KOÇ BANU,YILMAZER MELİKE,BALKIR PINAR,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: DRYING TECHNOLOGY
İngilizce, Elektronik, 2010

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded
26
Yoğurt Tozu İşleme Teknolojisi Depolama ve Kullanım Alanları

KOÇ BANU,YILMAZER MELİKE,BALKIR PINAR,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Gıda Dergisi
TÜRKİYE, Türkçe, Basılı, 2009

Ulusal  Hakemli  Özgün Makale  EBSCO
27
Modelling bulk density porosity and shrinkage of quince during drying The effect of drying method

KOÇ BANU,EREN İSMAİL,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
İngilizce, Elektronik, 2008

Uluslararası  Hakemli  Özgün Makale  SCI-Expanded

Bildiriler

41 Adet
1
APPROACHES FOR ENRICHMENT OF BREAD DOUGH IN TERMS OF ANTIOXIDANT AND PHENOLIC SUBSTANCES

ATAR GAMZE,KOÇ BANU
Yayın Yeri: GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 22.11.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
2
VINEGAR TYPES AND USAGE IN GASTRONOMY

KARLI AYŞE ASLI,KOÇ BANU
Yayın Yeri: GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
Gaziantep, Türkçe, 22.11.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
3
MARİNASYON İŞLEMİNDE KULLANILAN AROMATİK BİTKİLER

ÇAĞLAR NAZAN,KOÇ BANU
Yayın Yeri: GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 22.11.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
4
DRYING BASIL PUREE BY INFRARED AND FREEZE DRYING METHODS

ATAR GAMZE,KARLI AYŞE ASLI,KOÇ BANU
Yayın Yeri: GANUD INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
TÜRKİYE, Gaziantep, Türkçe, 22.11.2019

Uluslararası  Tam metin bildiri
5
Moisture Sorption Characteristics of Pistachio

KOÇ BANU,Atar Gamze,Çağlar Nazan
Yayın Yeri: IDS 2018: 21st International Drying Symposium Valencia
İngilizce, 11.09.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
6
Functional properties of dried tarragon affected by drying method

KOÇ BANU,Çağlar Nazan,Atar Gamze
Yayın Yeri: IDS 2018: 21st International Drying Symposium Valencia
İngilizce, 11.09.2018

Uluslararası  Tam metin bildiri
7
Effect of the use of herbs and spices on meat quality: A Review

çağlar nazan,Atar Gamze,KOÇ BANU
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki Ve Teknik Bilimler Kongresi
İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Özet bildiri
8
The role of traditional food products in gastronomy tourism

Atar Gamze,Çağlar Nazan,KOÇ BANU
Yayın Yeri: III. Uluslararası Mesleki Ve Teknik Bilimler Kongresi
İngilizce, 21.06.2018

Uluslararası  Özet bildiri
9
Improving functionality of avocado powder by the addition of maltodextrin, inulin and xanthan gum

KOÇ BANU,Kerti Mert
Yayın Yeri: 9th Central European Congress on Food
İngilizce, 24.05.2018

Uluslararası  Özet bildiri
10
Functional properties of dried coriander leaves as affected by method of drying

KOÇ BANU
Yayın Yeri: International Conference on Raw Materials to Processed Foods
İngilizce, 11.04.2018

Uluslararası  Özet bildiri
11
Likya Bölgesini Ziyaret Eden Turistler Üzerine Bir İnceleme

Üzümcü Ozan,UÇUK CEYHUN,KOÇ BANU
Yayın Yeri: 4.Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi
TÜRKİYE, Aydın, İngilizce, 09.11.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
12
Optimization of Microencapsulation Conditions of Transglutaminase Enzyme by Freeze Drying

İŞLEROĞLU HİLAL,TÜRKER İZZET,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET
Yayın Yeri: 21st International Symposium on Microencapsulation
İngilizce, 27.09.2017

Uluslararası  Özet bildiri
13
Microencapsulation of grape seed oil by freze drying: effect of coating materials.

KOÇ BANU,BÜYÜKBEŞE DİLEK,ŞEKEROĞLU GÜLTEN,KAYA AHMET
Yayın Yeri: 21st International Symposium on Microencapsulation
İngilizce, 27.09.2017

Uluslararası  Tam metin bildiri
14
Microbial Transglutaminase Production Using Industrial Food Wastes

TÜRKER İZZET,TOKATLI MEHMET,İŞLEROĞLU HİLAL,KOÇ BANU
Yayın Yeri: European BiotechnologyCongress 2017
İngilizce, 25.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
15
Spray-Freeze Drying of Bioproducts

İŞLEROĞLU HİLAL,KOÇ BANU,TÜRKER İZZET,TOKATLI MEHMET
Yayın Yeri: The International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies(ICAFOF)
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
16
Effects of Homogenization Conditions on Microbial Transglutaminase Activity during Microencapsulation

TÜRKER İZZET,İŞLEROĞLU HİLAL,TOKATLI MEHMET,KOÇ BANU
Yayın Yeri: The International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies(ICAFOF)
İngilizce, 15.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
17
Microencapsulation and its applications in essential oil technology.

KOÇ BANU
Yayın Yeri: International congress medicinal aromatic plants natural healthy life
İngilizce, 10.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
18
Past, Today and Tomorrow of Baklava

KOÇ BANU,AKKAYA AYŞENUR
Yayın Yeri: 1 th INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS
İngilizce, 04.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
19
The Concept of Ecological Tourism: Example of Fethiye

Üzümcü Ozan Orhan,KOÇ BANU
Yayın Yeri: 1 th INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS
İngilizce, 04.05.2017

Uluslararası  Özet bildiri
20
Partial Purification of Microbial Transglutaminase from the Broth Culture of Streptomyces mobaraensis

Türker İzzet,TOKATLI MEHMET,İŞLEROĞLU HİLAL,KOÇ BANU
Yayın Yeri: ISEKI Food2016 Conference
AVUSTURYA, Viyana, İngilizce, 06.07.2016

Uluslararası  Özet bildiri
21
INNOVATIONS IN DRYING OF BIOTECHNOLOGICAL MATERIEALS

İŞLEROĞLU HİLAL,Türker İzzet,KOÇ BANU,TOKATLI MEHMET
Yayın Yeri: 8th Central European Congress on Food 2016 - Food Science for Well-being
UKRAYNA, Kiev, İngilizce, 23.05.2016

Uluslararası  Özet bildiri
22
ENHANCEMENT OF MICROBIAL TRANSGLUTAMINASE PRODUCTION FROM STREPTOMYCES SP

Türker İzzet,Domurcuk Gökhan,TOKATLI MEHMET,İŞLEROĞLU HİLAL,KOÇ BANU
Yayın Yeri: 8th Central European Congress on Food 2016Food Science for Well-being
UKRAYNA, Kiev, İngilizce, 23.05.2016

Uluslararası  Özet bildiri
23
Production of pistachio nut

KOÇ BANU,TEKİN HÜSEYİN
Yayın Yeri: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
İngilizce, 01.10.2015

Uluslararası  Özet bildiri
24
Baklava

KOÇ BANU,PEKMEZ HATİCE
Yayın Yeri: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
TÜRKİYE, Türkçe, 01.10.2015

Ulusal  Özet bildiri
25
Toz İçeceklerin Rekonstitüsyon Özellikleri

KOÇ BANU,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Pamukkale Gıda Sempozyumu III, "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar
TÜRKİYE, Türkçe, 13.05.2015

Ulusal  Özet bildiri
26
The Effect of Spray Drying Processing Conditions on Physical Properties of Spray Dried Maltodextrin

KOÇ BANU,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: 9th Baltic Conference on Food Science and Technology, FoodBalt 2014
İngilizce, 08.05.2014

Uluslararası  Özet bildiri
27
Pastörize Sıvı Yumurtanın Püskürtmeli Kurucuda Optimum Kurutma Koşullarının Belirlenmesi Mikroenkapsülasyonu ve Mikroenkapsülasyon İşleminin Yumurta Tozunun Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi

ERTEKİN FİGEN,BAĞDATLIOĞLU NERİMAN,YILMAZER MELİKE,KOÇ MEHMET,KOÇ BANU,SUSYAL GONCA,GÜNGÖR ÖZLÜHAN
Yayın Yeri: Yayın Yeri:Türkiye İnovasyon Haftası,TİM
TÜRKİYE, Türkçe, 06.12.2012

Ulusal  Özet bildiri
28
The effect of spray drying processing conditions on physical properties of spray dried maltodextrin

KOÇ BANU,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: 6th Central European Congress on Food (CEFood 2012)
İngilizce, 23.05.2012

Uluslararası  Özet bildiri
29
Microencapsulation of pasteurized whole egg by spray drying

ERTEKİN FİGEN,BAĞDATLIOĞLU NERİMAN,YILMAZER MELİKE,KOÇ MEHMET,KOÇ BANU,susyal GONCA,GÜNGÖR ÖZLÜHAN
Yayın Yeri: Advanced Nonthermal Processing in Food Technology: Effects on Quality and Shelf life of Food and Beverages (ANPFT2012) Workshop
İngilizce, 07.05.2012

Uluslararası  Tam metin bildiri
30
Yoğurt tozunun kinetik özelliklerinin ve raf ömrünün belirlenmesi

KOÇ BANU,ERTEKİN FİGEN,YILMAZER MELİKE,BALKIR PINAR
Yayın Yeri: 7.Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 24.11.2011

Ulusal  Özet bildiri
31
Stability and Rheological Behaviour of Olive Oil Water Emulsions Containing Maltodextrin and Whey Protein Isolate

güngör özlühan,KOÇ MEHMET,KOÇ BANU,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: The International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry
İngilizce, 26.05.2011

Uluslararası  Özet bildiri
32
Moisture sorption isotherms and shelf life estimation of microencapsulated egg powder

GÜNGÖR ÖZLÜHAN,KOÇ BANU,KOÇ MEHMET,YILMAZER MELİKE,ERTEKİN FİGEN,SUSYAL GONCA,BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: 1st International Congress on Food Technology
İngilizce, 03.11.2010

Uluslararası  Özet bildiri
33
Microencapsulation of pasteurized whole egg by spray drying

KOÇ MEHMET,KOÇ BANU,YILMAZER MELİKE,susyal gonca,ERTEKİN FİGEN,BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: 17th International Drying Symposium (IDS 2010)
İngilizce, 03.10.2010

Uluslararası  Tam metin bildiri
34
Physicochemical properties of microencapsulated egg powders produced by spray drying

KOÇ BANU,KOÇ MEHMET,güngör özlühan,güney uğur,YILMAZER MELİKE,ERTEKİN FİGEN,susyal gonca,BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: 17th International Drying Symposium (IDS 2010)
İngilizce, 03.10.2010

Uluslararası  Tam metin bildiri
35
The Effect Of Spray Drying Processing Conditions On The Functional Properties Of Egg Powder

KOÇ MEHMET,YILMAZER MELİKE,KOÇ BANU,SUSYAL GONCA,ERTEKİN FİGEN,BAĞDATLIOĞLU NERİMAN
Yayın Yeri: 5th Central European Congress on Food (CEFood 2010)
İngilizce, 19.05.2010

Uluslararası  Özet bildiri
36
Kurutma Koşullarının Yoğurdun Fonksiyonel ve Bazı Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi

KOÇ BANU,YILMAZER MELİKE,BALKIR PINAR,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: 6. Gıda Mühendisliği Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 06.11.2009

Ulusal  Özet bildiri
37
Yoğurt Tozunun Depolama Sırasında Bazi Kalite Özelliklerinin Değişiminin Belirlenmesi

BALKIR PINAR,YILMAZER MELİKE,KOÇ BANU,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu
TÜRKİYE, Türkçe, 21.05.2009

Ulusal  Özet bildiri
38
Rheological behaviour of reconstituted yoghurt powder

YILMAZER MELİKE,BALKIR PINAR,GÜRBÜZ CAN,KOÇ BANU,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: 8th International Conference Of Food Physicists Physics And Physical Chemistry Of Food
İngilizce, 24.09.2008

Uluslararası  Özet bildiri
39
Moisture sorption characteristics of spray dried yoghurt powder

KOÇ BANU,YILMAZER MELİKE,ERTEKİN FİGEN,BALKIR PINAR
Yayın Yeri: 8th International Conference Of Food Physicists Physics And Physical Chemistry Of Food
İngilizce, 24.09.2008

Uluslararası  Özet bildiri
40
Yoğurt Tozu İşleme Teknolojisi Depolama ve Kullanım Alanları

KOÇ BANU,YILMAZER MELİKE,BALKIR PINAR,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: :Türkiye 10. Gıda Kongresi
TÜRKİYE, Türkçe, 21.05.2008

Ulusal  Özet bildiri
41
The effect of drying method on bulk density porosity and shrinkage of quince

KOÇ BANU,EREN İSMAİL,ERTEKİN FİGEN
Yayın Yeri: 5 th International Congress on Food Technology. Consumer Protection Through Food Process Improvement & Innovation In The Real World
İngilizce, 09.03.2007

Uluslararası  Tam metin bildiri

Projeler

10 Adet
1
Kırmızı etin tarhun ile marinasyonu ve marinasyon koşullarının optimizasyonu


22.11.2019 - 28.02.2021
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
2
Doğal kaynaklardan izole edilen yoğurt bakterilerinden yoğurt yapımı ve üretilen yoğurtların duyusal özelliklerinin belirlenmesi


07.11.2019 - 20.02.2021
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
3
Antepfıstığı dış kabuğu ve üzüm çekirdeği ilavesiyle ekmek hamurunun zenginleştirilmesi ve zenginleştirmenin ekmeğin duyusal özellikleri üzerine etkisi


04.10.2019 - 07.02.2021
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Yürütücü 

ULUSAL  Tamamlandı
4
Mikrobiyal Transglutaminaz Enziminin Ultrasonik Püskürtmeli Dondurarak Kurutulması İşleminin Optimizasyonu ve Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi


01.09.2015 - 26.03.2018
-Tübitak 3501,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
5
Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokul Merkez Laboratuvarı


01.09.2012 - 01.09.2013
ARAŞTIRMA PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
6
Püskürtmeli kurutmada damlacıkta ısı-kütle ve momentum transferinin eş zamanlı olarak modellenmesi


01.09.2011 - 01.09.2013
ARAŞTIRMA PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
7
Pastörize sıvı yumurtanın püskürtmeli kurutucuda optimum kurutma koşullarının belirlenmesi mikroenkapsülasyonu ve mikroenkapsülasyon isleminin yumurta tozunun depolama stabilitesi üzerine etkisi


01.09.2009 - 01.09.2011
ARAŞTIRMA PROJESİ,   Araştırmacı 

ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı
8
Püskürtmeli Kurutma Yöntemi ile Yoğurt Tozu Üretim Koşullarının Optimizasyonu


BAP,   Araştırmacı 

ULUSAL  Tamamlandı
9
Püskürtmeli Kurutma İşlem Koşullarının Yoğurt Tozunun Fonksiyonelliği ve Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi ve Yoğurt Tozunun Depolama Stabilitesinin Araştırılması


TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer 

ULUSAL  Tamamlandı
10
Pastörize sıvı yumurtanın püskürtmeli kurutucuda optimum kurutma koşullarının belirlenmesi mikroenkapsülasyonu ve mikroenkapsülasyon isleminin yumurta tozunun depolama stabilitesi üzerine etkisi


TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer 

ULUSAL  Tamamlandı

İdari Görevler

Patentler

2 Adet
1
DİSKLİ ANTEP FISTIĞI ÇITLATMA MAKİNESİ

Patent Başvuru Sahipleri: Hüseyin Tekin,Ömer Uçtu,Banu Koç , Patent Buluş Sahipleri: Hüseyin Tekin
Patent No: TR 2016 11020 B, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
2
Antep Fıstığı Likörü

Patent Başvuru Sahipleri: Banu KOÇ,Oya Özkanlı , Patent Buluş Sahipleri: Önder Taşdemir
Patent No: TR 2016 10627 B, 2018, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Ulusal  Patent  SECTION C - CHEMISTRY; METALLURGY

Ödüller

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2016-2017 Moleküler Gatronomi ve Moleküler Mutfak Türkçe 4
2 2015-2016 Moleküler Gatronomi ve Moleküler Mutfak Türkçe 4
3 2017-2018 Moleküler Gastronomi ve Moleküler Mutfak Türkçe 4
4 2017-2018 Araştırma Yöntem ve Teknikleri Türkçe 2
5 2017-2018 Restoran ve Yiyecek-İçecek Yönetimi Türkçe 2
6 2018-2019 MOLEKÜLER GATRONOMİ VE MOLEKÜLER MUTFAK Türkçe 3
7 2018-2019 Gastronomide Kullanılan Fermente Ürünler Türkçe 3
8 2018-2019 İstatistiksel Analiz Türkçe 3
9 2018-2019 Toz Ürünlerin Gastronomide Kullanımı Türkçe 3
10 2019-2020 GASTRONOMİDE KULLANILAN FERMENTE ÜRÜNLER Türkçe 3
11 2019-2020 MOLEKÜLER GASTRONOMİ VE MOLEKÜLER MUTFAK Türkçe 3
12 2020-2021 MOLEKÜLER GASTRONOMİ VE MOLEKÜLER MUTFAK Türkçe 3
13 2020-2021 GASTRONOMİDE KULLANILAN FERMENTE ÜRÜNLER Türkçe 3
14 2019-2020 İstatistiksel Analiz Türkçe 3
15 2019-2020 Toz Ürünlerin Gastronomide Kullanımı Türkçe 3
16 2020-2021 İstatistiksel Analiz Türkçe 3
17 2020-2021 Toz Ürünlerin Gastronomide Kullanımı Türkçe 3
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2015-2016 MESLEKİ ETİK Türkçe 2
2 2016-2017 MESLEKİ İNGİLİZCE-1 Türkçe 4
3 2015-2016 MESLEKİ İNGİLİZCE-2 Türkçe 4
4 2015-2016 MESLEKİ İNGİLİZCE-1 Türkçe 4
5 2015-2016 ULUSLARARASI GIDA MEVZUATI VE KANUNLARI Türkçe 4
6 2016-2017 RESTORAN YERLEŞİMİ VE DÜZENİ Türkçe 2
7 2015-2016 RESTORAN YERLEŞİMİ VE DÜZENİ Türkçe 2
8 2015-2016 RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ Türkçe 2
9 2015-2016 YEMEK, KÜLTÜR VE TOPLUM Türkçe 4
10 2018-2019 ÜRÜN İŞLEME TEKNİKLERİ Türkçe 3
11 2017-2018 ÜRÜN İŞLEME TEKNİKLERİ Türkçe 3
12 2018-2019 Araştırma Teknikleri Türkçe 4
13 2017-2018 Araştırma Teknikleri Türkçe 4
14 2018-2019 MOLEKÜLER GASTRONOMİYE GİRİŞ Türkçe 2
15 2017-2018 MOLEKÜLER GASTRONOMİYE GİRİŞ Türkçe 2
16 2017-2018 Gıda Mevzuatı ve Kanunları Türkçe 3
17 2018-2019 Gıda Mevzuatı ve Kanunları Türkçe 3
18 2018-2019 RESTORANLARDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA Türkçe 2
19 2018-2019 Bitirme Projesi-I Türkçe 2
20 2018-2019 Matematik Türkçe 2
21 2018-2019 İnsan Kaynakları Yönetimi Türkçe 2
22 2018-2019 Bitirme Projesi-II Türkçe 2
23 2019-2020 İçecekeler ve Özellikleri Türkçe 2
24 2019-2020 ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Türkçe 4
25 2019-2020 BİTİRME PROJESİ-I Türkçe 2
26 2019-2020 RESTORANLARDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA Türkçe 2
27 2020-2021 RESTORANLARDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA Türkçe 2
28 2019-2020 ÜRÜN İŞLEME TEKNİKLERİ Türkçe 3
29 2019-2020 Matematik Türkçe 2
30 2019-2020 İnsan Kaynakları Yönetimi Türkçe 2
31 2019-2020 Moleküler Gastronomiye Giriş Türkçe 2
32 2019-2020 Modern Mutfak Türkçe 5
33 2019-2020 Gıda Mevzuatı ve Kanunları Türkçe 3
34 2019-2020 Bitirme Projesi -II Türkçe 2
35 2019-2020 Etkinliklere Katılım Türkçe 2
36 2020-2021 Ürün İşleme Teknikleri Türkçe 3
37 2020-2021 İçecekler ve Özellikleri Türkçe 2
38 2020-2021 Bitirme Projesi-I Türkçe 2
39 2020-2021 Araştırma Teknikleri Türkçe 4
40 2020-2021 Matematik Türkçe 2
41 2020-2021 İnsan Kaynakları Yönetimi Türkçe 2
42 2020-2021 Moleküler Gastronomiye Giriş Türkçe 2
43 2020-2021 Gıda Mevzuatı ve Kanunları Türkçe 3
44 2020-2021 Bitirme Projesi-II Türkçe 2
Dönem Ders Adı Dili Saat
1 2011-2012 Gıda Kodeksi ve Standartları Türkçe 1
2 2012-2013 Gıda Analizleri ve Katkı Maddeleri Türkçe 1
3 2011-2012 Gıda Analizleri ve Katkı Maddeleri Türkçe 1
4 2011-2012 Gıda Depoculuğu Türkçe 1
5 2011-2012 Gıdaların Ambalajlanması Türkçe 1
6 2014-2015 İstatistik I Türkçe 1
7 2013-2014 İstatistik I Türkçe 1
8 2012-2013 İstatistik I Türkçe 1
9 2011-2012 İstatistik I Türkçe 1
10 2013-2014 Kurutulmuş Gıda Teknolojisi Türkçe 1
11 2014-2015 Kurutulmuş Gıda Teknolojisi Türkçe 1
12 2012-2013 Kurutulmuş Gıda Teknolojisi Türkçe 1
13 2011-2012 Kurutulmuş Gıda Teknolojisi Türkçe 1
14 2011-2012 Mesleki İngilizce Türkçe 1
15 2012-2013 Kabuklu Kuruyemiş Teknolojisi Türkçe 1
16 2011-2012 Proje Üretimi ve Ürün Geliştirme Türkçe 1
17 2014-2015 İstatistik II Türkçe 1
18 2013-2014 İstatistik II Türkçe 1
19 2014-2015 Temel Hesaplama Teknikleri Türkçe 1
20 2013-2014 Temel Hesaplama Teknikleri Türkçe 1
21 2012-2013 Temel Hesaplama Teknikleri Türkçe 1

Yönetilen Tezler

Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Tamamlandı Doğal kaynaklardan izole edilen yoğurt bakterilerinin starter kültür potansiyellerinin belirlenmesi ve mikroenkapsülasyon EDA ELGİN KILIÇ TezMerkezi 2022
Durum Tez Adı Hazırlayan Kaynak Yıl
1 Devam Ediyor DENİZ ÜRÜNLERİ TÜKETİMİNE KARŞI ALGININ ÖLÇÜLMESİ: ANTALYA VE GAZİANTEP ÜZERİNE KARŞILAŞTIRILMALI BİR ANALİZ ALİ ÖZEROL TezMerkezi 2022
2 Tamamlandı Geçmişten günümüze Türk mutfak kültürü ve ısıl pişirme teknikleri HAVVA DİLMEÇ TezMerkezi 2021
3 Tamamlandı Festival ziyaretçilerinin sadakatlerini etkileyen faktörlerin analizi: Gaziantep Gastronomi Festivali örneği ATIF AKKİL TezMerkezi 2021
4 Tamamlandı Kırmızı etin tarhun ile marinasyonu ve marinasyon koşullarının optimizasyonu NAZAN ÇAĞLAR TezMerkezi 2021
5 Tamamlandı Gastroturistlerin anı ve tatmin düzeylerinin destinasyon sadakatine etkisi: Gaziantep ili örneği YUSUF BAYATKARA TezMerkezi 2021
6 Tamamlandı Antepfıstığı dış kabuğu ve üzüm çekirdeği ilavesiyle ekmek hamurunun zenginleştirilmesi ve zenginleştirmenin ekmeğin kalite özellikleri üzerine etkisi GAMZE ATAR KAYABAŞI TezMerkezi 2021
7 Tamamlandı Kabak ve kavun çekirdeği bitkisel sütünün gastronomi alanında kullanımı AYŞE ASLI KARLI TezMerkezi 2021
8 Tamamlandı Slow food algısının ölçülmesi ve yerel gıda alımına etkisi: Gökçeada örneği SAMET MISIR TezMerkezi 2021
9 Tamamlandı Doğal kaynaklardan izole edilen laktik asit bakterilerinden yoğurt üretimi ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi BURAK BAYRAK TezMerkezi 2021
10 Tamamlandı Etnik gıdaya yönelik tutum ile kültürleşme, kültürel açıklık ve neofobi'nin ilişkisi: Samsun Gürcü mutfağı örneği GÜLSEVDİ ÖZTÜRK TezMerkezi 2019
11 Tamamlandı Slow food'a ilişkin turist motivasyonlarının tekrar ziyaret etme niyetine etkisi: Germiyan Köyü örneği NESRİN ÖZER TezMerkezi 2019
12 Tamamlandı Gastronomi kültürü ve gastronomi turizmi açısından Likya bölgesini ziyaret eden turistler üzerine bir inceleme ORHAN OZAN ÜZÜMCÜ TezMerkezi 2018
13 Tamamlandı Depolama işleminin baklavanın duyusal kalitesi üzerine etkisi AYŞENUR AKKAYA TezMerkezi 2017